Перейти к содержанию

Обмін насінням медоносів

Олексій Івженко

Рекомендуемые сообщения

41 минуты назад, Adler сказал:

я хочу пустирі засадити... але ви живете на півдні і не знаю як по адаптації дерези буде у мене. Не вимерзне?

48 минуты назад, Adler сказал:

цікаво ще чи дереза витримає -27...

Її ніщо не бере, якщо є на городі вивести дуже тяжко, Скільки не викопуй, все одно з під землі з коріння пускає паростки, здається що в неї коріння з самого центру землі. Мабуть через це і ніякої засухи не боїться і навіть коли все вигоріло бджоли є у неї на квітках. У нас її по пустирях, по під дороги та по під городи по межах достатньо.

3 часа назад, Adler сказал:

цікаво ще чи дереза витримає -27...

а у нас що, морозів більше -30 небуває! і раді б щоб вимерзла - не вимерзає.

9 часов назад, Adler сказал:

я хочу пустирі засадити... але ви живете на півдні і не знаю як по адаптації дерези буде у мене. Не вимерзне?

Повій звичайний, дереза (Lycium barbarum L.)

Та то така зараза, що як в землю потрапить, ні морозом, ні жодним катаклізмом її не винищиш. В мене в таких чагарниках тільки фазани живуть)) Ще раз повторюсь, можу на весні накопати цілий ящик відростків з корінням, тільки боюсь що на пошті засміють...))

9 часов назад, Pansky сказал:

а у нас що, морозів більше -30 небуває! і раді б щоб вимерзла - не вимерзає.

тому і подумав може б Ви мені вкопали чи нарізали черенків:) Що скажете?:)

11 минуту назад, Adler сказал:

тому і подумав може б Ви мені вкопали чи нарізали черенків:) Що скажете?:)

на жаль на даний момент часу накопати трішки проблематично, а весною без проблем. :hi:

3 часа назад, kastor сказал:

Та то така зараза, що як в землю потрапить, ні морозом, ні жодним катаклізмом її не винищиш. В мене в таких чагарниках тільки фазани живуть)) Ще раз повторюсь, можу на весні накопати цілий ящик відростків з корінням, тільки боюсь що на пошті засміють...))

цілий ящик не треба ;) але невеликий можна ) трохи накопати а дещо з черенків...

Ч як взагалі він краще розмножується кореневими відростками чи черенками?

Я хочу в себе засадити його, бо з медоносами туго, кругом пшениця і кукурудза, дерева ніхто не садить, всім побарабану. Ще залишилось декілька липок і то їм ще не довго...Треба садити дерава медоносні,, щоб діти наші знали смак справжнього меду, а не ріпакового ГМО цукру.

1 час назад, Adler сказал:

Кусок коріння з невеличким відрізком стебла напевне буде краще, але мені здається що люба його частина яка залишається в землі  дає паростки. Навіть маленький шматочок коріння.

1 час назад, Pansky сказал:

на жаль на даний момент часу накопати трішки проблематично, а весною без проблем. :hi:

если будет возможность и мне пару десятков корешков

Може всі бажаючі до мене весною з'їдуться, ліції по мішку корінців гарантовано!? :ay:

5 минут назад, альп сказал:

зроблю!

6 часов назад, Adler сказал:

цілий ящик не треба ;) але невеликий можна ) трохи накопати а дещо з черенків...

Я хочу в себе засадити його, бо з медоносами туго, кругом пшениця і кукурудза, дерева ніхто не садить, всім побарабану. Ще залишилось декілька липок і то їм ще не довго...Треба садити дерава медоносні,, щоб діти наші знали смак справжнього меду, а не ріпакового ГМО цукру.

Шановний, нагадайте будь ласка навесні. Мені такого добра не шкода))) Обєми поставки дерези обмежаться лише моїм болевим порогом)))

4 часа назад, альп сказал:

альп, у Вас на Запоріжжі це теж дефіцит?))) 

2 минуты назад, kastor сказал:

альп, у Вас на Запоріжжі це теж дефіцит?))) 

Вокруг села точно не видел, по окресностям Энергодара тоже на глаза не попадалась.  А мест где можно посадить медоносы - хватает (старые разобранные теплицы, разобранный птичник, брошенные уже лет 15 дачи, склон, д и в селе руины мастерских и детсадика)

1 минуту назад, альп сказал:

Вокруг села точно не видел, по окресностям Энергодара тоже на глаза не попадалась.  А мест где можно посадить медоносы - хватает (старые разобранные теплицы, разобранный птичник, брошенные уже лет 15 дачи, склон, д и в селе руины мастерских и детсадика)

Це дуже цікаво, в нас її валом, а до запорізької області не так і далеко....Ну якщо Панський Вас на забезпечить, пишіть весною, будемо розмножувати попляцію дерези на просторах Вітчизни;)! Але потім без нарікань!)))

