Перейти к содержанию

продам мобільну пасіку

Рекомендуемые сообщения

11 годин тому, ромео сказав:

Уявіть собі, в дадані корми теж вверху... ;)

Знаю, шо ви вчитель... чи не фізики, случайно?:hmm:

ні я не вчитель,але фізику в Вузі вивчав ,і школу закінчив з золотою медаллю

1 хвилину тому, wwlo сказав:

але фізику в Вузі вивчав ,і школу закінчив з золотою медаллю

То дайте тоді відповідь: чому мед вгорі рамок (над клубом) теплий? Назвіть джерело енергії.

12 годин тому, Конструктор сказав:

Не можу зрозуміти! Як Ви з Миколаївської обл. можете бачити як пройде зимівля в пана Ромео в Вінницькій обл. ??? Я навіть з Вінницької не можу навіть уявляти як в нього пройде зимівля!:Jumpy:

Маєте якісь екстрасенсорні здібності? Чи може машину часу?:umora:

Поділіться секретом!?

А гляньте як там в мене пройде зимівля?:rofl:

я не бачу .що робиться в ромео на пасіці,але він сам писав раніше ,що має проблеми з кліщем,а  я знаю .що це таке. В мене сімї йдуть в 90% сильні в зимівлю,але коли я обробив біпіном і в одній сімї посипалось 150 кліщів.то я запанікував і обробив другий раз.Всім бажаю безвідходної зимівлі

9 минут назад, ромео сказал:

То дайте тоді відповідь: чому мед вгорі рамок (над клубом) теплий? Назвіть джерело енергії.

Підвох у питанні ;) 

1 година тому, wwlo сказав:

я не бачу .що робиться в ромео на пасіці,але він сам писав раніше ,що має проблеми з кліщем,а  я знаю .що це таке. В мене сімї йдуть в 90% сильні в зимівлю,але коли я обробив біпіном і в одній сімї посипалось 150 кліщів.то я запанікував і обробив другий раз.Всім бажаю безвідходної зимівлі

І до чого тоді тут вузько-висока  рамка і умовно теплий мед?

2 часа назад, ромео сказал:

Назвіть джерело енергії.

А яким чином бджоли взимку споживають мед? Вони його гризуть? Чи надкусюють і пережовують? 

2 години тому, ромео сказав:

джерело енергії мед.який вживають бджоли і виділяється тепло.Все просто.

45 хвилин тому, Вадім Полтава сказав:

А яким чином бджоли взимку споживають мед? Вони його гризуть? Чи надкусють і пережовують? 

вони ниряють в середину клуба.де температура більше 30 і вживають теплий мед 

1 година тому, ромео сказав:

І до чого тоді тут вузько-висока  рамка і умовно теплий мед?

люди питали і я відповів.Як говорять-все взято з відкритих джерел

10 хвилин тому, wwlo сказав:

джерело енергії мед.який вживають бджоли і виділяється тепло.Все просто.

Тобто тепла, яке виділяє клуб, по вашому достатньо, щоб гріти мед над головою і утримувати його в такому стані попри морози?

31 минуту назад, ромео сказал:

Тобто тепла, яке виділяє клуб, по вашому достатньо, щоб гріти мед над головою і утримувати його в такому стані попри морози?

Ну а куди воно йде, те тепло, яке виділяється? Чи не вгору? :rolleyes:

39 хвилин тому, ромео сказав:

а для чого ставлять утеплення зверху,а зараз модно і плівку, на якій збирається конденсат.Не було б теплого повітря - не було б конденсату.я не говорю ,що бджоли не рухаються в сторону.але для цього потрібна сила сімї.недаром деякі пасічники обєднують на зиму 2 сімї.Це відноситься більше до наших південних регіонів,де сімї в 5 вуличок рахуються нормою.і чому я пропагую вузько-високу рамку.бо тут слабі сімї 2-3 вулички спокійно виходять з зими,а в дадані в лютому паніка ,закладають розплід,а перейти на мед.який збоку і холодний не можуть і осипаються з голоду

21 минуту назад, wwlo сказал:

а для чого ставлять утеплення зверху,а зараз модно і плівку, на якій збирається конденсат.Не було б теплого повітря - не було б конденсату.

Шо цікаво, шо для того шоб не було конденсату - треба не зменшувать, а збільшувать утеплення...

1 година тому, Вадім Полтава сказав:

Ну а куди воно йде, те тепло, яке виділяється? Чи не вгору? :rolleyes:

Вгору. Але скільки того тепла? Достатньо, щоб прогріти весь запас меду? 

Якби клуб виділяв би стільки тепла, то бджоли водилися б лише в теплих широтах. Бо постає тоді питання в його здатності економно використовувати і зберігати енергію. 

