Перейти к содержанию

Війна

Sanich

Рекомендуемые сообщения

Хотів би розібратися в одній темі. Можливо, хтось допоможе.

Звідки пішла інформація про те, що за останні 3 роки армія була скорочена на 40%? Бачу, часто, це як один із пунктів в списку зрад, але ніколи до цього не чув про таке. І тут питання - чи шукачів зради знову кормлять черговою брехнею, чи я щось пропустив. 

2 часа назад, Avgust Vadim Poltava сказал:

Миллиард в день: Россия за 100 дней войны с Украиной заработала почти 100 миллиардов долларов от экспорта нефти

За первые 100 дней войны с Украиной Россия заработала 98 млрд долларов на экспорте ископаемого топлива. Большая часть экспорта пришлась на Евросоюз. Об этом сообщил независимый финского Центра исследований энергетики и чистого воздуха (CREA), пишет Al Jazeera.

Согласно отчету, за первые 100 дней вооруженного конфликта на долю ЕС пришелся 61% российского экспорта ископаемого топлива на сумму около 60 млрд долларов. 

В пятерку крупнейших покупателей за 100 дней российского вторжения на территорию Украины вошли Китай (13,2 млрд долларов), Германия (12,7 млрд долларов), Нидерланды (8,4 млрд долларов), Италия (8,4 млрд долларов) и Турция (7 млрд долларов).
Доходы России в первую очередь приходятся на продажу сырой нефти ($46 млрд). За ней следуют газ, нефтепродукты, сжиженный природный газ и уголь.

Несмотря на то, что российский экспорт в мае резко сократился, а страны и компании отказались от его поставок из-за войны, глобальный рост цен на ископаемое топливо продолжал наполнять казну Кремля, а доходы от экспорта достигли рекордно высокого уровня, пишет Al Jazeera. 

По данным CREA, средние экспортные цены в России были примерно на 60 процентов выше, чем в прошлом году. В отчете также говорится, что некоторые страны увеличили свои закупки у России, включая Китай, Индию, Объединенные Арабские Эмираты и Францию.

:unsure:

Санкції... Нємислємиє санкції, вони такі...

Це закономірно. Так працює ринок, що Ви розуміли. Далі за таким ростом в середньостатистичній перспективі йде зростання виробництва в світ нафти і потім падіння ціни на неї. При цьому побачите рекордне падіння доходів сусідньої країни.

https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Нафтова_криза_1973_року

До розвалу імперії було 17 років і зростання цін призвело в 1973 до війни в Афганістані. Цього разу думаю процес буде не такий затягнутий, але триваліший ніж нам всім хочеться.

• Подобається 1

34 хвилини тому, Sanich сказав:

І тут питання - чи шукачів зради знову кормлять черговою брехнею, чи я щось пропустив. 

Прочитайте Забродського за 2020 рік https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=150764479850455&id=104587954468108

23 хвилини тому, gardener сказав:

Прочитайте Забродського за 2020 рік https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=150764479850455&id=104587954468108

Прочитав. Жодного офіційного документу і вся мова про МОЖЛИВЕ скорочення ПОСАД. 

І це все?! Є хоча б один військовий, скорочений за цією програмою? Щось мені підказує, що їх немає, так як я підписаний на декілька яскравих порохоботів, як Бірюков. Якби така зрадонька сталася - ото б вони з нею носилися. Але я ніяк такого не пригадаю - тому й виникло питання. 

• Подобається 4

12.06.2022 в 15:29, bdjolar10 сказав:

Ви ж також не знаєте, що і як відбувається у вулику. Але це не заважає Вам успішно торгувати медом. І не вважаєте себе дилетантом. В чому проблема? 

Не переводьте стрілки і не уникайте незручних запитань. Зайва буква не змінює сутті питання. Чи Ви вважаєте нормальним, що пообіді 24 лютого на Н.Каховській ГЕС вже телімпалась триколорна ганчірка і колони орків успішно ринули на праву сторону Дніпра в сторону рідного Вам Кривого Рогу?

То хтось дасть притомну відповідь чому так сталось.

пес  "Патрон"

6 часов назад, Wladimir_K сказал:

Це закономірно. Так працює ринок, що Ви розуміли. Далі за таким ростом в середньостатистичній перспективі йде зростання виробництва в світ нафти і потім падіння ціни на неї. При цьому побачите рекордне падіння доходів сусідньої країни.

Ринок понятно. Але санкції де? Бо я думав, шо санкції повинні були робити війну дорогою і не вигідною для рф. Але з такими санкціями ця війна для них неймовірно прибуткова і заохочує агресора до подальших дій. 

