Перейти к содержанию

Відгуки про матки

Міхал-69

Рекомендуемые сообщения

Чи є у когось відгуки про матки з с. Михайлівка Дніпропетровської області ?

20 минут назад, Міхал-69 сказал:

Чи є у когось відгуки про матки з с. Михайлівка Дніпропетровської області ?

Які там хочаб матки? Яка порода?

Карніка, вільного обльоту. Є на ОЛХ.

• 6 months later...

щось ніхто не відгукується. порадьте лінію, яка добре стартує і швидко набирає масу на ранні взятки.

11.02.2025 в 15:24, Апіслав Лучанський сказав:

щось ніхто не відгукується. порадьте лінію, яка добре стартує і швидко набирає масу на ранні взятки.

Карніка майже вся заточена на ранні взятки. 

8 часов назад, davolodya сказал:

Карніка майже вся заточена на ранні взятки. 

Так , та трохи є різниця 

Колись від ИО Паланочки Пернер х пешец  відсажена на перед акацієй на 1 р печаті на виході  одна уже майже печать суш і медова

Після акації відкрив для прививки личинки немає зовсім , яєць після довгого пошуку знайшов штук 5:umora:

Все нафіг залито , і відсудив на два метри льотна злетіла , так щоб непуталась , коли викачка буде

Так от інтересно дочки працювали , небуло  такого , типу слаба пішла на розвиток , 5 рамок обстежували  5 і залито , те саме що і у 20 рамок бджоли 

Короче, залилися всі відповідно силі сімей , на сонях половина так і не оклигала, бо дві три неділі очухувались не сіяли , ну за то на вагах було вилучено 49 кг акації , ціла 13 днів , два різні участки у різні сроки , тому і 13 днів

Правда більше не було такої погоди , ну і можливо і карніки і газ ще був дешевий і бензопил менше :umora:

Для ранніх взятку потрібно шукати карніку, яка зупиняє розвиток і все на мед , але потім вибачте , меду :dntknw::umora: 

В загальному  якщо  взяти акації було у них в два рази більше , але потім соняху в два рази менше , це в порівнянні з баками ф1 і карніками ф2 і іншими залишками 

Було пару баків спід мікса трутів 4 ліній  ИО Вальчука які  дійсно на ту що на вагах тягнули,  рідко такі матки попадались у закладках , по кольору відрізнілись

1 час назад, AVA сказал:

баків

1 час назад, AVA сказал:

по кольору відрізнілись

Рівність по ф1 головне , колір по температурі інкубатора чи силі виховалки сильно гуляє. По бакам . І те також  як яка лінія .

12 минут назад, В 361 сказал:

Рівність по ф1 головне , колір по температурі інкубатора чи силі виховалки сильно гуляє. По бакам . І те також  як яка лінія .

В075 з Польші матеріал у нього  ,  Вальчука 1914 рік виготовлення , пам'ятаю 150 грн була ИО :umora:, там трут був з чотирьох ліній , мікс , він тільки починав 

Були одні жовті і маленькі матки , шустрі якісь,  бомба були , тільки такі попадались одна на десяток,  а тоді я більше 40 невививодив

Блін уже 10 років баки:hmm:

2 минуты назад, AVA сказал:

В075 з Польші матеріал у нього  ,  Вальчука 1914 рік виготовлення , там трут був з чотирьох ліній , мікс , він тільки починав 

Були одні жовті і маленькі матки , шустрі якісь,  бомба були , тільки такі попадались одна на десяток,  а тоді я більше 40 невививодив

3 минуты назад, AVA сказал:

1914 рік

¿¿¿????? Точьно?:rofl:

Мож то Ульянов Володя вам тих маток

В 15.02.2025 в 18:46, AVA сказал:

Так , та трохи є різниця 

Колись від ИО Паланочки Пернер х пешец  відсажена на перед акацієй на 1 р печаті на виході  одна уже майже печать суш і медова

Після акації відкрив для прививки личинки немає зовсім , яєць після довгого пошуку знайшов штук 5:umora:

Все нафіг залито , і відсудив на два метри льотна злетіла , так щоб непуталась , коли викачка буде

Так от інтересно дочки працювали , небуло  такого , типу слаба пішла на розвиток , 5 рамок обстежували  5 і залито , те саме що і у 20 рамок бджоли 

Короче, залилися всі відповідно силі сімей , на сонях половина так і не оклигала, бо дві три неділі очухувались не сіяли , ну за то на вагах було вилучено 49 кг акації , ціла 13 днів , два різні участки у різні сроки , тому і 13 днів

Правда більше не було такої погоди , ну і можливо і карніки і газ ще був дешевий і бензопил менше :umora:

Для ранніх взятку потрібно шукати карніку, яка зупиняє розвиток і все на мед , але потім вибачте , меду :dntknw::umora: 

В загальному  якщо  взяти акації було у них в два рази більше , але потім соняху в два рази менше , це в порівнянні з баками ф1 і карніками ф2 і іншими залишками 

Було пару баків спід мікса трутів 4 ліній  ИО Вальчука які  дійсно на ту що на вагах тягнули,  рідко такі матки попадались у закладках , по кольору відрізнілись

У мене акація основний взяток зараз, бо липа і різнотравя майже нема, а соняшник сіють рідко. тому і потрібна карніка щоб акацію відрами носила :umora:.

