Wladimir_K Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 2 часа назад, yu1986ra сказал: Поки ця проблема занадто роздута. На території України за період 20 років потепління відчув кожен житель. Збільшилися періоди посухи, впав рівень підземних вод значно і середня температура стала більша на +2 за рік. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 2 часа назад, yu1986ra сказал: Поки ця проблема занадто роздута. Та ну н.... +45 в літку це для нас норм ? Саме зараз цю проблему ми почали відчувати,а до цего були балачки,але ми не звертали увагу. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 1 час назад, Wladimir_K сказал: На території України за період 20 років потепління відчув кожен житель. Збільшилися періоди посухи, впав рівень підземних вод значно і середня температура стала в за на відсутні +2 за рік. Води меншає через видобуток нафти. Нафту витягли, вода пішла вниз. Якщо це не припинити, то здохнуть всі. І ті що вважають себе повелителями планети. А для цього повинні зменшити кількість споживачів нафти. В дуже багато разів. Проблема катастрофічного характеру і її вже усвідомили. 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 2 години тому, Wladimir_K сказав: На території України за період 20 років потепління відчув кожен житель. Збільшилися періоди посухи, впав рівень підземних вод значно і середня температура стала в за на відсутні +2 за рік. Відчув то відчув, але як це розшифрувати: "стала в за на відсутні +2 за рік"? Я кажу, що поки нічого критичного не сталось. Просто пасічники, які звикли отримувати добрі медозбори, два роки отримали нормальний врожай і тепер в шоці від цього. 28 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Та ну н.... +45 в літку це для нас норм ? Саме зараз цю проблему ми почали відчувати,а до цего були балачки,але ми не звертали увагу. -30 для мене також не норм, але якось пережив. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 2 години тому, yu1986ra сказав: Поки ця проблема занадто роздута. Проблема потепління (зміни клімату) є, і від цього нікуди не подітися. Роздутою є сприймання першопричини цього - людська діяльність. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 24 хвилини тому, Burkun сказав: Води меншає через видобуток нафти. Нафту витягли, вода пішла вниз. Якщо це не припинити, то здохнуть всі. І ті що вважають себе повелителями планети. А для цього повинні зменшити кількість споживачів нафти. В дуже багато разів. Проблема катастрофічного характеру і її вже усвідомили. Якби то була правда, то нафта коштувала б як вода. Покладів нафти значно менше як води. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 3 хвилини тому, yu1986ra сказав: Я кажу, що поки нічого критичного не сталось Ефект жаби в кастрюлі вам відомий? 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 3 хвилини тому, ромео сказав: Ефект жаби в кастрюлі вам відомий? До чого це? Давайте вже обговоримо ефект мамонта в брилі льоду. Ну, потепліло трохи, але це ж від нас не залежить. Нічого не зміниться, якщо на кожній сторінці цього форуму пасічники будуть нити на глобальне потепління. Нема нічого до чого б ми не пристосувались. Треба фокусуватись на хорошому. Зима без зимівників, без -20-30, це ж круто. Мені зими з -5+5 температурою більш подобаються. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 3 минуты назад, yu1986ra сказал: До чого це? Давайте вже обговоримо ефект мамонта в брилі льоду. Ну, потепліло трохи, але це ж від нас не залежить. Нічого не зміниться, якщо на кожній сторінці цього форуму пасічники будуть нити на глобальне потепління. Нема нічого до чого б ми не пристосувались. Треба фокусуватись на хорошому. Зима без зимівників, без -20-30, це ж круто. Мені зими з -5+5 температурою більш подобаються. Коли спробуєте літо без дощу,тоді дійде. 3 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 40 хвилин тому, Женя Ц. сказав: Коли спробуєте літо без дощу,тоді дійде. Вже було. Без дощу і посівних медоносів. Пережив. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 48 хвилин тому, yu1986ra сказав: До чого це? Давайте вже обговоримо ефект мамонта в брилі льоду. Суттю експерименту є припущення про те, що якщо жабу помістять в киплячу воду, вона вистрибне, але якщо вона буде перебувати в холодній воді, яка повільно нагрівається, то вона не буде сприймати небезпеку і буде повільно гинути. Історію зазвичай використовують з метою застереження, як метафоричне зображення нездатності чи небажання людей реагувати або усвідомлювати зміни[en], які відбуваються поступово, а не раптово, та призводять до небажаних наслідків, виправити які стає надто пізно. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 16 минут назад, yu1986ra сказал: Вже було. Без дощу і посівних медоносів. Пережив. А заробив ? 