• Подобається 1
  • Дякую 1

4 хвилини тому, Avgust Vadim Poltava сказав:

Ринок понятно. Але санкції де? Бо я думав, шо санкції повинні були робити війну дорогою і не вигідною для рф. Але з такими санкціями ця війна для них неймовірно прибуткова і заохочує агресора до подальших дій. 

На рахунок санкцій. Без люсіних та ми та от вони і т.д.

5 минут назад, Avgust Vadim Poltava сказал:

Чому? В сучасному світі природні ресурси добре, але не головне. Головне це технології передові і в цьому плані з кожним днем сусідня країна скочується у срср. Це буде не сьогодні і не завтра, але процес йде невпинно і досить швидко.

2 минуты назад, Wladimir_K сказал:

Чому? В сучасному світі природні ресурси добре, але не головне. Головне це технології передові і в цьому плані з кожним днем сусідня країна скочується у срср. Це буде не сьогодні і не завтра, але процес йде невпинно і досить швидко.

Фішка не в тому, ресурси чи технології. Фішка в тому, шо війна приносить їм фантастичний прибуток. Мільярд баксів в день - це немало... Вони куплять собі необхідні технології і, заохочені надприбутками, продовжать лити кров. Ну пришпандьорять замість етикетки "рено" етикетку "москвич", а замість "фіат" - "ваз", но суті це не поміняє. І так уже ж було...

• Подобається 2
  • Дякую 1

6 часов назад, Wladimir_K сказал:

У соседей такая криза уже была при вовке и что.... Барель стоил 22 доллара... Факт есть факт пока мы ж*пу рвем Европа тихо тарится энергоресурсами.... По сути вопрос актуален так за чьи деньги банкет.... Это как труба по которой газ из россии в Европу идет и каким-то чудом в эту трубу ничего не прилетает.... А вот на территорию больниц в Харькове прилетает.... Мне кажется если пара труб у нас хотя бы пару дней постоят без работы то будет сразу оченннь много выгодных для нас решений.... :IMHO:

• Подобається 2

23 минуты назад, Александр К. сказал:

... Мне кажется если пара труб у нас хотя бы пару дней постоят без работы то будет сразу оченннь много выгодных для нас решений.... :IMHO:

Вони ж перестрахувалися: СП, СП-2. 

Вигодних для нас рєшєній уже не буде. 

• Подобається 1

Вчора дізнався, що в рашки загалом в резерві 28к танків...

28 тисяч!!!

Да, нехай це лише на папері. 

Нехай половина.

Але і 12-14 тисяч це ахренєнно багато...:blink:

• Здивований 1

7 часов назад, ромео сказал:

Вчора дізнався, що в рашки загалом в резерві 28к танків...

28 тисяч!!!

Да, нехай це лише на папері. 

Нехай половина.

Але і 12-14 тисяч це ахренєнно багато...:blink:

Ви б поділили б на 10 і отримали б реальну цифру боєздатних. Не більше 6-7 тис. це з тими, що є на зберіганні. В іншому разі Т-62 чи Т-80 не "витягували" зі складів зберігання. Сусідня країна вже давно перетворилася в країну, де найкраще вміють робити фейки і "розпилювати" гроші.

• Подобається 1

7 часов назад, Avgust Vadim Poltava сказал:

Вони ж перестрахувалися: СП, СП-2. 

Вигодних для нас рєшєній уже не буде. 

Криза 1973 р. дозволила їм зробити тотальну залежність від газу і нафти окремих країн, а тепер і трубопровід не врятує. Процес повільний, але йде вперед. Не врятують навіть куплені політики за ці десятиліття по причині того, що там вони сильно залежні від настроїв суспільства. А в цій війні вся інформація в країнах ЄС є однозначною країна Україна є жертвою, а сусідня агресор.

• Переможемо 1

29 минут назад, Wladimir_K сказал:

Ви б поділили б на 10 і отримали б реальну цифру боєздатних. Не більше 6-7 тис. це з тими, що є на зберіганні. В іншому разі Т-62 чи Т-80 не "витягували" зі складів зберігання. Сусідня країна вже давно перетворилася в країну, де найкраще вміють робити фейки і "розпилювати" гроші.

3300 танків було на озброєнні армії. (Із них 40% вже знищено)

10000 - перша черга резерву

14000 - друга черга

5 минут назад, ромео сказал:

3300 танків було на озброєнні армії. (Із них 40% вже знищено)

10000 - перша черга резерву

14000 - друга черга

Та немає там стільки, це цифри для Вікіпедії.

2 часа назад, Wladimir_K сказал:

тотальну залежність від газу і нафти окремих країн, а тепер і трубопровід не врятує

Мільярд баксів у день (на самій нафті+газ), це $360 000 000 000 у рік. За три роки це трильйон баксів. Ви уявляєте, скільки вони там нахом'ячили?.. 

