Перейти к содержанию

"Боротьба зі злодійками" чи крадіжка чужих бджіл??

Охмалина

Рекомендуемые сообщения

2 минуты назад, ромео сказал:

будьте готові і надалі до "теплих" слів

"теплі слова" та побажання це різні речі... згодьтесь... мабуть не задумуєтесь над силою побажань...

2 минуты назад, Мико сказал:

никогда никто ничего не ворует

Фартит капитально...

25 минут назад, anagrimo сказал:

він нічим не гірше тих яких вже маю... 

Добре хоч не прозвучало знамените "ЖЛОБ".:ah:

26 минут назад, Lefty сказал:

Ромео та залишти Ви цю не вдячну справу..... Ви ще не зрозуміли що людина сама собі на умі.... Для нього досвід і знання людей які не один десяток років присвятили бджолам то взагалі нічого не варте, адже він один тут  ПРАКТИК.....

Розумієте, хочеться все таки спробувати вкласти в голову прості речі... 

10 хвилин тому, Мико сказав:

Как всё запущено 

Тут вообще тёмный лес 

У меня открыты  5 летков  ,+ нуклеусы на две рамки с минимумом пчелы и никогда никто ничего не ворует 

Мико то Вам просто повезло що поряд пасічників- жлобів не має, або пасіка у Вас велика і чужі бджоли-злодійки   бояться нападати:).... а бджіл Ви взагалі бачили, а то начитались тут книжок і розповідаєте пасічнику- практику казочки:)

ЗІ: доречі стосовно перла що на великі пасіки злодійки зовні можуть і не піти (що правда так і не зрозумів чому - на певно бояться:)), так от уявляю картину: сидять в вулику бджоли-злодійки і вирішують яку пасіку будуть сьогодні бомбити адже в природі йде взяток з медоносів з низьким вмістом цукру, а воно їм того ну не комільфо так сказати. "На цю не полетимо бо дуже велика і можемо відгрибсти тай робити  на ній нічого, там свої бджоли чудят.... ну тоді сьогодні і по плану знову пасіка anagrimo....":)

16 минут назад, anagrimo сказал:
16 минут назад, Мико сказал:

никогда никто ничего не ворует

Фартит капитально...

Можете глянуть трохи... Також сусідські жлоби винні?

Только что, ромео сказал:

вкласти в голову прості речі

занадно вони прості... не згодиться...

5 минут назад, Lefty сказал:

и никогда никто ничего не ворует 

подивився... який сенс в Вашому відео? то що в жовтні на Вашій пасіці немає воровок? в мене ще в вересні "накал спадає", але  льотки не відкриваю, в жовтні і потреби в широко відкритих воротах не бачу...  чи використали можливость попіаритись?

3 минуты назад, ромео сказал:

Також сусідські жлоби винні?

тут дядько каже, що сам спровокував... ну, сам так сам... але категорично з ним не згоден от в якій частині - руки не треба опускати... я б прикрив льток полином, ввечері, не важливо в якому стані сімейка - закрив наглухо та переніс в інше місце... садю 3 рядки кукурузи скраю городу, там потерпілі в мене відходили... дав би водички, оглягути можна вже через добу... ну і тоді приймати рішення - що з ними робити... я б боровся за них...

24 минуты назад, Lefty сказал:

ну тоді сьогодні і по плану знову пасіка anagrimo....":)

і до речі, так думають бджоли всіх пасічників навкруги... вони ж бо знають, що їх хазяїни жлоби і їм треба, так би мовити, тримати марку...

4 минуты назад, anagrimo сказал:

тут дядько каже, що сам спровокував... ну, сам так сам... але категорично з ним не згоден от в якій частині - руки не треба опускати... я б прикрив льток полином, ввечері, не важливо в якому стані сімейка - закрив наглухо та переніс в інше місце... садю 3 рядки кукурузи скраю городу, там потерпілі в мене відходили... дав би водички, оглягути можна вже через добу... ну і тоді приймати рішення - що з ними робити... я б боровся за них...

Только он хернёй не занимался , а убрал корпуса сладкие в дом всё и закончилось 

все нуки целы и матки в них тоже 

Цитата

начало августа для меня - время отводков, по моей схеме так лучше...

Так вот и ответ

ваша схема подразумевает воровство пчёл и не надо нам тут макароны на уши вешать 

16 хвилин тому, anagrimo сказав:

подивився... який сенс в Вашому відео??

1. Відео не моє і я його не викладав

2 Навчіться хоч вірно  цитувати

5 минут назад, Мико сказал:
Цитата

начало августа для меня - время отводков, по моей схеме так лучше...

Так вот и ответ

В серпні по пасіці треба ходити, як по мінному полю...

4 минуты назад, Мико сказал:

хернёй не занимался

видео хоть смотрели? а насчет херня это или нет - каждый решает за себя... тут авторитет побоку...

Только что, ромео сказал:

Ну это кому как некоторым надо 

Цитата

что значит "лазить"? не совсем понял спич... начало августа для меня - время отводков, по моей схеме так лучше... это раз... отбор и перестановка медовых сот... это два... тусую рамки потому как хочу стараться брать падевый мед как товарный... тут тоже надо кое какие действия делать, отделяя мухи от котлет...

