владек Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Хочу довести до відома бджолярів дослідження науковців Росії про наявність певних хімічних елементів в медах Північного Кавказу. Концентрація приведена в мкг/кг.Елементи : ..................Акація : Різнотрав"я : Гречка : Mg................19............24..............21. Ca................49............91..............50 Ti...............0,31..........0,56...........0,77 Cr..............0,42...........8,3............0,87 Mn..............0,18.........0,92..............16. Co.............0,02..........0,14............0,01 Nі..............0,30..........0,53.............0,2 Cu.............0,26..........0,33.............0,5 Zn..............1,0............5,9..............1,8 Sr..............0,17..........0,17..............0,7 Mo.............0,02...........0,05..........0,006 J................0,50...........0,55............0,6 W...............0,1...........0,85...............2,1 Pb..............0,01..........0,16.............0,05 Дані взято з журналу Пчеловодство 2005, №3 Концентрація елементів в медах залежить від двох факторів: а)мінерального складу грунтів; б)виду медоносів. Але ця таблиця може слугувати відправною точкою для аналізу якості медів. Ca, Mg, J не належать до групи важких металів. А всі інші так.Їх наявність є шкідливою. Цікаво порівняти із значеннями гранично допустимих концентрацій (ГДК) в продуктах харчування. Якщо хтось має такі дані, то прошу доповнити інформацію. Але наявність йоду насторожує. Це означає, що мед зібраний в радіаційно забруднених зонах є потенційно небезпечним. Навіть не зважаючи на ГДК. Бо раіоактивні ізотопи йоду це небезпека на порядок(якщо не більше) за звичайний йод. До речі, який просто необхідний нашому організму. Із статті неясно яким чином відвіювався мед (тобто який був матеріал медарок). Якщо це були медарки з цинкованої бляхи, то цілком зрозумілим є великі концентрації цинку. Також зрозумілим є відсутність даних по Fe (залізу). Бо в таких медах його повинно бути дуже багато. Це саме відноситься і до медарок із т.зв. харчового алюмінію. З алюмінієм мед добре реагує утворюючи т.зв комплексні сполуки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пахомич Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Cu.............0,26..........0,33.............0,5... ? Взагалі інтересна тема , но вона проскочила пзавуха. Різниця в міді велика. Тож постає питання , а яка норма оптимальна для бджіл. Хочу довести до відома бджолярів дослідження науковців Росії про наявність певних хімічних елементів в медах Північного Кавказу. Концентрація приведена в мкг/кг.Елементи : ..................Акація : Різнотрав"я : Гречка : Mg................19............24..............21. Ca................49............91..............50 Ti...............0,31..........0,56...........0,77 Cr..............0,42...........8,3............0,87 Mn..............0,18.........0,92..............16. Co.............0,02..........0,14............0,01 Nі..............0,30..........0,53.............0,2 Cu.............0,26..........0,33.............0,5 Zn..............1,0............5,9..............1,8 Sr..............0,17..........0,17..............0,7 Mo.............0,02...........0,05..........0,006 J................0,50...........0,55............0,6 W...............0,1...........0,85...............2,1 Pb..............0,01..........0,16.............0,05 Дані взято з журналу Пчеловодство 2005, №3 Концентрація елементів в медах залежить від двох факторів: а)мінерального складу грунтів; б)виду медоносів. Але ця таблиця може слугувати відправною точкою для аналізу якості медів. Ca, Mg, J не належать до групи важких металів. А всі інші так. Їх наявність є шкідливою. Цікаво порівняти із значеннями гранично допустимих концентрацій (ГДК) в продуктах харчування. Якщо хтось має такі дані, то прошу доповнити інформацію.Але наявність йоду насторожує. Це означає, що мед зібраний в радіаційно забруднених зонах є потенційно небезпечним. Навіть не зважаючи на ГДК. Бо раіоактивні ізотопи йоду це небезпека на порядок(якщо не більше) за звичайний йод. До речі, який просто необхідний нашому організму. Із статті неясно яким чином відвіювався мед (тобто який був матеріал медарок).Якщо це були медарки з цинкованої бляхи, то цілком зрозумілим є великі концентрації цинку.Також зрозумілим є відсутність даних по Fe (залізу). Бо в таких медах його повинно бути дуже багато.Це саме відноситься і до медарок із т.зв. харчового алюмінію. З алюмінієм мед добре реагує утворюючи т.зв комплексні сполуки.Сообщение отредактировал владек - 17.2.2010, 20:15 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.