Ю.М. Posted May 3, 2021 Share Posted May 3, 2021 Як пасічник, що працює з українськими вуликами більше 20 років стверджую, що всі Вами перераховані проблеми вирішені ще 100 років тому, читайте І,І, Корабльова та В.А. Нестерводського. Це для любительської пасіки, чим я також займаюсь у вільний від роботи час. Що стосується "заробити шалені гроші", в розумінні успіху у цій справі, то маю багато прикладів пасік і в даданівських лежаках і в даданах з магазинами, і інших систем де люди успішно господарюють. Не наша вина, але наша біда що нема промислових пасік на українську рамку. Я витрачаю на бджіл приблизно місяць робочого часу на рік, качаю в середньому 2т меду, залишаю на зиму ще близько 20 кг у вулику і не парюся з підгодівлями, мене це влаштовує. 4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Len Don Posted November 12, 2021 Share Posted November 12, 2021 Все -таки рамка Ващенка , що знизу коротша а збоку більша , набагато ліпша для маток. Але перевернуту даданівську прийняли для укр. вулика, щоб вощина була стандартна. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Len Don Posted November 12, 2021 Share Posted November 12, 2021 03.05.2021 в 22:49, Ю.М. сказав: ... Не наша вина, але наша біда що нема промислових пасік на українську рамку. Я витрачаю на бджіл приблизно місяць робочого часу на рік, качаю в середньому 2т меду, залишаю на зиму ще близько 20 кг у вулику і не парюся з підгодівлями, мене це влаштовує. Була пасіка така - понад 1000 вуликів у с.Лісовичі, Таращанського р-ну на Київщині за союзу. Десь тут було повідомлення від @ДобровоЛ, якщо не помиляюся... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts