sewerby Posted January 13, 2013 Share Posted January 13, 2013 Вишня садовая (Cerasus vulgaris Mill.) — дерево из сем. розоцветных с почти шаровидной кроной выс. 6—7 м. Листья простые, широкоэллиптические с городчато-зубчатыми краями. Цветки пятнлепестковые, белые, в пучках по 3—5 шт. Плод — сплюснуто-шаровидная костянка, обычно светло-красная. Распространена повсеместно. В. С — хороший медонос и пыльценос. Цветет в конце апреля — мае около 8—10 дней. Цветок функционирует 5 дней, выделяя в среднем 2,59 мг сахара в нектаре. Сахаропродуктивность 1 га насаждений 28—32 кг. Нектаровыделение происходит при 18 °С. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 в липні осипалось листя з вишень, а зараз зацвіла в нас вишня і не поодиноко і в місті і на дачі. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 в липні осипалось листя з вишень, а зараз зацвіла в нас вишня і не поодиноко і в місті і на дачі. ? СЄРЖ, У мене на дачі та і в сусідів теж, та ж картина. Якась хвороба незрозуміла з'явилась. Посеред літа осипалась вишенька повністю. Ну, а зараз листя у неї ніби в травні. Нічого гарного з цього я теж не чекаю. Сусід обробляв якимись хімікатами, а результат той же, що і у мене нічим не оброблені Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leopold Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 в липні осипалось листя з вишень, а зараз зацвіла в нас вишня і не поодиноко і в місті і на дачі. ? СЄРЖ, У мене на дачі та і в сусідів теж, та ж картина. Якась хвороба незрозуміла з'явилась. Посеред літа осипалась вишенька повністю. Ну, а зараз листя у неї ніби в травні. Нічого гарного з цього я теж не чекаю. Сусід обробляв якимись хімікатами, а результат той же, що і у мене нічим не оброблені У кінці 90-х неодноразово спостерігав осіннє цвітіння каштану в Києві, з кінця вересня і до морозів навіть встигала з'явитись зав'язь каштанчиків, але з похолоданням осипалось разом з листям. А навесні ці дерева знову цвіли. Тож висунув припущення, що цвітіння в першу чергу залежить від загальної тривалості світлового дня, ну і сумарний загальний рівень опромінення (світлового, теплового, радіаційного) теж відіграє якусь роль. Тож варто пройтись по ділянці з дозиметром там де було цвітіння і там де його не було і порівняти рівень. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 в липні осипалось листя з вишень, а зараз зацвіла в нас вишня і не поодиноко і в місті і на дачі. ? СЄРЖ, У мене на дачі та і в сусідів теж, та ж картина. Якась хвороба незрозуміла з'явилась. Посеред літа осипалась вишенька повністю. Ну, а зараз листя у неї ніби в травні. Нічого гарного з цього я теж не чекаю. Сусід обробляв якимись хімікатами, а результат той же, що і у мене нічим не оброблені У кінці 90-х неодноразово спостерігав осіннє цвітіння каштану в Києві, з кінця вересня і до морозів навіть встигала з'явитись зав'язь каштанчиків, але з похолоданням осипалось разом з листям. А навесні ці дерева знову цвіли. Тож висунув припущення, що цвітіння в першу чергу залежить від загальної тривалості світлового дня, ну і сумарний загальний рівень опромінення (світлового, теплового, радіаційного) теж відіграє якусь роль. Тож варто пройтись по ділянці з дозиметром там де було цвітіння і там де його не було і порівняти рівень. Цікава думка ,Leopold. Але я пройшов Чорнобиль з початку і до кінця, тож добре знайомий і з дозиметром. Ні, у нас рівень, дякувати Богу, задовільний. Навіть у 86 -му на дачах не було значного підвищення, не те, що в Києві. А каштани тепер цвітут восени і в Яготині, і в Кагарлиці та і в Києві на Майдані, де різні дози опромінення. Каштан - рослина все ж південна. Тому він і реагує так на теплу осінь, а вишні вже століттями ростуть на Україні. Це якась болячка у них. А кропити хімією вважаю недоцільним. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ДобровоЛ Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 "А вишні цвітуть духм'яно-духм'яно..." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 "А вишні цвітуть духм'яно-духм'яно..." У нас також Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metrolog Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 У нас також 'Мико'! А помощницы, баньку топят или фляги драю под новый урожай? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 фляги драю под новый урожай? После сдачи мёда в 170 еденицах тары осталось 80 кг мёда ,который можно использавать только на народный продукт ,так как вёдра воставлены в пирамиды . Мёд естественно измаан грязными доньями ,Использавать его пчёлам не могу .Так что помошницам предстоит разодрать эти пирамиды , а это проблематично .Помыть и переработать всё .Ну а потом выпить Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metrolog Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Мёд естественно измаан грязными доньями ,Использавать его пчёлам не могу .Так что помошницам предстоит разодрать эти пирамиды , а это проблематично .Помыть и переработать всё .Ну а потом выпить При таком вишневом саде не исключено. У самого Владимировка и Любка крупнее, чем черешня, а медовуха будет класс. А потом …, а если останется потом, поможем, приглашай. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Любка крупнее, чем черешня, а медовуха будет класс. А потом …, а если останется потом, поможем, приглашай. Медовуха с Любки долго не очищается Вот с кислой дички класс Отыграла бурно ,не успел остановить (прозевал) в "0" сбродилась ,пришлось ставленной сладкой разбавлять .Но в этом году должен быть урожай на дичку .Вот только ставить не буду наверное .Ярмарки прикрыли ,продавать негде а помошницы всё не осилят Сейчас кап ремонт дома делают местные умельцы, литр вечерком презентую , спят как младенцы Литров 20 скушали Но всю не одолеть, работ осталось на месяц (деньги кончаются ).Так что приглашаю в гости ,сосед Федосеевич знает куда ехать Презжал на немкой Б-33 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metrolog Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 .Так что приглашаю в гости ,сосед Федосеевич знает куда ехать Презжал на немкой Б-33 Спасибо за приглашение, запустим процесс в стабильное русло, можно будет и расслабиться. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts