mukola-s Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 в результаті співпраці з аграріями була запрезентована інтерактивна карта медоносних посівів яка спрямована на пасічників західної України. В даній карті планується розмістити інформацію про стаціонарні і кочові пасіки місця для кочівлі строки обробітку та цвітіння для реєстрації в даній карті потрібно подати заявку ссилаючись на громадську організацію вашого регіону . дана карта є соціальним проектом і коли все запрацює планується надати доступ до карти іншим аграріям і дрібним фермерам але тільки тим які будуть добросовісно співпрацювати з пасічними організаціями . перший крок зроблено . 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted March 29, 2018 Author Share Posted March 29, 2018 Спочатку ніхто не міг подумати що все так закрутиться а почалось всьо з семінару в місті Броди на на пасіці Івана Михайловича пасічникам запропонували написати проекти для кооперативів . Даний проект міг бути різного характеру але основнам ціль це зайнятість в сільській місцевості і це не обовязково мало бути бджільництво . Від нас хотіли самої ідеї для проекту . коли в нас в області проходили обласні збори пасічників на пропозицію написати бізнес план пасічники в задньому ряді посмішкувались і нівкого на думці не було щонебуть робити . ввечері повернувшись додому я просто накинув чорновий бізнес план і відправив Мартюку на електронну адресу. І на наступний день задзвонив телефон Василь Іванович Мартюк зателефонував сказав в вас хороша ідея дайте розрахунки . Так слово за слово почалось обговорення до якого приєднали пасічників Хмельниччини Тернопільщини Львівщини . Були першочергові умови до проекту це впершу чергу використання виділених коштів за призначенням . І для участі в проекті потрібні люди та сам момент використання не тільки коштів але й в подальшому обладнання яке планується купити за кошти відштовхнуло частину пасічників від проекту . Так як за основу проекту ми внесли саме кочівлю пасічники поставили дуже баго запитань щодо кочілі обробки полів . І виникла ідея створити систему оповіщення велось довге обговорення навіть незнаю як назріла ідея створення карти посівів . Та від початкового бізнес плану який я написав залишилась до тепер одна назва практично всі пункти змінено але як би там не було це тільки початок 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted March 30, 2018 Author Share Posted March 30, 2018 сама карта сторена так що жодному пасічнику невигідно щоб його пасіка не була зазначена на карті представники агрохолдингу будуть запрошувати на кочівлю пасічників спираючисьна дані які позначені на карті і перевагу віддаватимуть тим тереторіям де зазначено найменша кількість бджолородин . При кочівлі пасічник самостійно вибирає і резервує за собою найбільш зручний для нього варіант кочівлі . одно що всі дії потрібно узгоджувати з представниками громадських організацій . Агрохолдинг напряму непрацюватиме з жодним пасічником тільки через представника громадської організації . В ів-Франківькій області при обласній спілці розроблену анкету яку повинен заповнити кожен пасічник що бажає внести свою пасіку в систему . Така анкета нідочого пасічника не зобовязує , але є інструментом ефективної співпраці між пасічними організаціями області та рядовими пасічниками . Можна було обійтись без анкети та для уникненя зловживань та враховуючи що багато пасічників особливо похилого віку не дружать з інтернетом і не входять в жодну громадську організацію така анкета є досить доречною . Також представники агрохолдингу внесли частину пасік на карти за погодженням з сільськими головами , але нажаль некожен сьльський голова знає про кількість бджіл на своїй тереторії всім цікаве питання оплати за запилення яке є досить актуальним . на цей рік компенсація за запилення не передбачена . Та на наступні роки обговорюється оплата і це все залежить від роботи пасічних організацій . Саме як спрацюють самі пасічники . думаю так пасічники сьогодні однозначно підтягнуться на поля Мрії та взавтра і інші аграрїї почнуть робити кроки для заохочення пасік і в кого будуть кращі умови з цим і працюватимемо також ви можете онайомитись з ресурсом .http://honey.mriya.ua/ Для пасічників які не входять до жодної громадської організації для доступу на сайт спирайтесь на вашу місцеву або обласну пасічну організацію і узгоджуйте з ними доступ до ресурсу. Якщо ви не бажаєте бути членом громади то вас ніхто невправі заставити , але для уникнення конфліктних ситуацій ви повинні узгоджувати свої дії з місцевою пасічною громадою . 