Галичанин Опубликовано 2 ноября, 2015 Share Опубликовано 2 ноября, 2015 Саме так. Планую дати фольгоізол 3 мм. між внутр. стінку та зовнішню фольгою до зовн. стінки. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nibond Опубликовано 2 ноября, 2015 Share Опубликовано 2 ноября, 2015 Саме так. Планую дати фольгоізол 3 мм. між внутр. стінку та зовнішню фольгою до зовн. стінки.По любому, гірше не буде. Теплоізоляції багато не буває. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 2 ноября, 2015 Share Опубликовано 2 ноября, 2015 По любому, гірше не буде. Теплоізоляції багато не буває.Бійся переутеплити! Десь таке читав у старовинній настанові для пасічників-початківців. І, думаю, ця настанова не так вже і далека від істинни. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nibond Опубликовано 3 ноября, 2015 Share Опубликовано 3 ноября, 2015 Бійся переутеплити! Десь таке читав у старовинній настанові для пасічників-початківців. І, думаю, ця настанова не так вже і далека від істинни. Я мав на увазі стінки вулика. В резерві ще стеля, пол і вентиляція.Цьогорічний приклад. Кінець літа і весь вересень, якраз період нарощування бджіл в зиму - стояла спека і навіть у вересні до 32°С. На сьогоднішній день сила сімей в пінопластових вуликах на 1-2 вулички більша. Нічим іншим, як теплоізоляцією від жари пояснити не можу. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 3 ноября, 2015 Share Опубликовано 3 ноября, 2015 Я мав на увазі стінки вулика. В резерві ще стеля, пол і вентиляція.Цьогорічний приклад. Кінець літа і весь вересень, якраз період нарощування бджіл в зиму - стояла спека і навіть у вересні до 32°С. На сьогоднішній день сила сімей в пінопластових вуликах на 1-2 вулички більша. Нічим іншим, як теплоізоляцією від жари пояснити не можу.теплий вулик спонукає до більш рихлого клубу, і, як наслідок, візуально здається що там більше бджіл. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Галичанин Опубликовано 3 ноября, 2015 Share Опубликовано 3 ноября, 2015 Я мав на увазі стінки вулика. В резерві ще стеля, пол і вентиляція.Цьогорічний приклад. Кінець літа і весь вересень, якраз період нарощування бджіл в зиму - стояла спека і навіть у вересні до 32°С. На сьогоднішній день сила сімей в пінопластових вуликах на 1-2 вулички більша. Нічим іншим, як теплоізоляцією від жари пояснити не можу.Цілком можливо. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nibond Опубликовано 3 ноября, 2015 Share Опубликовано 3 ноября, 2015 теплий вулик спонукає до більш рихлого клубу, і, як наслідок, візуально здається що там більше бджіл. Оцінка була інакше. Під час формування гнізд в зиму доводилось переставляти, перетрушувати, видаляти маломедні стільники - оцінка порамочно. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 4 ноября, 2015 Share Опубликовано 4 ноября, 2015 теплий вулик спонукає до більш рихлого клубу, і, як наслідок, візуально здається що там більше бджіл. Підтримую вашу думку! Оцінка була інакше. Під час формування гнізд в зиму доводилось переставляти, перетрушувати, видаляти маломедні стільники - оцінка порамочно.А скільки зараз займають у вас рамок і яких ? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
roman-1 Опубликовано 4 ноября, 2015 Share Опубликовано 4 ноября, 2015 теплий вулик спонукає до більш рихлого клубу, і, як наслідок, візуально здається що там більше бджіл. рихлість клуба більше залежить від верхнього утеплення ніж від утеплених стінок. а також від підрамкового простору. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nibond Опубликовано 4 ноября, 2015 Share Опубликовано 4 ноября, 2015 А скільки зараз займають у вас рамок і яких ?Самостійно набрали силу: сильні - 8, декілька -9, основна маса - 6-7 рамок Дадана. За рахунок підсилення відводками підігнав у зиму до 8-9. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 5 ноября, 2015 Share Опубликовано 5 ноября, 2015 рихлість клуба більше залежить від верхнього утеплення ніж від утеплених стінок. а також від підрамкового простору.Рихлість клубу найбільше залежить від стану погоди навколо вулика. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
владислав78 Опубликовано 6 ноября, 2015 Share Опубликовано 6 ноября, 2015 Подскажите пожалуйста чем вреден рыхлый клуб, только лишь что пчёлы съедают больше мёда? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
BVL_Studio Опубликовано 6 ноября, 2015 Share Опубликовано 6 ноября, 2015 А если мороз ударит ночью и пчелы с крайних рамок там и останутся замерзнут я такое наблюдал в прошлом году Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
гигиги Опубликовано 6 ноября, 2015 Share Опубликовано 6 ноября, 2015 Подскажите пожалуйста чем вреден рыхлый клуб, только лишь что пчёлы съедают больше мёда? Я так думаю, що рихлий клуб - це неприродній для бджіл стан. Клуб повинний бути щільний, а бджоли спокійні, малорухливі. Але різні обставини можуть спричинити неспокій у вулику, бджоли будуть масово гинути поза клубом і сім'я загине. Я помітив, що сім'ї, які з початку зими весь час непокоїлися, сильно гуділи, не збиралися в нормальний клуб, до весни не доживали, або несли великі втрати. Причини можуть бути різні: хвороби, закліщеність, миші, погана вентиляція, поганий корм. А если мороз ударит ночью и пчелы с крайних рамок там и останутся замерзнут я такое наблюдал в прошлом годуНу це прописна істина. Скоротити гнізда по максимуму, щоби на крайніх вуличках сиділо багато бджіл, тоді мороз їм не страшний. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 6 ноября, 2015 Share Опубликовано 6 ноября, 2015 Я так думаю, що рихлий клуб - це неприродній для бджіл стан. Клуб повинний бути щільний, Чимало тут залеже від погоди. І рихлість клубу теж. А неспокій під час зими найчастіше через втрачену матку та зіпсований корм. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.