blek-269 Опубликовано 12 декабря, 2021 Share Опубликовано 12 декабря, 2021 Как видим не так всё радужно закрылись 500 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 15 декабря, 2021 Share Опубликовано 15 декабря, 2021 06.11.2021 в 21:08, Александр К. сказав: А Вы говорите не работает... На закордон готують. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 17 декабря, 2021 Share Опубликовано 17 декабря, 2021 17.11.2020 в 21:49, uam_63 сказав: Тоді норм на одного конкурента меньше. Так всі з весни пиляєм корпуса робим щити для равликів. А я вже якось з цею галерою справлюся. Я ще позаторік запустив на свою дачну ділянку півтора десятка отаких. Цього року бачив пару лазили у мене на ділянці. Наступного літа мабуть вже спробую їх на смак... Вирощую так, для проби та розваги . Продавати не збираюся. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай S Опубликовано 19 декабря, 2021 Share Опубликовано 19 декабря, 2021 17.11.2020 в 21:44, Wladimir_K сказав: Саме пасічник. У Тернопільській обл і цей бізнес почали освоювати. В наших краях, теж одну ферму організували, як не дивно але теж наш колега-пасічник 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 23 декабря, 2021 Share Опубликовано 23 декабря, 2021 В 19.12.2021 в 13:42, Николай S сказал: В наших краях, теж одну ферму організували ще працює? Чи усьо?? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай S Опубликовано 23 декабря, 2021 Share Опубликовано 23 декабря, 2021 4 години тому, Cfif сказав: ще працює? Чи усьо?? на пасіку сім"я не клюнула тримає власними силами десяток чи півтора а от равликів не побоялись, якщо не помиляюсь то вже 3-ій сезон ростуть(розширяються ) потроху 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 23 декабря, 2021 Share Опубликовано 23 декабря, 2021 1 годину тому, Николай S сказав: на пасіку сім"я не клюнула тримає власними силами десяток чи півтора а от равликів не побоялись, якщо не помиляюсь то вже 3-ій сезон ростуть(розширяються ) потроху Головне те, що великих капіталовкладень, яких у наших звичайних людей просто немає, ця справа не вимагає. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 23 декабря, 2021 Share Опубликовано 23 декабря, 2021 28 минут назад, ДобровоЛ сказал: Головне те, що великих капіталовкладень, яких у наших звичайних людей просто немає, ця справа не вимагає. Таке саме кажуть і про бджіл..))) купив ящик з мухами і качай мед, який нахаляву носять.. 2 часа назад, Николай S сказал: то вже 3-ій сезон ростуть(розширяються ) потроху А збут який?? Ресторани ізза карантину не беруть багато равликів, в них зараз перевиробництво, таке що бджолярам ще качать і качать...)) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай S Опубликовано 23 декабря, 2021 Share Опубликовано 23 декабря, 2021 1 година тому, ДобровоЛ сказав: Головне те, що великих капіталовкладень, яких у наших звичайних людей просто немає, ця справа не вимагає. Я так не думаю, бо навіть поверхнева інфа каже, що корму жруть неміряно, лише мішки для пакування готової продукції потягнули чималеньки кошти................. 49 хвилин тому, Cfif сказав: А збут який?? Ресторани ізза карантину не беруть багато равликів, в них зараз перевиробництво,........ точно не скажу, знаю лише , що з весни планували на осінь виставлятим на реалізацію 40 т. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 23 декабря, 2021 Share Опубликовано 23 декабря, 2021 51 хвилину тому, Cfif сказав: Таке саме кажуть і про бджіл..))) купив ящик з мухами і качай мед, який нахаляву носять.. А збут який?? Ресторани ізза карантину не беруть багато равликів, в них зараз перевиробництво, таке що бджолярам ще качать і качать...)) Треба свій народ привчати як до медіа, так і до равликів, які ,як кажуть дуже корисні. А бізнес, що не вимагає великих капіталовкладень, потребує просто надзвичайно багато, як власних так сил, так і підтримки усієї родини. Бджільництво тут не є винятком. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 23 декабря, 2021 Share Опубликовано 23 декабря, 2021 9 хвилин тому, Николай S сказав: Я так не думаю, бо навіть поверхнева інфа каже, що корму жруть неміряно, лише мішки для пакування готової продукції потягнули чималеньки кошти................. точно не скажу, знаю лише , що з весни планували на осінь виставлятим на реалізацію 40 т. Я , правда, не вникав у суть цього бізнесу. Просто зібрав півтора десятка равликів у дикій природі, прямо на кочівлі, то думав , що для їх розведення мало що й потрібно. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай S Опубликовано 23 декабря, 2021 Share Опубликовано 23 декабря, 2021 1 годину тому, ДобровоЛ сказав: Я , правда, не вникав у суть цього бізнесу. Просто зібрав півтора десятка равликів у дикій природі, прямо на кочівлі, то думав , що для їх розведення мало що й потрібно. Я теж знаю поверхнево, лише краєчком вуха чув вимоги покупця-експортера, мішки мають бути конкретного виробника які можна було весною придбати в нього , вообщем на 25кг вартують 12.5 евро, тобто в кг продукціх вже сидить вартість тари 50 евроцентів на кожні прогнований з весни кг 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 5 января, 2022 Share Опубликовано 5 января, 2022 Равлики, жаби, криветки, опариші...))) це все дуже великий ризик і потребує збуту за кордон. А ось нутрія має збуд вдома і дуже гарний. Жив би я в селі -завів би ферму на 1 000 голів з двома працівниками і горя не знав би. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Taras NTG Опубликовано 5 января, 2022 Share Опубликовано 5 января, 2022 В 23.12.2021 в 21:16, Николай S сказал: Я теж знаю поверхнево, лише краєчком вуха чув вимоги покупця-експортера, мішки мають бути конкретного виробника які можна було весною придбати в нього , вообщем на 25кг вартують 12.5 евро, тобто в кг продукціх вже сидить вартість тари 50 евроцентів на кожні прогнований з весни кг в нас в цьому році приймали равликів по 12-13 гривень за кг. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 5 января, 2022 Share Опубликовано 5 января, 2022 5 часов назад, Cfif сказал: Равлики, жаби, криветки, опариші...))) це все дуже великий ризик і потребує збуту за кордон. А ось нутрія має збуд вдома і дуже гарний. Жив би я в селі -завів би ферму на 1 000 голів з двома працівниками і горя не знав би. А що заважає , жити в селі ферма з нутріями садок вишневий ставок і горя не знати ? Чи не все так гладко в реальності? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
