Jump to content

Про размол сахара для канди с юмором и пользой.


Recommended Posts

Это раз ;) 

Это два: 

 

Ну и три, в том плане, что нормально мы тоже можем сделать! ;-)  

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Руки и грязное пузо в кадре - мои. Так что авторские права не нарушены!  ;-) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

А яка продуктивність. Якщо потрібно 150 кг, то скільки це займе часу.

Link to comment
Share on other sites

Ну.... Наверное, на 150 кг надо что-то большее...  Где-то секунд 40-60 одна загрузка.  3 кг у меня в моей миске за 4-5 загрузок мололись.  Потому, это не для промышленного применения, вероятно. Это вечером, на коленке, в гараже сделать порядка 10 кг канди для себя... 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Кілька моментів з свого досвіду. 1) Перемелювання цукру на пудру. Цукор раніше перемелював на мельниці на основі мотора з пилососа по принципу кофемолки. Але не влаштовувала продуктивність. Зараз мелю, використовуючи високооборотний мотор на 380 вольт через шківну передачу. Ротор млинка має десь 5-6 тисяч обертів. Цього цілком достатньо. Завантажую відразу до 2 л цукру. Одна незручність-висипати пудру слід перевернувши весь апарат з мотором. Але є ідея для вдосконалення. Важлива ПОРАДА: Пудра має одну негарну властивість. Через короткий проміжок часу (день, два) вона злежується, тому слід використовувати її відразу для замісу канді. 2) Співвідношення МЕД:ПУДРА. З вагами не заморочуюсь. Відро (12 л) пудри на дві літрові банки рідкого(!) розпущено меду. Ділю на два заміси. 3) Заміс краще робити у великій міцній (я в емальованій) мисці. Ніякої хімії та пилку не додаю. Вимішую спершу кописткою а потім руками (кулаками), поступово додаючи невеликими порціями пудру, до того стану, коли вже місити майже неможливо. 4) Фасування. Розділяю отримане канді на частини (без вагів-навскидку) в бутербродні пакети десь по 400-450 гр. З одного замісу виходить 12-13 пакетів. З двох відер пудри 50-52 пакети. Залишки невикористаної пудри використовую як цукор.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

49 хвилин тому, Немолодий сказав:

............ Одна незручність-висипати пудру слід перевернувши весь апарат з мотором. Але є ідея для вдосконалення............

Цікаво яке було технічне рішення:hmm:, зробили люк для вигрузки?  чи може весь апарат поставили на 2 стойки і він тепер легко перевертається?:hmm: питаю як виконроб який бачив досить багато різних ростворо та бетономішалок:hmm:

Link to comment
Share on other sites

 В пудре еще важен сам размер помола если помол грубый то канди получается совсем другое ... Дома все равно так не помелешь как на промышленном оборудовании..:IMHO1:

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 година тому, Николай S сказав:

чи може весь апарат поставили на 2 стойки і він тепер легко перевертається?

 

2 години тому, Немолодий сказав:

Але є ідея для вдосконалення.

Поки що це ідея, тотожна вашій підказці.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

53 хвилини тому, Александр К. сказав:

Дома все равно так не помелешь как на промышленном оборудовании..

Згоден. Але де ж те промислове обладнання взяти. Та й молоти цукор наперед, завчасно теж не добре-злежується пудра. Доводиться потім її розминати, бо грудочками місити не добре.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 годин тому, Александр К. сказав:

 В пудре еще важен сам размер помола если помол грубый то канди получается совсем другое ... Дома все равно так не помелешь как на промышленном оборудовании..:IMHO1:

А звідки воно береться те промислове обладнання, :umora:звісно серед кустарщини вибрали краще, адаптували для конвеерного виробництва  і почали робити масово, постійно вдосконалюючи, я про те, що в дядька з мізками тобто кулібіна завжди буде принаймі не гірше чим заводьське, а якщо ми включим "колективний розум" то вообще сотворим досконале:umora::hi:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

4 часа назад, Александр К. сказал:

 В пудре еще важен сам размер помола если помол грубый то канди получается совсем другое ... Дома все равно так не помелешь как на промышленном оборудовании..:IMHO1:

Готове канді на тиждень два у тепле приміщення і всі кристали розчиняться.

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

48 минут назад, дочинец сказал:

Готове канді на тиждень два у тепле приміщення і всі кристали розчиняться.

 

Надо будет попробовать..

А с сахаром так нельзя чтоб совсем не молоть?:)

Link to comment
Share on other sites

5 часов назад, Александр К. сказал:

Надо будет попробовать..

А с сахаром так нельзя чтоб совсем не молоть?:)

Ні,з сахаром так не вийде.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

17 часов назад, Александр К. сказал:

 В пудре еще важен сам размер помола если помол грубый то канди получается совсем другое ... Дома все равно так не помелешь как на промышленном оборудовании..:IMHO1:

После помола пропустить через сито ( желательно из н/ж ) крупные гранулы отсеваются, около 20ти процентов идет на вторичный помол и все отлично получается, еще важно чтобы сахар был сухим, если мешок поставить возле батареи гранул не много, из сарая или летней кухни на вторичный помол идет больше, на продажу конечно проблематично, а  30 кг  канди за 3 часа с помолом без проблем. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

03.02.2022 в 11:11, Немолодий сказав:

перемелював на мельниці на основі мотора з пилососа по принципу кофемолки

Мій досвід показує, що кофемолка не годиться для помолу цукру - вона виконана так, що працює тільки декілька десятків секунд. Якщо продовжувати молоти, то цукрова пудра розплавляється на гарячому підшипнику і попадає всередину. Після охолодження і кристалізації цукру кофемолка перестає крутитись. Якщо це роблять жінки, то двигун згоряє, якщо чоловіки, то починається квест з відновлення працездатності...:(

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 година тому, asaltan сказав:

Мій досвід показує, що кофемолка не годиться для помолу цукру - вона виконана так, що працює тільки декілька десятків секунд. Якщо продовжувати молоти, то цукрова пудра розплавляється на гарячому підшипнику і попадає всередину. Після охолодження і кристалізації цукру кофемолка перестає крутитись. Якщо це роблять жінки, то двигун згоряє, якщо чоловіки, то починається квест з відновлення працездатності...:(

Цілком згоден,  кавомолка має призначення короткострокового включення для приготування порівняно мізерних доз кави, перемол цукру має свої ньюанси, особливо якщо кількість значно перевищує кавову дозу

Link to comment
Share on other sites

4 години тому, Фомич сказав:

Тестомес, вещь хорошая. Особенно, если хорошего производителя. Там все продумано, до мелочей.

IMG_20220204_093715.jpg

Що до застосування тістомесів для приготування канді прошу  всіх в окрему тему

 

Link to comment
Share on other sites

3 години тому, asaltan сказав:

Мій досвід показує, що кофемолка не годиться для помолу цукру

Можливо і так. Я протилежного не стверджував. Просто у моїй мельниці робочий орган (пластина з нержі) подібна до робочого органу кавомолки. Передбачаючи описану вами ситуацію я поставив сальник, щоб зменшити вірогідність потрапляння пудри на підшипник. А поскільки зусилля від мотора передається шківною передачею, то в гіршому випадку доведеться міняти не мотор а підшипник. Хоча вже 5 років працює апарат без проблем.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...