Jonhson Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 Это раз Это два: Ну и три, в том плане, что нормально мы тоже можем сделать! ;-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonhson Posted March 18, 2020 Author Share Posted March 18, 2020 Руки и грязное пузо в кадре - мои. Так что авторские права не нарушены! ;-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibond Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 А яка продуктивність. Якщо потрібно 150 кг, то скільки це займе часу. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonhson Posted March 18, 2020 Author Share Posted March 18, 2020 Ну.... Наверное, на 150 кг надо что-то большее... Где-то секунд 40-60 одна загрузка. 3 кг у меня в моей миске за 4-5 загрузок мололись. Потому, это не для промышленного применения, вероятно. Это вечером, на коленке, в гараже сделать порядка 10 кг канди для себя... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Немолодий Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 Кілька моментів з свого досвіду. 1) Перемелювання цукру на пудру. Цукор раніше перемелював на мельниці на основі мотора з пилососа по принципу кофемолки. Але не влаштовувала продуктивність. Зараз мелю, використовуючи високооборотний мотор на 380 вольт через шківну передачу. Ротор млинка має десь 5-6 тисяч обертів. Цього цілком достатньо. Завантажую відразу до 2 л цукру. Одна незручність-висипати пудру слід перевернувши весь апарат з мотором. Але є ідея для вдосконалення. Важлива ПОРАДА: Пудра має одну негарну властивість. Через короткий проміжок часу (день, два) вона злежується, тому слід використовувати її відразу для замісу канді. 2) Співвідношення МЕД:ПУДРА. З вагами не заморочуюсь. Відро (12 л) пудри на дві літрові банки рідкого(!) розпущено меду. Ділю на два заміси. 3) Заміс краще робити у великій міцній (я в емальованій) мисці. Ніякої хімії та пилку не додаю. Вимішую спершу кописткою а потім руками (кулаками), поступово додаючи невеликими порціями пудру, до того стану, коли вже місити майже неможливо. 4) Фасування. Розділяю отримане канді на частини (без вагів-навскидку) в бутербродні пакети десь по 400-450 гр. З одного замісу виходить 12-13 пакетів. З двох відер пудри 50-52 пакети. Залишки невикористаної пудри використовую як цукор. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай S Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 49 хвилин тому, Немолодий сказав: ............ Одна незручність-висипати пудру слід перевернувши весь апарат з мотором. Але є ідея для вдосконалення............ Цікаво яке було технічне рішення, зробили люк для вигрузки? чи може весь апарат поставили на 2 стойки і він тепер легко перевертається? питаю як виконроб який бачив досить багато різних ростворо та бетономішалок Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 В пудре еще важен сам размер помола если помол грубый то канди получается совсем другое ... Дома все равно так не помелешь как на промышленном оборудовании.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Немолодий Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 1 година тому, Николай S сказав: чи може весь апарат поставили на 2 стойки і він тепер легко перевертається? 2 години тому, Немолодий сказав: Але є ідея для вдосконалення. Поки що це ідея, тотожна вашій підказці. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Немолодий Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 53 хвилини тому, Александр К. сказав: Дома все равно так не помелешь как на промышленном оборудовании.. Згоден. Але де ж те промислове обладнання взяти. Та й молоти цукор наперед, завчасно теж не добре-злежується пудра. Доводиться потім її розминати, бо грудочками місити не добре. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай S Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 6 годин тому, Александр К. сказав: В пудре еще важен сам размер помола если помол грубый то канди получается совсем другое ... Дома все равно так не помелешь как на промышленном оборудовании.. А звідки воно береться те промислове обладнання, звісно серед кустарщини вибрали краще, адаптували для конвеерного виробництва і почали робити масово, постійно вдосконалюючи, я про те, що в дядька з мізками тобто кулібіна завжди буде принаймі не гірше чим заводьське, а якщо ми включим "колективний розум" то вообще сотворим досконале 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
дочинец Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 4 часа назад, Александр К. сказал: В пудре еще важен сам размер помола если помол грубый то канди получается совсем другое ... Дома все равно так не помелешь как на промышленном оборудовании.. Готове канді на тиждень два у тепле приміщення і всі кристали розчиняться. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Александр К. Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 48 минут назад, дочинец сказал: Готове канді на тиждень два у тепле приміщення і всі кристали розчиняться. Надо будет попробовать.. А с сахаром так нельзя чтоб совсем не молоть? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
дочинец Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 5 часов назад, Александр К. сказал: Надо будет попробовать.. А с сахаром так нельзя чтоб совсем не молоть? Ні,з сахаром так не вийде. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Віталій.В Posted February 4, 2022 Share Posted February 4, 2022 17 часов назад, Александр К. сказал: В пудре еще важен сам размер помола если помол грубый то канди получается совсем другое ... Дома все равно так не помелешь как на промышленном оборудовании.. После помола пропустить через сито ( желательно из н/ж ) крупные гранулы отсеваются, около 20ти процентов идет на вторичный помол и все отлично получается, еще важно чтобы сахар был сухим, если мешок поставить возле батареи гранул не много, из сарая или летней кухни на вторичный помол идет больше, на продажу конечно проблематично, а 30 кг канди за 3 часа с помолом без проблем. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asaltan Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 03.02.2022 в 11:11, Немолодий сказав: перемелював на мельниці на основі мотора з пилососа по принципу кофемолки Мій досвід показує, що кофемолка не годиться для помолу цукру - вона виконана так, що працює тільки декілька десятків секунд. Якщо продовжувати молоти, то цукрова пудра розплавляється на гарячому підшипнику і попадає всередину. Після охолодження і кристалізації цукру кофемолка перестає крутитись. Якщо це роблять жінки, то двигун згоряє, якщо чоловіки, то починається квест з відновлення працездатності... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай S Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 1 година тому, asaltan сказав: Мій досвід показує, що кофемолка не годиться для помолу цукру - вона виконана так, що працює тільки декілька десятків секунд. Якщо продовжувати молоти, то цукрова пудра розплавляється на гарячому підшипнику і попадає всередину. Після охолодження і кристалізації цукру кофемолка перестає крутитись. Якщо це роблять жінки, то двигун згоряє, якщо чоловіки, то починається квест з відновлення працездатності... Цілком згоден, кавомолка має призначення короткострокового включення для приготування порівняно мізерних доз кави, перемол цукру має свої ньюанси, особливо якщо кількість значно перевищує кавову дозу Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай S Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 4 години тому, Фомич сказав: Тестомес, вещь хорошая. Особенно, если хорошего производителя. Там все продумано, до мелочей. Що до застосування тістомесів для приготування канді прошу всіх в окрему тему Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Немолодий Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 3 години тому, asaltan сказав: Мій досвід показує, що кофемолка не годиться для помолу цукру Можливо і так. Я протилежного не стверджував. Просто у моїй мельниці робочий орган (пластина з нержі) подібна до робочого органу кавомолки. Передбачаючи описану вами ситуацію я поставив сальник, щоб зменшити вірогідність потрапляння пудри на підшипник. А поскільки зусилля від мотора передається шківною передачею, то в гіршому випадку доведеться міняти не мотор а підшипник. Хоча вже 5 років працює апарат без проблем. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.