Перейти к содержанию

Розробка Національної програми захисту бджіл та розвитку бджільництва на 2023-2027 роки. Захист бджіл та населення від пестицидів, 

Николай S

Рекомендуемые сообщения

До офісу Президента України подано петицію, яку на мій погляд варто підтримати, одна з ключових вимог, це  Розробка Національної програми захисту бджіл та розвитку бджільництва на 2023-2027 роки. Захист бджіл та населення від пестицидів, прийняття такої програми значно пришвидшить перегляд  законодавства у цій сфері.

https://petition.president.gov.ua/petition/135222?fbclid=IwAR2Cwl47tNq6GTiiMozjzQ2SsmSyqowYArcJjcET8A14ttVmGiRkusxekAI

1 година тому, Николай S сказав:

До офісу Президента подано петицію, яку на мій погляд варто підтримати, одна з ключових вимог, це  Розробка Національної програми захисту бджіл та розвитку бджільництва на 2023-2027 роки. Захист бджіл та населення від пестицидів, прийняття такої програми значно пришвидшить перегляд  законодавства у цій сфері.

https://petition.president.gov.ua/petition/135222?fbclid=IwAR2Cwl47tNq6GTiiMozjzQ2SsmSyqowYArcJjcET8A14ttVmGiRkusxekAI

Підтримувати такі ініціативи безумовно потрібно, навіть коли їх автори і ведуть себе в інших  ситуаціях зовсім протилежно з цих же питань. Такі собі подвійні стандарти. Питання важливі і потрібно вирішувати і не будемо звертати увагу, що подаються вони як піар.

5 хвилин тому, nibond сказав:

Підтримувати такі ініціативи безумовно потрібно, навіть коли їх автори і ведуть себе в інших  ситуаціях зовсім протилежно з цих же питань. Такі собі подвійні стандарти. Питання важливі і потрібно вирішувати і не будемо звертати увагу, що подаються вони як піар.

"

Дякую, саме таку, мудру, :hi: відповідь я і очікував

Ініціативи Гриньова в петиції повністю відповідають положенням законопроекту 5274 від НКУБ, поданому ще рік тому, хоч ще до недавна СПУ нищівно їх критикувала, згадайте замовні ролики Овдієнка:

Стаття 35.   Національна програма розвитку галузі бджільництва та охорони, захисту,  збереження бджіл

Стаття 47.  Держпродспоживслужба має розслідувати випадки загибелі бджіл і оплата за дослідження  має відбуватися з державного бюджету.

Якщо буде прийнятий  цей законопроект, то всі ці пропозиції будуть узаконені автоматично і матимуть вищу юридичну силу, ніж постанови уряду.

Гриньов відчайдушно  заперечував необхідність виплати бджолярам в повній сумі дотацій за 2021 рік, пояснюючи відсутністю коштів  в держави. В той час як Національний Конгрес Українських Бджолярів подав петицію Президенту ще 5 листопада 2021, аби такі виплати були здійснені і  збільшені суми дотацій на 2022 рік. Але ні Гриньов, ні хто з керівництва СПУ ту петицію не підтримали.

Національний Конгрес Українських Бджолярів звернувся з відповідним листом, аналогічним, що пропонує зараз СПУ,  до Міністра аграрної політики та продовольства України ще в листопаді минулого року.

Аналогічно і з 338 наказом. Коли його розглядали в РГ, то представники СПУ, в тому числі і Гриньов, видавали його як верх досконалості і панацею в бджільництві. А виявилось, що все як і було - безвідповідальна комісія і всі витрати за рахунок постраждалого, навіть гірше стало, ніж було в старих нормах. А інші документи в пакеті без будь яких змін із нормами 20 річної давності.

Як би там не було, але під тиском пасічників і принциповій позиції НКУБ ім довелось дослухатись здорового глузду і зараз вже можна говорити, що законопроект 5274, який вони критикували, більше відповідає їхнім програмним цілям, а ніж підтриманий ними 5274-1. Хоч питання породного районування залишається водорозділом. Ну й ще вони вже дуже відверто готують собі законодавчий грунт для монополізації бджільництва, щоб бути єдиною ГО з владними повноваженнями.

