Jump to content

"Боротьба зі злодійками" чи крадіжка чужих бджіл??

Recommended Posts

23 минуты назад, anagrimo сказал:

Мало?

описані вами пункти НІЯК не провокують їх бджіл до злодійства...

24 минуты назад, anagrimo сказал:

3) не слідкують за водою, у мене біля хати стоїть 2-3 бочки з дощовою водою для поливу, завжди там багато бджіл... володар найближчої пасіки периодично сідає "на дієту", тоді хоть ховайся, всі на бочках...

а на це відповім вашими словами:

13 минут назад, anagrimo сказал:

Ви взагалі бджіл тримаєте, чи книжок начиталися?

Ховатися від бджіл, які на водопої, може тільки НЕ пасічник...

Як наказати бджолі, що до вас у подвір'я летіти не можна? 

26 минут назад, anagrimo сказал:

Ви взагалі бджіл тримаєте, чи книжок начиталися?

:umora:

Зараз на одному точку стоять братових +-500, татових до сотні і моїх чимало. На додачу ще неподалік і інші пасіки. 

Тож повірте як запобігати крадіжкам знаю не з книжок

• Like 1
  • Thanks 1

13 минут назад, ромео сказал:

Як наказати бджолі, що до вас у подвір'я летіти не можна? 

та ніяк... є і в мене одна сімейка, яка принципово літає за водою до крану в провулку... хоча біля вуликів 3 води: звичайна (у нас вода з каптованого джерела в крані), солона та "мінералка" (ємність з річною галькою)... і ви знаєте, мені за них незручно... сусіди не жаліються, але це може бути тимчасово... а тих, які літають на бочки, звичайно не боюсь, жінка трохи нервує... та то таке...

35 минут назад, anagrimo сказал:

Повторюю для невіруючих - пастки не приваблюють воровок, а вирішають проблему... Я Вам як практик кажу...

:mf_swordfight:

:frusty:

• Like 2

3 минуты назад, Надія сказал:

Тож повірте як запобігати крадіжкам знаю не з книжок

може й так... написати в графу можна що завгодно, але... я не випадково вище зазначив, що на великих пасіках все може бути інакше... там більше за своїх потрібно турбуватись... взагалі, тему мабуть відкрили для того, щоб заплювати тих двох хлопців з ютюба, які пілсилювали сімейки за рахунок воровок... я вже писав, що це дурня, не стільки аморально, скільки безглуздо... привів приклад, коли це має сенс, навіть необхідно... а те що вам це не подобається - діло ваше...

39 минут назад, anagrimo сказал:

Навалюються на всіх, а от пробивають захист у тих хто по якісь причині не захистився.

Я вже писав, що на точку простояла сімейка без матки від серпня аж до початку листопада. Залишилось менше рамки бджоли. Тим не менше ніхто не зачепив. Весь мед на місці...

42 минуты назад, anagrimo сказал:

Я Вам як практик кажу...;)

сміливо ... на бджолярському форумі... типу тут теоретики ...

57 минут назад, anagrimo сказал:

ніякої селекції, бджола не здатна брати слабенькі медоноси з малим вмістом цукру. буде сидіти або шукати сильний медонос...

ця заява базується на власних досягненнях в цьому напрямку?  Як практика? Із задекларованим стажем 1-3 роки?

1 час назад, anagrimo сказал:

підкормка цукром відразу не дається, тотальний закорм цукром починається в вересні, що вже дурість не підключати до переробки літню бджолу

ще сміливіша заява. тут (на форумі) половина таких дурнів... І я в тому числі...

• Like 3

Только что, ромео сказал:

Весь мед на місці

вам повезло, тільки й того... в майбутньому може статися по іншому... і прийміть пораду, - будьте обережні, не провокуйте напад...

4 минуты назад, ромео сказал:

половина таких дурнів... І я в тому числі..

