Женя Ц. Опубликовано 6 ноября, 2025 Share Опубликовано 6 ноября, 2025 Шо там в кого як бджоли,вже зимують? Настроєніє у них бодріньке чи не дуже)? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 ноября, 2025 Share Опубликовано 6 ноября, 2025 4 хвилини тому, Женя Ц. сказав: Шо там в кого як бджоли,вже зимують? Настроєніє у них бодріньке чи не дуже)? Я вже навіть не пам'ятаю, коли до них заглядав. Минулого тижня бачив шо літали. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 6 ноября, 2025 Share Опубликовано 6 ноября, 2025 4 минуты назад, gardener сказал: Я вже навіть не пам'ятаю, коли до них заглядав. Минулого тижня бачив шо літали. Я вже трохи місяця не був на пасіці. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 6 ноября, 2025 Share Опубликовано 6 ноября, 2025 1 хвилину тому, Женя Ц. сказав: Я вже трохи місяця не був на пасіці. Ну. мені до пасіки три хвилини ходу. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 6 ноября, 2025 Share Опубликовано 6 ноября, 2025 19 минут назад, gardener сказал: Ну. мені до пасіки три хвилини ходу. Мені 25-30 хвилин їзди. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 6 ноября, 2025 Share Опубликовано 6 ноября, 2025 1 година тому, Женя Ц. сказав: Шо там в кого як бджоли,вже зимують? Настроєніє у них бодріньке чи не дуже)? У Карпатах сьогодні обліталися, вже є яйця....сезон починається На сонці +14-15°, у тіні 4-7° тепла У Запоріжжі сьогодні літали поодинокі...прохолодно, без сонця, сезон ще не закінчувався: яйця, черва, печатний...все як має бути. Це у самому місті...стимуляція у серпні/вересні призвела до пізнього розплоду. Не мій точок. На моєму точку невідомо...але на початку жовтня розплолу вже ніякого(майже) не було. Вже пішли дзвіночки...просіли, слабі, майже пропали. Дякувати Богу, що то 2-5 сімей на пасіках 30, 40, 50+ кількості. 1 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 7 ноября, 2025 Share Опубликовано 7 ноября, 2025 16 часов назад, Макс_Скрипник сказал: У Карпатах сьогодні обліталися, вже є яйця....сезон починається На сонці +14-15°, у тіні 4-7° тепла У Запоріжжі сьогодні літали поодинокі...прохолодно, без сонця, сезон ще не закінчувався: яйця, черва, печатний...все як має бути. Це у самому місті...стимуляція у серпні/вересні призвела до пізнього розплоду. Не мій точок. На моєму точку невідомо...але на початку жовтня розплолу вже ніякого(майже) не було. Вже пішли дзвіночки...просіли, слабі, майже пропали. Дякувати Богу, що то 2-5 сімей на пасіках 30, 40, 50+ кількості. Яйца личинки, и пчёл сформированых, пчёлы удаляют, только наступят хорошие холода. Так что до весны ещё далеко. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 7 ноября, 2025 Share Опубликовано 7 ноября, 2025 Зимою буде дуже мало снігу, морозів великих не буде, клімат в Україні змінився на мʼякий, тому про засніжені зими можна забути, замість снігу буде трава, — метеорологи Всьо зима вже буде тепла. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 7 ноября, 2025 Share Опубликовано 7 ноября, 2025 5 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Зимою буде дуже мало снігу, морозів великих не буде, клімат в Україні змінився на мʼякий, тому про засніжені зими можна забути, замість снігу буде трава, — метеорологи Всьо зима вже буде тепла. А я дров завіз як на холодну зиму - халепа. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 7 ноября, 2025 Share Опубликовано 7 ноября, 2025 6 хвилин тому, Сергій-апі сказав: А я дров завіз як на холодну зиму - халепа. Відвозьте назад 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 7 ноября, 2025 Share Опубликовано 7 ноября, 2025 22 минуты назад, Сергій-апі сказал: А я дров завіз як на холодну зиму - халепа. Це Ви поспішили) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 7 ноября, 2025 Share Опубликовано 7 ноября, 2025 2 години тому, koste сказав: Яйца личинки, и пчёл сформированых, пчёлы удаляют, только наступят хорошие холода. Так что до весны ещё далеко. Це був жарт на рахунок весни. Крім яєць нічого не має бути. Інакше то брак, проблеми і т.д. Є проблемка в одній матці ШО...яйця побачив..10-15шт...поки списав на її молодість...