=Damien= Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Доброго времени суток, ув. форумчане! Весной хочу преобрести 5-6 пакетов бакфаста. Предпочтительно 145-я рамка, но и 300-я, как вариант, тоже подойдёт. Территориально Запорожье +/- 150-200км, если самовывоз. Рассматриваются варианты доставки транспортной компанией, если дальше. Есть ли пчеловоды, готовые продать хороших пчёл начинающему пчеловоду? С уважением, Артём. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Кривченко Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Начните с месных. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Кривченко Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Вы сможете купить по цене пакета баков полноценные семьи. Летом сделать от них отводки на маток бакфаста и удвоить пасеку и получить мед. А вот с пакетов у Вас будет или мед или просто баки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кагарлик Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 17 минут назад, blondex сказал: Вы сможете купить по цене пакета баков полноценные семьи. Летом сделать от них отводки на маток бакфаста и удвоить пасеку и получить мед. А вот с пакетов у Вас будет или мед или просто баки. Саня не збивай чоловіка. Він тут прочитав що пакет бакфаста дає до 100 кг соняху Link to comment Share on other sites More sharing options...
Стрельчук Олег Анатольович Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 23 минуты назад, blondex сказал: Начните с месных. Может у человека серьезные планы. Пасека на 145 рамку и сразу Бакфаст.Пусть попробует. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Кривченко Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 19 хвилин тому, Стрельчук Олег Анатольович сказав: Пасека на 145 рамку и сразу Бакфаст.Пусть попробует. Да пусть пробует, просто зачем переплачивать? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Винодел Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Може в когось чи комусь дае але не обов'язково вам чи мені.По 100 це дуже смілива мрія,це я з вершин свого життевого і професійного досвіду. Link to comment Share on other sites More sharing options...
realto Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 3 години тому, =Damien= сказав: Доброго времени суток, ув. форумчане! Весной хочу преобрести 5-6 пакетов бакфаста. Предпочтительно 145-я рамка, но и 300-я, как вариант, тоже подойдёт. Территориально Запорожье +/- 150-200км, если самовывоз. Рассматриваются варианты доставки транспортной компанией, если дальше. Есть ли пчеловоды, готовые продать хороших пчёл начинающему пчеловоду? С уважением, Артём. поставив перший лайк, бакфаст має свою специфіку яку потрібно розуміти, брат Адам їх дуже довго відбирав, а взяток основний у нього був з вереска, який цвіте в вересні. є люди які качають по 2-3 рази соняшник на півдні і беруть по 100 кг з бакфаста, а деякі з тих же маток скажімо на півночі ( де немає трьох посівів соняшника які цвітуть один після одного) не мають таких результатів... безумовною перевагою бакфаст є миролюбність, і дачники їх за це дуже цінують... але зимувати бакфаст потрібно великими клубами 8-12 рам дадан... що у новачків ну дуже не легко виходить, все хотять їх ділити і особливо коли потрібно зєднувати... можливо спочатку спробуйте карніку чи карптаку - вони більш стійкі до пасічників. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олег77 Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 Я буду,продавать 145,300,а також єсть і 230 но не дешево,бакфаст,якщо зацікавлені,перезвоните. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seos Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 7 годин тому, realto сказав: безумовною перевагою бакфаст є миролюбність, і дачники їх за це дуже цінують... Як на мене, то карніка тройзек не поступається по миролюбності бакфасту, а по раннім медозборам ще й взуває його. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Андрій Сумчанин Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 10 минут назад, Seos сказал: Як на мене, то карніка тройзек не поступається по миролюбності бакфасту, а по раннім медозборам ще й взуває його. У карніки миролюбність це її основна ознака, і я міряю всіх інших в плані миролюбності по карніці. Ну а по весняному розвитку і весняних медозборах карніку ще ніхто не перевершив у мене на пасіці Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASHA.OK Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 12 години тому, =Damien= сказав: Доброго времени суток, ув. форумчане! Весной хочу преобрести 5-6 пакетов бакфаста. Предпочтительно 145-я рамка, но и 300-я, как вариант, тоже подойдёт. Щось не бачу в повідомленні просьби про пораду на рахунок породи Чи в карніководів наскільки погані справи з продажами пакетів і маток що треба в кожну тему влізти з карнікою 12 години тому, blondex сказав: Начните с месных. Тут згідний. Якщо немає досвіду, то як то кажуть "тренируйся на кошках" в смислі на місцевих 2 години тому, Seos сказав: Як на мене, то карніка тройзек не поступається по миролюбності бакфасту, а по раннім медозборам ще й взуває його. Знову таж ситуація Не говоріть за весь бакфаст, а за конкретну лінію. Карніка теж не вся одинакова і Ви назвали конкретну лінію Тройзек, а бакфаст у Вас якийсь безликий 2 години тому, Андрій Сумчанин сказав: У карніки миролюбність це її основна ознака, і я міряю всіх інших в плані миролюбності по карніці. Ну а по весняному розвитку і весняних медозборах карніку ще ніхто не перевершив у мене на пасіці Тут ключова фраза "у мене на пасіці", та і по миролюбності карніка програє бакфасту однозначно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Андрій Сумчанин Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 2 часа назад, SASHA.OK сказал: Тут ключова фраза "у мене на пасіці", та і по миролюбності карніка програє бакфасту однозначно Саша, я в своєму коментарі про бакфаст не згадував, проте можу сказати що бакфаст ф1 по миролюбності в мене був на рівні з карнікою чистою та ф1, але в ф2 вже починалось розщепелння по цій ознаці і з"являлися жовтасті "звірки" на моєму місцевому трутфоні, а карніка і в ф2 була спокійна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASHA.OK Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 9 хвилин тому, Андрій Сумчанин сказав: в ф2 вже починалось розщепелння по цій ознаці і з"являлися жовтасті "звірки" на моєму місцевому трутфоні Андрій, я згідний що в F2 починає проявлятись деяка "неспокійність", агресивністю неможу назвати, так як не кидаються на тебе, а просто кілька бджіл починає кружляти навколо тебе. Також немає такої рівномірності між F2 як між F1, але і по медозбору саме F2 "рвуть" всіх, по крайній мірі в мене. P.S. Ладно заокругляємся, так як це не та тема і можемо получити Link to comment Share on other sites More sharing options...
