AVA Опубликовано 12 мая, 2025 Share Опубликовано 12 мая, 2025 У мене дощ уже 5 годин , років три уже не було такої тривалості і у п'ятницю був , так підряд також непамятаю Жара можна сказати +10 Акація чорна , за 15 км участок жовта , але без цвіту , можна сказати що не було чому і вимерзати , бо замерзла ще тільки в стадії бруньки , що там прорізалось було непонятно 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 12 мая, 2025 Share Опубликовано 12 мая, 2025 2 минуты назад, AVA сказал: У мене дощ уже 5 годин , років три уже не було такої тривалості і у п'ятницю був , так підряд також непамятаю Жара можна сказати +10 Акація чорна , за 15 км участок жовта , але без цвіту , можна сказати що не було чому і вимерзати , бо замерзла ще тільки в стадії бруньки , що там прорізалось було непонятно Де Ви пропадали два місяці ?????? Таки напрягли Вас на посадку барабуль?? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 12 мая, 2025 Share Опубликовано 12 мая, 2025 10 минут назад, В 361 сказал: Де Ви пропадали два місяці ?????? Таки напрягли Вас на посадку барабуль?? Учора посадив Як раз між дощоми приїхали, а то думав уже викинути , частина посаджена більше місяця назад у суху землю не сходила чуть не засохла 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 12 мая, 2025 Share Опубликовано 12 мая, 2025 8 минут назад, AVA сказал: Учора посадив Як раз між дощоми приїхали, а то думав уже викинути , частина посаджена більше місяця назад у суху землю не сходила чуть не засохла Як в вас ситуація по акації? Буде діло в цьому році чи нє? О. Вже прочитав... В нас таке саме. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 12 мая, 2025 Share Опубликовано 12 мая, 2025 3 минуты назад, AVA сказал: Учора посадив Як раз між дощоми приїхали, а то думав уже викинути , частина посаджена більше місяця назад у суху землю не сходила чуть не засохла Я питав де два місяця пропадали . А Ви мені про петрушку. Робили допит бджолам на тему де мед??? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 12 мая, 2025 Share Опубликовано 12 мая, 2025 4 минуты назад, В 361 сказал: Я питав де два місяця пропадали . А Ви мені про петрушку. Робили допит бджолам на тему де мед??? Все потроху , включая На пасіці роботи не було , майже , відпала вся ота моя трахамудія з медовиками на акацію З осені я знав що ріпаку немає , тому сімьї всі послабив , відводки підсилив, хотя раніше заганяв ці відводки у сім'ї міняв маток Плюс пилку з осені толком не було , в зиму пішло багато ну слабі , зато судя по погоді і медоносах вгадав ідеально , робити на пасіку немає чого Вижили всі 100,%, якщо не рахувати маток що пропали і я уже 4 задавив, трохи підрівняв по силі , тепер можна сказати старт пасіки з квітневих пакетів Меду ще до кінця травня вистачить точно , ще 145 є на складі , маток також непотрібно виводити , щоб встановлювати втрати , в червні тільки замінити на молодих 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 12 мая, 2025 Share Опубликовано 12 мая, 2025 3 минуты назад, AVA сказал: ще 145 є на складі , профі !!!! Повага . Видно що бджоляр а не жмот. Ну і в лініях бачу гарно бачите різницю . Підкину вам трошки матеріалу , дасть Бог погоду 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 12 мая, 2025 Share Опубликовано 12 мая, 2025 Зато перевірив на практиці , чому відводки невиживають , бджола неповноцінна , вона у відводках недогодованна в серпні місяці в умовах нестачі основного корму білка А от коли відводок підсилити бдолою із сильних повноцінних сімей вони доживають до пилку кленка , слабі но доживають Я і раніше це замічав ну так масово незапускав , ріпак був потрібно було хоч трохи нормальні сімьї 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 12 мая, 2025 Share Опубликовано 12 мая, 2025 3 минуты назад, В 361 сказал: профі !!!! Повага . Видно що бджоляр а не жмот. Ну і в лініях бачу гарно бачите різницю . Підкину вам трошки матеріалу , дасть Бог погоду Та це не зовсім профі , випадок у 2013 не вистачило тари недоказав , за то в 2014 я на практиці побачив що таке реальний запас меду , а не умовний і який розвиток Я писав колись як із 30 га ріпаку рядом, інший був тоді десь за 5км, накачав півтори бочки меду , правда жовтого Мед як оказується непропадає І непотрібно його сразу здавати 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 12 мая, 2025 Share Опубликовано 12 мая, 2025 5 минут назад, AVA сказал: Та це не