Перейти к содержанию

Погода на пасіці (вчора, сьогодні, завтра, прогноз) 3.

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

1 час назад, yu1986ra сказал:

Це Rhs розкажіть, він каже, що колись соняшник був кращий:rofl:

В Рурубії соняшник спокон віку сіють:umora:

54 минуты назад, yu1986ra сказал:

В контексті розмови не важко прочитати думку: ''всім капець, бо зараз сонях пішов дрібнокристалічний. Бджоли його не розтоплять. Там майже нема рідкої фракції. От колись, ото був соняшник:ay:''. Але тут ШІ передав вам через Пахомича і вітер в вашій голові змінився на протилежний:rofl:

Фруктоза/глюкоза це для нормальних людей. Дивлячись на роботу ''дідів'', то вони ''на досвіді'' часто качають юшку (бо ж бджоли так більш принесуть), тому мед навіть монофлорний виходить крупнозернистий. 

Мед роками стояв в бідонах, бо люди знали вашого діда і що там за мед:IMHO:. Якщо вже малий рідний внук запідозрив щось лихе з тим медом:umora:, то сусіди знали точно:rofl:.

То шо там було таке лихе? Розшифруйте.

54 минуты назад, yu1986ra сказал:

. Думаю їх просто не проводили, бо різниця мінімальна.

Ваша думалка в які частині тіла знаходиться ?

5 годин тому, Bee.P сказав:

Я можу  з глини і 10000 шт зробить , і тоді всі масово повірять що з глини самі кращі ???

Не тільки зробити, а й ще бджіл у них утримувати, та ще й результат показати.

5 минут назад, Js_ сказал:

Уявім ситуацію , дають Вам безкоштовно любий матеріал в необмеженій кількості , на вібір є , очерет , і ппу , або ппс , або дерево. , Який Ви вибирети з них ?????

1 хвилину тому, Bee.P сказав:
5 хвилин тому, Js_ сказав:

Уявім ситуацію , дають вам безкоштовно любий матеріал в необмеженій кількості , на вібір є , очерет , і ппу , або ппс , або дерево. , Який Ви вибирети з них ?????

Очерет.

2 минуты назад, Js_ сказал:

Очерет.

Я б вибрав дерево. Або ппу , 

1 час назад, yu1986ra сказал:

Фруктоза/глюкоза це для нормальних людей. Дивлячись на роботу ''дідів'', то вони ''на досвіді'' часто качають юшку (бо ж бджоли так більш принесуть), тому мед навіть монофлорний виходить крупнозернистий. 

Ви там собі накрутили що своїм медом ,,золотої п.....и ковпак,,:umora:...Особисто знав діда якого мед купували у двох сусідніх країнах в ті роки:umora:...Сонях не рахував за мед за літо переїздив до трьох чотирьох разів....Ото вам і юшка

Південь, південний схід завжди ганялися за акацією, есспарцетом, різнотрав'я було. А соняшник це був мед для лінивих. Він так кристалізувався, що можна було цвяхи рівняти на ньому. Його сокирою рубали, він скалувався шматками які ми(ще діти) обоизували як льодяники. А тррхи підтоплений так драв горло тими кристалами, що жах. Крім випічки нікуди він не йшов.

І навіть дурень не думав на ньому зимувати. Завжди лишали пару рамок акації/різнотрав'я для гнізда в зиму і загодовували цукром. Але то було ще, як баба мілфою:umora: була. Все. 

Я думаю: і чого то сніг так швидко розтає? А він так від балачок в цій темі

16 минут назад, Макс_Скрипник сказал:

Південь, південний схід завжди ганялися за акацією, есспарцетом, різнотрав'я було. А соняшник це був мед для лінивих. Він так кристалізувався, що можна було цвяхи рівняти на ньому. Його сокирою рубали, він скалувався шматками які ми(ще діти) обоизували як льодяники. А тррхи підтоплений так драв горло тими кристалами, що жах. Крім випічки нікуди він не йшов.

І навіть дурень не думав на ньому зимувати. Завжди лишали пару рамок акації/різнотрав'я для гнізда в зиму і загодовували цукром. Але то було ще, як баба мілфою:umora: була. Все. 

Гарна історія  , шкода що брехня :umora:.    У нас кріль ото був , ну розміром як кабан , кіл 150 мабуть , то він в нас в буді і жив , замість пса , всі боялися :hi:

11 хвилин тому, gardener сказав:

Я думаю: і чого то сніг так швидко розтає? А він так від балачок в цій темі

Мені добре що потепліло, роблю заплановані 250 рамок рут.:hi: П/С. З завтра пішли мінуса на тиждень. :hmm:

6 часов назад, Пахомич сказал:
Чи придатний мед з соняшника зібраний при відсутності опадів для зимівлі

Мед із соняшника, особливо зібраний у посушливих умовах (при відсутності опадів), вважається 
малопридатним або ризикованим для зимівлі бджіл через його фізико-хімічні властивості. 

Основні причини ризику:
  • Швидка кристалізація: Соняшниковий мед містить велику кількість глюкози, через що він дуже швидко "сідає" навіть у стільниках. У посушливі роки вміст вологи в нектарі ще нижчий, що прискорює цей процес.
  • Тверда "садка": При низькій вологості мед кристалізується у тверду масу. Бджоли не можуть споживати такий мед взимку, оскільки їм бракує води для його розчинення. Це часто призводить до голодної смерті сім'ї при повних рамках.
  • Підвищене навантаження на кишечник: Велика кількість неперетравних решток у такому меді може спричинити ранній пронос у бджіл, якщо вони не мають змоги зробити очисний обліт. 