пізня матка Карніка. Тепер думаю, чи є сенс від неї прививатися? Якщо перезимує. 2 години тому, Сергій-апі сказав: А я дров завіз як на холодну зиму - халепа. Дрова ростуть в ціні швидше за мед...тому продасте і сезон можна не робити на пасіці 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 7 ноября, 2025 Share Опубликовано 7 ноября, 2025 Сьогодні по прогнозу крайній льотний день...деякі облетілись. Сонце низько вже, не на всіх попадає...за гори ховається. Вдома +1 на 7:00 ранку, хоча скло шкрябав від льоду. На пасіці був вже в 7:20 то -4°С. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 7 ноября, 2025 Share Опубликовано 7 ноября, 2025 2 часа назад, Макс_Скрипник сказал: Є проблемка в одній матці ШО...яйця побачив..10-15шт...поки списав на її молодість...пізня матка Карніка. Тепер думаю, чи є сенс від неї прививатися? Якщо перезимує. Можно было вывести группу дочек и посмотреть какие будут результаты. Пусть перезимует , если на своей пчеле ,можно оценить результат зимовки . Разные факторы влияют на позний засев маток . Не только что матка молодая ,а и количество пчёл, заклещованость... Ну и результат будет ясен только через год. Потому я бы сказал что матки И.О. это вложение в будующее. Хорошо когда ты уже знаешь что от них ждать . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 8 ноября, 2025 Share Опубликовано 8 ноября, 2025 13 годин тому, koste сказав: Ну и результат будет ясен только через год. Потому я бы сказал что матки И.О. это вложение в будующее. Хорошо когда ты уже знаешь что от них ждать . Ще б жили вони довше, то було б взагалі суперово Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 8 ноября, 2025 Share Опубликовано 8 ноября, 2025 Свету в нокдаун послали . 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 8 ноября, 2025 Share Опубликовано 8 ноября, 2025 1 година тому, Женя Ц. сказав: Свету в нокдаун послали . Тоже, і це ще зими не було. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 8 ноября, 2025 Share Опубликовано 8 ноября, 2025 2 часа назад, Конструктор сказал: Тоже, і це ще зими не було. Теж саме плюс мінус.... ми тут вже трохи звикли що кожну осінь теж саме... 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 9 ноября, 2025 Share Опубликовано 9 ноября, 2025 23 часа назад, Олександр К сказал: Теж саме плюс мінус.... ми тут вже трохи звикли що кожну осінь теж саме... Раньше вроде получше было. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 9 ноября, 2025 Share Опубликовано 9 ноября, 2025 2 часа назад, koste сказал: Раньше вроде получше было. Раньше было раньше а сейчас сейчас.. Обмен умными мыслями... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 9 ноября, 2025 Share Опубликовано 9 ноября, 2025 9 хвилин тому, Олександр К сказав: Раньше было раньше а сейчас сейчас.. Це точно. колись тепер не було 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
PRO_ПЧЕЛ__ Опубликовано 9 ноября, 2025 Share Опубликовано 9 ноября, 2025 Друзі, добрий вечір. Сто років не був на цьому форумі: ситуація така, що наближається лінія фронту і треба розпродувати пасіку (перевозити немає змоги). Зорієнтуйте будь ласка за ціною шестирамкової (дадан) Меліси-93 з приводом та поворотними касетами (на ОЛХ щось схоже в районі 14-18 тис.). Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Макс_Скрипник Опубликовано 10 ноября, 2025 Share Опубликовано 10 ноября, 2025 Коротко про погоду. Карпати. +8 хмарно. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 10 ноября, 2025 Share Опубликовано 10 ноября, 2025 Починає дощити . 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Js_ Опубликовано 10 ноября, 2025 Share Опубликовано 10 ноября, 2025 У вівторок, 11 листопада, в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Полтавській та Харківській областях очікуються значні дощі (оголошено I рівень небезпечності, жовтий).ту. Раніше повідомлялося, що з південного заходу Європи до України наближається циклон Niksala, який 11 листопада принесе дощі майже по всій території країни. https://ua.news/ua/ukraine/u-shesti-oblastiakh-ogolosheno-pershii-riven-nebezpeki-cherez-silni-doshchi 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.