Jump to content

Сад и пчелы

Recommended Posts

десь читав що бджоли підвищують запилюваність дерев, але якщо багато плодів то вони дрібні. чи це правда?

але якщо багато плодів то вони дрібні.

Але якщо не буде бджіл, то їх буде всього два плоди. Що краще?

Але якщо не буде бджіл, то їх буде всього два плоди. Що краще?

А это уже кому что нравится больше...Или: "...вчера большие по 5,или сегодня маленькие но по 3..." :umora:

десь читав що бджоли підвищують запилюваність дерев, але якщо багато плодів то вони дрібні. чи це правда? Велике значення значення має сорт дерева, догляд за ним /обрізка,захист від шкідників,полив/ . :hi: Коли ці фактори виконані правильно і сприяє погода, тоді можна розраховувати на гарний врожай, причому бджілки тут відіграють досить вагому роль

Рекомендують обробляти хімією для осипання лишніх завязей. можливо для технічних сортів розмір не має значення. наприклад у мене ранній абрикос доходить після перших вишень. Цього року він зовсім здрібнів. В магазині рекомендують обробляти хімією під час цвітіння. :at:

• 7 months later...

каюсь, зогрішив :ah: в минулому році ранні кісточкові у нас усі були дрібні (крім черешні майовки та Валерій Чкалов)

• 2 months later...
каюсь, зогрішив :ah: в минулому році ранні кісточкові у нас усі були дрібні (крім черешні майовки та Валерій Чкалов)
Цьогоріч, як ніколи, сприятлива тепла погода на Прикарпатті співпала з цвітінням садів. Сьгодні у мене "пішов" перший рій. Так рано що й не пам"ятаю коли таке траплялося. Я й не слідкував за ройовими настроями. А от - маєш. У вулику 5 повномедних запечатаних наполовину даданівських рамок. І бджоли залишилося достатньо. Вирішив перевірити інші сім"ї. Ще у двох знайшов незапечатані маточники. Але вощина поставлена 3-го травня (по 3 рамки на вулик) відбудована добре. Меду багато. У двокорпусних на 12 рамок 6-7 повномедних рутівських (правда ще не зовсім добре запечатано). Інші наполовину з розплодом. Чесно кажучи такий добрий медозбір з садів на моїй пам"яті - другий раз. :wave:

• 1 year later...
Абрикоси і в нас поблематичні - постійно хворіють і сохнуть...

я бризкаю абрикоси і персик до розпускання бруньок 1 процентним розчином мідного купоросу і пізно восени а персик ще від курчавості при перших признаках відваром деревію і вражені листки обриваю і все родить

я бризкаю абрикоси і персик до розпускання бруньок 1 процентним розчином мідного купоросу і пізно восени а персик ще від курчавості при перших признаках відваром деревію і вражені листки обриваю і все родить

Абрикос да для Вас проблема--просто она тепло любимая надо садить её с южной стороны что бы сквозняков не было и поменьше сырости если такова присутствует подложите под корень камень что бы корни не уходили в глубь, не будет вымокать В этом году персик дал хороший урожай--сорт (киевский)--плоды крупные ,он у меня кустом растёт в феврале я его клиёнкой обмотал что бы ожога небыло и ветер холодный не обмораживал цветочные почки. Жаль фотика нет ато с фоткал бы

с южной стороны что бы сквозняков не было и поменьше сырости если такова присутствует подложите под корень камень что бы корни не уходили в глубь, не будет вымокать

погоджуюсь. про камінець ніколи не чув цікаво. про персик теж читав що краще вирощувати кущом і обрізку кожен рік робити як виноград, я свій пофоткав якось викладу

про камінець ніколи не чув цікаво.

