Jump to content

Пристосування для обприскування бджіл

ДобровоЛ
 Share

Recommended Posts

Обробка рідкими ліками та оприскування роїв з метою їх заспокоєння та збору в роївні, а також об'єднання чи підсилення сімей передбачає застосування різних пристроїв типу "Росинки","Леміри" або ж пластикового посуду з-під різних напоїв, на які вкручують різні пристосування при допомозі котрих рідину можна наносити дуже дрібними краплинами (дощування). Я подібними оприскувачами обробляю сім'ї біпіном, що значно поліпшує ефективність обробітку, зменшує використання препаратів у порівнянні зі шпріцом. Але зламався мій оприскувач. Тож, шукаючи щось подібне, нещодавно в "Новій лінії" натрапив на дуже цікаву річ у цьому плані під назвою "Леміра". Дуже вже ефективна, думаю, що навіть колорадського жука нею можна травити. Спосіб обробітку,- заливаєте 1,2 літра розчину, накачуєте верхнім насосом повітря,а далі, нажимаючи на гашетку обробляєте що потрібно,- дуже зручно для пасіки. Думаю весною спробувати цей пристрій ще й для фарбування... Фото цього цікавого пристрою додаю. Ну, а хто має інші поради щодо оприскувачів, крім рота , звичайно. :umora:, прошу поділитися досвідом.post-6465-1417384777_thumb.jpg post-6465-1417384740_thumb.jpgpost-6465-1417384707_thumb.jpg

Тож, шукаючи щось подібне, нещодавно в "Новій лінії" натрапив на дуже цікаву річ у цьому плані під назвою "Леміра". Дуже вже ефективна, думаю, що навіть колорадського жука нею можна травити. Спосіб обробітку,- заливаєте 1,2 літра розчину, накачуєте верхнім насосом повітря,а далі, нажимаючи на гашетку обробляєте що потрібно,- дуже зручно для пасіки. Думаю весною спробувати цей пристрій ще й для фарбування... Фото цього цікавого пристрою додаю.

И что стот такое чудо.

Я себе приобрел Marolex, после росинки это вещь. Купил на 1,5 литра, цена тогда была 50 грн.

post-1693-1417429775_thumb.jpg

Тож, шукаючи щось подібне, нещодавно в "Новій лінії" натрапив на дуже цікаву річ у цьому плані під назвою "Леміра". Дуже вже ефективна, думаю, що навіть колорадського жука нею можна травити. Спосіб обробітку,- заливаєте 1,2 літра розчину, накачуєте верхнім насосом повітря,а далі, нажимаючи на гашетку обробляєте що потрібно,- дуже зручно для пасіки. Думаю весною спробувати цей пристрій ще й для фарбування... Фото цього цікавого пристрою додаю.

И что стот такое чудо.
Еникиой Ну, не вважайте як за рекламу, бо сам дуже довго шукав щось подібне, витратив масу часу. :ah: Я сплатив 60 грвн. Але дуже зручне обладнання! Можна регулювати на соплі струйку від тонкої (зручно окроплювати рої чи при нападах бджіл) й до мілкодеспенсерної - тобто майже туманного дощування (обробка порамочно біпіном, щавелкою). При прасуванні теж можна застосовувати. Ну, і головне, що після накачування зручно проводити обробку однією рукою, натискаючи на гашетку. Прочитав там, що виготовляють цей пристрій у Дніпропетровську, тобто - продукт український. Але жаль, що найпростіша інструкція там пока відсутня. :ay:Фомич А вони, доречі, чимось схожі. wink.gif Сообщение отредактировал ДобровоЛ - Сегодня, 17:02

Можна регулювати на соплі струйку від тонкої (зручно окроплювати рої чи при нападах бджіл) й до мілкодеспенсерної - тобто майже туманного дощування (обробка порамочно біпіном, щавелкою). При прасуванні теж можна застосовувати. Ну, і головне, що після накачування зручно проводити обробку однією рукою, натискаючи на гашетку. Прочитав там, що виготовляють цей пристрій у Дніпропетровську, тобто - продукт український. Але жаль, що найпростіша інструкція там пока відсутня. ay.gif

Я себе приобрел Marolex, после росинки это вещь.

У росинки в таких же пределах регулируется сопло. Единственное различие в системе подачи жидкости. Насос создаёт давление сразу, а в росинке надо постоянно подкачивать. Других каких-либо отличий я не вижу. Может быть потому что сужу о нём только с ваших постов

Других каких-либо отличий я не вижу.

Но после того как начинаеш пользоваться приблудами с насосом, начинаеш чувствовать эту разницу :az::umora: у меня две таких post-2465-1417447499_thumb.jpg

Но после того как начинаеш пользоваться приблудами с насосом

Почему приблудами???

Первую такую приблуду я выменял у "пшека" на две пачки "БТ" на автостоянке под Краковом . Он "буржуй недорезаный" фонари в машине с ее помощью протирал :blink::umora: Особым успехом пользовалась для разлива водки в гараже вечерами:ay: ( разницу между нами и пшеком чувтсвуете :umora: ). Ее у меня даже в аренду брали :umora: А вообще, есть такие аж две на пасеке, но только сейчас прочитал что это "лемира".