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted April 4, 2018 Author Share Posted April 4, 2018 хто реєструється на карті посівів від Мрії прошу вводити достовірні дані останні дні ідуть запити на реєстрацію від неїснуючих осіб а таож правильно вказуйте свою регіональну пасічну організацію 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gnat Ігнатенко Олег Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 хто реєструється на карті посівів від Мрії прошу вводити достовірні дані останні дні ідуть запити на реєстрацію від неїснуючих осіб а таож правильно вказуйте свою регіональну пасічну організаціюДоброго дня.Підскажіть будь ласка де можна зареєструватися у ЛьвовіЯка є організація?Надіслано від мого Lenovo A328, використовуючи Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Борис01 Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Ось ще по темі http://landlord.ua/mriya-rozrobila-interaktivnu-kartu-medonosnih-kultur/http://honey.mriya.ua/instruction Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 12 часов назад, mukola-s сказал: хто реєструється на карті посівів від Мрії прошу вводити достовірні дані останні дні ідуть запити на реєстрацію від неїснуючих осіб а таож правильно вказуйте свою регіональну пасічну організацію А як організації немає в переліку? Взагалі пасічник є самостійна одиниця, плюс обробка даних, хто її контролює, знову у минуле? Підтвердження по СМС ще розумію і індетифікацію справжності пасічника, то можливо. А так дехто статистику почав збирати, чи знову "вертольоти з світлих голів не виходять"? 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЯроБа Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Є ще побажання до спілок, направити на шлях праведний таку агрофірму як "Оскар". Вони - одна з найбрутальніших фірм Західної України. Доводилося з ними мати справу, таке враженя, що це не агрофірма а терористична організація по винищуванню всього живого 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukola-s Posted April 5, 2018 Author Share Posted April 5, 2018 7 годин тому, Wladimir_K сказав: А як організації немає в переліку? Взагалі пасічник є самостійна одиниця, плюс обробка даних, хто її контролює, знову у минуле? Підтвердження по СМС ще розумію і індетифікацію справжності пасічника, то можливо. А так дехто статистику почав збирати, чи знову "вертольоти з світлих голів не виходять"? в кожній області є громадські організації і хтось повинен контролювати достовірність поданих даних і пасічники на місцевому рівні можуть визначити представника тереторіальної спілки який буде підтверджувати правильність поданої інформації Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 6 минут назад, mukola-s сказал: в кожній області є громадські організації і хтось повинен контролювати достовірність поданих даних і пасічники на місцевому рівні можуть визначити представника тереторіальної спілки який буде підтверджувати правильність поданої інформації Напевне ми в різних країнах живемо. А що членство в тій чи іншій спілці, щось змінює чи переважна більшість пасічників приймають в них участь? Простіше дати доступ пасічникам які не віртуальні, а вже вони поділяться з іншими, або реєстрація СМС телефон ці тоді уточнення особистості. Ще пунк обробка Ваших даних, які юридичні підстави такого пункту? Я так зрозумів такі ідеї висунули не представники "Мрії", а окремі пасічники? 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЯроБа Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 А чи є гарантія того, що пасічники подадуть достовірну інформацію? Ви ж знаєте, що наші люди люблять деколи перебільшувати...