Але все це не повинно впливати на те - підтримувати чи ні петицію. Чий би бичок не плигав, а телятко наше.:umora:

4 години тому, roman72201 сказав:

+82

На 12.15 сьогодні=148голосів 

8 годин тому, Николай S сказав:

На 12.15 сьогодні=148голосів 

Спробував і я сьогодні віддати свій голос, відстрілявся вже 230-тим, треба віддати належне, давненько не підписував петицій і цього разу був вражений, зробивши авторизацію через "приват 24"  з першої спроби все вийшло:hi:  

Що означає "національна"  у назві програми ?

39 хвилин тому, Міхал-69 сказав:

https://uk.wikipedia.org/wiki/Націоналізм

"Націоналізм просуває інтереси певної нації" - ??? :hmm:

Я звичайно не являюсь автором ініціативи, лише можу здогадуватись, який зміст закладено автором  в саму назву, зкопіював з посилання вище та виділив червоним

Націоналі́зм — ідеологія і напрямок політики, базовим принципом яких є теза про цінність нації як найвищої форми суспільної єдності та її первинності в державотворчому процесі[1][2] — це відрізняє націоналізм від інших ідеологій — лібералізму, консерватизму, соціал-демократизму, анархізму та комунізму.

У кожній з них поняття нації відіграє певну роль, але не є найважливішим...................

16.02.2022 в 00:03, Николай S сказав:

Дякую, саме таку, мудру, :hi: відповідь я і очікував

Тема наболіла, то правда. Але чому 23-27 ? Якщо повертаємося до п'ятирічок, то мало б бути 23-28 ...  Та по моєму, тут строки не повинні бути вказані бо захист від пестицидів і інших хімпрепаратів має бути довічним.:frusty: Та й з назвою документа там не все гаразд.Такі подання мають бути із заголовком, де виважено кожну букву, а не те що слово чи речення. :UA: 

А це: ''Захист бджіл та населення від пестицидів ''

має бути одним з підзаголовків, а не у самому заголовку... Якось так.:IMHO:

6 годин тому, Міхал-69 сказав:

Щоб вам було зрозуміло, це іншою мовою означає  - 'державна', (рос. - государственная) програма. :UA:

Приміром, був Київський державний університет, а нині став Київський національний університет ім.Т.Г. Шевченка. :dntknw:

34 хвилини тому, ДобровоЛ сказав:

Тема наболіла, то правда. Але чому 23-27 ?..........

Якщо наболіло то підтримуйте.... а 23 тому,  що надворі 22рік а програму потрібно розробити  та запустити, звісно якщо набере голосів, що до"- 27" то включно з 27 у нас і виходить 5-тирічка, :umora:  а на термін більше 5 років в нас не вміють планувати, бо не знаємо що буде завтра, якось так, :dntknw:

6 годин тому, Николай S сказав:

Спробував і я сьогодні віддати свій голос, відстрілявся вже 230-тим, треба віддати належне, давненько не підписував петицій і цього разу був вражений, зробивши авторизацію через "приват 24"  з першої спроби все вийшло:hi:  

Сьогодні темпи спали,  але вже є 249  голосів, це за 2  не повні доби:hmm: 1% від потреби в 25 тисяч:hmm:

@nibond, шaновний, вибачте, а що Національний Конгрес Українських Бджолярів так  безграмотно й пишеться офіційно?! :ah: Бо я поза політикою стараюсь бути з 2010 року. Тож ще не зустрічав офіційної назви цієї організації.Тоді там, очевидно, заправляють такі 'грамотеї ', як згадуваний вами мій земляк з Рокитного пан Овдієнко... :ah: :IMHO:

8 годин тому, ДобровоЛ сказав:

Щоб вам було зрозуміло, це іншою мовою означає  - 'державна', (рос. - государственная) програма. :UA:

Приміром, був Київський державний університет, а нині став Київський національний університет ім.Т.Г. Шевченка. :dntknw:

:hmm:так...:hmm: до 2003 р. Гімн України був " національний" , а потім став "державний"... Чому так...:dntknw:

Тому і запитую про назву цієї програми.