uam_63 Опубликовано 5 января, 2022 Share Опубликовано 5 января, 2022 В 23.12.2021 в 21:09, ДобровоЛ сказал: Я , правда, не вникав у суть цього бізнесу. Просто зібрав півтора десятка равликів у дикій природі, прямо на кочівлі, то думав , що для їх розведення мало що й потрібно. Так тут ви не врахували природу яка безкоштовно їх виростила для вас. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 января, 2022 Share Опубликовано 6 января, 2022 5 годин тому, uam_63 сказав: Так тут ви не врахували природу яка безкоштовно їх виростила для вас. Та їх приготувати у мене не підніметься рука. Правда, є такі світлі маленькі у мене на дачі, їх я не заводив, вони десь взялися самі, то ті вже допекли сильно. Лазять кругом, залишаючи після себе слизький неприємний слід. Може кому й знадобляться - приїжджайте віддам даром! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 6 января, 2022 Share Опубликовано 6 января, 2022 16 годин тому, Cfif сказав: і горя не знав би. Невигідно Нутрія не дуже поширена в меню простих українців. Мені пощастило - я знайшов точку - купую час від часу по 100грн\кг готовою тушкою. Але по такій ціні продавати - це працювати собі в збиток. Щоб заробляти на нутріях, треба щоб ціна на тушку була мінімум 200 грн\кг. При такій ціні і я б завів ферму, бо дуже полюбляю мясо цих "щурів".. а поки що купляю готове м'ясо і горя не знаю... 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 6 января, 2022 Share Опубликовано 6 января, 2022 4 часа назад, Бджолопотам сказал: Мені пощастило - я знайшов точку - купую час від часу по 100грн\кг готовою тушкою Як би була така точка у мене - я б теж не вирощував, а так продавать по такій ціні готовый лише м'ясо дохлих щурів)))) 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 6 января, 2022 Share Опубликовано 6 января, 2022 15 часов назад, uam_63 сказал: А що заважає , жити в селі ферма з нутріями садок вишневий ставок і горя не знати ? Чи не все так гладко в реальності? Звісно, жити в місті набагато простіше і легше. я ж не написав що хочу жити в селі. а написав як би...))) мені подобаеться село і природа навколо нього. але раеліі такі що жити там дуже важко. зараз навіть ті що живуть в селі - працюють у місті... в мене виходить навпаки)) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Артем7 Опубликовано 6 января, 2022 Share Опубликовано 6 января, 2022 Що до равликів. Від мого двору метрів так з 200 розташована найбільша в Україні равликова ферма, так ось, роки три тому вони цими равликами кормили всю Європу, а в тому році кормили місцевих свиней, а цього року там був засіяний сонях. Нема експорту то й равлики нікому не потрібні. 3 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 6 января, 2022 Share Опубликовано 6 января, 2022 6 часов назад, Артем7 сказал: роки три тому вони цими равликами кормили всю Європу Ну не перебільшуйте... в нас куди не подивись -одні кормілци скрізь))) а самі голодранці. чому так дивно виходить?? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Артем7 Опубликовано 7 января, 2022 Share Опубликовано 7 января, 2022 10 часов назад, Cfif сказал: Ну не перебільшуйте... в нас куди не подивись -одні кормілци скрізь))) а самі голодранці. чому так дивно виходить?? За 2020 рік господарство що поблизу мене зібрало близько 30 тон равликів, а загалом підприємство укрравлик може продукувати до 700 тон на рік і майже весь товар йшов на експорт. То ж я вважаю що то зовсім не мало і не є перебільшення адже це підприємство найбільше не тільки в Україні, а й в усій Європі. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Cfif Опубликовано 7 января, 2022 Share Опубликовано 7 января, 2022 2 часа назад, Артем7 сказал: зібрало близько 30 тон равликів Для порівняння маленьке Марокко збирає 17946 Тонн равлика, Тунис 952 тонни. Турція 542. невраховуючи що сама Европпа виробляє ахуліон тонн цього продукту. Що таке 30 тонн. цього ніхто не помітить, якщо цих обсягів не стане. Тому годували -це перебільшення. Нам треба навчитись тверезо оцінювати ситуацію, інакше ніяк. куди не глянь везде кормільци..))) Одні вже он докормились... треба вчитись працювати і головне заробляти. а не вихвалятись тим чого нема. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Артем7 Опубликовано 7 января, 2022 Share Опубликовано 7 января, 2022 А чому ви не написали що Україна тільки за період січень- травень 2021 р експортувала понад 390 тон ???? І це тільки єкспорт за пів року. Можно сперечатися тикати пальцями й навчати працювати людей які вже вміють працювати без нас, а можно зрозуміти що на єкспорті ціна равлика впала з максимальних7 євро до до 2євро за кг, а подекуди ще нижче. Дурних в холосту працювати немає. Тому вище в своєму посту я написав лише приклад одного підприємства частина територій виробництва (60га а оброблялося під равлики лише 30га) знаходиться по близу від мене. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.