Перейти к содержанию

Методы борьбы с клещём Варроа

Рекомендуемые сообщения

13 минут назад, Конструктор сказал:

По кормах я не побачив ніякої економії.

На мою думку , у моїй місцевості , весь смисл і найбільший толок , це закрити маток   до 10 вересня на 15 -25 днів і пролити хорошо амітразом , а всі інші ігри від місцевості індивідуальні, кому як хочется

Обично у мене 1 вересня інерція соняху і пилок вже все , з розплоду толку вже немає, тільки кліщ живе

Щеб ізолятор матколовку хто придумав :hmm:

16 хвилин тому, AVA сказав:

На мою думку , у моїй місцевості , весь смисл і найбільший толок , це закрити маток   до 10 вересня на 15 -25 днів і пролити хорошо амітразом , а всі інші ігри від місцевості індивідуальні, кому як хочется

Обично у мене 1 вересня інерція соняху і пилок вже все , з розплоду толку вже немає, тільки кліщ живе

Щеб ізолятор матколовку хто придумав :hmm:

Можливо, але врахуйте що після того як випустите вони знов поженуть розплод.

Ще є варіант, повторно поставити полоски нічого не ізолювати і розплод не витягувати.

22 минуты назад, Конструктор сказал:

Можливо, але врахуйте що після того як випустите вони знов поженуть розплод.

Ще є варіант, повторно поставити полоски нічого не ізолювати і розплод не витягувати.

Та нехай женуть , головне майже 100% обробка , а то пластини одної партії , а результат чомусь різний в різні роки

медозборів уже немає , варіант перезараження це відкрита просушка рамок , ну і ройки, але уже жовтень буде 

1 година тому, AVA сказав:

Та нехай женуть , головне майже 100% обробка , а то пластини одної партії , а результат чомусь різний в різні роки

медозборів уже немає , варіант перезараження це відкрита просушка рамок , ну і ройки, але уже жовтень буде 

100% відсоткової гарантії недає жоден препарат. :hi:

6 часов назад, koste сказал:

Несмеши . Большие медозборы и изоляцыя .:rofl:

я нічого стверджувати не стану поки сам не переконаюсь і тобі не раджу адже впевнений на всі 100% що ти не користувався ізоляторами а робиш висновки опираючись на власну думку. але чи не спостерігав ти жодного разу в своїй практицці коли замінюєш матку і немає росплоду і бджоли повністтю всі працюють на медозборі і виборають медозбір на всі 100 якщо у вулику немає росплоду. звісно якщо кочувати цей метод не піде а спрацює лише тоді коли всього один-два медозбори за літо.

5 часов назад, yu1986ra сказал:

Тільки в цій одній вуличці бджоли виїдають 3 кг

це нормально адже та вуличка де стоїть ізолятор в двічі ширша і туди набивається вдвічі більше бджоли. але це має бути лише при використанні ізоляторів хмари. з врізими міленіна цього повинно не бути

5 часов назад, yu1986ra сказал:

Тобто за зиму вони з'їдають не менше.

а якщо поженуть росплід серед зими і при тому зимуватимуть на домішках гречки чи паді скільки зїдять і що буде з тою сімєю ви не думали про це? скоріш за все що ви жодного разу не зимували на гречці чи домішках паді...

6 часов назад, yu1986ra сказал:

Ви моніторили це міфічне перезараження? На скільки швидше розвивається кількість кліща, якщо поруч з пролікованим поставити не оброблений вулик (в такому варіанті перезараження матиме справді вагомий ефект:IMHO:)

Уявіть що пасічник сусід купив на початку травня 50 бджолопакетів (3критого+1харчова) які були обробленні але не належним чином...

А ось дослідження.https://scientificbeekeeping.com/a-study-on-bee-drift-and-mite-immigration-part-1/

Як що б не було перезараження кліщ так і лишивсяв у Азії. Як довго Нова Зеландія була без кліща, але він і туди добрався.

11 часов назад, arki сказал:

я нічого стверджувати не стану поки сам не переконаюсь і тобі не раджу адже впевнений на всі 100% що ти не користувався ізоляторами а робиш висновки опираючись на власну думку. але чи не спостерігав ти жодного разу в своїй практицці коли замінюєш матку і немає росплоду і бджоли повністтю всі працюють на медозборі і виборають медозбір на всі 100 якщо у вулику немає росплоду. звісно якщо кочувати цей метод не піде а спрацює лише тоді коли всього один-два медозбори за літо.

Замена матки и искуственная посадка её в изолятор это разное . Первые изоляторы у меня поевились тогда когда ты про них ничего не слышал . 

8 часов назад, koste сказал:

Первые изоляторы у меня поевились тогда когда ты про них ничего не слышал . 

які саме ізолятори в тебе зявилися, коли саме їзолював маток? з якою цілью ізолював? С єтЕго мІста і попІдробнІє?