2 часа назад, Wladimir_K сказал:

процес повільний, але йде вперед

треба тіки трішки почекать...

9 хвилин тому, Avgust Vadim Poltava сказав:

треба тіки трішки почекать...

2-3 тижні... 

• Подобається 1
  • Дякую 1

19 минут назад, Sanich сказал:

2-3 тижні... 

Та які 2-3 тижні. Процес такий займає роки. Попередній раз фактично 10 років, коли війна була в Афганістані 

6 хвилин тому, Wladimir_K сказав:

Та які 2-3 тижні. Процес такий займає роки. Попередній раз фактично 10 років, коли війна була в Афганістані 

Це такий мем. :dntknw:

Коли закінчиться війна — відповідь Арестовича перетворилася на мем — фото,  відео — новини України / НВ

• Ха-Ха 4
  • Сумно 1

17 часов назад, Sanich сказал:

Прочитав. Жодного офіційного документу і вся мова про МОЖЛИВЕ скорочення ПОСАД. 

І це все?! Є хоча б один військовий, скорочений за цією програмою? Щось мені підказує, що їх немає, так як я підписаний на декілька яскравих порохоботів, як Бірюков. Якби така зрадонька сталася - ото б вони з нею носилися. Але я ніяк такого не пригадаю - тому й виникло питання. 

Обычно такие скорочення, только на бумаге. Я лично пережил 4 сокращения. Первое в 1989 году, когда наш полк связи был расформирован, но ни одного человека не уволили, всех перевели на другие вакантные должности.

Также происходило и после 90-х годов. Обычно такими сокращениями избавлялись только от неугодных людей. Так допустим поменяли штат ВЧ, а в новом штате нет должности врача части, только медсестра. А причина банальна, врач была председатель профкома служащих ВЧ, должность выборная и человек был принципивльный, командиру это не нравилось, он нашел способ избавиться.

К сожалению таких случаев у нас было очень много.

• Подобається 1

11 хвилин тому, Фомич сказав:

Обычно такие скорочення, только на бумаге. Я лично пережил 4 сокращения. Первое в 1989 году, когда наш полк связи был расформирован, но ни одного человека не уволили, всех перевели на другие вакантные должности.

Также происходило и после 90-х годов. Обычно такими сокращениями избавлялись только от неугодных людей. Так допустим поменяли штат ВЧ, а в новом штате нет должности врача части, только медсестра. А причина банальна, врач была председатель профкома служащих ВЧ, должность выборная и человек был принципивльный, командиру это не нравилось, он нашел способ избавиться.

К сожалению таких случаев у нас было очень много.

Це зрозуміло. Більш того, я допускаю, що у нас у війську є багато небойових посад, які потрібно було скоротити. Адже, при армії в 250 тис., у нас бойової армії в половину менше. 

Проблема в тому по моєму запитанню, що, в результаті, 1. немає жодного документу, який би такі плани підтверджував, або, тим більше, інформував про їх реалізацію. 2. Немає жодного військового який би був звільнений по даному плану. Іншими словами - ті тисячі дописів, які я бачу про скорочення армії на 40 тис. - відверта брехня. Ну, так це виглядає для мене на даний момент. А репостять дану інформацію десятки, а може сотні тисяч чи мільйони людей, які безоглядно вірять своїм пасторям. 

2 часа назад, Sanich сказал:

Це зрозуміло. Більш того, я допускаю, що у нас у війську є багато небойових посад, які потрібно було скоротити. Адже, при армії в 250 тис., у нас бойової армії в половину менше. 

Проблема в тому по моєму запитанню, що, в результаті, 1. немає жодного документу, який би такі плани підтверджував, або, тим більше, інформував про їх реалізацію. 2. Немає жодного військового який би був звільнений по даному плану. Іншими словами - ті тисячі дописів, які я бачу про скорочення армії на 40 тис. - відверта брехня. Ну, так це виглядає для мене на даний момент. А репостять дану інформацію десятки, а може сотні тисяч чи мільйони людей, які безоглядно вірять своїм пасторям. 

Были уволены те, кто достиг предельного возраста пребывния на службе, также за станом здоровья. В эти цифры попали также ребята с высшим образованием, которые ранее не служили, а потом были призваны для получения опыта в военной специальности. Они отслужили установленные сроки офицерами и были уволены в запас, а кто изьявил желание, подписали контракты для дальнейшей службы.

Все мои знакомые, которые были тогда уволены, ушли служить в первый же день мобилизации.

• Sanich locked this тема
  • Sanich unlocked this тема
Гость
Эта тема закрыта для публикации ответов.
  • Создать...