Перейти к содержанию

Погода на пасіці (вчора, сьогодні, завтра, прогноз) 3.

ДобровоЛ

Рекомендуемые сообщения

54 минуты назад, AVA сказал:

Не буде кому акацію носити на 10 травня :hmm:, у мене старт першої бджоли пішов тільки з 20.03 , 23-24.03 у пів пасіки одні яйця були 

Вся надія на пасху 5 травня, що холод перед пасхою відтяне цвітіння акації

У меня на момент облёта было в некаторых семьях две полные рамки с печатным расплодом . После немного похолодало , расплод вышел ,а засева уже так не наблюдалось . Ну думаю они сами знают лучше меня, когда нужно выводить расплод . Что бы использовать взятки . 

Так что даст Бог будет взяток .;)

1 час назад, koste сказал:

У меня на момент облёта было в некаторых семьях две полные рамки с печатным расплодом . После немного похолодало , расплод вышел ,а засева уже так не наблюдалось . Ну думаю они сами знают лучше меня, когда нужно выводить расплод . Что бы использовать взятки . 

Так что даст Бог будет взяток .;)

А у мене 100% залежність виводу розплоду від природи, коли природа дасть пилок тоді і будуть виводити , пятна на 50-80 мм нерахую

Перги в зиму уже років 6 нема, як пасіка збільшилась до 1000 шт ;)

18 минут назад, AVA сказал:

А у мене 100% залежність виводу розплоду від природи, коли природа дасть пилок тоді і будуть виводити , пятна на 50-80 мм нерахую

Ну наверное пасека не на одном точке расположена ? Да перга в зиму ,это развитие весной . К примеру у меня с первым облётом первая пыльца . Но конечно если больше количество семей на одном точке ,то пыльцы первой будет недостаточно .

2 години тому, AVA сказав:

Скільки людей працює на такій пасіці (в середньому)?

40 минут назад, yu1986ra сказал:

Десь 20, це ті що оптом сдають, хоч раз в рік, а по 3-4  вулики я толком і не знаю , це ті що в процесі розмноження пасіки уже років 5-10 , весною все з початку,

За зиму обично все сипется, але в кінці літа їм усім пилок потрібен, вулик в процесі розмноження постійно потребує більше пилку, чим на медозборі 

3 часа назад, koste сказал:

Ну наверное пасека не на одном точке расположена ? Да перга в зиму ,это развитие весной . К примеру у меня с первым облётом первая пыльца . Но конечно если больше количество семей на одном точке ,то пыльцы первой будет недостаточно .

Можна сказати один , тільки вулики рідко:umora:, розтягнутий на 7 км від першого вулика і до останнього 

І вербово івових нема , лісу нема, так якісь островки 

Від першого обльоту  я пилок можу місяць не бачити,  точніше побачить то можу, якщо з півгодини біля вулика просидіть :umora:

1 година тому, AVA сказав:

Десь 20, це ті що оптом сдають, хоч раз в рік, а по 3-4  вулики я толком і не знаю , це ті що в процесі розмноження пасіки уже років 5-10 , весною все з початку,

Це якийсь шифр?

та який шифр. просто в селі в загальному біля тисячі вуликів

• Подобається 3
  • Дякую 1
  • Сумно 1

вітер капець і дощити починає. +14 після вчорашніх +26 якось не дуже. Алича зацвіла.

41 хвилину тому, gardener сказав:

вітер капець і дощити починає. +14 після вчорашніх +26 якось не дуже. Алича зацвіла.

африканське тепло покидає Україну.Відкачка  меду з верб відміняється.

2 часа назад, yu1986ra сказал:

Це якийсь шифр?

Для деяких регіонів можливо, але не для тих де є товарний сонях і в селі річна робота мінімалка за свято , а не 3 місяці у фермера і все

І да мед сонях в розницю коштує 300 грн 3л

13 хвилин тому, AVA сказав:

Для деяких регіонів можливо, але не для тих де є товарний сонях і в селі річна робота мінімалка за свято , а не 3 місяці у фермера і все

І да мед сонях в розницю коштує 300 грн 3л

З вами все добре?:ak:

Я питаю: ''скільки чоловік працює на вашій пасіці в 1000 вуликів?"

9 минут назад, yu1986ra сказал:

З вами все добре?:ak:

Я питаю: ''скільки чоловік працює на вашій пасіці в 1000 вуликів?"

Було питання на ТАКІЙ

5 часов назад, yu1986ra сказал:

А хто сказав що вона моя 

Просто точок 7 км , у кожного свій участок 

Ви що ніколи не бачили кочових пасік де в ряд стоїть декілька пасічників на деякій відстані друг від друга

А це те саме в селі на стаціонарі, а загалом це один точок сплошна пасіка,

через 5 - 10 км в іншому селі  вже буде інша пасіка

2 години тому, AVA сказав:

Ви що ніколи не бачили кочових пасік де в ряд стоїть декілька пасічників на деякій відстані друг від друга

Ні, не бачив.

