Mirtan Опубликовано 18 марта, 2012 Share Опубликовано 18 марта, 2012 Найкраще перезимували з надставками під гніздом, корпус на 300 надставка на 230, найменше підмору, сухе гніздо буду брати на озброення на осінь Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталік ШЧ Опубликовано 18 марта, 2012 Share Опубликовано 18 марта, 2012 Доброго дня! А від кліща Вароа хтось вже обробляв бджілок? Чи ще зарано? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 18 марта, 2012 Share Опубликовано 18 марта, 2012 Доброго дня! А від кліща Вароа хтось вже обробляв бджілок? Чи ще зарано? ? Вже пізно. Та коли з осені не обробляли, то це необхідно зробити. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
шаруда Опубликовано 18 марта, 2012 Share Опубликовано 18 марта, 2012 Познакомился сегодня с одним пчеловодом. Есть у него и матки запасные оплодотворенные и отводки с осени. Буду с ним договариваться купить скорее всего отводочек с маткой и расплодом, и досыпать моими до семейки. ? Самое верное решение Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Артем Опубликовано 19 марта, 2012 Share Опубликовано 19 марта, 2012 Сегодня смотрел своих, меда съели не так много как я думал и подкармливал зря кроме одной семьи (в одной вообще почти ввесь мед целый ) печатного расплода оч мало, засева 2-3рам с ладонь на каждой... в общем зимовкой доволен, особо порадовали пчелы от маток из Гадяча к статье дымарем не пользовался и ни одна не укусила Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rad Опубликовано 19 марта, 2012 Share Опубликовано 19 марта, 2012 Вже пізно. Та коли з осені не обробляли, то це необхідно зробити. і чого ж це пізно? біпіном звичайно пізно бо вже і печатний є, а от смужки самий час щоб зимувалий кліщ не набрав силу. доречі я вчора смужки вже поставив, роблю це одночасно з очищенням чи заміною вуликів, гарно спияє тому, щоб перші покоління бджіл після зимівлі були здоровішими, це важливо бо на них велике навантаження підчас стрімкого росту сім`ї Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
GSVG Опубликовано 20 марта, 2012 Share Опубликовано 20 марта, 2012 Вітаю всіх із початком весняно-літнього сезону. Потребую Вашої поради. В суботу мої бджолки облітались, в неділю вже несли пилок (світло-жовтий). В неділю бігло оглянув вулик... зняв пару потолочин та витяг пару рамок з центра гнізда. Розплоду не побачив, меду в рамках багато. Підмор вигрібав ще при закритому вулику через нижній льоток (загалом за зиму пів стакана). Передня, внутрішня, стінка вулика з верху почорніла, плісняви як такої нема, а от почорніння мене хвилює (я розумію, що це через надмірну вологу в тому місті). Все зібрав як було і відкрив верхній льоток. Тепер хочу Вашої поради. Що мені зараз краще зробити? Пересунути все гніздо в праву половину вулика(із скороченням кількості рамок) а ліву почистити і так залишити. Чи після чистки лівої половини повернути гніздо назад? Для наглядності додаю пару фоток. Ще фотки в наступному повідомленні... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
GSVG Опубликовано 20 марта, 2012 Share Опубликовано 20 марта, 2012 Додаток до мого повідомлення №325 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
GSVG Опубликовано 20 марта, 2012 Share Опубликовано 20 марта, 2012 Додаток до повідомлення №325 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
GSVG Опубликовано 20 марта, 2012 Share Опубликовано 20 марта, 2012 Додаток до повідомлення №325 Вибачте що по одному файлу... це все. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 20 марта, 2012 Share Опубликовано 20 марта, 2012 і чого ж це пізно? ? Так вже печатний розплід є!. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 20 марта, 2012 Share Опубликовано 20 марта, 2012 Потребую Вашої поради. ? Для наглядності додаю пару фоток. ? З фото ясно видно, перезимували на 12 балів. Хвилюватись нема чого. Можна пересунути, а можна і так залишити. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Фомич Опубликовано 20 марта, 2012 Share Опубликовано 20 марта, 2012 Що мені зараз краще зробити? Пересунути все гніздо в праву половину вулика(із скороченням кількості рамок) а ліву почистити і так залишити. ? Лучше пока не передвигать, чтоб не нарушать тепловой режим. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
медова хата Опубликовано 20 марта, 2012 Share Опубликовано 20 марта, 2012 Доброго дня! А від кліща Вароа хтось вже обробляв бджілок? Чи ще зарано? Я розтавив пластини Фумісана,в осени ставив Варотом Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
медова хата Опубликовано 20 марта, 2012 Share Опубликовано 20 марта, 2012 Вітаю всіх із початком весняно-літнього сезону. Потребую Вашої поради. В суботу мої бджолки облітались, в неділю вже несли пилок (світло-жовтий). В неділю бігло оглянув вулик... зняв пару потолочин та витяг пару рамок з центра гнізда. Розплоду не побачив, меду в рамках багато. Підмор вигрібав ще при закритому вулику через нижній льоток (загалом за зиму пів стакана). Передня, внутрішня, стінка вулика з верху почорніла, плісняви як такої нема, а от почорніння мене хвилює (я розумію, що це через надмірну вологу в тому місті). Все зібрав як було і відкрив верхній льоток. Тепер хочу Вашої поради. Що мені зараз краще зробити? Пересунути все гніздо в праву половину вулика(із скороченням кількості рамок) а ліву почистити і так залишити. Чи після чистки лівої половини повернути гніздо назад? Для наглядності додаю пару фоток. Ще фотки в наступному повідомленні... Я колись також хвилювася за першу ревізію,старався зробити як можна раньше,розбирав гнізда ,видаляв вологу цвіль,але повірте це лише шкодило сімьям. Коли пасіка зросла на такі роботи невистачає часу. саме головне щоб був корм , достатьня кількість бджіл і матка.Чим меньше без нагайноі потреби ви будете весною турбовати бджіл,тим кращі будуть сімьі іменьш хвороб Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
egor Опубликовано 21 марта, 2012 Share Опубликовано 21 марта, 2012 Доброго дня! А від кліща Вароа хтось вже обробляв бджілок? Чи ще зарано? Я розтавив пластини Фумісана,в осени ставив Варотом Скажіть будласка ви поставили пластіни з весни увас що з земи вийшли з кліщем? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 21 марта, 2012 Share Опубликовано 21 марта, 2012 Скажіть будласка ви поставили пластіни з весни увас що з земи вийшли з кліщем? А у вас що, без кліща? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Pasha_max Опубликовано 21 марта, 2012 Share Опубликовано 21 марта, 2012 Я колись також хвилювася за першу ревізію,старався зробити як можна раньше,розбирав гнізда ,видаляв вологу цвіль ? Просто посмотрите документальный фильм режиссера Дмитрия Васильева "Плесень". Там все очень ясно и доступно рассказано. Думаю пересмотрите свое мнение. Да и обжиг плесени ( которая думаю не в каждой семье - у меня если усреднить из 10 одна две ) не займет массу времени -минут 15 на один улей. А так пчелы попросту усиленно разносят вредоносные споры грибков по всем рамкам.Да и улики будут дольше служить. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
egor Опубликовано 21 марта, 2012 Share Опубликовано 21 марта, 2012 Скажіть будласка ви поставили пластіни з весни увас що з земи вийшли з кліщем? А у вас що, без кліща? Осіню ставив також пластіни варотом кліщя нема ні на живих ні на підмоті зренія 100% Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rad Опубликовано 21 марта, 2012 Share Опубликовано 21 марта, 2012 Я колись також хвилювася за першу ревізію,старався зробити як можна раньше,розбирав гнізда ,видаляв вологу цвіль,але повірте це лише шкодило сімьям. Коли пасіка зросла на такі роботи невистачає часу. саме головне щоб був корм , достатьня кількість бджіл і матка.Чим меньше без нагайноі потреби ви будете весною турбовати бджіл,тим кращі будуть сімьі іменьш хвороб чому ж тоді і книжки і досвідчені бджоляри стверджують що велика кількість цвілого вологого подмору пригнічує весняний розвиток сімей, та сприяє росповсюдженню хвороб і стрімкому розвитку кліща? що перші дії окрім контролю кормів полягають у як наймога швидшому оздоровленні повітря у вулику? виявляється це неправда? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