14 часов назад, Апіслав Лучанський сказал:

У мене акація основний взяток зараз, бо липа і різнотравя майже нема, а соняшник сіють рідко. тому і потрібна карніка щоб акацію відрами носила :umora:.

Останній час вся селекція ішла на бджіл які незаливаються

Вам потрібна бджола, яка на оборот заливається і заливається так що матка не сіє

До зими все рівно довго і товарного медонос немає

Після акації весна почнеться знову , ну в смислі розвитку і відновлення сімьї 

Ще варіант,  яка працює без матки ну в крайньому випадку з неплодкою , стару матку на рамкі забрали , а ті нехай самі виводять перед акацієй , на акації неплодка 

Потім розкидали сімью на дві матки і все до осені , хто як себе покаже , той зимує

1 година тому, AVA сказав:

Останній час вся селекція ішла на бджіл які незаливаються

Вам потрібна бджола, яка на оборот заливається і заливається так що матка не сіє

До зими все рівно довго і товарного медонос немає

Після акації весна почнеться знову , ну в смислі розвитку і відновлення сімьї 

Ще варіант,  яка працює без матки ну в крайньому випадку з неплодкою , стару матку на рамкі забрали , а ті нехай самі виводять перед акацієй , на акації неплодка 

Потім розкидали сімью на дві матки і все до осені , хто як себе покаже , той зимує

Другий варіант більш продуктивний буде:IMHO:. Якщо взяток 3-7 днів, то обмеження матки не вплине на медозбір, бо кількість відкритого розплоду не зменшиться.

В 15.02.2025 в 19:52, В 361 сказал:

колір по температурі інкубатора чи силі виховалки сильно гуляє.

Друже колір "гуляє" в залежності від того які гени відповідаючі за окрас, отримані в батьківських і материнських хромосомах. Інкубатор це все таки не спа-салон, не пляж чорного моря і тим більше не 50 соток картоплі )))

8 часов назад, Паланочка сказал:

Друже колір "гуляє" в залежності від того які гени відповідаючі за окрас, отримані в батьківських і материнських хромосомах. Інкубатор це все таки не спа-салон, не пляж чорного моря і тим більше не 50 соток картоплі )))

:umora: памятаю  Ви заявляли , що якщо матки не жовті  з чорним кінчиком "дупи"   то це не бакфаст, десь відос в ютюбі є , :umora: ось це я розумію рівень.:umora:. Далі немає про що вести діалог.

3 часа назад, В 361 сказал:

памятаю  Ви заявляли , що якщо матки не жовті  з чорним кінчиком "дупи"   то це не бакфаст, десь відос в ютюбі є ,

аж самому цікаво де це я таке заявляв ?) думаю ви не :ae: , і підтвердите свої слова фактажем. 

3 часа назад, В 361 сказал:

Далі немає про що вести діалог.

згоден. поки що не має про що..... хіба ще обговорити вплив фаз місяця на стадії розвитку личинки матки, або заміни генів личинки в  хромосомах під впливом її кормління  вихователькою :af::umora:

1 минуту назад, Паланочка сказал:

5 минут назад, Паланочка сказал:

аж самому цікаво де це я таке заявляв ?) 

Згадуйте де. Тоді всі голосно сліялися. ,і ваші колеги також. Але то таке , 

2 минуты назад, В 361 сказал:

Згадуйте де. Тоді всі голосно сліялися. ,і ваші колеги також. Але то таке , 

зрозуміло. чергове :ae: 

3 минуты назад, Паланочка сказал:

Питання не по темі. Чи то амністія прошла і якщо так чи то амністія для всих? Чому питаю у мене минулий акаунт теж в бані...:)

11 минут назад, Паланочка сказал:

Хай буде так . :umora:

Спитайте в своїх колег :umora:, впевнений вони вам то нагадають, :umora: 

27 минут назад, Олександр К сказал:

Питання не по темі. Чи то амністія прошла і якщо так чи то амністія для всих? Чому питаю у мене минулий акаунт теж в бані...:)

амністія давно пройшла, я собі сам продовжував бан)) а тут "розігрівся" на пару ефірах) ,а під руку попався форум. дивлюсь , а пройшло вже 7 років )) ну я і махнув рукою)) життя проходить , треба миритись)  якось так.

25 минут назад, В 361 сказал:

Спитайте в своїх колег

я все зрозумів далі можна не продовжувати) фактажу немає просто бла-бла))

20.02.2025 в 12:40, Паланочка сказав:

треба миритись)  якось так.

Та і бабоси треба рубати, головне щоб якість була. А не так як минулого разу

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...