2 минуты назад, anagrimo сказал:

видео хоть смотрели?

нет я его снимал 

2 минуты назад, ромео сказал:

дуже інформативна порада... тут радили зовсім туди не ходити... радники...

2 минуты назад, anagrimo сказал:

тут радили зовсім туди не ходити... радники...

А рамки потасовать ,отводки сформировать августовские :rofl:

1 минуту назад, Мико сказал:

нет я его снимал

тогда к чему понты с настежь открытыми летками в октябре... м? да и немного другое - скорее всего свои навалились... они точно не понимают, что соседний улей это типа свои... у меня другое - мои, в большинстве, шли на буркун и чертополох, а бомбили с соседней пасеки... надеюсь, Вы можете определить с какого направления воровки... с Вашим то опытом...

1 минуту назад, Мико сказал:

А рамки потасовать ,отводки сформировать августовские

не вижу ничего противоестественного... если не позволят так работать - поменяю место пасеки, пустующих участков валом...

9 хвилин тому, anagrimo сказав:

видео хоть смотрели? а насчет херня это или нет - каждый решает за себя... тут авторитет побоку...

:rofl:Я в ауті, від сміху навіть заплакав: ну чоловік мочить.... автора відео запитує чи він його взагалі дивився, це ще пер  краще , а ніж запитання до людини в якої 100+ сімей "а ви блджіл взагалі тримаєте"

Только что, anagrimo сказал:

тогда к чему понты с настежь открытыми летками в октябре... м? 

Потому что тогда корпуса липкие не выносил в гараж 

а летки до сих пор так открыты 

Только что, Мико сказал:

Потому что тогда корпуса липкие не выносил в гараж 

не бывает липких от меда корпусов... хвала альпийцу... снял-унес... потом могу вернуть пару рамок, что не долили...

а летки до сих пор так открыты 

ну, полсотни просмотров набили и то корм...

1 минуту назад, anagrimo сказал:

хвала альпийцу... снял-унес...

какая хвала может быть отсталому улью 

среди 400000 пчеловодов и сотни не наберётся с  хвалёными альпийцами 

4 хвилини тому, anagrimo сказав:

тогда к чему понты с настежь открытыми летками в октябре... м?

Нелазьте в безвзяточний період у вулики, непровокуйте бджіл -  і нападів нестане, і чужу бджолу красти недоведеться. В своїх вуликах льотки теж тільки недавно поприкривав, були повідкривані навстіж

8 хвилин тому, anagrimo сказав:

скорее всего свои навалились... они точно не понимают, что соседний улей это типа свои...

У бджіл нема поняття свій чи чужий, у них є інстинкт накопичування кормів, якщо щось солодке погано лежить - вони його приберуть.  І  якщо бджіл неспровокувати, ніякого нападу небуде. 

12 хвилини тому, anagrimo сказав:

мои, в большинстве, шли на буркун и чертополох, а бомбили с соседней пасеки...

коли є в природі взяток, нападу немає

Только что, davolodya сказал:

чужу бджолу красти недоведеться

я її не краду... десяток дівчат то не воровство... бабці летять додому після полону;)... тому й не має сенсу це робити з метою підсилення...

2 минуты назад, davolodya сказал:

коли є в природі взяток, нападу немає

так в тому й річ, що не для всіх то взяток... от... я Вас не обманюю, сенсу не має... до речі, вище вже казав, що 2 моїх не пішли... уцки... 

13 минут назад, Мико сказал:

среди 400000 пчеловодов и сотни не наберётся с  хвалёными альпийцами

а вот на это мне... понимаете, да?

5 минут назад, anagrimo сказал:

а вот на это мне... понимаете, да?

Да понимаю я всё 

и даже тут написал в теме 

есть индивидуумы которых не переубедить 

они всё равно будут говорить ,что силикатный кирпич красный ,потому что он кирпич

потому что он кирпич

видео с канала вставили бы или про кирпичи не успели снять... прокол, однако:umora:

Только что, anagrimo сказал:

видео с канала вставили бы или про кирпичи не успели снять... прокол, однако:umora:

Больше 600 видео есть,

вам на два года смотреть не пересмотреть 

2 хвилини тому, anagrimo сказав:

я її не краду... десяток дівчат то не воровство... бабці летять додому після полону;)... тому й не має сенсу це робити з метою підсилення...

так в тому й річ, що не для всіх то взяток... от... я Вас не обманюю, сенсу не має... до речі, вище вже казав, що 2 моїх не пішли... уцки... 

Який сенс ловити чужу бджолу, щоб пізніше відпускати її? Вона ж  на слідуючий день знову прилетить за поживою, і знову будете ловити - відпускати?;)

Навчіться непровокувати крадіжок, і одною проблемою у Вас стане менше, і пасіка Ваша цілою залишиться...  Бо як дізнаються сусідські пасічники, де їх льотна бджола дівається, проблеми можуть виникнути недитячі...:hmm:

А на рахунок  нападів, непотрібно розповідати, що то чужі бджоли такі нехороші... Ми всі хоча б раз, але стикалися з нападами, тому добре розуміємо як їх  причини, так і наслідки.   

Запам*ятайте,  НАПАДУ  ЛЕГШЕ  ЗАПОБІГТИ, НІЖ З НИМ БОРОТИСЯ

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...