Jump to content

Весенняя побудительная подкормка

Share

Recommended Posts

что думаете о побудительной подкормке пчел горчичным порошком и красным перцем так ли эффективная  и не вредна ли для пчел.

что думаете о побудительной подкормке пчел горчичным порошком и красным перцем так ли эффективная  и не вредна ли для пчел.
Думаю що це фігня, потрібно давать пилок.

Надіслано від мого SM-J530FM, використовуючи Tapatalk

• Like 4

А самое лутшоее что можно сделать это дождаться свежей пыльци:IMHO1:

• Like 4
  • Thanks 1

33 хвилини тому, Sesk сказав:

Думаю що це фігня, потрібно давать пилок.

На 100 % згоден, якщо ще немає сталого тепла даю канді з 5 % вмістом пилку, а якщо вже є стабільний принос свіжого пилку , то стимулюю цукровим сиропом 1/1, а в кращому випадку  можна давати медову ситу.

• Like 3
  • Thanks 1

На 100 % згоден, якщо ще немає сталого тепла даю канді з 5 % вмістом пилку, а якщо вже є стабільний принос свіжого пилку , то стимулюю цукровим сиропом 1/1, а в кращому випадку  можна давати медову ситу.
А сироп з пилком пробували?

Ні не пробував, пробував сироп з сухим молоком - не сподобалось бо дав його у велку годівницю і багато бджоли загинули із-за залипання. бджіл  більше не давав.

Я дав сироп 1х1 з додаванням припарату здорова бджілка.

Надіслано від мого Redmi 5, використовуючи Tapatalk

• Like 1

5 хвилин тому, Gnat сказав:

Я дав сироп 1х1 з додаванням припарату здорова бджілка.

Надіслано від мого Redmi 5, використовуючи Tapatalk

А що, бджоли хворі, щоб їм всяку хімію сунути у вулик?;) Найкраща стимуляція - свіжий пилок і нектар, в нашій місцевості з цим проблем нема, і жодна хімія чи сурогат їх незамінить.

• Like 6
  • Thanks 3

Минулого року навесні до 25 л  сиропу пропорції 1:1 додавав 3 г тимолу і роздавав сім"ям по 50 мл на рамку бджіл. Результат - при обробітку в серпні тактиком із димпушки на дні кліща не спостерігав, або було два-три кліщі. Другий раз обробляв маавриком із димпушки - осип кліща така ж.

• Like 5

В 08.03.2019 в 13:57, Юий сказал:

Если погода стоит тёплая, а природа с пыльцой запаздывает, как в этом году, то грех не дать белковой подкормки (заменители пыльцы: горчичный порошок, молотый красный перец, соевая или кукурузная мука тонкого помола...). Я всегда даю для стимуляции засева матки. И сейчас даю:10-03.jpg.16e2b71e8bd246bb04323349ac904796.jpg5c857393295c5_10.thumb.jpg.2758c6cbbc0e23ebe840481021700734.jpg5c8573d2cee7a_9_03.thumb.jpg.ecddc37f64c7e7b8719e74f33ab56d9c.jpg Матка раньше начинает интенсивно сеять, раньше начинается рост семей. негативных последствий этого не наблюдал.

• Like 1

Очевидно ,що найкраще для бджіл це пилок з первоцвітів.Пилок минулорічний та спеціалізовані підкормки на другому місці.На крайній випадок соєве борошно і тількі із за того ,що в ньому в ідеальному складі незамінимі кислоти ,які саме необхідні для бджіл.Хоча й до соєвого борошна є питання -із за висовко вмісту перетравного протеїну ,оскіль частину його не перетравлюється .

А ось підгодівлю бджіл підкормками типу сухе молоко,дріжжджі,гірчичний порошок,червоний перець,горохове борошно і т д... я б поставив бе під сумнів.

Ранньою весною бджоли інстиктивно таскают в вулики любі "порошковоподібні продукти" і  використовуючи таким чином таку особливість задається більше шкоди чим користі.Адже якщо бджоли будуть носити неповноцінний білковий  корм той розплід буде неповноцінний .

На мою думку багато варіантів немає,або повноцінний збалансований корм (в крайньому випадку соєве борошно) або чекати натурального свіжого пилу.Все остальне від лукавого.

Для прикладу ,якщо в природі є якісніший корм то бджоли виберуть  саме його.

• Like 2
  • Thanks 1

соєве борошно где купить?
Вот в чем вопрос..

• Алёнка changed the title to Весенняя побудительная подкормка
В 12.03.2019 в 19:14, BeeDeny сказал:

Вот в чем вопрос..

В интернет магазинах пчеловодство.  Я как то брал. Пчелки ниче так,  брали подкормку. 

В 10.03.2019 в 23:52, Борода-1 сказал:

Очевидно ,що найкраще для бджіл це пилок з первоцвітів.Пилок минулорічний та спеціалізовані підкормки на другому місці.На крайній випадок соєве борошно і тількі із за того ,що в ньому в ідеальному складі незамінимі кислоти ,які саме необхідні для бджіл.Хоча й до соєвого борошна є питання -із за висовко вмісту перетравного протеїну ,оскіль частину його не перетравлюється .

А ось підгодівлю бджіл підкормками типу сухе молоко,дріжжджі,гірчичний порошок,червоний перець,горохове борошно і т д... я б поставив бе під сумнів.

Ранньою весною бджоли інстиктивно таскают в вулики любі "порошковоподібні продукти" і  використовуючи таким чином таку особливість задається більше шкоди чим користі.Адже якщо бджоли будуть носити неповноцінний білковий  корм той розплід буде неповноцінний .

