Ю.М. Опубликовано 3 мая, 2021 Share Опубликовано 3 мая, 2021 Як пасічник, що працює з українськими вуликами більше 20 років стверджую, що всі Вами перераховані проблеми вирішені ще 100 років тому, читайте І,І, Корабльова та В.А. Нестерводського. Це для любительської пасіки, чим я також займаюсь у вільний від роботи час. Що стосується "заробити шалені гроші", в розумінні успіху у цій справі, то маю багато прикладів пасік і в даданівських лежаках і в даданах з магазинами, і інших систем де люди успішно господарюють. Не наша вина, але наша біда що нема промислових пасік на українську рамку. Я витрачаю на бджіл приблизно місяць робочого часу на рік, качаю в середньому 2т меду, залишаю на зиму ще близько 20 кг у вулику і не парюся з підгодівлями, мене це влаштовує. 4 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Len Don Опубликовано 12 ноября, 2021 Share Опубликовано 12 ноября, 2021 Все -таки рамка Ващенка , що знизу коротша а збоку більша , набагато ліпша для маток. Але перевернуту даданівську прийняли для укр. вулика, щоб вощина була стандартна. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Len Don Опубликовано 12 ноября, 2021 Share Опубликовано 12 ноября, 2021 03.05.2021 в 22:49, Ю.М. сказав: ... Не наша вина, але наша біда що нема промислових пасік на українську рамку. Я витрачаю на бджіл приблизно місяць робочого часу на рік, качаю в середньому 2т меду, залишаю на зиму ще близько 20 кг у вулику і не парюся з підгодівлями, мене це влаштовує. Була пасіка така - понад 1000 вуликів у с.Лісовичі, Таращанського р-ну на Київщині за союзу. Десь тут було повідомлення від @ДобровоЛ, якщо не помиляюся... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.