Як така зосередженість бджіл впливає на середні надої? Сильно скоротились?

7 годин тому, AVA сказав:

Від першого обльоту  я пилок можу місяць не бачити,  точніше побачить то можу, якщо з півгодини біля вулика просидіть 

А зібрати в активний сезон (весна-літо) пилок, а краще пергу і дати білкову підгодівлю, такий варіант не розглядали?

Оце вітер дуркує сьогодні шо капець :blink:

1 час назад, yu1986ra сказал:

Ні, не бачив.

Як така зосередженість бджіл впливає на середні надої? Сильно скоротились?

Кліща все більше меду все менше :umora:

А в взагалі все залежить від погоди і що де і коли посіють

Проблема не у самому медозборі а розвитку між взятками, вирішую проблему шляхом з'єднання недоразвитих на медозбір

32 минуты назад, Конструктор сказал:

А зібрати в активний сезон (весна-літо) пилок, а краще пергу і дати білкову підгодівлю, такий варіант не розглядали?

Розглядав, заглядав :umora: у вулики , але пергових рамок небачив , все з коліс весь сезон

Всі пергові рамки перед акацієй забираю на відводки , інакше от відводку толку не буде,  самі собі не принесуть нема з чого носити

і акація буде чиста , у мене мед акації був 40% пилку акації, це не тому що акація така унікальна, а тому що іншого варіанту пилку нема, як у Венгрії :umora:

Останні роки спостерігаю таке явище, коли пилок носять з утра 1 годину масово і все , дальше поодинокі приноси , ну це як типу мед носять годину дві і все затихає, ну і це ще не так погано , погано що деякі сімьї зовсім інколи і цю годину не носять,  скоріш за все розвідка погано спрацювала, а бо пізно поки сімья зібралась щось носити там уже все вичистили 

33 минуты назад, Женя Ц. сказал:

Оце вітер дуркує сьогодні шо капець :blink:

Та да,  хотів ситу розлити по кормушках, та передумав , ловити плівку неохота:umora:

І бджолу всю видме сразу , що на плівкі чи просто злетить 

6 часов назад, AVA сказал:

Було питання на ТАКІЙ

А хто сказав що вона моя 

Просто точок 7 км , у кожного свій участок 

А це те саме в селі на стаціонарі, а загалом це один точок сплошна пасіка,

через 5 - 10 км в іншому селі  вже буде інша пасіка

Когда то видели ,улей нельзя открыть в следствии пчёл воровок . Такая концетрацыя пчел ,имеет свои негативные моменты. 

3 часа назад, AVA сказал:

Останні роки спостерігаю таке явище, коли пилок носять з утра 1 годину масово і все , дальше поодинокі приноси , ну це як типу мед носять годину дві і все затихає, ну і це ще не так погано , погано що деякі сімьї зовсім інколи і цю годину не носять,  скоріш за все розвідка погано спрацювала, а бо пізно поки сімья зібралась щось носити там уже все вичистили 

Вообще пчёлы избирательно относятся к разным пыльценосам . И есть зависимость от семьи к семье ,и от породы тоже .

2 часа назад, koste сказал:

Когда то видели ,улей нельзя открыть в следствии пчёл воровок . Такая концетрацыя пчел ,имеет свои негативные моменты. 

Кожен  рік є , на рахунку за останні роки у мене декілька десятків отводків , зроблених на маточник розгромлених ,

у колег і того хуже десятки сімей розгромлені були , но у них там концентрація пасік дуже велика на 1 кв км більше 300 шт , а качали в різний час, зараз ніби трохи попустило , точніше навчилися пасічникувати в таких умовах :umora:

2 часа назад, koste сказал:

Вообще пчёлы избирательно относятся к разным пыльценосам . И есть зависимость от семьи к семье ,и от породы тоже .

Це я бачу, але то друге ,  одна і та сімья інколи не носить пилок, точніше різний проміжок часу носить, просто він закінчується в різних місцях в різний час,  кожна сімья працює на різних островках пилконосів , а там різна його кількість, переключитися на другий островом уже не встигають 

Да є такі сімьї які носять весь час і різний по кольору, у них і різнотравья десь трохи знаходиться , є що забрати голодним відводкам до соняху

10 годин тому, AVA сказав:

Розглядав, заглядав :umora: у вулики , але пергових рамок небачив , все з коліс весь сезон

Всі пергові рамки перед акацієй забираю на відводки , інакше от відводку толку не буде,  самі собі не принесуть нема з чого носити

і акація буде чиста , у мене мед акації був 40% пилку акації, це не тому що акація така унікальна, а тому що іншого варіанту пилку нема, як у Венгрії :umora:

Ну тоді можна купити пилок, а мабуть простіше купити готову білкову підгодівлю. Ще варіант кочувати в місця багаті на пилконоси.:IMHO:

7 годин тому, koste сказав:

Коли його постійно збирати, то тоді бджоли перестають перебирати і носять з усіх рослин.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...