Strelec Posted March 18, 2009 Share Posted March 18, 2009 Давно присматриваюсь как бы механизировать процес распечатки рамок при качке меда.Но покупать дорого,а самому сделать нигде не встречал подходящей конструкции.Может у кого есть идеи?! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 В журнале "Пчеловодство" №4. 1986год. на стр 24 есть устройство для распечатывания сотов. Может подойдет, пробуйте. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Анатолий Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Давно присматриваюсь как бы механизировать процес распечатки рамок при качке меда. ? Механизмы возможно нужны будут только после 100-й семьи. А сегодня при выкачке для тебя нож (укороченый) и хорошая вилка в самый раз. Нож - для ровных сотов. Вилка - для бугристых. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bdjol Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Вилка - для бугристых ? Я до сих пор не могу понять, для чего на соте оставлять бугры после вилки? Ровные соты как по мне лучше чем с буграми, пользуюсь тока ножом. В последнее время все больше говорят о полезных свойствах забруса. Под восковой крышечкой скапливается фермент лицицин больно полезная штука. Так этого фермента в забрусе больше в 20 раз чем в сотовом меде и в с сто с лишним раз больше чем центробежном. Я к тому, что используя машинку для распечатывая сот, можно лишиться такого ценного продукта как забрус. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dust Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 В журнале "Бджолярський круг" №1-2009 по данной теме есть статья "Новий тип розпечатувача стільників" - для больших пасек даже очень интересно и просто Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
п.о.д. Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 Добре розпичатувати стільники феном а також розігрітою пластиною від фотоглянцевача Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 а також розігрітою пластиною від фотоглянцевача ← А в деталях... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Андрійович Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Добре розпичатувати стільники паровим ножем Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Добре розпичатувати стільники паровим ножем ← А детальніше конструкцію можна? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Андрійович Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Що цікавить? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gri Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 А 5-метилфурфурол не получится с нагревом? Сколько там градусов надо? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Що цікавить? ← Все. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Андрійович Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Що цікавить? ? Все. На середньому фото паровий котел.,працює на пропані.Підпитка котла водою автоматична. Зранку запалив а в кінці дня закрив кран на балоні.Молоді рамки розпечатує Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 На середньому фото паровий котел.,працює на пропані. ← То из области фантастики... Пропан... Котел такой здоровенный.... А смысл? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hena Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Какая фантастика,Бортник?!У человека семь десятков семей.Греть на такое количество рамок воду спиртовкой--замучаешся.А в таких условиях баллон с пропаном--то,что надо.Там же сразу и обед разогреют,и инструмент хорошо вымоют. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Греть на такое количество рамок воду спиртовкой--замучаешся.А в таких условиях баллон с пропаном--то,что надо. ← Меня интересует расход пропана в данном случае. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 На середньому фото паровий котел.,працює на пропані.Підпитка котла водою автоматична. Зранку запалив а в кінці дня закрив кран на балоні.Молоді рамки розпечатує ay.gif ← Ви тільки не гнівайтесь. але я інженер і мені цікава детальна конструкція... Я розумію. що технічну документацію Ви тут не викладете... АЛЕ: Судячи з сірникової коробки. парогенератор з ніжками десь біля 30 см висоти. Збоку вузеньке - це що. балон з газом? Чи газ підводиться від гавоводу? Бо такого балончика на цілий день не вистачить по-любому... Яка конструкція парогенератора. себто як сконструйований бачок і пальник? З чого зроблений ніж? Трубка з парою з якого матеріалу. як прикріплена до ножа? І не видно як той ніж під"єднаний до парогенератора. Ще ж має бути патрубок для відведення конденсату... І ще питання - чи Ви користувались електроножем? В чому перевага парового? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Андрійович Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 На середньому фото паровий котел.,працює на пропані.Підпитка котла водою автоматична. Зранку запалив а в кінці дня закрив кран на балоні.Молоді рамки розпечатує ay.gif ? Ви тільки не гнівайтесь. але я інженер і мені цікава детальна конструкція... Я розумію. що технічну документацію Ви тут не викладете... АЛЕ: Судячи з сірникової коробки. парогенератор з ніжками десь біля 30 см висоти. Збоку вузеньке - це що. балон з газом? Чи газ підводиться від гавоводу? Бо такого балончика на цілий день не вистачить по-любому... Яка конструкція парогенератора. себто як сконструйований бачок і пальник? З чого зроблений ніж? Трубка з парою з якого матеріалу. як прикріплена до ножа? І не видно як той ніж під"єднаний до парогенератора. Ще ж має бути патрубок для відведення конденсату... І ще питання - чи Ви користувались електроножем? В чому перевага парового? Відповідаю: Лезо ножа може бути любим,паровий канал-штамп із міді "Збоку вузеньке"- датчик рівня води Парогенератор має розвинуту поверхню нагріву із мідних оребрених труб,газовий пальник з дюзою діаметром 0,15 мм,управління підживленням на мікроконтроллері,газу споживає дуже мало Елетроніж,я думаю, буде важким і незручним Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 газу споживає дуже мало ← Мало - это сколько? Каков объем воды в котле? И какое рабочее давление? И расход пара тоже немаловажный параметр. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Андрійович Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 газу споживає дуже мало ? Мало - это сколько? Каков объем воды в котле? И какое рабочее давление? И расход пара тоже немаловажный параметр. Того, про що Ви питаєте, ніхто неміряв; але приблизно: газу-0,1 кг за годину, обєм води- 1 л, тиск-1,1 ата, потужність ор. 200 вт З повагою. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 тиск-1,1 ата, потужність ор. 200 вт ← Тогда понятно, система работоспособна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Андрійович Posted August 20, 2009 Share Posted August 20, 2009 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hena Posted August 20, 2009 Share Posted August 20, 2009 Видно,что человеку сорвали крышу (в самом хорошем понимании слова) не только пчелы,но и научно-техническая революция.Вот бы и меня так ударило А по-серьйозному--Вы молодец! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samitnyj Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 Добре розпичатувати стільники феном а також розігрітою пластиною від фотоглянцевача Переглядав сайти.На якомусь (європейському) рекламували розпечатування методом поливання рамки гарячим воском. Доцільність для мене сумнівна, але установка виглядає добротна, не з розряду "сам пан склепав". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Air Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 Ножичек не продается ( заказать можно ?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts