Jump to content

Вибираємо конфігурацію (ноут, системний блок, тощо)

ромео
 Share

Recommended Posts

Скористаюсь службовим становищем заради отримання особистої вигоди...:ah:

Так як вниз форуму ніхто зараз не ходить, то  відповіді на своє питання прийдеться чекати довго.:( А тут хоч хтось заходить...

6 часов назад, ромео сказал:

Питання до знавців.

Порадьте, яку конфігурацію краще вибрати в ноуті. Для сина, 15р. Навчання-іграшки.

Экран 15.6" IPS (1920x1080) Full HD, матовый / AMD Ryzen 7 3700U (2.3 - 4.0 ГГц) / RAM 8 ГБ / SSD 256 ГБ / AMD Radeon RX Vega 10 / без ОД / Wi-Fi / Bluetooth / веб-камера / без ОС / 1.9 кг / серый

або

Экран 15.6" IPS (1920x1080) Full HD, матовый / AMD Ryzen 5 3500U (2.1 - 3.7 ГГц) / RAM 8 ГБ / SSD 256 ГБ / nVidia GeForce MX230, 2 ГБ / без ОД / Wi-Fi / Bluetooth / веб-камера / без ОС / 1.8 кг / серый

Як тільки отримаю "совєти" від тих, хто "в темі" обіцяю прибрати переписку у відповідну тему...:ah:

• Haha 1

8 годин тому, ромео сказав:

Экран 15.6" IPS (1920x1080) Full HD, матовый / AMD Ryzen 5 3500U (2.1 - 3.7 ГГц) / RAM 8 ГБ / SSD 256 ГБ / nVidia GeForce MX230, 2 ГБ / без ОД / Wi-Fi / Bluetooth / веб-камера / без ОС / 1.8 кг / серый

Я б вибрав другий варіант (те що я процитував), оскільки тут відеокарта має свою додаткову оперативну память, в іграх та монтажі відео цього всього не вистачає.

• Like 1
  • Thanks 1

9 годин тому, ромео сказав:

Скористаюсь службовим становищем заради отримання особистої вигоди...:ah:

Так як вниз форуму ніхто зараз не ходить, то  відповіді на своє питання прийдеться чекати довго.:( А тут хоч хтось заходить...

16 годин тому, ромео сказав:

Питання до знавців.

Порадьте, яку конфігурацію краще вибрати в ноуті. Для сина, 15р. Навчання-іграшки.

Экран 15.6" IPS (1920x1080) Full HD, матовый / AMD Ryzen 7 3700U (2.3 - 4.0 ГГц) / RAM 8 ГБ / SSD 256 ГБ / AMD Radeon RX Vega 10 / без ОД / Wi-Fi / Bluetooth / веб-камера / без ОС / 1.9 кг / серый

або

Як тільки отримаю "совєти" від тих, хто "в темі" обіцяю прибрати переписку у відповідну тему...:ah:

В першому варіанті потужніший проц, але слабенька інтегрована відеокарта, в другому проц слабший, а відео потужніша. Хоча як на сьогодні то обидві відеокарти вже морально застарілі для геймерів. Ще багато залежить від виробника, рекомендую ASUS, DELL, ACER - решта хлам. З урахуванням, як швидко "старіє" така техніка, щоб через два роки не куплять новий краще щось таке: - Intel Core i5-9300HF (2.4 — 4.1 ГГц) / RAM 8 ГБ / SSD 256 ГБ / nVidia GeForce GTX 1650, 4 ГБ / без ОД / LAN / Wi-Fi / Bluetooth / вебкамера / без ОС.  По процу на перспективу -Intel Core i7, але це це на сьогодні за дорого, та в будь якому випадку Intel Core, а не AMD. Бажано, щоб був вільний слот під оперативку, це дасть можливість в перспективі її подвоїти.

• Like 2
  • Thanks 2

7 хвилин тому, Seos сказав:

та в будь якому випадку Intel Core, а не AMD

Підтримую повністю.

Асуси не рекомендую:IMHO:, поки займався компами (до 2015 року) майже всі асуси були з тими чи іншими проблемами. ACER  з процесорами i3-i5-i7 просто супер.

• Like 2
  • Thanks 1

2 минуты назад, Seos сказал:

випадку Intel Core, а не AMD

Так кругом пишуть, що АМД взуває Інтеловські проци...

8 минут назад, Seos сказал:

краще щось таке

Така конфігурація тягне вище двадцятки, а бюджет, нажаль, обмежений.

10 минут назад, Seos сказал:

першому варіанті потужніший проц, але слабенька інтегрована відеокарта, в другому проц слабший, а відео потужніша.

Я це розумію,тому прошу поради щодо вибору... Виробник Asus

4 хвилини тому, ромео сказав:

AMD більш енергоємкі і на ноутах з ними через перегріви бувають проблеми, та й взуває це все відносно.