зовсім профі , випадок у 2013 не вистачило тари недоказав , за то в 2014 я на практиці побачив що таке реальний запас меду , а не умовний і який розвиток Я писав колись як із 30 га ріпаку рядом, інший був тоді десь за 5км, накачав півтори бочки меду , правда жовтого Мед як оказується непропадає І непотрібно його сразу здавати В нас 2013 і 2014 був повний пздц. А Вінницькі тоді нили що руки болять медогонку крутить . Хоча скільки тут їхати тими горОдами , клімат різний . Тож не зря Петя їх окупірував. Але то було давно 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 12 мая, 2025 Share Опубликовано 12 мая, 2025 +18, сонячно. бджоли відводять душу 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 12 мая, 2025 Share Опубликовано 12 мая, 2025 39 хвилин тому, gardener сказав: +18, сонячно. бджоли відводять душу +14, сонячно Холодний вітер 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр К Опубликовано 12 мая, 2025 Share Опубликовано 12 мая, 2025 2 часа назад, gardener сказал: +18, сонячно. бджоли відводять душу +7 іде дощ відкрив вулик бджоли на мені відвели душу.. 10 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Ворон Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 Хороша "рання весна", 14 травня, ранком прохолодно, +1"С. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 12.05.2025 в 16:34, Олександр К сказав: +7 іде дощ відкрив вулик бджоли на мені відвели душу.. Тож 13 годин тому, Пахомич сказав: Зовсім не пристосовані до життя. Розкрив велику парасолю над вуликок і ковиряєшся. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 Відчутно потепліло зранку вже було +6 але тішитись рано на пятницю на ранок знов 0 прогнозують. В вуликах конденсат як в березні. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
msgarry Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 В Дніпрі град. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 30 минут назад, msgarry сказал: В Дніпрі град. Полтава - сонце... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 Така апатія до цього річного сезону шо капець, є таке бажання закинути ту стамеску і димарь і пішло воно все на... 2 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Волкотрубенко Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 8 минут назад, Женя Ц. сказал: Така апатія до цього річного сезону шо капець, є таке бажання закинути ту стамеску і димарь і пішло воно все на... В мене, навпаки, азарт прокинувся. Але часу і без бджіл на все не вистачає. Завтра, як буде погода, товариш приїде відбере 20 відводів собі для відновлення. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 Почався невеликий дощ, після великого вітру 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 5 минут назад, Волкотрубенко сказал: В мене, навпаки, азарт прокинувся. Але часу і без бджіл на все не вистачає. Завтра, як буде погода, товариш приїде відбере 20 відводів собі для відновлення. Наскільки я слідкую за технологією , ще з жовтого форуму , зараз якраз потрібно бути на пасікі , пік ройки, перші рої пропускаєте , зараз роятся дійсно потрібні сімьї Потім тільки в кінці сезону мед качати і до весни все 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 24 минуты назад, AVA сказал: Почався невеликий дощ, після великого вітру Уже 5 хвилин сонце, тихо 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадім Полтава Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 32 минуты назад, AVA сказал: Почався невеликий дощ, після великого вітру 7 минут назад, AVA сказал: Уже 5 хвилин сонце, тихо Таке саме. То сонце й вітер. То тихо. То дощ. Коли проясняється, то хмари вдалині такі красиві) нереально темносині. З каштанів вітер почав зривати пелюстки 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Волкотрубенко Опубликовано 14 мая, 2025 Share Опубликовано 14 мая, 2025 43 минуты назад, AVA сказал: Наскільки я слідкую за технологією , ще з жовтого форуму , зараз якраз потрібно бути на пасікі , пік ройки, перші рої пропускаєте , зараз роятся дійсно потрібні сімьї Потім тільки в кінці сезону мед качати і до весни все Щоденно, тим паче, постійно знаходитись на пасіці не виходить. В кращому випадку, навідуватись. А так все вірно. Чекаємо кінець травня і про роїння не згадуєм до наступної весни. Залишиться тільки встигати нарощувати і підставляти рамки. Дивлячись на прогноз є всі ознаки медового року. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.