Перейти к содержанию

Умови розміщення оголошень продажу маток

Sanich

Рекомендуемые сообщения

В 18.09.2017 в 22:13, Sanich сказал:

Чтобы уяснить данный момент - родословная все равно нужна. ДАже если будет у нее только один или два предка по материнской линии. Хотя уверен, что у вас есть и 4 по материнской ветке. 

Припустимо , я буду продавати матки " без роду і племені " - місцеві ? Який вихід ? 

1 година тому, vovchik v сказав:

Припустимо , я буду продавати матки " без роду і племені " - місцеві ? Який вихід ? 

Навіть у такої матки відома мати, як мінімум. 

1 минуту назад, Sanich сказал:

Навіть у такої матки відома мати, як мінімум. 

Не завжди . Якщо відбір іде від пійманого рою , або сім,ї купленої без супровідних бумаг . 

1 хвилину тому, vovchik v сказав:

Не завжди . Якщо відбір іде від пійманого рою , або сім,ї купленої без супровідних бумаг . 

Тоді не буде родоводу. Але це має бути вказано в описі матки. 

2 хвилини тому, vovchik v сказав:

Тобто лінк на сторінку родоводу все одно має бути присутній. 

1 минуту назад, Sanich сказал:

Тоді не буде родоводу. Але це має бути вказано в описі матки. 

Але таких маток повинно бути не більше 30 згідно правилами . А я хочу " конвеєр " . Що тоді ? Окрім того я не є офіційним матководом ( ну , немає в мене підтверджуючих документів -не встиг зробити , або планую продавати маток лише декілька сезонів ) . Як в такому разі поступати ?

Тільки що, vovchik v сказав:

Але таких маток повинно бути не більше 30 згідно правилами . А я хочу " конвеєр " . Що тоді ? Окрім того я не є офіційним матководом ( ну , немає в мене підтверджуючих документів -не встиг зробити , або планую продавати маток лише декілька сезонів ) . Як в такому разі поступати ?

30 маток - це ліміт подачі безкоштовного оголошення. В іншому разі, тобто в разі конвеєра - це платне оголошення.

І в будь-якому випадку мати дочок має мати сторінку із родоводами. Якщо хтось хоче продавати випадкових свищевих маток із свої пасіки від неплемінних та неперевірених маток - на жаль йому Точок не підійде. 

3 хвилини тому, vovchik v сказав:

Окрім того я не є офіційним матководом ( ну , немає в мене підтверджуючих документів -не встиг зробити

Вперше чую, що матководи мають мати підтверджувальні документи в Україні. 

9 часов назад, Sanich сказал:

Якщо хтось хоче продавати випадкових свищевих маток із свої пасіки від неплемінних та неперевірених маток - на жаль йому Точок не підійде. 

Ну а если эта матка племенная ,от классовых родителей ,но не проверенная по потомству?И кто будет заключение давать, что матки проверенные и от них можно продавать?.Мне кажется здесь могут быть вопросы.В Европе классность матке Карника присваивают по проверке сестер а не потомства.Наверное  это относится только для неплеменных ,не имеющих сопроводительных документов?

Думаю тут дискусія не в зовсім вірному напрямку,

якщо хто буде продавати маток від невідомої породи, невідомої лінії... ітд...

Я так розумію це будуть робити тому що ті бджоли дуже добрі,  ( а інакше навіщо?)

так от введіть ту матку в систему і почніть родовід, проміряйте крильця визначіть що то за матка.

а якщо людям сподобається матеріал - то вони зможуть переглянути ваш родовід.

якщо ви впевнені в якості ваших бджіл то вам немає чого переживати і стіснятись продавати їх під вашим іменем.

у вас зявляється додаткова можливітсь - рекомендую розглядати це в такому ключі.

(продайте хоч тих 30 безкоштовних (маю на увазі розміщення рекламок) але класних маток) а далі буде видно чи підійде вам це.

6 часов назад, realto сказал:

проміряйте крильця визначіть що то за матка

Не у всіх є можливість це зробити самому . Можна відправити матеріал на помір , та це час якого літом немає ні в кого . 

введіть ту матку в систему і почніть родовід,

Хороша ідея , та як це зробити з нуля ? Хіба що подивитись куди приведуть заміри та включити універсальний довідник .

Думаю тут дискусія не в зовсім вірному напрямку,

Чому ? Викладення родоводу матки є обовязковим , якщо хочеш продати її на форумі . Суть ясна , механізм не ясний . Оскільки " безродним " маткам прийдеться " приліпити дворянство " або шукати інші площадки для продажів .

4 години тому, vovchik v сказав:

Не у всіх є можливість це зробити самому . Можна відправити матеріал на помір , та це час якого літом немає ні в кого . 

Хороша ідея , та як це зробити з нуля ? Хіба що подивитись куди приведуть заміри та включити універсальний довідник .

Чому ? Викладення родоводу матки є обовязковим , якщо хочеш продати її на форумі . Суть ясна , механізм не ясний . Оскільки " безродним " маткам прийдеться " приліпити дворянство " або шукати інші площадки для продажів .

дякую що прочитали, 

це все що я хотів написати на цю тему.

хіба ще додам - сильно не покладайтесь на якусь будь-яку окрему платформу, хіба що вона настільки стабільна в умовах і надає впевненості...

Хочеться звернути увагу, що намагання матководів обійти дане правило, піарячись в інших розділах і темах без найвності рекламної теми буде каратися, як недобросовісна реклама. 

• Sanich pinned this тема
  • Sanich locked this тема
  • Sanich unlocked this тема

Для стимулювання матководів розміщувати оголошення, відповідно до нових правил, додано наступний пункт до списку переваг в першому повідомленні.

Цитата
  • Можливість "мякої реклами" в інших розділах форуму, де по темі можна буде ділитися інформацією по матеріалу та його результатах. Але, звичайно, без прямих рекламних закликів купувати маток саме у даного матковода, або антиреклами інших матководів. (Для матководів не рекламодавців подібна поведінка буде вважатися недобросовісною рекламою, видалятися, а коритсувач отримувати попередження). 

Гарна новина для користувачів, хто має труднощі з додаванням родоводів. Ваня @Fabro погодився допомогти користувачам, у кого із цим виникають проблеми. Ваня запропонував робити родовід 1 матки безкоштовно, а розмір та засіб подяки матковода за наступні родоводи будуть визначатися самим матководом, в залежності, як він оцінить роботу Вані. Хочеться подякувати Вані, який допомагає зняти напругу в даному питанні, так як не всі мають достатні навики роботи із системою Електронний Журнал Пасічника та не всі хочуть або мають час навчатися. :az:

10 хвилин тому, realto сказав:

цікаво також чи тут родоводи для внутрішнього додатка програми? чи вони будуть після розміщення доступні як вебсайт для всіх ?  тобто будь хто зможе через інтернет їх знайти?

Родоводи будуть доступні на постійній основі. 

В 18.09.2017 в 21:37, Sanich сказал:

Для організаторів зустрічей Точка - будь-які оголошення безкоштовні на протязі двох років

Ото, Miro (п. Михайлові) повезло. 4 роки безкоштовних оголошень. А якщо чесно гідна невеличка нагорода за його працю для Точківців:ay:

• Sanich locked this тема

Продолжить в этой теме наверно будет уместней...

Пост такого характера попадает под понятие "не добросовестная реклама - пиар"?

"

Після Склєнарів та Зінгерів проглядував Пеххакерів та Пернерів.

У Пеххакерської карніки сила дуже гарна, на рівні Склєнарів, добротні сім'ї, по 10-12 рутовських рамок бджоли, лиш на рамку менше від склєнарської карніки.

Пернерська карніка йде силою як в середньому по пасіці, 9-10 рутовських рамок, вона з австрійських ліній мені подобається чи не найбільше своєю збалансованістю на протязі сезону, і восени також.  Її миролюбність в осінній період є показовою.

