Jump to content

Фотографії роїв

Сява
 Share

Recommended Posts

post-1609-1261521246_thumb.jpgСпідниця для ляльки

• 2 weeks later...
post-1609-1262544222_thumb.jpgpost-1609-1262544170_thumb.jpgБродячі рої в пастці

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

Це тільки частина роя, менше гроно. post-1353-1270742928_thumb.jpg Відпросився з роботи щоб зробити ревізію цій сім'ї а тут вже всі на вихід з речами. Добре що пісок на пасіці був, то пішли на посадку. Потім (після охолодження) зсипав назад у вулик і на стару матку зробив збірний відводок. Цікаво чи хтось може приблизно сказати скільки важать бджоли (ті що на фотографії, їх видно десь половину). А то самому цікаво.

Добре що пісок на пасіці був, то пішли на посадку.

А пісок навіщо? зір в матки зіпсувати хочете? :ae: Як що рій тільки вийшов з вулика,він обовязково привється неподалік.Не посипайте,не поливайте, а спостерігайте.Наприклад мені це видовище дуже подобається :ay:

Добре що пісок на пасіці був, то пішли на посадку.

А пісок навіщо? зір в матки зіпсувати хочете? :ae: Як що рій тільки вийшов з вулика,він обовязково привється неподалік.Не посипайте,не поливайте, а спостерігайте.Наприклад мені це видовище дуже подобається :ay:
Видовище дійсно дуже гарне, але неподалік високі сусідські дерева (горіх), то думаю звідтам його було б дуже незручно знімати.

А ляльку за що повісили? :umora:
  • Like 1

А ляльку за що повісили? :umora:
Недалеко дитсадок,так що усі б\у іграшки служать як пудала на фруктових деревах :umora:

• 2 months later...
post-1609-1276715632_thumb.jpgВ дашку вулика запримітив,що через дирку від сучка літають бджоли.Був приємно вражений,коли підняв дашок.В куті було безліч витягнутих язиків з нектаром,пергою, і навіть із запечатаним розплодом :blink:

• 2 weeks later...
post-1609-1276715632_thumb.jpgВ дашку вулика запримітив,що через дирку від сучка літають бджоли.Був приємно вражений,коли підняв дашок.В куті було безліч витягнутих язиків з нектаром,пергою, і навіть із запечатаним розплодом :blink:
скільки напрацювались...

• 5 months later...

дупло було розпиляне, після того як вітер зламав вербу і бджоли почали нападати на людей :ak:

86769.jpg
  • Like 1

Як би от так усі рої сідали... :):ay:

Це ж вони на липу сіли. А от не зрозуміло чому не разом?

Це ж вони на липу сіли. А от не зрозуміло чому не разом?
Це вилетів рій з пятьма молодими матками...

post-2014-1291310200_thumb.jpg

Це вилетів рій з пятьма молодими матками..

Зрозуміло. Це між цьогорічними затяжними дощами видно таке сталось. А всеодно, могли б і разом вмоститись. Також цікаво як саме вони сіли. На самих кінчиках гілок!!!. А по-друге. Матки то молоді, а сіли низенько. У мене такого ніколи не буває. Повно вишеньок, сливок, яблуньки невеликі. Так вони падлюки (це я так лагідно) вибрали собі грушку, що росте як тополя, і один перед одним на самому верху сідають. І це щороку на одному й тому самому дереві. Зі старою сідають на різних деревах і нижче.

• 4 weeks later...

IMG_1177-z.jpgIMG_1156-z.jpg врожайний рiк
  • Like 1

Повно вишеньок, сливок, яблуньки невеликі. Так вони падлюки (це я так лагідно) вибрали собі грушку, що росте як тополя, і один перед одним на самому верху сідають. І це щороку на одному й тому самому дереві. Зі старою сідають на різних деревах і нижче.

В мене вже мабуть років 10 сідають на один і той самий клен (хоча на пасіці багато інших дерев), а останні 2 роки ще й на сусідську вишню. То я на той клен вже трасу пролав :umora: Бувало за день разів 5 на нього лазив :crazy:

В качестве роевни сито для муки

post-556-1294426393_thumb.jpg

• Like 2

Для снимания роев использую две рамки. :ay:

post-762-1294430605_thumb.jpg

post-762-1294430691_thumb.jpg

• Like 2

А так рой входит в улей

post-556-1294433177_thumb.jpg

• Like 1

Для снимания роев использую две рамки.

А я - чотири. Тоді непотрібно стряхати, як у :
А так рой входит в улей

Так вони падлюки (це я так лагідно) вибрали собі грушку, що росте як тополя, і один перед одним на самому верху сідають. І це щороку на одному й тому самому дереві. Зі старою сідають на різних деревах і нижче.
значить грушку пора вкоротити