Jump to content

Распечатка медовых рамок

Strelec
 Share

Recommended Posts

Давно присматриваюсь как бы механизировать процес распечатки рамок при качке меда.Но покупать дорого,а самому сделать нигде не встречал подходящей конструкции.Может у кого есть идеи?! :ah:

• Like 1

В журнале "Пчеловодство" №4. 1986год. на стр 24 есть устройство для распечатывания сотов. Может подойдет, пробуйте.

post-6-1237709863_thumb.jpg

post-6-1237709875_thumb.jpg

Давно присматриваюсь как бы механизировать процес распечатки рамок при качке меда.

Механизмы возможно нужны будут только после 100-й семьи. А сегодня при выкачке для тебя нож (укороченый) и хорошая вилка в самый раз. :az: Нож - для ровных сотов. Вилка - для бугристых.

Вилка - для бугристых

Я до сих пор не могу понять, для чего на соте оставлять бугры после вилки? Ровные соты как по мне лучше чем с буграми, пользуюсь тока ножом. В последнее время все больше говорят о полезных свойствах забруса. Под восковой крышечкой скапливается фермент лицицин больно полезная штука. Так этого фермента в забрусе больше в 20 раз чем в сотовом меде и в с сто с лишним раз больше чем центробежном. Я к тому, что используя машинку для распечатывая сот, можно лишиться такого ценного продукта как забрус.
  • Like 1

В журнале "Бджолярський круг" №1-2009 по данной теме есть статья "Новий тип розпечатувача стільників" - для больших пасек даже очень интересно и просто

• 1 month later...
:hi: Добре розпичатувати стільники феном а також розігрітою пластиною від фотоглянцевача

а також розігрітою пластиною від фотоглянцевача

А в деталях...

• 3 months later...
Добре розпичатувати стільники паровим ножем

А детальніше конструкцію можна? :)

А 5-метилфурфурол не получится с нагревом? Сколько там градусов надо?

Що цікавить?

Все. :baby:

post-1310-1250535777_thumb.jpg
Що цікавить?

Все. :baby:
На середньому фото паровий котел.,працює на пропані.Підпитка котла водою автоматична. Зранку запалив а в кінці дня закрив кран на балоні.Молоді рамки розпечатує :ay:

На середньому фото паровий котел.,працює на пропані.

То из области фантастики... :IMHO1: Пропан... Котел такой здоровенный.... А смысл?

Какая фантастика,Бортник?!У человека семь десятков семей.Греть на такое количество рамок воду спиртовкой--замучаешся.А в таких условиях баллон с пропаном--то,что надо.Там же сразу и обед разогреют,и инструмент хорошо вымоют. :IMHO1:

Греть на такое количество рамок воду спиртовкой--замучаешся.А в таких условиях баллон с пропаном--то,что надо.

Меня интересует расход пропана в данном случае.

На середньому фото паровий котел.,працює на пропані.Підпитка котла водою автоматична. Зранку запалив а в кінці дня закрив кран на балоні.Молоді рамки розпечатує ay.gif

Ви тільки не гнівайтесь. але я інженер і мені цікава детальна конструкція... Я розумію. що технічну документацію Ви тут не викладете... АЛЕ: Судячи з сірникової коробки. парогенератор з ніжками десь біля 30 см висоти. Збоку вузеньке - це що. балон з газом? Чи газ підводиться від гавоводу? Бо такого балончика на цілий день не вистачить по-любому... Яка конструкція парогенератора. себто як сконструйований бачок і пальник? З чого зроблений ніж? Трубка з парою з якого матеріалу. як прикріплена до ножа? І не видно як той ніж під"єднаний до парогенератора. Ще ж має бути патрубок для відведення конденсату... :ah: І ще питання - чи Ви користувались електроножем? В чому перевага парового?

На середньому фото паровий котел.,працює на пропані.Підпитка котла водою автоматична. Зранку запалив а в кінці дня закрив кран на балоні.Молоді рамки розпечатує ay.gif

Ви тільки не гнівайтесь. але я інженер і мені цікава детальна конструкція... Я розумію. що технічну документацію Ви тут не викладете... АЛЕ: Судячи з сірникової коробки. парогенератор з ніжками десь біля 30 см висоти. Збоку вузеньке - це що. балон з газом? Чи газ підводиться від гавоводу? Бо такого балончика на цілий день не вистачить по-любому... Яка конструкція парогенератора. себто як сконструйований бачок і пальник? З чого зроблений ніж? Трубка з парою з якого матеріалу. як прикріплена до ножа? І не видно як той ніж під"єднаний до парогенератора. Ще ж має бути патрубок для відведення конденсату... :ah: І ще питання - чи Ви користувались електроножем? В чому перевага парового?
Відповідаю: Лезо ножа може бути любим,паровий канал-штамп із міді "Збоку вузеньке"- датчик рівня води Парогенератор має розвинуту поверхню нагріву із мідних оребрених труб,газовий пальник з дюзою діаметром 0,15 мм,управління підживленням на мікроконтроллері,газу споживає дуже мало Елетроніж,я думаю, буде важким і незручним

газу споживає дуже мало

Мало - это сколько? Каков объем воды в котле? И какое рабочее давление? И расход пара тоже немаловажный параметр. :hi:

газу споживає дуже мало

Мало - это сколько? Каков объем воды в котле? И какое рабочее давление? И расход пара тоже немаловажный параметр. :hi:
Того, про що Ви питаєте, ніхто неміряв; але приблизно: газу-0,1 кг за годину, обєм води- 1 л, тиск-1,1 ата, потужність ор. 200 вт З повагою.

тиск-1,1 ата, потужність ор. 200 вт

Тогда понятно, система работоспособна. :hi:

Видно,что человеку сорвали крышу (в самом хорошем понимании слова) не только пчелы,но и научно-техническая революция.Вот бы и меня так ударило :umora: А по-серьйозному--Вы молодец!

• 5 months later...
:hi: Добре розпичатувати стільники феном а також розігрітою пластиною від фотоглянцевача
Переглядав сайти.На якомусь (європейському) рекламували розпечатування методом поливання рамки гарячим воском. Доцільність для мене сумнівна, але установка виглядає добротна, не з розряду "сам пан склепав".