Тройзек 07 - третій сезон підряд ця лінія з-поміж німецьких виділяється силою перед зимою, як сім'ї з матками ф1, так і сама материнка, якій вже пішов третій рік.

"

• Sanich unlocked this тема
В 14.10.2017 в 16:12, Sanich сказав:

Гарна новина для користувачів, хто має труднощі з додаванням родоводів.

Може варто зафіксувати на відео сам процес і викласти в Ютубі....:hmm:

Тільки що, Бджолопотам сказав:

Може варто зафіксувати на відео сам процес і викласти в Ютубі....:hmm:

@Sanich якщо можна хотілось би почути про те при яких випадках допускається як прихована так і пряма реклама своїх маток. А зокрема згідно якого пункту правил відкрито рекламує своїх маток Іван Михайлович? Я зараз не придираюсь до Івана Михайловича, просто не можу зрозуміти механізм, чи тут індивідуальний підхід? :dntknw::hmm:

Вже кілька людей при заповненні родоводів піднімали питання, що не хочуть, щоб люди бачили його маток та в яких вони вуликах, тому уточнюю ще раз.

- інші користувачі будуть бачити лише тих маток, яким ви поставите галочку "публічна". Про всіх інших маток на вашій пасіці ніхто нічого крім вас не знає, крім випадків, що ви матку іншого матковода використовуєте в соєму родоводі - тоді такий матковод лише буде знати, що ви відмітили його матку як мати, але не більше.

- Інформація про кількість точків, вуликів та де яка матка знаходиться повністю приватна та ніхто її не може знати. 

• 3 months later...
В 18.09.2017 в 22:04, Sanich сказал:

Читайте уважно - "при наявності". Як нема, то нема. Це очікувано для українських порід бджіл. 

Подскажите я в матководстве новичок  как правильно оформить Украинскую степную или дворовую ) вообщем мне они в шестом поколении остались и менять породу я не планирую просто хочется  вести учет правильно ,чтобы был какой то порядок, и я мог дать документы к своим маткам ,..где будет моя фамилия и что это действительно мои матки 

14 часов назад, Николай К. сказал:

как правильно оформить Украинскую степную или дворовую )  и менять породу я не планирую просто хочется  вести учет правильно ,

Паспорт на матку можно купить даже сдесь на форуме а вот если они в 

14 часов назад, Николай К. сказал:

они в шестом поколении остались

то остаётся поставить прочерки ,там где папа и мама маток 

Фамилию свою можно написать даже заглавными буквами 

• 4 months later...

Доброго дня 

вісловлюю пропозицію зробити одну загальну тему по продажу/купівлі маток

для тих хто продає раптом зявившийся надлишок або поповнює нестачу маток

з прописом обовязкових умов в першому повідомленні (обовязкова інформація що вказується)

це для того щоб ті хто мають змогу продати 3-10 маток проплачувати обяву не будуть, а колегам запропонують дешевше (як правило)

вобщем для людей благодійність

Доповнення на Сезон 2019:

Враховуючи досвід 2018 року та відгуками, які отримала Адміністрація в телефонному та особистому спілкування, прийнято рішення розширити можливості подання оголошень продажу маток без необхідності самостійно заповнювати родоводи, або ж без таких взагалі і доповнити правила такими виключеннями и доповленнями.

- Підтримка системи http://bj.tochok.info може допомогти внести родовід матки за 200 грн за родовід. Для цього необхдно надати паспорт матки, або інформацію у іншому вигляді, з якої можна було б представнику підтримки зрозуміти родовід та мати активний аккаунт в даній системі родоводів та надати його деталі (пароль). 

- Можливе розміщення оголошення без родоводів взагалі, але при цьому до оголошення застосовується коефіцієнт х2. 

Як повідомлялося раніше, розділ продажу бджіл та маток був переміщений в архів та готовий для Сезону 2019. 

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...