13 часов назад, Николай S сказал:

До офісу Президента України подано петицію, яку на мій погляд варто підтримати, одна з ключових вимог, це  Розробка Національної програми захисту бджіл та розвитку бджільництва на 2023-2027 роки. Захист бджіл та населення від пестицидів, прийняття такої програми значно пришвидшить перегляд  законодавства у цій сфері.

Пестециди вряд чи зможуть заборонити. На них усе с\г світу тримається.:IMHO:

3 хвилини тому, Gaj сказав:

Пестециди вряд чи зможуть заборонити. На них усе с\г світу тримається.:IMHO:

Тримається у кожного по своєму, в нас реальна загроза завозу в країну всього того від чого відмовився цівілізований світ, почитайте саму петицію.:hi:

Только что, Николай S сказал:

Тримається у кожного по своєму, в нас реальна загроза завозу в країну всього того від чого відмовився цівілізований світ, почитайте саму петицію.:hi:

Так, я торік був у селі, яке окропили ядами з літака, обробляючи посіви. Казав агроном, що вітер не туди подув...:dntknw:

8 годин тому, ДобровоЛ сказав:

@nibond, шaновний, вибачте, а що Національний Конгрес Українських Бджолярів так  безграмотно й пишеться офіційно?! :ah: Бо я поза політикою стараюсь бути з 2010 року. Тож ще не зустрічав офіційної назви цієї організації.Тоді там, очевидно, заправляють такі 'грамотеї ', як згадуваний вами мій земляк з Рокитного пан Овдієнко... :ah: :IMHO:

Пане Леоніде, почитавши цитату з вікіпедії

13 годин тому, Николай S сказав:

Я звичайно не являюсь автором ініціативи, лише можу здогадуватись, який зміст закладено автором  в саму назву, зкопіював з посилання вище та виділив червоним

Націоналі́зм — ідеологія і напрямок політики, базовим принципом яких є теза про цінність нації як найвищої форми суспільної єдності та її первинності в державотворчому процесі[1][2] — це відрізняє націоналізм від інших ідеологій — лібералізму, консерватизму, соціал-демократизму, анархізму та комунізму.

У кожній з них поняття нації відіграє певну роль, але не є найважливішим...................

ніяк не збагну, в чому саме Ви бачите "грамотейство", розжуйте будьте ласкаві для особо обдарованих, бо сам  себе особим не вважаю, :ah: а поруч, за спиною ще один філолог дипломований і теж не бачить  протиріччя в словосполученні "Національний Конгрес Українських Бджолярів":dntknw:,      .....

13 хвилин тому, Gaj сказав:

Так, я торік був у селі, яке окропили ядами з літака, обробляючи посіви. Казав агроном, що вітер не туди подув...:dntknw:

То все відмазка для не зовсім знаючих, перше при будь якій обробці це оповіщення згідно всіх вимог, наявність на препарати доків включаючи санітарну книжку тракториста, повітряна виключно за письмовим узгодженням обласного відділення продслужби і так далі....

То все відмазка для не зовсім знаючих, перше при будь якій обробці це оповіщення згідно всіх вимог, наявність на препарати доків включаючи санітарну книжку тракториста, повітряна виключно за письмовим узгодженням обласного відділення продслужби і так далі....

Та ясно, що то дурниця. А людина показувала зелень на своїй ділянці усю чимось білим обприсканою. Казала, що то появилося зрузу ж після того, як політав літак над сусіднім полем.:dntknw:

8 хвилин тому, Gaj сказав:

Та ясно, що то дурниця. А людина показувала зелень на своїй ділянці усю чимось білим обприсканою. Казала, що то появилося зрузу ж після того, як політав літак над сусіднім полем.:dntknw:

Та людина мала дзвонити в поліцію, бо 300метрів від межі села, водних об"єктів чи тваринницьких комплексів та місць проведення ручних робіт тобто находження людей  заборонена навіть наземна обробка

Державні санітарні правила ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві», 

Та людина мала дзвонити в поліцію, бо 300метрів від межі села, водних об"єктів чи тваринницьких комплексів  заборонена навіть наземна обробка

У нас он людину вбили і то поліцію аж увечері побачили. А ви кажите, що на таку заяву приїдуть. та чхати вони на нас хотіли.:dntknw:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...