=Damien= Posted September 25, 2017 Author Share Posted September 25, 2017 Наверно стОит немного объяснить ход моей мысли. Может кто-то подскажет, в таком случае, что-то с высоты опыта. Из планов на первый год: ничего не делить, пусть растут в нормальную семью, принесут себе на зиму, вот и ладушки)) А там доживём до весны и посмотрим. Из медоносов, в моём случае, это сады, акация(не сказать что много, но и не мало), разнотравье и подсолнух. Последнего очень много. Цветёт в несколько заходов. Поэтому есть опасения что карника зальется, и в силу моей неопытности что-то пойдёт не так. А впереди зима... У баков вроде с этим проблем нет. В будущем, конечно же попробую, но это уже другая история. По поводу местных, что-то не очень хочется. И дело не только в том сколько они мёда носят, а и в миролюбии. Не хочется подходить к пчёлам в скафандре. А местные пчеловоды так и работают. Плюс рои... Вот как-то так Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seos Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 5 годин тому, SASHA.OK сказав: Знову таж ситуація Не говоріть за весь бакфаст, а за конкретну лінію. Карніка теж не вся одинакова і Ви назвали конкретну лінію Тройзек, а бакфаст у Вас якийсь безликий Пробував бакфаст різних ліній, і з раннім весняним стартом не бачив жодної, якщо Ви мені назвете таку лінію, то буду дуже вдячний. Да, якщо пускать в зиму на 10 рамках, то стартує не на багато гірше карніки, але кормів за зиму така сім'я з'їсть в рази більше за карніку. Є свої переваги у баків, сперечатись не буду і тримаю в себе з 10 сімей на пасці, але основа в мене карніка і по миролюбності вони не поступаються бакам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
torr Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 15 часов назад, realto сказал: більш стійкі до пасічників. А вот это верно.Начинать с баков риск. может и охота пчеловодить пропасть. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taras NTG Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 Теж не раджу новачку начинать з баківНадіслано від мого SM-T116, використовуючи Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
elesey71 Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 2 часа назад, Seos сказал: але основа в мене карніка і по миролюбності вони не поступаються бакам. Не знаю, может у меня баки не те, или я не умею с ними работать, но карника у меня работает лучше, тоже посоветовал бы начать с местных, те сразу научат как не надо с пчелой работать Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seos Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 3 хвилини тому, elesey71 сказав: Не знаю, может у меня баки не те, или я не умею с ними работать, но карника у меня работает лучше, тоже посоветовал бы начать с местных, те сразу научат как не надо с пчелой работать Для чого такий екстрим, ще поліську запропонуйте? Раджу саме карніку, спокійна, медова, з хорошою зимівлею, як то кажуть - те що лікар приписав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Кривченко Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 6 хвилин тому, Seos сказав: Для чого такий екстрим, ще поліську запропонуйте? Раджу саме карніку, спокійна, медова, з хорошою зимівлею, як то кажуть - те що лікар приписав. Місцевих можна придбати дешевше, за ціною пакета бака чи карніки - сім'ю, у червні можна зробити відводки на маток бакфаста чи карніки. А у сім'ях поміняти маток після соняшника - от і все. Так раціональніше. Зате на місцевій помісі починаючий пасічник "вкусить" шматок граніту науки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Кривченко Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 Да і не всі місцеві поготовно звірі. В основному дав пару клубів диму і працюєш. Хоча в сім'ї не без виродка - всякі трапляються. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elesey71 Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 19 минут назад, Seos сказал: Для чого такий екстрим, ще поліську запропонуйте? Раджу саме карніку, спокійна, медова, з хорошою зимівлею, як то кажуть - те що лікар приписав. Почему, же? У меня на пасеке 80% семей местные, никто по пасеке не гоняет, получить от них можно если полезешь поздно, ил в плохую погоду, а так все отлично. Когда идет взяток можно работать без маски и дымаря, может ко мне в ловушки сплошняком карника залетает Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пасечник1984 Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 4 минуты назад, blondex сказал: Да і не всі місцеві поготовно звірі. В основному дав пару клубів диму і працюєш. Хоча в сім'ї не без виродка - всякі трапляються. 1 минуту назад, elesey71 сказал: Почему, же? У меня на пасеке 80% семей местные, никто по пасеке не гоняет, получить от них можно если полезешь поздно, ил в плохую погоду, а так все отлично. Когда идет взяток можно работать без маски и дымаря, может ко мне в ловушки сплошняком карника залетает а карника выигрывает по сравнению с местными у вас на пасеке по медосбору? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elesey71 Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 1 минуту назад, Пасечник1984 сказал: а карника выигрывает по сравнению с местными у вас на пасеке по медосбору? Смотря как считать, в этом сезоне рекордистками были две местные, потом карника, а там все остальные. Если взять 10 семей местных и 10 карники, то последняя на круг принесла больше Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.