Поради пасічників:
  1. Заміна корму: Досвідчені пасічники рекомендують викачувати соняшниковий мед і замінювати його на цукровий сироп або інші види меду (наприклад, акацієвий чи різнотрав'я), які довше залишаються рідкими.
  2. Часткове залишення: Якщо соняшник залишається, він має становити не більше 30-50% зимових запасів і бути змішаним з іншими сортами чи сиропом.
  3. Вологість у зимівнику: Якщо бджоли зимують на соняшнику, важливо підтримувати достатню вологість повітря, щоб мед у відкритих комірках менше пересихав. 
Чи плануєте ви проводити додаткову підгодівлю бджіл сиропом для розбавлення зимових запасів?

9 сайтів

• Соняшник може стати причиною загибелі бджіл узимку
    ... соняшнику і взимку гине. Варто пам'ятати, що соняшниковий мед у стільниках може стати ще однією причиною загибелі бджіл взимку...

Kurkul.com

• Підкажіть,чи придатний соняшниковий мед для зимівлі ...
    16 лип. 2019 р. — У мене залишається соняшниковий в суміші з різнотрав'ям- 90% від всього меду. На деяких рамках може бути полоска травневого меду: ...

Facebook

• Зимовка пчёл на подсолнухе - Страница 5 - Уход за пчелами
    14 серп. 2010 р. — Діалог про зимівлю на соняшниковому меду доречно вести саме в цій темі. Кому цікаво, легше знайти, прочитати, зважити всі "за" і "

Форум на ТочкУ

Показати всі

Кого ви розводите ШІ чи бджіл??

Я зимую на соняху більше 10-ти років і все ок .... був сонях і гібрідний і сортовий... якого тільки не було був навіть колись мед з вологісттю 15% коли сідав був що кирпич...

Я вам навіть більше скажу моя місцевість така що 90% пасік все одно їдуть зимувати на соняху.... а ви мені якусь шішную фігню тулите...:dntknw:

12 хвилин тому, Ворон сказав:

Мені добре що потепліло, роблю заплановані 250 рамок рут.:hi: П/С. З завтра пішли мінуса на тиждень. :hmm:

Багато вже зробили?

14 хвилин тому, Bee.P сказав:

У нас кріль ото був , ну розміром як кабан , кіл 150 мабуть ,

Смачний був?

1 година тому, Rhs сказав:

Тоді люди дозволяли із меду самогонку гнати а зараз собиріть свої відерця в кучу і моліться на них:umora:.От така різниця:umora:

А зараз вам хто самогон забороняє гнати? В мене велика родина, але вже який рік еліксир молодості і краси з забрусу лишається в надлишку.

1 година тому, Пахомич сказав:

То шо там було таке лихе? Розшифруйте.

Почитайте пару дописів вище.

1 година тому, Пахомич сказав:

Ваша думалка в які частині тіла знаходиться ?

Це дуже глибока думка з приводу складу меду від різних сортів соняха:rofl:. Певно таки ШІ вже геть забороняє вам мислити:rofl:

1 година тому, Bee.P сказав:

Уявім ситуацію , дають Вам безкоштовно любий матеріал в необмеженій кількості , на вібір є , очерет , і ппу , або ппс , або дерево. , Який Ви вибирети з них ?????

Тобто всю глину ви вже собі забрали:rofl:

1 година тому, Bee.P сказав:

Я б вибрав дерево. Або ппу , 

І я, мабудь, очерет вибрав би, але тільки щоб вулики вже готові були (12 р.д.):rofl:

1 година тому, Rhs сказав:

Ви там собі накрутили що своїм медом ,,золотої п.....и ковпак,,:umora:...Особисто знав діда якого мед купували у двох сусідніх країнах в ті роки:umora:...Сонях не рахував за мед за літо переїздив до трьох чотирьох разів....Ото вам і юшка

Це ж ви не за свого згадали?:rofl:

Діди бувають різні, звісно, але в основному вони ''на досвіді''. А так як яблуко від яблуньки далеко не котиться, то й дід ваш не міг бути святим:IMHO::rofl:.

3 минуты назад, yu1986ra сказал:

Це ж ви не за свого згадали?:rofl:

Діди бувають різні, звісно, але в основному вони ''на досвіді''. А так як яблуко від яблуньки далеко не котиться, то й дід ваш не міг бути святим:IMHO::rofl:.

Ці два охранніки пляжу навіть брехати не вміють:hi::umora:.

29 хвилин тому, Олександр К сказав:

Кого ви розводите ШІ чи бджіл??

Я зимую на соняху більше 10-ти років і все ок .... був сонях і гібрідний і сортовий... якого тільки не було був навіть колись мед з вологісттю 15% коли сідав був що кирпич...

Я вам навіть більше скажу моя місцевість така що 90% пасік все одно їдуть зимувати на соняху.... а ви мені якусь шішную фігню тулите...:dntknw:

Він інтегрував ШІ в голову - так починався термінатор:rofl:. Майбутнє вже поруч.

27 хвилин тому, gardener сказав:

Багато вже зробили?

Смачний був?

Осталось вибрати 100 гофманів і всі зібрати. 

28 хвилин тому, gardener сказав:

Смачний був?

Він досі переживає щоб його той кріль не з'їв:rofl:

2 минуты назад, yu1986ra сказал:

Він інтегрував ШІ в голову - так починався термінатор:rofl:. Майбутнє вже поруч.

IMG_20260129_182843.jpg

А зліва хто?

Ашо ? Сразу не пойнятно?:hi::umora:

13 минут назад, yu1986ra сказал:

так як яблуко від яблуньки далеко не котиться, то й дід ваш не міг бути святим:IMHO::rofl:.

Хто йшов те і знайшов, нормально вам ваший товариш підкинув:umora:довго будете вигрібати.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...