2 часа назад, arki сказал:

які саме ізолятори в тебе зявилися, коли саме їзолював маток? з якою цілью ізолював? С єтЕго мІста і попІдробнІє?

Первые изоляторы у меня поевились как только Хмара их придумал.  И мне были подарены .

Безрасплодный период и уничтожение клещя в зимний период. 

1 час назад, koste сказал:

Безрасплодный период и уничтожение клещя в зимний период. 

ну і...... що було далі при їх використанні? детальніше можна? чи по одному слову з тебе витягати?

3 часа назад, arki сказал:

ну і...... що було далі при їх використанні? детальніше можна? чи по одному слову з тебе витягати?

По клещу ,не скажу много ли его падает за зиму . Я непроверял ,не интересно.  Но зимой те улочки что врзле изолятора больше выедают . Клуб может частично захватывать изоляторы . И нужно исправлять осенью . И риск что седят всё и нехватит корма . Без изолятора такого не наблюдается .  Причем при первом облёте в нормальной семье есть одна две рамки расплода . А это сила семьи . И семьи к садам уже используют взяток . 

Зачем мне больше лишней роботы ? 

За большое количество маток перезимовать это отдельная тема. 

2 часа назад, koste сказал:

Клуб может частично захватывать изоляторы

для того треба добре скорочувати гніздо...

Зачем мне больше лишней роботы ? 

тобе хтось заставляє це робити?

По клещу ,не скажу много ли его падает за зиму

а чого він має падати? злякається ізолятора?:crazy:

ясно.....дякую за відповіді 

Причем при первом облёте в нормальной семье есть одна две рамки расплода . А это сила семьи . И семьи к садам уже используют взяток . 

ось пасічник ізолює маток в зиму(північна Україна) в цьому сезоні випустив в другій половині березня а вже на перше травня мав по 7-9р росплоду.

дивись на 7.00хв

14 хвилин тому, arki сказав:

ось пасічник ізолює маток в зиму(північна Україна) в цьому сезоні випустив в другій половині березня а вже на перше травня мав по 7-9р росплоду.

В мене на перші числа травня починається ріпак, має бути не тільки 7р розплоду, а і достатньо бджоли. Тоді можна розраховувати на товарний мед з ріпаку. 

3 часа назад, arki сказал:

тобе хтось заставляє це робити?

а чого він має падати? злякається ізолятора?:crazy:

ясно.....дякую за відповіді

Я думаю тебе нечего расказывать, ты всё знаешь. :umora:

11 часов назад, koste сказал:

Я думаю тебе нечего расказывать

вибач але з всього того що ти росказав скоріше всього ти "чув звін але не знаєш де він". отже роскажу я, Хмара вважав що кліщ живе до 180діб і якщо матку ізолювати на цей термін і більше то кліщ просто вимре від старості і не дасть потомства. але це виявилося далеко не так. Малихін провів цей експеримент і витримав маток 220діб і коли обробив бджіл від кліща то побачив що дена були червоними від нього і в той день зателефонував Хмарі і повідомив про результат на що Хмара психонув, сказавши що щось той зробив не так і кинув трубку. і на даний час хто оволодів технологією ізоляцією вважають що ізоляція матки і створення відсутності печатного росплоду найефективніша з усіх обробок в росплідний період.

1 час назад, arki сказал:

провів цей експеримент і витримав маток 220діб

Чи враховувався такий фактор що бджоли літають і приносять при цьому свіжого кліща?

1 час назад, arki сказал:

найефективніша з усіх обробок в росплідний період

Теоретично , бо приносять постійно свіжого ,  а саме головне це якісні порепарати.  

Вчора пролив контрольки показали від 20 до 120 кліщів. До цього двічі ставив полоски та двічі проливав. Кожного разу кліща падало багато. Препарати перевірені -робочі.

В одній сім'ї вдруге жодного кліща. Сім'я потужна сидить на 8 рамках. Ф1 УС. 

1 час назад, msgarry сказал:

Препарати перевірені -робочі.

Какие именно ,кто производитель?

Купил Китайский амитраз . Хочу попробывать . Смотрю люди хвалят .

Апіваро цьогорічний,  апіатраз минулорічний (ефірні олії смерділи старою олією), бівеловський тактік дорогий але сподобався, також залишалось 14 маленьких ампул кацапського біпіну годний до вересня 24 року. Все працювало та кліщ гарно сипався.

Батько минулого тижня пушкою обробляв скіфовським біпіном. Кліщ майже не сипався. На цьому тижні дунув якимось львіським біпіном -наче працює.

Хто б завіз bovitraz до нас. За кордоном він коштує максимум 1200 грн за літр. 

треба включити субтитри щоб було зрозуміліше. як вам ідея

.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...