Первую такую приблуду я выменял у "пшека" на две пачки "БТ" на автостоянке под Краковом . Он "буржуй недорезаный" фонари в машине с ее помощью протирал :blink::umora: Особым успехом пользовалась для разлива водки в гараже вечерами:ay: ( разницу между нами и пшеком чувтсвуете :umora: ). Ее у меня даже в аренду брали :umora: А вообще, есть такие аж две на пасеке, но только сейчас прочитал что это "лемира".
Якщо бути точним,Рус, то - "Леміра" ОП-301-01. Правда що це значить ніде не можливо дізнатися. Та це, як на мене, абсолютно не суттєво! Козаки (запорожці) на парсунках писали,- "Можете мене й горшком назвати, - тільки не ставте мене у піч..." Не важлива назва, важливо, що це дійсно зручна й потрібна на пасіці річ (ну, а в гаражі, замість бармена- це безумовно знахідка :IMHO: спробую і я :friend_drink: .) :umora:

• 3 weeks later...
Фомич А вони, доречі, чимось схожі.

ДобровоЛ, Вы правы, очень много общего, особенно в описании
Можна регулювати на соплі струйку від тонкої (зручно окроплювати рої чи при нападах бджіл) й до мілкодеспенсерної - тобто майже туманного дощування (обробка порамочно біпіном, щавелкою). При прасуванні теж можна застосовувати. Ну, і головне, що після накачування зручно проводити обробку однією рукою, натискаючи на гашетку.

Есть конечно и отличия: изготавливается Marolex в Польше, комплектуется дополнительной форсункой, качество изготовления очень высокое.

Фомич А вони, доречі, чимось схожі.

ДобровоЛ, Вы правы, очень много общего, особенно в описании
Можна регулювати на соплі струйку від тонкої (зручно окроплювати рої чи при нападах бджіл) й до мілкодеспенсерної - тобто майже туманного дощування (обробка порамочно біпіном, щавелкою). При прасуванні теж можна застосовувати. Ну, і головне, що після накачування зручно проводити обробку однією рукою, натискаючи на гашетку.

Есть конечно и отличия: изготавливается Marolex в Польше, комплектуется дополнительной форсункой, качество изготовления очень высокое.
Скажіть, будь ласка. Чи залишається рідина у колбі, скільки, як працює у положенні близькому до горизонтального?Дякую. :hi:

• 3 weeks later...
Скажіть, будь ласка. Чи залишається рідина у колбі, скільки, як працює у положенні близькому до горизонтального?Дякую. :hi:
Пробував заливати зовсім краплі, - працював. При горизонтальному положенні,- самі розумієте,- залежить від місця знаходження кінця трубки, що подає рідину до сопла,- треба щоб вона знаходилася у розчині.

• 1 month later...

Ліпшого. зручнішого та дешевшого приладу для обробки бджіл водяним розчином біпіну чи мурашиної кислоти - не знайти, повірте. І ніякі шпріци не можуть і на долю замінити зручність і надійність цього механізму! :ay:

маю схожий девайс :af: .Для обробки ще не пробував :ah: . треба буде потестити...

маю схожий девайс :af: .Для обробки ще не пробував :ah: . треба буде потестити...
Спробуйте, дійсно не пожалкуєте. Апарат - саме той!

Якщо бути точним,Рус, то - "Леміра" ОП-301-01. Правда що це значить ніде не можливо дізнатися.
Чому ж неможливо? Ось він На сайті зазначена вартість 38 грн для самого маленького (1.2 л) Є більші - 2л, 2,5л Чи Ви щось інше мали на увазі?

Якщо бути точним,Рус, то - "Леміра" ОП-301-01. Правда що це значить ніде не можливо дізнатися.
Чому ж неможливо? Ось він На сайті зазначена вартість 38 грн для самого маленького (1.2 л) Є більші - 2л, 2,5л Чи Ви щось інше мали на увазі?
Рейл, точно так, дякую, земляче! Але я про оті - "ОП-301-01", - що воно,- одному Богу й відомо. :umora:

Ну щось на зразок "Опрыскиватель пневматический" (ОП) 301 - номер серії, 01 - модифікація

Ну щось на зразок "Опрыскиватель пневматический" (ОП) 301 - номер серії, 01 - модифікація
Можливо, що й так. Але річ майже незамінима на пасіці. Це точно. А особливо для обробітку бджіл та, якщо таке буває,- обприскування роїв теж :ay::ole_ole: .

А я второй год пользуюсь за 10 грн. вот такой росинкой post-7698-1423776423_thumb.jpg , правда в основном, для распыления воды туманом, вместо дымаря...

А я второй год пользуюсь за 10 грн. вот такой росинкой post-7698-1423776423_thumb.jpg , правда в основном, для распыления воды туманом, вместо дымаря...
І річ гарна ж. Ну це ще один параграф до теми про використання пластикових пляшок на пасіці (десь таку тему я зустрічав). :ay:

А я второй год пользуюсь за 10 грн. вот такой росинкой Прикрепленное изображение , правда в основном, для распыления воды туманом, вместо дымаря...

Один недостаток, обе руки заняты. :ax:

А я второй год пользуюсь за 10 грн. вот такой росинкой Прикрепленное изображение , правда в основном, для распыления воды туманом, вместо дымаря...

Парочку взял бы - это запорожские?

Парочку взял бы - это запорожские?
Не знаю чьи, брал у себя на базаре. А вторая рука свободна. Воздух накачал и работаешь с одним ульем. Хватает.