Jump to content

Маакія амурська (Акація амурська) Maackia Amurensis

язичник
 Share

Recommended Posts

Дерево або високий кущ сімейства бобових. Квітне з середини липня протягом 2-3 тижнів. Продуктивність 100-150 кг/га. Полюбляє сонце, тепло, вологу і родючу землю. Але пристойно почувається в напівтіні і на бідних грунтах. Рослинна сировина ефективна при відвиканні від цигарки і при лікуванні бронхіту

Зацветает маакия амурская в июле. Цветет на протяжении 20 дней. Учитывая, что в это же время цветет липа, цветки маакии амурской пчелы посещают слабо. post-1517-1375453186_thumb.jpg

• Like 1

Квітує маакія разом з липами маньчжурською, амурською і сріблястою, яких у нас катма. Всі інші липи квітують раніше. Також вона грунтопокращуюча і поживна кормова рослина

• Like 1

Мда... Ну хоч у кого є, воно оте чудо, чи Ви його шукаєте? Чи нам аби про медонос написати :dntknw: Якщо є то діліться, або оголошуйте ціну- нам треба :hi: ,, чи пишіть шукаю в кого є- будем разом шукати, а так... :IMHO1:

Ділюся з ближніми корисною інформацією, а натомість на мене ще й бурчать. Ну нехай би бусурмани, а тож свої, українці :az: Будь ласка, конкретніше викладіть свою думку :hi:

• 2 months later...

Зібрав насіння маакії. Можу трохи продати

Як вона в порівнянні до білої витримує спеку?

Росте в умовах ,,пів- дня затінку'', тому про мааку на спекотному сонці нічого сказати не можу.

• 2 months later...
Квітує маакія разом з липами маньчжурською, амурською і сріблястою, яких у нас катма. Всі інші липи квітують раніше.

Шановний земляче, підскажу, де можна саджанців амурської набрати, якої, Ваша правда,у нас майже немає, а по медопродуктивності у нас серед лип вона беззаперечно держе перше місце - до 800-1000 кг з га- і квіте найпізніше. Пам'ятаєте у Києві на Перова був перший автобазар? Так от там на вул. Сулеймана Стальського внизу цілий ряд її. А навколо крони торік була маса саджанців - одноліток. Цього року, на жаль я там ще не був. :umora::wave:
Зібрав насіння маакії. Можу трохи продати

Як з Вами звязатись ? Пишіть в личку. :wave:

• 2 months later...
Про що писати?

язичник, хочу придбати у Вас насіння маакії.

Спробую проростити, і якщо все буде добре, то 4-6 квітня в інституті бджільництва буде виставка-ярмарка. Можемо домовитися про зустріч на тій ярмарці

• Like 1

• 5 years later...
В 27.03.2014 в 11:17, язичник сказав:

Спробую проростити, і якщо все буде добре, то 4-6 квітня в інституті бджільництва буде виставка-ярмарка. Можемо домовитися про зустріч на тій ярмарці

ТО яка доля цієї  рослини, як вона в нас  приживеться?

• Like 1

В 23.11.2019 в 15:23, Николай S сказав:

ТО яка доля цієї  рослини, як вона в нас  приживеться?

Давненько не заглядав до того дерева, тому наразі нічого сказати не можу. При минулій спробі виростити саджанці ,,чорна ніжка'' знищила всі сходи сіянців

• Like 1
  • Thanks 1

• 1 month later...

Интересно. по низинам поросшим ольхой будет развиваться или нужно повыше ей место?? а так бы ольху немного с крапивой разбавить. было бы самое оно...

Так, є в кого це дерево?? Чи теорія одна? тернет пише що є в Україні поодинокі дерева.

• Like 1

В 05.08.2013 в 13:45, язичник сказав:

Квітує маакія разом з липами маньчжурською, амурською і сріблястою, яких у нас катма. Всі інші липи квітують раніше. Також вона грунтопокращуюча і поживна кормова рослина

Де це її немає? Під"їдьте в Київ на вул. Сулеймана Стальського - від Радужної до б. Перова - в районі старого автобазару. Там накопаєте ростків сріблястої стільки вам потрібно - там ціла липова алея була, якщо ще не вирізали:ay:.

О! Передивився тему, та я вже про це писав...:dntknw:

• Like 2