31 минуту назад, ромео сказал:

скільки того тепла?

Мірять треба.

Зробити термоізоляцію і робити заміри. 

Звичайно, без термоізоляції енергія розсіюється в навколишній простір. 

Кількість тепла = маса * теплоємність меду * різницю температур. 

16 хвилин тому, Вадім Полтава сказав:

Звичайно, без термоізоляції енергія розсіюється в навколишній простір. 

Опа. А де ж у вулику термоізоляція?

Висновок: енергії клуба на нагрівання меду "над головою" недостатньо...

Тому вигадана "перевага" вузько-високої рамки - міф.

16 минут назад, ромео сказал:

Мед ніхто над клубом негріє , це було питання з підвозом, мед грієтся у верхній 1/3 частині клубу обично

А от движ клуба при перепадах температур інтересний,  думаю на укр рамкі їм краще і в цьому вся перевага

При потеплінні бджоли краще розширюються у верх чим у сторону 

Замітив це коли пустив у зиму з магазинами, раніше гармошка іграла до задньої стінки, клуб коли морози до задньої стінки 100-150мм пусто, потепліло центральні вулички достали задстінки

А з магазином у магазин піднімаються у верх,  а до зад стінки не доходять 

6 годин тому, wwlo сказав:

150 шт то не велика кількість. На силу сім'ї не впливає:IMHO:

47 хвилин тому, ромео сказав:

Їм не треба гріти весь мед над головою. Достатньо того що вони обсиджують клубом. 

Якщо подивитись поперечний переріз клуба, то рамки в ньому дуже нагадують ребра радіатора. Більшість тепла йде вгору по рамках, міжрамковий простір бджоли стараються максимально закрити своїми тілами. Умовно 1/3 клуба сидить на меду. Якщо ця 1/3 меду зверху, то більшість тепла і від 2/3 клуба що під ним йде на розігрів того меду. Якщо ця 1/3 меду вже збоку, то тепла від 2/3 клуба на цей мед вже менше попаде.:IMHO:

Загалом укр рамка має в цьому питанні деяку перевагу над дадан чи рут в одному корпусі. Але ця перевага не значна.

14 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Загалом укр рамка має в цьому питанні деяку перевагу над дадан чи рут в одному корпусі. 

Особливо якшо сядуть зверху

1 година тому, yu1986ra сказав:

150 шт то не велика кількість. На силу сім'ї не впливає:IMHO:

це осипалось 150,а скільки лишилось на бджолі х.. його знає

33 хвилини тому, gardener сказав:

Особливо якшо сядуть зверху

щоби сіли знизу подивіться відео ярослава мухи

1 година тому, AVA сказав:

Мед ніхто над клубом негріє

44 хвилини тому, yu1986ra сказав:

Їм не треба гріти весь мед над головою

Загалом дискусія виникла через твердження автора теми, що:

09.11.2024 в 09:42, wwlo сказав:

що для зимівлі краще природне вузько-високе житло(як дупло в природі)весь корм знаходиться зверху і він теплий

Ото я й мучу автора - хочу вияснити, ЩО/ХТО гріє отой весь запас корму постійно 24/7 :dntknw:

я признаюсь - в мене є 5 вуликів на даданівську рамку.Чому я їх взяв .по перше-захотілось збирати пилок і купив турецькі пилковловлювачі і тут немає де правди, діти- майже весь інвертар заточений на даданівську рамку.по-друге продати пакет або сімю на таку рамку легше .були в мене реальні покупці з великими грошима,але все йшло добре.поки вони не взнали ,що рамка вузько -висока ,а в них пасіка на даданівську і не хочуть ,щоб був мікс.

4 минуты назад, ромео сказал:

Ото я й мучу автора - хочу вияснити, ЩО/ХТО гріє отой весь запас корму постійно 24/7 

Я це поняв із допису у скобках

8 часов назад, AVA сказал:

Підвох у питанні ;) 

7 хвилин тому, ромео сказав:

Загалом дискусія виникла через твердження автора теми, що:

Ото я й мучу автора - хочу вияснити, ЩО/ХТО гріє отой весь запас корму постійно 24/7 :dntknw:

щоб поставити крапку в цій непотрібній дискусії,бо по суті мої твердження це давновідомі аксіоми  в бджільництві і ще хочу сказати ,що у бджіл нюхові руцептори.як і рецептори які відчувають температуру мають поріг чутливості в декілька сот тисяч раз чутливіші від людських органів чуття.тому, якщо вверху мед тепліший.то вона піде вверх і дійде до верхньої планки.де його не буде з часом.і може не піти на задубілий холодний мед до задньої стінки,якщо сидить на розплоді. Що ніколи такого не бачили?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...