20 минуты назад, kastor сказал:

Це дуже цікаво, в нас її валом, а до запорізької області не так і далеко....Ну якщо Панський Вас на забезпечить, пишіть весною, будемо розмножувати попляцію дерези на просторах Вітчизни;)! Але потім без нарікань!)))

Есть участок, там росли "маслины", их скоро довырезают на дрова. Участок около 5-6 га, если не больше. Травами засеять проблематично, т.к. бурьяны стоит по пояс, из-за корней деревьев вспахать еще более проблематично. А вот такой кустарник до саженцы деревьев медоносов будет самое оно

В 16.01.2016в18:09, kastor сказал:

если можно, я бы тоже от мелких ростков дерезы не отказался

Діду-сусіду розповів, що люди дуже ліції хочуть - для розплоду.... Довго смівся мій дід-сусід, каже:"зеленого їм наріж, нехай на січкарню переб'ють і сіють як зерно, спробуй ту муку визбирати - все прийметься!":ay: це так колись пакостили добрим сусідам.:hi:

14 часа назад, Note сказал:

если можно, я бы тоже от мелких ростков дерезы не отказался

обов'язково)) Весною пишіть, будете з дерезою)) В нас сьогодні трохи стихія вгамувалася..снігу 30 см. а перемети і до 2 м досягають... До дерези не дістанусь...

да сейчас она мне ни к чему)

пусть снег сойдет и земля размерзнется.

я просто в этом году практически все лето наблюдал за кустом, на котором всегда была куча пчел. Как-то по началу не обращал на него внимание и как-то даже пару лет назад хотел его выкорчевать. А тут смотрю, пчела его обожает. Оказалась дереза.

Так я тот куст как мог порассаживал, что не смог выкопать - прикопал ветки. Короче говоря, я такое у себя в районе пасеки видел пока только на ваточнике и на своем кусте дерезы. Больше в округе дерезы не наблюдал.

Но куст у меня не большой, где-то по пояс по высоте и растет практически на щебенке с песком. И ягод на нем как-то ну совсем мало. Если и было 10 штук в этом году, то хорошо. И то, очень маленькие.

Просто видел какие уже сушенные в магазине продаются. 

чекаю вже весни і ящик дерези:)
ще може хто знає, де можна знайти насіння амі зубної...

Софора японская - хто мав справу з цим?:hmm:

18 час назад, Pansky сказал:

Софора японская - хто мав справу з цим?:hmm:

придбав цього року трохи насіння софори,частину посіяв у грунт,решту заклав на стратифікацію.Може якийсь варіант та й вистрелить:hmm:

• 1 month later...

Хочу й собі дерези розвести. Панове, хто поділиться? 

В Saturday, January 16, 2016в18:09, kastor сказал:

В Saturday, January 16, 2016в11:37, Pansky сказал:

Виявляється дереза - це такзване Годжі, інші види якого (китайська, тибетська) зараз є "розпіареним" товаром, і продається від 5О-7О грн. за саджанець! 

1 час назад, Олексій Івженко сказал:

Хочу й собі дерези розвести. Панове, хто поділиться? 

Виявляється дереза - це такзване Годжі, інші види якого (китайська, тибетська) зараз є "розпіареним" товаром, і продається від 5О-7О грн. за саджанець! 

Писав, без питань накопаю вам "нашого Годжі". Заморитесь потім виводити:umora:. Звісно, оплата за доставку Ваша. А скільки накопаю...ну то як дозволить здоровя, бо руки колоти....

6 минут назад, kastor сказал:

Писав, без питань накопаю вам "нашого Годжі". Заморитесь потім виводити:umora:. Звісно, оплата за доставку Ваша. А скільки накопаю...ну то як дозволить здоровя, бо руки колоти....

Може й мені пару корінців вишлете:ah: Цього року вже не має, але на другий рік підкину Вам насіння головатня шароголового....

8 минут назад, kastor сказал:

А нехай і не виводиться :umora: Пустирів достатньо, "нелюди" на смітники перетворюють :(

Нехай краще "годжі" росте!

36 минуты назад, Бджолопотам сказал:

Може й мені пару корінців вишлете:ah: Цього року вже не має, але на другий рік підкину Вам насіння головатня шароголового....

Без питань. Але тепер мене беруть сумніви, чи це саме та "дереза"-годжі))) Дуже дивно, що в Ваших регіонах її немає... :umora:. Дивився в інеті, то дуже схожа...Правда плоди набагато менші...Може то якісь "каліровані" сорти?)))

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...