тут згоден на 500%, бо вважаю, що бджілок які йдуть в зиму треба берегти... вам і з породою везе капітально, ваші бджоли на зимівлі мабуть і паді не бояться, подумаю, може придбаю пакети у Вас... Ви щира людина, для Вас правда це щось справжнє, знакове - не обманете... подумаю...

9 минут назад, ромео сказал:

на власних досягненнях

ні, на похвальбі місцевих пасічників, мої досягнення набагато скромніші... тому й буду переводити пасіку на карніку, яка здатна брати кілька медоносів, навіть з малим вмістом цукру, а не висіти в вулику або бомбити сусідів... 

В ?14?.?11?.?2019 в 21:19, anagrimo сказав:

Ви взагалі бджіл тримаєте, чи книжок начиталися? Навалюються на всіх, а от пробивають захист у тих хто по якісь причині не захистився. І це не обовязково слабенькі сімейки, просто у сильної сімейки лавка захисників довша, але і її може бути недостатньо якщо з дня в день орда... Прорвались, достали матку і капець сімейці... Повторюю для невіруючих - пастки не приваблюють воровок, а вирішають проблему... Я Вам як практик кажу...;)  І ще, на великі пасіки воровки зовні можуть і не піти, там свої більше чудять... як на мене...

Усміхнуло...практик з досвідом 1-3 роки і кількістю сімей 1-6...... Ви хоч би в профіль людини заглянули і пару десятків постів її прочитали в інших темах , перед тим як закидати що вона бджіл не має а лише книжок начиталась.....Вам до неї в професійному плані ще рости і рости.  Ви досить  (як би помякше сказати) самовпевнена людина....

ІМХО в даному випадку здається марна справа пояснювати що шукати причину нападу потрібно в своїх діях і їх наслідках, а не чужих бджіл -злодійок відловлювати......

В ?14?.?11?.?2019 в 22:02, anagrimo сказав:

взагалі, тему мабуть відкрили для того, щоб заплювати тих двох хлопців з ютюба, які пілсилювали сімейки за рахунок воровок...

тема ІМХО відкрита як мініму для того щоб люди не перетворювались на отих двох недорозвинених з ролика.....

• Like 1

2 часа назад, Lefty сказал:

Усміхнуло

та усміхайтесь на здоров'я... мені не жалко... Ви й правда вважаєте, що бджола із сімейки з достатнім рівнем корму у вулику полетить грабувати на сусідню пасіку, де їй зовсім не раді? Та за всі 10 років стажу ви мабуть і не подумали подумати, що деякі дії можуть нашкодити сусіду...

А хлопців з ролику не можу назвати недорозвиненими, я не фахівець в області фізіогноміки чи психіатрії... Ви навпевне також не маєте досвіду визначати степінь розвитку людини, а визначаєте... мабуть Ви не задумались, що захищаєте жлобів, які провокують напади на сусідні пасіки й радіють з того, що нічого не цвіте, а вони медок тягнуть... до речі, може Ви також жлоб? а кількість сімей та досвід цю рису не виправляють... ІМХО...

скажу глобальніше, - я абсолютно впевнений, що бренд "Український мед" рано чи пізно буде вбитий і причини прості: тупість, жадність та жлобство...

Помилки я виправлю, а от брати в полон злодійок, чи не брати - для мене ця проблема вирішена... не для розширення пасіки, то сенсу не має, а як метод оборони... ефективний метод...

В 14.11.2019 в 21:56, Надія сказал:

:mf_swordfight:

:frusty:

Горбатого ,

даже могила не исправит 

• Like 7

12 часов назад, anagrimo сказал:

Ви й правда вважаєте, що бджола із сімейки з достатнім рівнем корму у вулику полетить грабувати на сусідню пасіку, де їй зовсім не раді?

:rofl:

Хоч і не до мене... Але...

Так, полетить. І, знаєте що? скажу вам по секрету,  :al: ваші "ситі" бджоли поступають так само... ви їх ще не розкусили... вони лише шифруються під порядних...

