bosik2017 Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 Синуацыя такая Есть маленький рой карники рамок 6 . Матка не сеяла да и пряталась не могли найти . Заказали покупную Хотели подселить , но при осмотре улея обнаружили засев на нескольких рамках. И как-раз пришла матка. Можна ли с этого роя взять 2 рамки пчели и подсадить им матку сделать маленький отводок чтобы сохранить матку. ?? как правиленее сделать планирую так рамки перекинуть в отводок и подселить матку в клеточке через день выломать выход матки в клеточке и запечатать канди пусть сами грызут канди и выпускают матку да еще рамки переставил в отводок закрыл летки поставил сироп и есть также на рамке мед плюс вощинка пускай тянут. Вопрос Когда открывать летки в отводке ??? можна на следующий день вечером или пусть посидят с закрытыми летками пару дней ????? Большое спасибо за ответ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергей Днепр Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 Как я формирую отводок .1-М.П 1-З.Р 1-С с 2 рамок трушу пчелу,в рамку с сушю заливаю 0.5 воды на 3 суток в подвал летки открытие на проветривание,через 3 суток выношу с подвала,так я подсаживаю бесплодных маток. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Джаз Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 57 минут назад, Сергей Днепр сказал: 1-М.П 1-З.Р 1-С с 2 может все таки понятней как-то, чуть голову не сломал 58 минут назад, Сергей Днепр сказал: 59 минут назад, Сергей Днепр сказал: .1-М.П так я подсаживаю бесплодных маток. Нипанятна однако. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергей Днепр Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 2 часа назад, Джаз сказал: может все таки понятней как-то, чуть голову не сломал Нипанятна однако. М-П Мёдо перговая рамка, З,Р закрытий расплод, С суш,подсаживаю бесплодок а таже плодних маток,после разгона маток на червление,отводок присоединяю к основной семе убрав старую матку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Джаз Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 46 минут назад, Сергей Днепр сказал: М-П Мёдо перговая рамка Ясно, чет подумал МП - матка плодная. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маркіян Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 Пізні відводки : Актуально, бо часто залишаються зайві матки з останнього виводу. Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 37 хвилин тому, Маркіян сказав: Пізні відводки : Актуально, бо часто залишаються зайві матки з останнього виводу. До таких відводків в серпні ще взяток потрібний, щоб в зиму наростити, а у нас його в серпні немає. А годувати сиропом цілий серпень, то трохи кучеряво виходить. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маркіян Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 А золотарник? Дати треба буде в кінці місяця 15 л сиропу. Нічого екстраординарного. Звичайна практика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
davolodya Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 2 години тому, Маркіян сказав: А золотарник? Дати треба буде в кінці місяця 15 л сиропу. Нічого екстраординарного. Звичайна практика. Золотарник нескрізь є, до того ж у великих кількостях. Для того, щоб наростити в зиму бджолу, треба буде годувати цілий серпень, в безвзятковий період, + загодівлю в зиму ніхто невідміняв, бо та серпнева підкормка вся піде на розвиток. Незнаю як у Вас, у мене в більшості сімей в серпні матки майже несіють, бо нема взятку. Золотарник є, але мало, і незавжди виділяє. . Сіяти починають,коли закормлюю в зимуЦього року дощі, то можливо будяки щось дадуть, і різнотрав'я , якщо потрібні відводки, про них варто подумати не в серпні, а значно швидше Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маркіян Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 21 час назад, davolodya сказал: Золотарник нескрізь є, до того ж у великих кількостях. Для того, щоб наростити в зиму бджолу, треба буде годувати цілий серпень, в безвзятковий період, + загодівлю в зиму ніхто невідміняв, бо та серпнева підкормка вся піде на розвиток. Незнаю як у Вас, у мене в більшості сімей в серпні матки майже несіють, бо нема взятку. Золотарник є, але мало, і незавжди виділяє. . Сіяти починають,коли закормлюю в зимуЦього року дощі, то можливо будяки щось дадуть, і різнотрав'я , якщо потрібні відводки, про них варто подумати не в серпні, а значно швидше Звичайно якщо нема взятку то так. У мене якраз підтримуючий завжди є до середини серпня. тому ніколи і не підгодовую. Але тут ролик скоріше не про те як збільшувати пасіку. Про що дійсно треба думати раніше, а як раціонально використати зайву бджолу у магазинах. І це практично без ослаблення сімей у серпні, а також зайвих маток. Тобто мова про непланове роблення відводків. Для чого це? А виявляється є сенс коли в кінці жовтня-листопаді побачимо слабкі сім"і, то такі відводки будуть як знахідка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.