egor Опубликовано 21 марта, 2012 Share Опубликовано 21 марта, 2012 Я колись також хвилювася за першу ревізію,старався зробити як можна раньше,розбирав гнізда ,видаляв вологу цвіль,але повірте це лише шкодило сімьям. Коли пасіка зросла на такі роботи невистачає часу. саме головне щоб був корм , достатьня кількість бджіл і матка.Чим меньше без нагайноі потреби ви будете весною турбовати бджіл,тим кращі будуть сімьі іменьш хвороб чому ж тоді і книжки і досвідчені бджоляри стверджують що велика кількість цвілого вологого подмору пригнічує весняний розвиток сімей, та сприяє росповсюдженню хвороб і стрімкому розвитку кліща? що перші дії окрім контролю кормів полягають у як наймога швидшому оздоровленні повітря у вулику? виявляється це неправда? Книги і досвід це гарно але я рахую що потрібно робити все вчасно орентуючись погодою в своему регіоні Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Petrovych61 Опубликовано 21 марта, 2012 Автор Share Опубликовано 21 марта, 2012 На весняну ревізію не так багато часу виходить, тому тільки забираю підмор, а плісінь, якщо лишається на стінках(дні) стараюся просто зішкрябати, протерти, промити... А вже як добре потепліє, тоді і пересадка, дезинфекція, сушка... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Pasha_max Опубликовано 21 марта, 2012 Share Опубликовано 21 марта, 2012 Еще думаю сильно зависит от того когда делать ревизию ( не путать с экстренной помощью подозрительным семьям). Я ее делаю при температуре больше +12. Перекинуть рамки с одного корпуса в другой - 2 мин, очистка днища шпателем от подмора и легкий обжиг паяльной лампой тоже от силы минуты 3 и корпус прожечь минута вот и все. Лишняя влага ушла плесень и прочая гадость уничтожены, корма проверены все утеплены - и все, не надо тревожить их недели 2. Mapet, а чем делаете дезинфекцию от грибковых? Дело в том что всякие спреи пробовал от плесени - они страшно ядовитые ( и праы их в том числе ) и кроме как обжиг пока лучшего варианта не придумал. Но проблема состоит в том, что я хочу сделать себе пенополистирольные улики и вот думаю чем их обрабатывать в случае чего. На ОПФ читал, что просто моют с мылом, но как то сомневаюсь что сильный толк от этого есть. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Гость ВАДИМ.К. Опубликовано 21 марта, 2012 Share Опубликовано 21 марта, 2012 Еще думаю сильно зависит от того когда делать ревизию ( не путать с экстренной помощью подозрительным семьям). Я ее делаю при температуре больше +12. Перекинуть рамки с одного корпуса в другой - 2 мин, очистка днища шпателем от подмора и легкий обжиг паяльной лампой тоже от силы минуты 3 и корпус прожечь минута вот и все. Лишняя влага ушла плесень и прочая гадость уничтожены, корма проверены все утеплены - и все, не надо тревожить их недели 2. Mapet, а чем делаете дезинфекцию от грибковых? Дело в том что всякие спреи пробовал от плесени - они страшно ядовитые ( и праы их в том числе ) и кроме как обжиг пока лучшего варианта не придумал. Но проблема состоит в том, что я хочу сделать себе пенополистирольные улики и вот думаю чем их обрабатывать в случае чего. На ОПФ читал, что просто моют с мылом, но как то сомневаюсь что сильный толк от этого есть. Я много лет пользуюсь хлоромином. Используется в больницах. Разбавляете порошок в кипяченной воде. Мокрой тряпочкой протираете. Даете просохнуть и все. Если ульи с пчелой, тогда можно разбавить воду с уксусом или фурацылином. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
egor Опубликовано 21 марта, 2012 Share Опубликовано 21 марта, 2012 Еще думаю сильно зависит от того когда делать ревизию ( не путать с экстренной помощью подозрительным семьям). Я ее делаю при температуре больше +12. Перекинуть рамки с одного корпуса в другой - 2 мин, очистка днища шпателем от подмора и легкий обжиг паяльной лампой тоже от силы минуты 3 и корпус прожечь минута вот и все. Лишняя влага ушла плесень и прочая гадость уничтожены, корма проверены все утеплены - и все, не надо тревожить их недели 2. Mapet, а чем делаете дезинфекцию от грибковых? Дело в том что всякие спреи пробовал от плесени - они страшно ядовитые ( и праы их в том числе ) и кроме как обжиг пока лучшего варианта не придумал. Но проблема состоит в том, что я хочу сделать себе пенополистирольные улики и вот думаю чем их обрабатывать в случае чего. На ОПФ читал, что просто моют с мылом, но как то сомневаюсь что сильный толк от этого есть. Пустий вулик можна промить простою білизною я не випалюю вуликів. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.