koste Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 54 минуты назад, AVA сказал: Не буде кому акацію носити на 10 травня , у мене старт першої бджоли пішов тільки з 20.03 , 23-24.03 у пів пасіки одні яйця були Вся надія на пасху 5 травня, що холод перед пасхою відтяне цвітіння акації У меня на момент облёта было в некаторых семьях две полные рамки с печатным расплодом . После немного похолодало , расплод вышел ,а засева уже так не наблюдалось . Ну думаю они сами знают лучше меня, когда нужно выводить расплод . Что бы использовать взятки . Так что даст Бог будет взяток . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 1 час назад, koste сказал: У меня на момент облёта было в некаторых семьях две полные рамки с печатным расплодом . После немного похолодало , расплод вышел ,а засева уже так не наблюдалось . Ну думаю они сами знают лучше меня, когда нужно выводить расплод . Что бы использовать взятки . Так что даст Бог будет взяток . А у мене 100% залежність виводу розплоду від природи, коли природа дасть пилок тоді і будуть виводити , пятна на 50-80 мм нерахую Перги в зиму уже років 6 нема, як пасіка збільшилась до 1000 шт 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 18 минут назад, AVA сказал: А у мене 100% залежність виводу розплоду від природи, коли природа дасть пилок тоді і будуть виводити , пятна на 50-80 мм нерахую Перги в зиму уже років 6 нема, як пасіка збільшилась до 1000 шт Ну наверное пасека не на одном точке расположена ? Да перга в зиму ,это развитие весной . К примеру у меня с первым облётом первая пыльца . Но конечно если больше количество семей на одном точке ,то пыльцы первой будет недостаточно . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 2 години тому, AVA сказав: А у мене 100% залежність виводу розплоду від природи, коли природа дасть пилок тоді і будуть виводити , пятна на 50-80 мм нерахую Перги в зиму уже років 6 нема, як пасіка збільшилась до 1000 шт Скільки людей працює на такій пасіці (в середньому)? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 40 минут назад, yu1986ra сказал: Скільки людей працює на такій пасіці (в середньому)? Десь 20, це ті що оптом сдають, хоч раз в рік, а по 3-4 вулики я толком і не знаю , це ті що в процесі розмноження пасіки уже років 5-10 , весною все з початку, За зиму обично все сипется, але в кінці літа їм усім пилок потрібен, вулик в процесі розмноження постійно потребує більше пилку, чим на медозборі 3 часа назад, koste сказал: Ну наверное пасека не на одном точке расположена ? Да перга в зиму ,это развитие весной . К примеру у меня с первым облётом первая пыльца . Но конечно если больше количество семей на одном точке ,то пыльцы первой будет недостаточно . Можна сказати один , тільки вулики рідко, розтягнутий на 7 км від першого вулика і до останнього І вербово івових нема , лісу нема, так якісь островки Від першого обльоту я пилок можу місяць не бачити, точніше побачить то можу, якщо з півгодини біля вулика просидіть 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 1 година тому, AVA сказав: Десь 20, це ті що оптом сдають, хоч раз в рік, а по 3-4 вулики я толком і не знаю , це ті що в процесі розмноження пасіки уже років 5-10 , весною все з початку, Це якийсь шифр? 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 та який шифр. просто в селі в загальному біля тисячі вуликів 3 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 вітер капець і дощити починає. +14 після вчорашніх +26 якось не дуже. Алича зацвіла. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 41 хвилину тому, gardener сказав: вітер капець і дощити починає. +14 після вчорашніх +26 якось не дуже. Алича зацвіла. африканське тепло покидає Україну.Відкачка меду з верб відміняється. 1 6 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 2 часа назад, yu1986ra сказал: Це якийсь шифр? Для деяких регіонів можливо, але не для тих де є товарний сонях і в селі річна робота мінімалка за свято , а не 3 місяці у фермера і все І да мед сонях в розницю коштує 300 грн 3л 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 13 хвилин тому, AVA сказав: Для деяких регіонів можливо, але не для тих де є товарний сонях і в селі річна робота мінімалка за свято , а не 3 місяці у фермера і все І да мед сонях в розницю коштує 300 грн 3л З вами все добре? Я питаю: ''скільки чоловік працює на вашій пасіці в 1000 вуликів?" 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 9 минут назад, yu1986ra сказал: З вами все добре? Я питаю: ''скільки чоловік працює на вашій пасіці в 1000 вуликів?" Було питання на ТАКІЙ 5 часов назад, yu1986ra сказал: Скільки людей працює на такій пасіці (в середньому)? А хто сказав що вона моя Просто точок 7 км , у кожного свій участок Ви що ніколи не бачили кочових пасік де в ряд стоїть декілька пасічників на деякій відстані друг від друга А це те саме в селі на стаціонарі, а загалом це один точок сплошна пасіка, через 5 - 10 км в іншому селі вже буде інша пасіка 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 2 години тому, AVA сказав: Ви що ніколи не бачили кочових пасік де в ряд стоїть декілька пасічників на деякій відстані друг від друга Ні, не бачив. Як така зосередженість бджіл впливає на середні надої? Сильно скоротились? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 7 годин тому, AVA сказав: Від першого обльоту я пилок можу місяць не бачити, точніше побачить то можу, якщо з півгодини біля вулика просидіть А зібрати в активний сезон (весна-літо) пилок, а краще пергу і дати білкову підгодівлю, такий варіант не розглядали? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Женя Ц. Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 Оце вітер дуркує сьогодні шо капець 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 1 час назад, yu1986ra сказал: Ні, не бачив. Як така зосередженість бджіл впливає на середні надої? Сильно скоротились? Кліща все більше меду все менше А в взагалі все залежить від погоди і що де і коли посіють Проблема не у самому медозборі а розвитку між взятками, вирішую проблему шляхом з'єднання недоразвитих на медозбір 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 32 минуты назад, Конструктор сказал: А зібрати в активний сезон (весна-літо) пилок, а краще пергу і дати білкову підгодівлю, такий варіант не розглядали? Розглядав, заглядав у вулики , але пергових рамок небачив , все з коліс весь сезон Всі пергові рамки перед акацієй забираю на відводки , інакше от відводку толку не буде, самі собі не принесуть нема з чого носити і акація буде чиста , у мене мед акації був 40% пилку акації, це не тому що акація така унікальна, а тому що іншого варіанту пилку нема, як у Венгрії 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 Останні роки спостерігаю таке явище, коли пилок носять з утра 1 годину масово і все , дальше поодинокі приноси , ну це як типу мед носять годину дві і все затихає, ну і це ще не так погано , погано що деякі сімьї зовсім інколи і цю годину не носять, скоріш за все розвідка погано спрацювала, а бо пізно поки сімья зібралась щось носити там уже все вичистили Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 33 минуты назад, Женя Ц. сказал: Оце вітер дуркує сьогодні шо капець Та да, хотів ситу розлити по кормушках, та передумав , ловити плівку неохота І бджолу всю видме сразу , що на плівкі чи просто злетить 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 6 часов назад, AVA сказал: Було питання на ТАКІЙ А хто сказав що вона моя Просто точок 7 км , у кожного свій участок Ви що ніколи не бачили кочових пасік де в ряд стоїть декілька пасічників на деякій відстані друг від друга А це те саме в селі на стаціонарі, а загалом це один точок сплошна пасіка, через 5 - 10 км в іншому селі вже буде інша пасіка Когда то видели ,улей нельзя открыть в следствии пчёл воровок . Такая концетрацыя пчел ,имеет свои негативные моменты. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
koste Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 3 часа назад, AVA сказал: Останні роки спостерігаю таке явище, коли пилок носять з утра 1 годину масово і все , дальше поодинокі приноси , ну це як типу мед носять годину дві і все затихає, ну і це ще не так погано , погано що деякі сімьї зовсім інколи і цю годину не носять, скоріш за все розвідка погано спрацювала, а бо пізно поки сімья зібралась щось носити там уже все вичистили Вообще пчёлы избирательно относятся к разным пыльценосам . И есть зависимость от семьи к семье ,и от породы тоже . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 2 часа назад, koste сказал: Когда то видели ,улей нельзя открыть в следствии пчёл воровок . Такая концетрацыя пчел ,имеет свои негативные моменты. Кожен рік є , на рахунку за останні роки у мене декілька десятків отводків , зроблених на маточник розгромлених , у колег і того хуже десятки сімей розгромлені були , но у них там концентрація пасік дуже велика на 1 кв км більше 300 шт , а качали в різний час, зараз ніби трохи попустило , точніше навчилися пасічникувати в таких умовах Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 2 апреля, 2024 Share Опубликовано 2 апреля, 2024 2 часа назад, koste сказал: Вообще пчёлы избирательно относятся к разным пыльценосам . И есть зависимость от семьи к семье ,и от породы тоже . Це я бачу, але то друге , одна і та сімья інколи не носить пилок, точніше різний проміжок часу носить, просто він закінчується в різних місцях в різний час, кожна сімья працює на різних островках пилконосів , а там різна його кількість, переключитися на другий островом уже не встигають Да є такі сімьї які носять весь час і різний по кольору, у них і різнотравья десь трохи знаходиться , є що забрати голодним відводкам до соняху Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 3 апреля, 2024 Share Опубликовано 3 апреля, 2024 10 годин тому, AVA сказав: Розглядав, заглядав у вулики , але пергових рамок небачив , все з коліс весь сезон Всі пергові рамки перед акацієй забираю на відводки , інакше от відводку толку не буде, самі собі не принесуть нема з чого носити і акація буде чиста , у мене мед акації був 40% пилку акації, це не тому що акація така унікальна, а тому що іншого варіанту пилку нема, як у Венгрії Ну тоді можна купити пилок, а мабуть простіше купити готову білкову підгодівлю. Ще варіант кочувати в місця багаті на пилконоси. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 3 апреля, 2024 Share Опубликовано 3 апреля, 2024 7 годин тому, koste сказав: Вообще пчёлы избирательно относятся к разным пыльценосам . И есть зависимость от семьи к семье ,и от породы тоже . Коли його постійно збирати, то тоді бджоли перестають перебирати і носять з усіх рослин. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.