Jump to content

Слёт пчелы на старое место

Recommended Posts

Купил три семьи в своем-же поселке. Увез их за 5 км. от поселка, чтоб не вернулись на старое место. Сколько времени они должны там "отстояться", прежде чем их можно будет привезти домой (за три улицы от их старого дома) без риска, что они слетят?

26 хвилин тому, Бартон сказав:

Купил три семьи в своем-же поселке. Увез их за 5 км. от поселка, чтоб не вернулись на старое место. Сколько времени они должны там "отстояться", прежде чем их можно будет привезти домой (за три улицы от их старого дома) без риска, что они слетят?

Мінімум 72 години.

Спасибо. Некоторые считают это лишней предосторожностью... Закрой, мол, дома на сутки, а затем веток перед летками набросай и выпусти...)

35 хвилин тому, Бартон сказав:

Спасибо. Некоторые считают это лишней предосторожностью... Закрой, мол, дома на сутки, а затем веток перед летками набросай и выпусти...)

Це якщо ви робите в себе на пасіці відводок і льотна бджола вертається в стару сім'ю - тоді нічого страшного, так сказати перекладаєте з одної кишені в іншу, а якщо ви купили сім'ї за свої кровно зароблені та ще і всю льотну бджолу на другий день повернете старому власнику - то вже якось не пофеншую.  

• Алёнка changed the title to Слёт пчелы на старое место
  • 2 months later...
В 17.05.2019 в 14:51, Бартон сказав:

Якщо вивезли ви  сім'ю за 5 -7км і там був гарний взяток, достатньо й одного дня, повірте, Але , якщо є така можливість , ліпше не спішити -  нехай постоїть хоч пару діб.:IMHO:

2 часа назад, ДобровоЛ сказал:

Якщо вивезли ви  сім'ю за 5 -7км і там був гарний взяток, достатньо й одного дня, повірте, Але , якщо є така можливість , ліпше не спішити -  нехай постоїть хоч пару діб.:IMHO:

Роблю у себе на базі перепланіровку точка. Ті материнські сім’ї которі стояли під накриттям вивіз у поле за 3,500 км, не вернулась назад жодна бджола. На тому місці де стояли під накриттям повтепляв стіни обшиваю блок хаусом, роблю витяжки, буде зимівник. Виходить і красиве приміщення, і практичне. Материнські сім’ї працювали весь період на взятку з соняшника в полі. На днях почав їх звозити на базу, але поставив вже в іншому місці. При обльоті бджоли згадали старе своє місце, і чималою кількістю кружляли біля свого старого місця. Так відбувалось приблизно з пів дня, потім бджоли зникли, і повернулись до своїх вуликів, вже на новому місці

І таке буває. Я відводки свої на кочовому  причепі два з'єднав. І тільки за день 5-6 бджіл  кружляло там на старому місці . Але з того місія все прибрав . З'єднував буквально посеред дня, але у той день була нельотна погода.:dntknw:

У меня один год одна семья стояла вдали от пасеки зимой я ее занес в сарай она перезимовала и я ее выставил к остальным так при первом облете часть пчел даже после зимовки кружило на старом месте но прошло пару часов и не одной пчелы.

В 02.08.2019 в 20:04, mixaskm сказав:

У меня один год одна семья стояла вдали от пасеки зимой я ее занес в сарай она перезимовала и я ее выставил к остальным так при первом облете часть пчел даже после зимовки кружило на старом месте но прошло пару часов и не одной пчелы.

І таке буває. Бджоли часто запам'ятовують старе місце при зимівлі.:IMHO:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...