І контроль за такими повинен бути однозначно. Проблема не в сповіщенні всіх пасічників про дату оприскування, а в тому чи буде достатньо бджоли для запилення тих чи інших угідь, в чому найбільш зацікавлена Мрія. Якщо не достатньо тоді будуть рекомендації для вивозу бджіл іншими пасічниками. Тут вигода повинна бути обопільна, що, в принципі, правильно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 13 минут назад, ЯроБа сказал: А чи є гарантія того, що пасічники подадуть достовірну інформацію? Ви ж знаєте, що наші люди люблять деколи перебільшувати...І контроль за такими повинен бути однозначно. Проблема не в сповіщенні всіх пасічників про дату оприскування, а в тому чи буде достатньо бджоли для запилення тих чи інших угідь, в чому найбільш зацікавлена Мрія. Якщо не достатньо тоді будуть рекомендації для вивозу бджіл іншими пасічниками. Тут вигода повинна бути обопільна, що, в принципі, правильно... То виходить не всім пасічникам можна їхати на їх поля? Мені особисто достатньо агронома, щоб знати, що де і коли. І ще про обробіток я не повинен навіть знати, коли той обробіток, так як домовленість обробка вночі і препаратами, які не шкодять бджолі. Чи Ви думаєте, що в тих місцях де тис. га ріпака багато пасік? У нас є райони де 100 сімей це велика пасіка. І ще для чого дані мають використовувати? І ще моя пасіка все 2017 р. стояла на соняшнику "Мрії". 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЯроБа Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 Ви мабуть самої ідеї не зрозуміли. Питання стоїть так. Потрібно виставити на те чи інше поле опитмальну кількість бджолосімей (Не замало і Не забагато). Друге, не ви один потенційний клієнт Мрії, вони арендують землі практично на всій Західній Україні, і є села де дуже багато пасічників, а поля не так вже і багато. Тому інформація тут потрібна для самих пасічників. За обробіток вони зобов'язані повідомити не зважаючи на те, хочете ви це знати чи ні. Таке враження що ви себе поставили в центр вселенної і все повинно крутитися навколо вас. Карта створена для всіх пасічників і тут повинні бути якісь правила. А якщо ви не хочете нею користуватися то прапор вам в руки. Але якщо ви маєте бажання бути зареєстрованим і користуватися їхньою інформацією, тоді будь ласка, приймайте загальні правила. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 45 минут назад, ЯроБа сказал: Ви мабуть самої ідеї не зрозуміли. Питання стоїть так. Потрібно виставити на те чи інше поле опитмальну кількість бджолосімей (Не замало і Не забагато). Друге, не ви один потенційний клієнт Мрії, вони арендують землі практично на всій Західній Україні, і є села де дуже багато пасічників, а поля не так вже і багато. Тому інформація тут потрібна для самих пасічників. За обробіток вони зобов'язані повідомити не зважаючи на те, хочете ви це знати чи ні. Таке враження що ви себе поставили в центр вселенної і все повинно крутитися навколо вас. Карта створена для всіх пасічників і тут повинні бути якісь правила. А якщо ви не хочете нею користуватися то прапор вам в руки. Але якщо ви маєте бажання бути зареєстрованим і користуватися їхньою інформацією, тоді будь ласка, приймайте загальні правила. Як не ставлю себе в центр чогось там, для простого пасічника, невідомі ніякі асоціації, які дехто поставив обов'язковим для реєстрації, згідно законодавства про обробіток повідомляють сільські ради, яка зобов'язані повідомити пасічників в радіусі 5-7 км. від полів і не потрібно благими намірами прикривати бажання керівництва однієї відомої спілки. І ще, як Ви недозволите пасічникам ставати на поля, вважаючи, що їх багато, де законодавча база? Давати пропозиції так і пропоновути варіант це так, не більше і доводити до відома, що є кращі умови. І ще, які юридичні підстави останнього пункту, про дозвіл обробляти данні так само комусь недозволити ставати на тих чи інших полях, якщо всі папери на пасіку відповідають законодавству? Я реаліст і у рахуванні вуликів бачу лише одне... і впевнений, що моя думка вірна. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЯроБа Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 Я також не є членом ніяких спілок, і нічиї інтереси я не захищаю. Але розумію ситуацію, бачу в цій карті і свою вигоду. Наприклад, знаючи що планується сіяти, я можу також планувати посіви для униклення безвзяткових вікон на своєму полі. Врешті решт всяка корисна інформація в цій галузі дає можливості щодо планування робіт по веденню, розширенню, вартості та іншого і на своїй пасіці. Закриватися в собі - це шлях в нікуди... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 1 минуту назад, ЯроБа сказал: Я також не є членом ніяких спілок, і нічиї інтереси я не захищаю. Але розумію ситуацію, бачу в цій карті і свою вигоду. Наприклад, знаючи що планується сіяти, я можу також планувати посіви для униклення безвзяткових вікон на своєму полі. Врешті решт всяка корисна інформація в цій галузі дає можливості щодо планування робіт по веденню, розширенню, вартості та іншого і на своїй пасіці. Закриватися в собі - це шлях в нікуди... Інформація корисна, але реєстрація повинна бути відповідна, а так відчувається прочерки керівництва однієї відомої всім спілки, ще в сільській місцевості інтернетом вміють добре користуватися десь 20-30 % пасічників і це думаю ще багато. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЯроБа Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 Ну вас же ніхто не заставляє реєструватися? Якщо не хочете, не реєструйтеся, тоді і вимагати від когось нічого не треба, та і писати це не доречно...Кому і на що жалієтеся? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 10 минут назад, ЯроБа сказал: Ну вас же ніхто не заставляє реєструватися? Якщо не хочете, не реєструйтеся, тоді і вимагати від когось нічого не треба, та і писати це не доречно...Кому і на що жалієтеся? А де я жаліюсь, та й зареєструватися не складає проблем і навіть не є необхідністю так як в радіусі 30-50 км., а далі мені кочувати економічно невигідно, маю інформацію про посіви, але мені було цікаво мати карту з покриттям хоча 70-80% всіх посівів області, а це у нашій області десь 5-6 агрохолдингів, тобто річ реальна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЯроБа Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 От бачите... у вас є потреба в інформації, але дати комусь інфу не хочеться, цитую вас "Я реаліст і у рахуванні вуликів бачу лише одне... і впевнений, що моя думка вірна." 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
targal Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 Карта то гарна штука але щоа вона працювала але в нас все працює через ж...у то марна справа.Я вже свою карту кочовок склав. 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЯроБа Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 Правильна робота карти залежить не тільки від тих хто її склав, але і від вхідної інформації, яку дають самі користувачі карти, тобто пасічники. Якщо вхідна інформація некоректна то і на вихідну правильну інформацію годі надіятися... все в наших руках... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASHA.OK Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 3 години тому, ЯроБа сказав: Ви мабуть самої ідеї не зрозуміли. Питання стоїть так. Потрібно виставити на те чи інше поле опитмальну кількість бджолосімей (Не замало і Не забагато). Друге, не ви один потенційний клієнт Мрії, вони арендують землі практично на всій Західній Україні, і є села де дуже багато пасічників, а поля не так вже і багато. Тому інформація тут потрібна для самих пасічників. За обробіток вони зобов'язані повідомити не зважаючи на те, хочете ви це знати чи ні. Таке враження що ви себе поставили в центр вселенної і все повинно крутитися навколо вас. Карта створена для всіх пасічників і тут повинні бути якісь правила. А якщо ви не хочете нею користуватися то прапор вам в руки. Але якщо ви маєте бажання бути зареєстрованим і користуватися їхньою інформацією, тоді будь ласка, приймайте загальні правила. Якісь Ви дуже збудженні, я б сказав навіть агресивні Проблема в тому що наші "горе консультанти" стараються як завжди перетягнути "одіялко" на себе, про що в принципі і говорив Вам Володимир 3 години тому, Wladimir_K