ДобровоЛ Опубликовано 12 января, 2020 Share Опубликовано 12 января, 2020 В 19.12.2019 в 11:11, СЄРЖ сказав: В знайомого здибав на огорожі, цікаво глянути коли цвіте чи багато бджіл? Просто заліплюють плющ у гарну погоду. Правда, я спострігав більшість там джмелів. Але то було не в Україні, а в Нідерландах , у місці і вже на початку зими... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 16 января, 2020 Share Опубликовано 16 января, 2020 В 12.01.2020 в 01:51, ДобровоЛ сказав: Просто заліплюють плющ у гарну погоду. Правда, я спострігав більшість там джмелів. Але то було не в Україні, а в Нідерландах , у місці і вже на початку зими... Прогулювався сьогодні з внучкою. То тут бачив заборчики повністю заплетені плющем. Так в деяких місцях він так і до цих пір цвіте. Правда, бджіл там не бачив, а от комарі ще літають... P.S. Для тих, хто не в курсі - не дивуйтеся аномаліям, - це моє повідомлення із Нідерландів. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Pchelnik 2 Опубликовано 16 марта, 2020 Share Опубликовано 16 марта, 2020 В 12.01.2020 в 01:51, ДобровоЛ сказал: Просто заліплюють плющ у гарну погоду. Правда, я спострігав більшість там джмелів. Але то було не в Україні, а в Нідерландах , у місці і вже на початку зими... У нас пока такого в начале зимы еще не видать... 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
luka Опубликовано 19 марта, 2020 Share Опубликовано 19 марта, 2020 16.03.2020 в 11:35, Pchelnik 2 сказав: У нас пока такого в начале зимы еще не видать... Но это растение меня тоже очень заинтересовало. Особенно своим поздним цветением. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 28 октября, 2022 Share Опубликовано 28 октября, 2022 А у мене, де я зараз - в королівстві Нідерланди, якраз зацвів масово плющ. Тобто у жовтні. Був я вдома, готував пасіку до зими то заодно насадив й плюща із Нідерландів попід забором із рябиці, а також на самій дачі - тюльпанів голландських . Цвіте він тут і на Новий рік. Тобто можна назвати його самим пізнім медоносом. А можна садити його й під деревами десь у посадках чи в лісі. Обплітає все ! Але найліпше розростається на рабиці чим й зміцнює її. От багатьом тут і відповідь, коли він цвіте. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 30 октября, 2022 Share Опубликовано 30 октября, 2022 Сьогодні,наприкінці жовтня -30.10 у Нідерландах, зазняв бджіл на плющу навіть із пилком. А запах був - супер. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 1 ноября, 2022 Share Опубликовано 1 ноября, 2022 29.10.2022 в 00:10, ДобровоЛ сказав: От багатьом тут і відповідь, коли він цвіте. в нас цвіте , в цьому році на початку жовтня, в товариша бачив. але це цвітіння, вже для пасічників непотрібне. 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 1 ноября, 2022 Share Опубликовано 1 ноября, 2022 8 годин тому, СЄРЖ сказав: в нас цвіте , в цьому році на початку жовтня, в товариша бачив. але це цвітіння, вже для пасічників непотрібне. Зате для бджіл не зайве - пилок і нектар вони добре використають для збільшення своєї жирової залози, що важливим є для успішної зимівлі. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 2 ноября, 2022 Share Опубликовано 2 ноября, 2022 12 годин тому, ДобровоЛ сказав: Зате для бджіл не зайве - пилок і нектар вони добре використають для збільшення своєї жирової залози, що важливим є для успішної зимівлі. повністю згідний, але в наших краях на осінь крайні рамки забиті золотарниковою пергою. тай плюща в нас не так і бага, точніше майже немає. тай пізно вже пить боржомі в жовтні місяці 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 2 ноября, 2022 Share Опубликовано 2 ноября, 2022 8 годин тому, СЄРЖ сказав: повністю згідний, але в наших краях на осінь крайні рамки забиті золотарниковою пергою. тай плюща в нас не так і бага, точніше майже немає. тай пізно вже пить боржомі в жовтні місяці А насадить, як я то зробив - слабо? Він досить не вибагливий і навіть по соснах плететься. Колись, коли я років з 30 тому починав садити акацію, місцеві пасічники кепкували з мене. А тепер мають акаційний мед з дерев мною насаджених - окремо та й по узліссю вимахало кількасот їх. І вже деякі товстіші навіть за мене та й порослі мають не один десяток. Так що добра справа вам точно запишеться. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 3 ноября, 2022 Share Опубликовано 3 ноября, 2022 18 годин тому, ДобровоЛ сказав: А насадить, як я то зробив - слабо? Він досить не вибагливий і навіть по соснах плететься. Колись, коли я років з 30 тому починав садити акацію, місцеві пасічники кепкували з мене. А тепер мають акаційний мед з дерев мною насаджених - окремо та й по узліссю вимахало кількасот їх. І вже деякі товстіші навіть за мене та й порослі мають не один десяток. Так що добра справа вам точно запишеться. акації теж немало насадив і є гарна поросль. плющ, не бачу для себе сенсу садити. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 3 ноября, 2022 Share Опубликовано 3 ноября, 2022 2 години тому, СЄРЖ сказав: акації теж немало насадив і є гарна поросль. плющ, не бачу для себе сенсу садити. Правильно - кожен сам собі пан. Але подовжити сезон нектароцвітіння , навіть пізно восени, то мудре рішення , дивлячись на ті витребеньки, що творяться зараз з цією погодою. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
язичник Опубликовано 3 ноября, 2022 Share Опубликовано 3 ноября, 2022 Якщо вже вам так до душі і маєте можливості для посадки ліан, то для наших умов краще клематиса виноградолистого годі й шукати. А плющ для вічнозеленої огорожі дійсно симпатяга. До плюща по огорожі можна додати піраканту- мені більш до вподоби 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 26 октября, 2023 Share Опубликовано 26 октября, 2023 03.11.2022 в 15:46, язичник сказав: Якщо вже вам так до душі і маєте можливості для посадки ліан, то для наших умов краще клематиса виноградолистого годі й шукати. А плющ для вічнозеленої огорожі дійсно симпатяга. До плюща по огорожі можна додати піраканту- мені більш до вподоби А у мене тут, в Алмере у Королівстві Нідерланди, чималі насадження плюща. І якраз днів десять тому він почав цвісти. Запах у нього такий тонкий, просто неймовірний. Чимось нагадує запах квітуючого винограду. Він найпізніший і надзвичайно сильний медонос із знаних мені. Оскільки тут бджоли майже відсутні(я їх тут бачив лише пару разів) то його обсідають оси, джмелі і навіть шершні. А ось і його фото. Вирішив виставити свій пост із теми "Що зараз цвіте?" й сюди. Якраз тут видно його гарно у час цвітіння . 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 2 декабря, 2023 Share Опубликовано 2 декабря, 2023 Щойно проходив біля захисної лінії від шуму електрички, які тут, у Королівстві Нідерланди, просто безшумні, і не втримався, щоб показати , які у цих містях зустрічаються зарості плюща, який, доречі, й зараз ще цвіте. Фото виставлю пізніше. Потрібно його зменшити. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 16 декабря, 2023 Share Опубликовано 16 декабря, 2023 02.12.2023 в 12:37, ДобровоЛ сказав: Щойно проходив біля захисної лінії від шуму електрички, які тут, у Королівстві Нідерланди, просто безшумні, і не втримався, щоб показати , які у цих містях зустрічаються зарості плюща, який, доречі, й зараз ще цвіте. Фото виставлю пізніше. Потрібно його зменшити. На жаль не зміг обробити фото. Дуже великий розмір. А всі програми по обробці фото лишилися в Україні. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
п4еловод Опубликовано 17 декабря, 2023 Share Опубликовано 17 декабря, 2023 В 16.12.2023 в 02:40, ДобровоЛ сказал: На жаль не зміг обробити фото. Дуже великий розмір. А всі програми по обробці фото лишилися в Україн Вишліть мені на почту. Оброблю і викладу.Або і вам назад перешлю. У мене в цьому році не встиг до снігу зацвісти. Листуюсь з бджолярем з Абхазії. Там де він знаходиться плющем обвиті майже всі дерева в лісі, але мед отримати з нього вдається дуже рідко. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 18 декабря, 2023 Share Опубликовано 18 декабря, 2023 17.12.2023 в 09:04, п4еловод сказав: Вишліть мені на почту. Оброблю і викладу.Або і вам назад перешлю. У мене в цьому році не встиг до снігу зацвісти. Листуюсь з бджолярем з Абхазії. Там де він знаходиться плющем обвиті майже всі дерева в лісі, але мед отримати з нього вдається дуже рідко. Дякую ! Подивлюся й вишлю,якщо збереглося, а ні - то спробую ще раз зазняти. Він цвіте дуже пізно тому й мед скачати важко бо не варто вже тоді так пізно чіпати бджіл. Якогось року тут я бачив на ньому джемелів вже взимку ! 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 7 января, 2024 Share Опубликовано 7 января, 2024 26.10.2023 в 17:09, ДобровоЛ сказав: А у мене тут, в Алмере у Королівстві Нідерланди, чималі насадження плюща. І якраз днів десять тому він почав цвісти. Запах у нього такий тонкий, просто неймовірний. Оскільки тут бджоли майже відсутні(я їх тут бачив лише пару разів) то його обсідають оси, джмелі і навіть шершні. в товариша паркан заріс плющем, старі рослини, кожен рік в теплу погоду аншлаг бджіл і різних комах. 1 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 8 января, 2024 Share Опубликовано 8 января, 2024 22 години тому, СЄРЖ сказав: в товариша паркан заріс плющем, старі рослини, кожен рік в теплу погоду аншлаг бджіл і різних комах. Головне його не стригти то цвістиме ! 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 17 января, 2024 Share Опубликовано 17 января, 2024 08.01.2024 в 10:48, ДобровоЛ сказав: Головне його не стригти то цвістиме ! Це, до речі, самий найпізніший сильний медонос. Цвіте навіть взимку, якщо погода сприяє. При сильних заростях не виключеним є й помітний на вагах взяток. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 7 мая, 2024 Share Опубликовано 7 мая, 2024 02.12.2023 в 12:37, ДобровоЛ сказав: Щойно проходив біля захисної лінії від шуму електрички, які тут, у Королівстві Нідерланди, просто безшумні, і не втримався, щоб показати , які у цих містях зустрічаються зарості плюща, який, доречі, й зараз ще цвіте. Фото виставлю пізніше. Потрібно його зменшити. Зробив, що обіцяв. Це лише фрагменти. А ці насадження тягнуться на кілометри. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sitava Опубликовано 28 октября, 2024 Автор Share Опубликовано 28 октября, 2024 У нас тут не Голандія, але плющ теж цвіте :). Цього року перші, поодинокі китиці. Нарешті дочекався, посадка 2016. З бджолою не вдалося зняти, буде так. Не очікувано приємно пахне. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 12 ноября, 2024 Share Опубликовано 12 ноября, 2024 28.10.2024 в 14:58, sitava сказав: У нас тут не Голандія, але плющ теж цвіте :). Цього року перші, поодинокі китиці. Нарешті дочекався, посадка 2016. З бджолою не вдалося зняти, буде так. Не очікувано приємно пахне. А я теж переконаний, що приємнішого й саме тонкішого запаху вряд чи й зайти. Надзвичайно приємний запах йде навіть із пару кетягів. А у мене тут теж зацвів - бачив ще місяць тому. Й цвіте він у Нідерландах навіть й після Нового року. От так. Щодо строку цвітіння від посадки я вже згадував, що тільки придурок може написати отаке у біологічній добірці, що він починає цвісти після 75 років від посадки. От вам і приклад - у @sitava - зацвів через 8 років від посадки. А якщо брати черенки від старішої ліани й регулярно поливати, то й ще раніше може зацвісти. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Lefty Опубликовано 14 ноября, 2024 Share Опубликовано 14 ноября, 2024 Хтось може пояснити, як його розмножувати, доглядати. Може із власного досвіду. ЗІ: Весною 2021 нарізав погонів (з зачатками корінців), спробував потримати десь орієнтовно днів 10 частково зануреним в воді для появи корінців - результат 0. Тому просто прикопав ці пагони грунтом,поливав час від часу. Наче як прийнявся (тобто не завянув але і приростів практично на протязі 3 років не давав.... Тобто не опадав але і не ріс. Лише тільки цьогоріч почав по справжньому розвиватись..... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.