СерП Posted September 8, 2019 Share Posted September 8, 2019 Доброго дня коллеги. Продам насіння Мордовника шароголового. Зібране вересень 2019 на власній ділянці. Засівав спеціально для збору насіння та сасівання навколишніх неугідь. Є надлишки, готовий поділитись. Ціна 250 грн/кг. ( можна поторгуватись). Доставка - Нова пошта, можливо Укр.Пошта. Пишіть у темі, або приватним повідомленням. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gold-V Posted September 9, 2019 Share Posted September 9, 2019 Добрый день ! Пол кило за 100 грн получится ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
СерП Posted September 9, 2019 Author Share Posted September 9, 2019 3 часа назад, Gold-V сказал: Добрый день ! Пол кило за 100 грн получится ? Відповів у приват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
СерП Posted September 11, 2019 Author Share Posted September 11, 2019 З власного досвіду посадки мордовника : Сіяв весною, у квітні, розробляв землю під посадку картоплі, заодно і розробив мотоблоком ділянку під мордовник. Далі сапою робив рівчачки 2-3 см глибиною і з руки сіяв насіння, сапою ж і пригортав. Міжряддя 50 см. Полив, чи ще якісь додаткові обробки не робив, оскільки на початку квітня достатньо вологи у грунті. При такому методі посадки схожість насіння дуже гарна, навіть довелось місцями проривати. Перший рік формує розетку приблизно 20 см висотою. Другий рік починає потужно рости і викидає квіткові головки, на деяких пагонах нарахував більше 10 квіткових головок. Висота дорослої рослини 2-2,5 метри ( принаймні у мене такі повиростали). Головки зацвітають у різний період, перші почали цвісти на початку липня , останні цвіли до 20-х чисел серпня. Загалом цвітіння до 40 днів, що з точки зору медозбору дуже привабливо. У інтернеті знайшов інформацію, що мордовник можна сіяти і осінню, починаючи з вересня.(що логічно, оскільки у природі насіння з головок осипається саме у вересні). Відповідно цього року буду сіяти саме осінню, тільки хочу дочекатися дощової погоди, щоб не сіяти у сухий грунт.При засіванні з осені цвітіння можливе уже на слідуючий рік. Особисто мені мордовник, як медонос, сподобався дуже. Довго цвіте і бджола його відвідує надзвичайно активно. Навіть за умови цвітіння у цей час соняшника, бджола не перестає працювати на мордовнику. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gold-V Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 Насіння отримав. Щиро дякую ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Серж 82 Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 В 11.09.2019 в 08:42, СерП сказал: З власного досвіду посадки мордовника : Сіяв весною, у квітні, розробляв землю під посадку картоплі, заодно і розробив мотоблоком ділянку під мордовник. Далі сапою робив рівчачки 2-3 см глибиною і з руки сіяв насіння, сапою ж і пригортав. Міжряддя 50 см. Полив, чи ще якісь додаткові обробки не робив, оскільки на початку квітня достатньо вологи у грунті. При такому методі посадки схожість насіння дуже гарна, навіть довелось місцями проривати. Перший рік формує розетку приблизно 20 см висотою. Другий рік починає потужно рости і викидає квіткові головки, на деяких пагонах нарахував більше 10 квіткових головок. Висота дорослої рослини 2-2,5 метри ( принаймні у мене такі повиростали). Головки зацвітають у різний період, перші почали цвісти на початку липня , останні цвіли до 20-х чисел серпня. Загалом цвітіння до 40 днів, що з точки зору медозбору дуже привабливо. У інтернеті знайшов інформацію, що мордовник можна сіяти і осінню, починаючи з вересня.(що логічно, оскільки у природі насіння з головок осипається саме у вересні). Відповідно цього року буду сіяти саме осінню, тільки хочу дочекатися дощової погоди, щоб не сіяти у сухий грунт.При засіванні з осені цвітіння можливе уже на слідуючий рік. Особисто мені мордовник, як медонос, сподобався дуже. Довго цвіте і бджола його відвідує надзвичайно активно. Навіть за умови цвітіння у цей час соняшника, бджола не перестає працювати на мордовнику. Я свій сіяв теж осінню (у листопаді), то весною нормально сходить. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seim Posted November 10, 2019 Share Posted November 10, 2019 тоже взял бы полкило за 100 грн Link to comment Share on other sites More sharing options...
СерП Posted November 14, 2019 Author Share Posted November 14, 2019 Друзі, залишилось ще кілограм п'ять насіння Мордовника. Кому потрібно звертайтесь. 098-826-53-03 - Сергій. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslav Posted February 4, 2020 Share Posted February 4, 2020 Також не проти взяти 0.5кг. за 100грн. Link to comment Share on other sites More sharing options...
СерП Posted February 8, 2020 Author Share Posted February 8, 2020 Колеги, кому ще потрібне насіння Мордовника ? Є ще пару кілограм, можу відправити. Прохання дзвонити на телефон 098-826-53-03 ( Сергій ), оскільки на форум заходжу не так часто. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cерж Posted April 20, 2021 Share Posted April 20, 2021 08.02.2020 в 18:57, СерП сказав: Колеги, кому ще потрібне насіння Мордовника ? Є ще пару кілограм, можу відправити. Прохання дзвонити на телефон 098-826-53-03 ( Сергій ), оскільки на форум заходжу не так часто. Як на рахунок кореневищ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
СерП Posted April 23, 2021 Author Share Posted April 23, 2021 В 21.04.2021 в 00:35, Cерж сказал: Як на рахунок кореневищ? Мордовник дворічник, не знаю чи є сенс гратися з корневищами. Можливо можна пересаджувати у вигляді розсади, але це, як на мене, дуже трудозатратно. Краще сіяти насінням, він дуже гарно проростає. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.