сказав: Інформація корисна, але реєстрація повинна бути відповідна, а так відчувається прочерки керівництва однієї відомої всім спілки, Чому відповідальний за співпрацю з пасічними організаціями є представником однієї з організацій, тут проглядується певний конфлікт інтересів. І чому обов'язково пасічник повинен перебувати в якомусь об'єднані? Якщо для перевірки точності інформації, то я не думаю що це дійсно дієво. Так як голова певного об'єднання, який підтверджує наявність такої члена в своєму об'єднанні, володіє інформацією про пасіку члена об'єднання виключно зі слів того ж члена об'єднання. Чому місцеві пасічники не зможуть зареєструватись на карті тільки по причині того, що вони не є членами якогось об'єднання! А перевірити чи вони дійсно утримують бджіл досить просто, достатньо перезвонити в сільську раду і їм скажуть чи є така людина, і чи дійсно вона утримує бджіл. Іншими словами задумка з проектом досить хороша, тільки погано те що деякі пасічні об'єднання захотіли "монополізувати" участь пасічників у даному проекті і це якраз великий мінус для самої "Мрії", так як не використається сповна можливості самого проекту 6 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЯроБа Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 Ні не збуджений я, пане SASHA.OK, ви помилилися. Я не входжу в ніякі спілки і мене абсолютно не цікавлять оті ваші чи не ваші розборки. Бачу одне, що українці ніяк не можуть гуртуватися, кожен хоче мати свій "комин" вище сусідського. Я немав ніяких проблем при реєстрації, просто електронкою кинув анкету і все. Через сільраду, повірте, в мене би зайняло часу на кілька порядків більше. Тому, мені все рівно кому дати інфу про кількість сімей які є у мене - голові сільради чи голові громадської організації. І ніхто мені не буде навязувати якісь інші умови. Головне отримати ту інфу, яка потрібна мені і "зарезервувати" свій стаціонар від потенційних точківців, які можуть поставитися біля мого садка, що вважаю за нормальне явище. А якщо мені щось потрібно отримати, звісно, треба чимось і поділитися. Невже кількість сімей яка є у вас це така стратегічна таємниця? Та цю інфу кожна зацікавлена в тому особа за коротенький час буде знати на 100% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASHA.OK Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 18 хвилин тому, ЯроБа сказав: Ні не збуджений я, пане SASHA.OK, ви помилилися То тоді для чого такі висловлювання 5 годин тому, ЯроБа сказав: Таке враження що ви себе поставили в центр вселенної і все повинно крутитися навколо вас. 5 годин тому, ЯроБа сказав: то прапор вам в руки. 18 хвилин тому, ЯроБа сказав: Через сільраду, повірте, в мене би зайняло часу на кілька порядків більше. До чого тут щось робити через сільраду??? Ви просто повинні реєструватись без посилання на всякі спілки і об'єднання, а адміністрація сайту дзвонить в сільраду і перевіряє надану Вами інформацію. Теж саме вони роблять і зараз, просто перевіряють інформацію не в голови сільради, а в голови об'єднання. 24 хвилини тому, ЯроБа сказав: Тому, мені все рівно кому дати інфу про кількість сімей які є у мене - голові сільради чи голові громадської організації. Тут не проблема в інформації про кількість сімей! Але чому я маю надавати цю, чи будь яку іншу, інформацію через якесь ГО, до якого я не маю жодного відношення??? Чому це ГО має виступати своєрідним посередником між мною і агрофірмою? Вони ж не мають ніякого відношення до мене, та і в принципі і до "Мрії". 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ЯроБа Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 Чому через сільраду? А ви можете собі уявити що є дуже великі села, де не всі один одного знають і голова сільради може бути не в курсі що хтось зимою собі завів бджіл. А ви не думаєте що може бути і ситуація, коли людина не проживає в тому селі, а лишень має дачу і навіть в ньому не приписана, і т.д. і т.п.. Щось ви надто вузько на все це дивитеся. Зрозумійте, що аналізувати такі речі потрібно не з позиції невеличкого села, де все на виду... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts