Пахомич Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 11 минут назад, gardener сказал: А запитайте свого ШІ чи вилітають бджоли взимку помирати, чи залишаються у вулику Вам потрібно ви і запитуйте . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 1 хвилину тому, Пахомич сказав: Вам потрібно ви і запитуйте . Я не вмію 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 1 минуту назад, gardener сказал: Я не вмію Хто не працює ,то нехай і не їсть. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 2 хвилини тому, Пахомич сказав: Хто не працює ,то нехай і не їсть. Це Ви за бджоли зимою? 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 1 минуту назад, gardener сказал: Це Ви за бджоли зимою? Ні! За пасічників балаболів. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 24 минуты назад, Bee.P сказал: Ми всі памятаємо як ви двічі чи тричі поклали свою пасіку в нуль масово . В нас так поки не виходить , тому нам далеко до вас . Тоді лягло в Україні до 50% пасік. Вияснив причину, вніс корективи і ше багато чого іншого, що вам навіть і не снилося. З гіпсом і драбиною туповата шутка. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 7 минут назад, Пахомич сказал: Тоді лягло в Україні до 50% пасік. Вияснив причину, вніс корективи і ше багато чого іншого, що вам навіть і не снилося. З гіпсом і драбиною туповата шутка. Так легко списувати на те , що десь там щось колись . Для чого шукати фальшиве виправдання своїм незнанням ? Так можна кожен рік казати , посилаючись на східні регіони , які кожен рік купують вагон пакетів . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 46 минут назад, Bee.P сказал: Так легко списувати на те , що десь там щось колись . Для чого шукати фальшиве виправдання своїм незнанням ? Так можна кожен рік казати , посилаючись на східні регіони , які кожен рік купують вагон пакетів . Невідомо ,як Україна цю зиму проскочить зимівлю з соняшниковими кормами. На заході недавно сіють соняшник і пасічники не мають практики зимівлі при таких морозах .Також будуть проблеми де була жара і мало дощів. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 4 хвилини тому, Пахомич сказав: Невідомо ,як Україна цю зиму проскочить зимівлю з соняшниковими кормами. На заході недавно сіють соняшник і пасічники не мають практики зимівлі при таких морозах .Також будуть проблеми де була жара і мало дощів. Зараз у вуликах з глухим дном підвищена вологість тому той соняшник і без практики бджоли розігріють. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 5 минут назад, yu1986ra сказал: Зараз у вуликах з глухим дном підвищена вологість тому той соняшник і без практики бджоли розігріють. Наіщо балаболити ,коли ви соняшник як на городі не бачили. 2 минуты назад, gardener сказал: вверх? Хоч би ожеледиці не було Юзом Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 20 минут назад, Пахомич сказал: Невідомо ,як Україна цю зиму проскочить зимівлю з соняшниковими кормами. На заході недавно сіють соняшник і пасічники не мають практики зимівлі при таких морозах .Також будуть проблеми де була жара і мало дощів. Якась дитяча маячня про соняшник ... В мене всі на соняшнику зимують завжди. І не має і не було ніяких проблем через соняшниковий мед . Ну і полюбе він закристалізований в рамках , і все норм , їдять як має бути . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января Только что, Пахомич сказал: Я ж рекомендував вам розпарити лоба . Не зимували ви при таких низьких температурах на соняшнику, бо в нас тоді ще не сіяли, коли були холодні зими. Зараз було 3 неділі до -20 зимую на соняху і все норм... 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 26 минут назад, yu1986ra сказал: Зараз у вуликах з глухим дном підвищена вологість тому той соняшник і без практики бджоли розігріють. Волога у вулику є завжди , і не важливо яке дно , клуб виділяє тепло , а рамки холодні , і на рамках утворюється мікро конденсат , якого бджолам з головою хватає . Ну і сам мед має властивість всмоктувати вологу , тому немає ніяких проблем Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 10 минут назад, Олександр К сказал: Зараз було 3 неділі до -20 зимую на соняху і все норм... Це навіть не місяць, а ще потрібно неменше два. Дістаньте кишечник бджоли і подивіться ,як він наповнений. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 35 хвилин тому, Пахомич сказав: Наіщо балаболити ,коли ви соняшник як на городі не бачили. Пів країни на соняшнику зимує, особливих скарг я вже давно не зустрічав. 13 хвилин тому, Bee.P сказав: Волога у вулику є завжди , і не важливо яке дно , клуб виділяє тепло , а рамки холодні , і на рамках утворюється мікро конденсат , якого бджолам з головою хватає . Ну і сам мед має властивість всмоктувати вологу , тому немає ніяких проблем Через великі перепади температури мікро перетворився в макро конденсат. З сіткою в дні трохи сухіше, особливо якщо вітряна погода. Принаймні в мене так виходило. 3 хвилини тому, Пахомич сказав: Це навіть не місяць, а ще потрібно неменше два. Дістаньте кишечник бджоли і подивіться ,як він наповнений. Не чіпайте тих бджіл і все в них буде добре Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Пів країни на соняшнику зимує, особливих скарг я вже давно не зустрічав Я мовчу Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 2 минуты назад, yu1986ra сказал: перепади температури мікро перетворився в макро конденсат Більше вентиляції в підкришнику треба зробити і не буде макро конденсату інію і тд 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 24 хвилини тому, Пахомич сказав: Я мовчу Це на краще Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 23 хвилини тому, Bee.P сказав: Більше вентиляції в підкришнику треба зробити і не буде макро конденсату інію і тд Більше вже нема куди. Є дахи з різними отворами для вентиляції: 4 шт 25-м пером і 2 шт 1*38 см. Сама сітка обмерзає. Різниці по інію я не помітив, правда дивився вже в кінці морозів (може на початку вона була). 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 28 января Share Опубликовано 28 января 2 години тому, yu1986ra сказав: Більше вже нема куди. Є дахи з різними отворами для вентиляції: 4 шт 25-м пером і 2 шт 1*38 см. Сама сітка обмерзає. Різниці по інію я не помітив, правда дивився вже в кінці морозів (може на початку вона була). Ав мене верх герметичний, але комбі-дно, з засіткованим вікном. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
blek-269 Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 10 годин тому, Олександр К сказав: Зараз було 3 неділі до -20 зимую на соняху і все норм... Другий день тепло , позавчора було -18 і вітер 24 м/с такий колючий що на всі -25 тягло . Вчора з ранку було -8 так тепло було , а по дню ще і сонце було так з дахів закапотіло . Сьогодні з ранку -3 трохи сиро і таке як знов буде сонце , але я так розумію це не надовго тернет обіцяє ось таке 4 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 9 часов назад, yu1986ra сказал: Більше вже нема куди. Є дахи з різними отворами для вентиляції: 4 шт 25-м пером і 2 шт 1*38 см. Сама сітка обмерзає. Різниці по інію я не помітив, правда дивився вже в кінці морозів (може на початку вона була). В мене на підкришнику 4 дирки по кутках 25 мм більше ще краще , сітка така , дирка в сітці 2×3 мм. І все норм , якщо сітка буде з меньшим дирКом то буде іній на ній і тоді всьо . Ну і в середині вулика також треба з розумом ложити положок, ну і утеплення зверху на положку залежить від сили сімї , слабаків утепляємо , сильних просто положок бавовна двунитка . Термін "бджоли морозу не бояться" - відносний , малі сімейки 1-2-3р бояться , ті що 7-8-9 не бояться . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 8 годин тому, Ворон сказав: Ав мене верх герметичний, але комбі-дно, з засіткованим вікном. Ну і як, лід був у вулику? Мені один розповідав, що на сітці аж рамки обмерзли. Знімав плівку і викидав лід. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января 4 хвилини тому, yu1986ra сказав: Ну і як, лід був у вулику? Мені один розповідав, що на сітці аж рамки обмерзли. Знімав плівку і викидав лід. Немає нічого, в мене кочове комбі-дно, між сіткою і рамками 15 см. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Пахомич Опубликовано 29 января Share Опубликовано 29 января Як впливає мороз в 15-20 градусів морозу на вологість в клубі бджіл Мороз у межах -15...-20°C критично впливає на мікроклімат усередині вулика, створюючи ризик як надмірної сухості, так і небезпечної вологості залежно від вентиляції 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.