5 хвилин тому, ромео сказав:

Візьміть в "оплату частинами" бо вам через два роки, коли ваш син буде вступати до вузу доведеться купляти новіший і це буде дорожче.

• Like 1
  • Thanks 1

14 хвилин тому, Mihail-ves сказав:

Асуси не рекомендую:IMHO:, поки займався компами (до 2015 року) майже всі асуси були з тими чи іншими проблемами

А порівнюючи з LENOVO?

• Like 1

1 година тому, Seos сказав:

А порівнюючи з LENOVO?

ні одного Леново нормального в руки не попадало. В принципі як і Тошіба (яйця можна жарити:umora:)

ЗюІю Добре може тестувати ноути моя дочка, як тільки посидить за якимось 10 хв і він не підвисає, то це дуже гарний ноут.:umora: Всі компи з нею не дружать, крім мого старичка Acer Aspire 5740DG ( з 3D екраном).

• Like 1

2 години тому, ромео сказав:

Інтел є Інтел, брав 6 років тому подарунок для дружини - проблем серйозних не мав, пару раз, правда, два рази міняв клаву (доця кнопки розбирала) і в цьому році тільки поміняв акумулятор - обійшлося в 700 грн. в сумі. Інет не лагає, ютуб також. В мене ноут попростіше, вже 5 років йому.

Менше гріється (це вже 3-тє десятиліття так), батарея довше тримає - для ноута це дуже важливо

• Like 2

2 години тому, Mihail-ves сказав:

ні одного Леново нормального в руки не попадало. В принципі як і Тошіба (яйця можна жарити:umora:)

Якась дивна тема Весна-Літо про ноутбуки.

Але якщо вже затронули, то на мій погляд, Леново - одне з кращих, що у нас є на ринку. Особливо бізнес Т-серія . У мене такий робочий Т470S. Таскаю і користуюся ним без спину. не виключається ніколи. Правда, варто відмітити, що після покупки поїхав на заміну екрану через тиждень. :(  У дружини Е560 - також нічого поганого не скажу. Витримав навіть падіння з півметрової висоти на асфальт. Корпус, правда, має тепер відмітку в місці зіткнення з асфальтом. Як на мене, то головне в ноутбуку, щоб диск був SSD - це просто маст хев. Краще 512, бо з 256 вічна тягомотина. Можна подивтися дешевше може бути купити лептоп з самим слабким HDD і докупити SSD самостійно - часто так дешевше буде. Ну і пам"яті в нинішні дні варто  мати 12-16. А все інше, якщо не грати ігри - другорядне. 

• Like 4

в мене тошіба з 2008 року.Працює дотепер,правда міняв жорсткий диск ,бо перегрівав (не був включений кулер)Зараз за цим слідкую строго(температура виведена на екран)На роботі новий комп,але по швидкості домашній майже не уступає.

4 години тому, Mihail-ves сказав:

Так отож, я назвав трійку більш-менш прийнятного ширпотребу з нашого ринку, решта зовсім хлам.

4 години тому, Олександр Коваль сказав:

Інтел є Інтел

Intel i AMD постійно змагаються між собою, час від часу змінюючи одна одну на першому місці в цій гонці, серед системних блоків є багато хороших з процами AMD, а от ноути однозначно тільки Intel.

• Like 2

2 години тому, Sanich сказав:

Але якщо вже затронули, то на мій погляд, Леново - одне з кращих, що у нас є на ринку

Вам просто пощастило, як що не враховувати заміну монітора.

А все інше, якщо не грати ігри - другорядне

Ну хто ж із пацанів не захоче пройти "Metro Exodus"? Сам минулої зими поки не пройшов до кінця, то ні на що інше не переключався.

Ну і пам"яті в нинішні дні варто  мати 12-16

8 з вільним слотом можна брать, а з часом подвоїть.

43 хвилини тому, Seos сказав:

Вам просто пощастило, як що не враховувати заміну монітора.

Волею долі, я мав змогу дивитися роботу в зарубіжних корпораціях. В 50-70% випадків корпоративний лептоп - це Lenovo T серії. У мене він вже третій. Тоду для домашніх цілей довго не задумувався навіть що вибрати. :dntknw: Допускаю, що самі дешеві серії (IdeаPad здається) і в леново повне лайно. Але це актуально практично для всіх виробників. Достатньо на вітрині спробувати клавіатуру на лептопі, щоб вже зрозуміти - це лайно, яке страшно в руки взяти, чи апарат на якому не зекономили на кажній пластиковій деталі. :(

2 години тому, wwlo сказав:

в мене тошіба з 2008 року.Працює дотепер,правда міняв жорсткий диск ,бо перегрівав (не був включений кулер)Зараз за цим слідкую строго(температура виведена на екран)На роботі новий комп,але по швидкості домашній майже не уступає.

У всіх виробників лептопів практична однакова елементна база, як процесор, пам"ять, чіпсет і т.д. лептопи з однаковою елементною базою відрізняють 1. Якістю компоновки. (Впливає на габарити, масу та здатність до перегрівів) 2. Якістю деталей (міцність корпусу, зручність). 3. Якістю збірки (люфти, щілини і т.д.). Але, в принципі. по швидкодії з однаковою конфігурацією вони всі будуть працювати однаково - що тошиба, що леново чи делл. 

• Like 4

15 хвилин тому, Sanich сказав:

Волею долі, я мав змогу дивитися роботу в зарубіжних корпораціях. В 50-70% випадків корпоративний лептоп - це Lenovo T серії. У мене він вже третій. Тоду для домашніх цілей довго не задумувався навіть що вибрати. :dntknw: Допускаю, що самі дешеві серії і в леново повне лайно. Але це актуально практично для всіх виробників. Достатньо на вітрині спробувати клавіатуру на лептопі, щоб вже зрозуміти - це лайно, яке страшно в руки взяти, чи апарат на якому не зекономили на кажній пластиковій деталі.

Також, волею долі стикаюсь з різноманітним хламом, що приносять мені в ремонт колеги по роботі чи школярі, зрозуміло, що топові моделі вони не купують, а з дешевого ширпотребу, що переважає на нашому ринку, Lenovo не раджу нікому.:IMHO:

• Like 7

12 часов назад, ромео сказал:

А ці ск коштують??

1 час назад, asot сказал:

А ці ск коштують??

до 16 000грн

• Confused 1

Ого!! Може стаціонарну ракету склепати краще ,чим ці ноути???( Якщо це для дому тільки)  -еффект - небо і земля ,типу як крепка сім'я і отводок)))

Якщо будуть ігри важкі то карта запросто полетить з часом .

Мій 5 класник пс 4 про - сьогодні в ребут відправив по перегріву....а ваш той ноут може сплавити))

• Like 2

10 хвилин тому, asot сказав:

Ого!! Може стаціонарну ракету склепати краще ,чим ці ноути???( Якщо це для дому тільки)  -еффект - небо і земля ,типу як крепка сім'я і отводок)))

Якщо будуть ігри важкі то карта запросто полетить з часом .

Мій 5 класник пс 4 про - сьогодні в ребут відправив по перегріву....а ваш той ноут може сплавити))

для ігр краще вже системник, гратися на ноуті якось незручно :IMHO:

затягують сильно ці ігри, за часів універу і деякий час після. Міг би мати червоний диплом, багато чого корисного зробити і здоров'я зберегти

інша справа відеомонтаж, я і тему можу підсказати - "пасічникування в умовах наближених до напівпустелі"

• Like 3

1 минуту назад, Олександр Коваль сказал:

для ігр краще вже системник,

Так і я про це !! Різниця колосальна буде!!!

1 минуту назад, asot сказал:

Так і я про це !! Різниця колосальна буде!!!

12 минут назад, asot сказал:

а ваш той ноут може сплавити))

ПК є, але  вдома... Син буде навчатись в коледжі... То в першу чергу потрібно для навчання

1 минуту назад, Sanich сказал:

Це Ваші рекомендації?:ah:

Тоді купіть просто для навчання !! Не бачу смислу в таких розтратах : мопед машину не замінить !!

• Like 2

7 хвилин тому, ромео сказав:

Це Ваші рекомендації?:ah:

Я 1,5 роки назад вибирав для дружининого племінника. Приблизно той же вік, пішов вчитися до технікума і навіть бюджет був аналогічний. Купили Асуса, то ніби-то він задоволений. SSD, правда, на 256 ГБ і він жалівся, що нічого лишнього не потримаєш. Танки і якісь там ще іграшки на мінімальних налаштуваннях тягне. Але головне - мобільність. Волочить його додому і нан навчання кожного тижня. Купили ось такого https://brain.com.ua/Noutbuk_ASUS_X542UF_X542UF-DM273-p379495.html. Згадав, до речі, що Леново нам не зайшли. Ідеапад - сама дешевша лінійка хтіла розвалитися в руках. Забув уже... тоді вибір стояв між Делом та Асусом. Делл був трохи дорожчий. 

Згадав, обов'язково беріть 4-ядерний і більше. 2 ядра - то зовсім не то

І варто дочекатися акції типу "чорної п'ятниці", мав подібну ситуацію - вибирали з жінкою телевізор і взяли галімий самсунг за 9000, а могли через 2 місяці купити його за 6900. Родичка купила ще дорожчий за 14500 ще й частково в кредит! через ті ж такі 2 міс. він коштував вже 9500, бо модель була застаріла

ще прикол - розетка не завжди  майже завжди не заповнює гарантійний талон, чек надрукований на термоленті має властивість втрачати забарвлення тексту. Варто шукати девайс по крупним магазинам типу ельдорадо, там є ймовірність товар повернути в випадку чого (упаковку зберігаєм і запобіжні стрічки  не відриваєм поки не впевнимось, що все як слід працює. Перевіряємо звук, картинку, звертаємо увагу на кнопки - щоб малі діти не змогли відірвати

• Like 1