На мою думку багато варіантів немає,або повноцінний збалансований корм (в крайньому випадку соєве борошно) або чекати натурального свіжого пилу.Все остальне від лукавого.

Для прикладу ,якщо в природі є якісніший корм то бджоли виберуть  саме його.

А Вы попробуйте в сою добавить 10 % сахарной пудры и увидите что выберет пчела.

В 08.03.2019 в 19:10, dust сказал:

мёд для пчёл как перга...

В 08.03.2019 в 19:12, Sesk сказал:

А сироп з пилком пробували?

пробовали , пыльца оседает на дно и там остаётся...

Між соєвою мукою, гірчицею і меленим червоним перцем,  бджоли щороку вибирають перець.  Вірніше, поки нема в природі, беруть все, але перевагу віддають перцеві.

6 хвилин тому, Jon сказав:

пыльца оседает на дно и там остаётся...

Якщо пакет не забрати відразу, бджоли його розгризають, і вилизують той пилковий осад практично  повністю.

В 10.03.2019 в 22:30, Охмалина сказал:

Если погода стоит тёплая, а природа с пыльцой запаздывает, как в этом году, то грех не дать белковой подкормки (заменители пыльцы: горчичный порошок, молотый красный перец, соевая или кукурузная мука тонкого помола...). Я всегда даю для стимуляции засева матки. И сейчас даю:10-03.jpg.16e2b71e8bd246bb04323349ac904796.jpg5c857393295c5_10.thumb.jpg.2758c6cbbc0e23ebe840481021700734.jpg5c8573d2cee7a_9_03.thumb.jpg.ecddc37f64c7e7b8719e74f33ab56d9c.jpg Матка раньше начинает интенсивно сеять, раньше начинается рост семей. негативных последствий этого не наблюдал.

и так уже расплод на 2-3 х рамках печатный на одной двух , однодневного на 2-3 , матки начали работу ,а пыльцы нет , яйца выбрасывают. 

Воспиталку только кормлю пыльцой перемешаной с мёдом - лишь бы не распадалась , пчела берёт - расплод на 3х рамках по две ладошки 1 печатного,1 на молочке ,1 однодвевного. Заметил что едят много ,а расплода относительно немного... съели грамм 250 -300 пыльцы. просмотрел жилкая фракция мёда есть в улье, довольно сыро - поэтому сироп не даю.

В 10.03.2019 в 23:52, Борода-1 сказал:

в позапрошлом году всё это перепробовал , открытым способом - разлетаеться очень много , скормил примерно 15 -20 кг открытым способом , заметил довольно много поскладывали в рамки , увеличения расплода не увидел.

Единственно что при такой стимуляции пчела более активизируется на растения -и приносит натуральную пыльцу немного больше - но её попросту ещё в природе не достаточно , что бы это провоцировало на бурное развитие...

7 минут назад, Володимир Джос сказал:

Між соєвою мукою, гірчицею і меленим червоним перцем,  бджоли щороку вибирають перець.  Вірніше, поки нема в природі, беруть все, але перевагу віддають перцеві.

потому что перец более всего ароматен для пчёл. 

Поставьте куркуму и сами увидите  - на перец они перестанут летать.

8 минут назад, Володимир Джос сказал:

Якщо пакет не забрати відразу, бджоли його розгризають, і вилизують той пилковий осад практично  повністю.

в пакете да , а если некуда пакет ложить - я говорил про кормушку - пакет - это прошлый век...:IMHO1:

18 хвилин тому, Jon сказав:

пакет - это прошлый век..

Скоріше початок нинішнього:umora:.  Мене поки що влаштовують пакети.  До речі, в годівниці теоритично теж можуть пилковий осад вибрати. 

• Like 1

В 12.03.2019 в 19:14, BeeDeny сказал:

Вот в чем вопрос..

Я своим даю в перемешку кукурузу и сою перебитую на зернодробилке.Берут на "УРА".Благо сои навалом.

• Like 1

А если обобщить: работает или не работает подкормка соей и т. д.?

Мнение специалистов. Что показывает практика?

5 минут назад, Олексiй Бджола сказал:

А если обобщить: работает или не работает подкормка соей и т. д.?

Если пчёлы предпочитают свежую пыльцу прошлогодней перге ,

То что уже о сое говорить 

Люди предпочитают конфетки из шоколада ,а не из сои ,

Хотя и соевые тоже покупают 

Так же и пчёлки , вот только будет ли прок

от этого сомнительного заменителя ?:IMHO1:

Сам никогда не давал и давать не собираюсь 

• Thanks 2

4 минуты назад, Мико сказал:

Если пчёлы предпочитают свежую пыльцу прошлогодней перге ,

То что уже о сое говорить 

Люди предпочитают конфетки из шоколада ,а не из сои ,

Хотя и соевые тоже покупают 

Так же и пчёлки , вот только будет ли прок

от этого сомнительного заменителя ?:IMHO1:

Сам никогда не давал и давать не собираюсь 

А если с пыльценосами совсем беда, и ближайшее время не предвидится. 

Как же тогда?

Только что, Олексiй Бджола сказал:

А если с пыльценосами совсем беда, и ближайшее время не предвидится. 

Как же тогда?

А куда спешить , до подсолнуха далеко 

Основная масса пчеловодов страдает от роения 

Я лично своих ещё не выносил 

• Like 1
  • Thanks 1