12 часов назад, anagrimo сказал:

ви мабуть і не подумали подумати, що деякі дії можуть нашкодити сусіду.

Я так розумію це ви про самого себе і про свої дії?

Самокритично:ay:

• Like 4

14 часов назад, Мико сказал:

Горбатого ,

даже могила не исправит 

Диагноз "невилiковний":ah:

• Like 1

5 часов назад, ромео сказал:

Так, полетить

не факт... помітив, що мої бджоли відносно спокійно себе поводять при огляді, поки в вулику є певний запас корму... для моїх це медовий корпус, близько 2-х рамок дадана... не скажу, що вони лагідні, але коли ця межа в вулику пройдена - починається справжнє "шьоу"... тому огляди намагаюсь робити якнайшвидше,  мінімум часу тримати сімейку без цієї кількості меду... це раз... тепер - якість породи бджіл... вона також важлива в розрізі бджолиного воровства, оскільки бджоли які не йдуть на медоноси з малим вмістом "цукру" починають шукати інші джерела... це два... безумовно, нехтувати класичними застереженнями не слід, але вважаю, що бджолине воровство це річ комплексна, частина якої лежить поза вашими рамками... це три... 

Якщо тут збиралися ганьбити "хлопців" з тюбика, подивіться ще одно відео,саме цей "бідолага" підсказав ідею полону воровок... я коли перший раз дивився це відео, в голові крутилося - не приведи Господи до таких проблем... ах-ха...

канал "Я і пасіка моя"... не все так просто як в підручнику пишуть...

6 минут назад, anagrimo сказал:

. тому огляди намагаюсь робити якнайшвидше, 

Зачем к ним лазить???.Все намагаетесь себя оправдать, вор он и есть вор, и какая разница, зашел он через дверь или форточку, просто поражает, "а я не покорюся, буду так делать".Научитесь жить правильно, и перестанут воровки к ульям Вашим летать.

• Like 3
  • Thanks 1

14 минут назад, Владимир Татомир сказал:

Зачем к ним лазить

что значит "лазить"? не совсем понял спич... начало августа для меня - время отводков, по моей схеме так лучше... это раз... отбор и перестановка медовых сот... это два... тусую рамки потому как хочу стараться брать падевый мед как товарный... тут тоже надо кое какие действия делать, отделяя мухи от котлет... поэтому и собираюсь пополнить пасеку пешетцом именно на пернере... у каждого свои заморочки, но работать тупо только на мед с соняха это не правильно, надо иметь "линейку" продукта... тем более, когда пасека не большая... а исправлять кого-то - пустая затея... Вы выработали свои приемы работы, это правильно... но у других они могут отличаться от Ваших...

36 минут назад, anagrimo сказал:

а...

канал "Я і пасіка моя"... не все так просто як в підручнику пишуть...

Жесть. 

Прополюсують льотки - ознака захисту від злодійок!!! Весною після обльоту прилетіли злодійки на старе місце!!! Дурня!!!

Чоловіче!!! (автору відео)  вам треба вивчити ази бджільництва...

А вам @anagrimo, щиро бажаю побільше таких сусідів-пасічників, як на відео... Дасть Бог - без бджіл залишитесь - викрадете одне в одного!!!!

15 часов назад, Мико сказал:

Горбатого ,

даже могила не исправит 

золотые слова... не так много в этой теме было утверждений, с которыми готов согласиться... а утверждения типа "слушай сюда, я тут стопиццот ульев имею и вообще все говорят, что я генерал" на меня не действуют... усэ будэ гаразд;)

1 минуту назад, ромео сказал:

бажаю

Ви вже котрий раз мені бажаєте якоїсь дурні... йдіть до лісу з Вашими побажаннями... от так... нічого путного на язиці не має, тільки побажання... - в ліс...

1 минуту назад, anagrimo сказал:

нічого путного на язиці не має

Хочете порад? Добре... Почніть із найголовнішої:

! Сприйміть оточуючих вас сусідів-пасічників як звичайних пасічників, зі своїми проблемами і способами пасічникування, не гірших за Вас. Не вбачайте в них причину ваших негараздів. 

Інші поради - після того коли слово "жлоб" зникне у вас не тільки із лексикону, а і з думок... 

• Like 1
  • Thanks 1

не все так просто як Вам здається... от ще приклад - потрави... чомусь всі ойкають та кивають на фермерів... вони не ангели, але ніхто не звертає уваги на кількість мотооприскувачів в селі... їх вже дуже багато... скільки метрів летить туман від тагоко оприскувача коли сусід кропить бараболю?... отож... а ще й чим кроплять - тим що вкрали під час обробки ріпаку... радіють потім - от класно, раз покропив і все... отож два... а йти до місцевих пасічників за порадами - це точно дурня...  при наявності інтернету, смартфонів майже у кожного тут всі живуть по принципу - моя бабка так робила і я так буду... так що вибачайте, цією порадою користатись не буду... є тут і бджолярі, справжні, є... але я звик робити все своїм розумом...

36 хвилин тому, anagrimo сказав:

начало августа для меня - время отводков, по моей схеме так лучше...

Це перша і важлива причина нападів, в цей час у багатьох починається безвзяточний період, і Ваші слабкі  *августовські* відводки мішень номер 1. Ви самі ж провокуєте напад, а потім боретеся з ним і намагаєтеся оправдовуватися:at:

• Like 2

7 годин тому, ромео сказав:

:rofl:

Хоч і не до мене... Але...

12 хвилини тому, ромео сказав:

Хочете порад? Добре... Почніть із найголовнішої: 

Ромео та залишти Ви цю не вдячну справу..... Ви ще не зрозуміли що людина сама собі на умі.... Для нього досвід і знання людей які не один десяток років присвятили бджолам то взагалі нічого не варте, адже він один тут  ПРАКТИК.....

• Like 3

В 14.11.2019 в 20:10, anagrimo сказал:

. жодного слова про те як запобігти проблеми... тільки "ганьба, ганьба"... може й сказати не має чого... тоді мовчіть...

26 минут назад, anagrimo сказал:

нічого путного на язиці не має,

Незадоволені "теплим" словам, просите вказати на помилки... Вам таку пораду  даю. Прошу ставитись до людей по-людськи. Це не є ПУТНЯ порада? Але у вас відповідь:

8 минут назад, anagrimo сказал:

цією порадою користатись не буду

Ви не хочете врозуміти свою  проблему. Тому будьте готові і надалі до "теплих" слів. 

От скажіть, ви були б раді такому ж пасічнику по сусідству, як на відео?

чому Ви рахуєте що я оправдовуюсь, нічого такого... я тримаю сімейки без ройки весь сезон й міцними, але вважаю що маток краще міняти регулярно... от в серпні й роблю це... в травні-червні рою їх штучно, без відводків... мені так потрібно... і з воровками вже намалювалася технологія, ще один прийом в технології... діє, дійсно діє... 

Только что, ромео сказал:

ви були б раді такому ж пасічнику по сусідству, як на відео?

він нічим не гірше тих яких вже маю... 

• Haha 1

45 минут назад, anagrimo сказал:

что значит "лазить"? не совсем понял спич... начало августа для меня - время отводков, по моей схеме так лучше... это раз... отбор и перестановка медовых сот... это два... тусую рамки потому как хочу 

Как всё запущено 

1 час назад, anagrimo сказал:

Якщо тут збиралися ганьбити "хлопців" з тюбика, подивіться ще одно відео,саме цей "бідолага" підсказав ідею полону воровок... я коли перший раз дивився це відео, в голові крутилося - не приведи Господи до таких проблем... ах-ха...

Тут вообще тёмный лес 

У меня открыты  5 летков  ,+ нуклеусы на две рамки с минимумом пчелы и никогда никто ничего не ворует 

• Like 1