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 29 хвилин тому, ромео сказав: Суттю експерименту є припущення про те, що якщо жабу помістять в киплячу воду, вона вистрибне, але якщо вона буде перебувати в холодній воді, яка повільно нагрівається, то вона не буде сприймати небезпеку і буде повільно гинути. Історію зазвичай використовують з метою застереження, як метафоричне зображення нездатності чи небажання людей реагувати або усвідомлювати зміни[en], які відбуваються поступово, а не раптово, та призводять до небажаних наслідків, виправити які стає надто пізно. Ми можемо вплинути на зміни клімату чи можем до них пристосуватись? Кажуть, колись знайшли мамонта з травичкою в роті. Він замерз швидко і раптово. З такими змінами справді нічого не вдієш. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 20 хвилин тому, Женя Ц. сказав: А заробив ? Досвід. Тоді я ще мало, що розумів, але зараз більш-менш знаю, що треба було робити. Взяток був тільки весною. Літом щось принесли тільки сім'ї, що самі себе обмежили. В моїх краях завжди були слабкі взятки. З 14-го по 21-й 20-30 кг це норма. Продавалося все тільки вроздріб. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 17 хвилин тому, yu1986ra сказав: Ми можемо вплинути на зміни клімату чи можем до них пристосуватись? У вас вдало вдається петляти... Чи ми обговорювали можливість нашого впливу на глобальний процес? Поверніться до першопричини дискусії. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 1 хвилину тому, ромео сказав: У вас вдало вдається петляти... Чи ми обговорювали можливість нашого впливу на глобальний процес? Поверніться до першопричини дискусії. Я щось не вловив першопричини... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 4 хвилини тому, yu1986ra сказав: Я щось не вловив першопричини... Ви стверджували, що нема глобального потепління 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 43 хвилини тому, ромео сказав: Ви стверджували, що нема глобального потепління Я стверджую, що воно не таке страшне, але на нього вішають всі свої проблеми і невдачі. Воно йде повільно і до нього можна пристосуватись. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 3 години тому, Burkun сказав: Води меншає через видобуток нафти. Нафту витягли, вода пішла вниз. Блін, деж в мене тут нафту тягнули? 3 години тому, yu1986ra сказав: -30 для мене також не норм, але якось пережив. всю зиму тиснуло? 30 хвилин тому, yu1986ra сказав: Воно йде повільно і до нього можна пристосуватись. Як жаба? -2 було зрання. хмарно, вечером малюють чи то дощ зі снігом, чи то навпаки. Сьогодні побачив зеленого дятла. Вже десь років десять його не бачив. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 1 хвилину тому, gardener сказав: Сьогодні побачив зеленого дятла. Вже десь років десять його не бачив В мене, як на диво, жодного пошкодження за зиму нема... Певно совість у них проснулась... 3 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Burkun Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 5 часов назад, yu1986ra сказал: Якби то була правда, то нафта коштувала б як вода. Покладів нафти значно менше як води. Яке відношення має ціна нафти до ціни води? Нафту добувають 70-80 років. Розуміння в голові якесь є скільки за цей час з надр витягнуто нафти і які пустоти там виникли? Пустоти заповнюються підземними водами. Десятиліттями. Тому на очах почали міліти річки і озера. Поки не витягали з під землі нафту річки тисячами років були повноводними. Але я усвідомлюю що багатьом людям такі не складні для розуміння речі важко зрозуміти. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 2 часа назад, ромео сказал: В мене, як на диво, жодного пошкодження за зиму нема... Певно совість у них проснулась... Зима тепла,мабуть мають іншу наживу. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 24 минуты назад, Женя Ц. сказал: Зима тепла,мабуть мають іншу наживу. Мали. Тепер черга вуликів настала . Тому чекаємо перші фото з розміром апетита дзьобатого . 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 29 хвилин тому, Burkun сказав: Яке відношення має ціна нафти до ціни води? Нафту добувають 70-80 років. Розуміння в голові якесь є скільки за цей час з надр витягнуто нафти і які пустоти там виникли? Пустоти заповнюються підземними водами. Десятиліттями. Тому на очах почали міліти річки і озера. Поки не витягали з під землі нафту річки тисячами років були повноводними. Але я усвідомлюю що багатьом людям такі не складні для розуміння речі важко зрозуміти. В мене в радіусі 500км жодної нафтової вишки нема. Але вода десь ділась... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 14 февраля, 2025 Share Опубликовано 14 февраля, 2025 Одні пишуть що рівень моря і океанів підіймається через танення льодників . Інші пишуть що вода десь пропадає. То куди ??? 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.