У нас такое практикуется и ещё бывает подлаживаешь железки что бы достаток железа был , яблони вишни да и другое , приходится делать так как вода близко подходит к поверхности и вымокает , у меня пропало 4 дерева , а сейчас на камень и :ole_ole:
о персик теж читав що краще вирощувати кущом і обрізку кожен рік робити

Вот это я и делаю , тогда ветерок проходит и плоды крупные да и не кучерявится

не зрозумів що означає не родять,Mapet, ви де живете пізні сорти пробували садити

Ну про сорти я нічого не скажу... Проблема в наших зимових вікнах. Абрикос до них дуже чутливий. Зворотні заморозки потім виморожують цвіт - от і вся історія. Не родить в нас абрикос. А пробувати різні сорти По-перше в нас нема де їх брати, бо не культивуються абрикоси взагалі, а по друге - тут і замість горіха тобі можуть ясінь підсунути - хто ризикне викласти пару десятків гривень за невідомощо... :hi: Нам і яблука непогано смакують. :)

• 2 months later...
Прикрепленное изображение

А стволы деревьев побелены, как в Украине :ole_ole::wave:

А стволы деревьев побелены, как в Украине

Цікаво (бо я садівник) а що в США стовбури не обробляють?

Цікаво (бо я садівник) а що в США стовбури не обробляють?

Не знаю, как в США(бо не був :( ), а в России в центральных областях(Ярославская, Горьковская, Тульская, Тамбовская, Московская...) не белят :dntknw: . Потому и странно видеть в России побеленные стволы деревьев :blink::wave:

Я білю глною, вапна тільк частину даю. Білю на зиму і весною... Тріщин кори добре замастити сумішшю рівнх частин коровяка(не квітів :umora: ) і глини - загоюються.

Потому и странно видеть в России побеленные стволы деревьев

В России, как и в Украине есть разные хозяева...Сад, это лицо хозяина. У меня ппрекрасно растут и плодоносят и яблони, и груши, и сливы, и вишни, о кустарниковых и не говорю. Есть и черешня... Конечно мне далеко до моего брата, который живёт на Винничине. У него сад 7 га. Вот несколько фото сада.

post-1138-1289467410_thumb.jpg

post-1138-1289467448_thumb.jpg

post-1138-1289467474_thumb.jpg

post-1138-1289467500_thumb.jpg

post-1138-1289467526_thumb.jpg

post-1138-1289467544_thumb.jpg

post-1138-1289467567_thumb.jpg

post-1138-1289467584_thumb.jpg

post-1138-1289467604_thumb.jpg

Конечно мне далеко до моего брата, который живёт на Винничине. У него сад 7 га.

На фото хоть и не 7га, но сад ухожен :ay:

В России, как и в Украине есть разные хозяева...

В тих краях такі сади бачив тільки в вихідців з України... ;) Сад класний - видно господаря! :hi:
Вот несколько фото сада.

Видно що чоловік з "калаша" не стріляв. Плече собі не пошкодив? Чи то тільки для фотографії цілився? :umora:

Видно що чоловік з "калаша" не стріляв. Плече собі не пошкодив? Чи то тільки для фотографії цілився?

Это американец. Был у меня в гостях.

В России, как и в Украине есть разные хозяева..

Alexandr, вот только не надо... В Украине это "как правило", а в России - "исключение" из правил :dntknw: . Очень понравилась беседка :ay: А яблони, так вообще... :wave:

Цитата(олександр @ 21.12.2009, 14:21) а Вы пробовали по Курдюмову такие приемы для улучшения плодоносности деревьев? как Я пробовал и не только пробовал но и пользуюсь, не бойтесь ничего лишнего он не пишет.

Ніколи не чув про Курдюмова. Але ось яку історію розкажу. На закинутому участку землі, де під час війни розбомбили будинки, посадили мої батьки три ранети. Росли вони нормально років з 10-ь (не менше, а може й більше) та не плодоносили. Зовсім!!! Я вже тоді підріс і садок переклали на мої плечі. Вирішив спиляти. А сусід, старший чоловік і каже: як тобі їх не жалко то згай ще один рік та спробуй кору ранньою весною порубати сокирою. Кажу: не знаю як. Він тоді при мені узяв сокиру і не жалкуючи з усієх сили почав сікти стовбур від низу до висоти так 1,3 м. Не густо. Сталось чудо : урожай був такий, гілки ломились (а ранета то міцна). На другий рік те ж саме, На третій знов. Мабуть і погодні умови цьому спияли. А от на 4-й рік раптом зауважив, що в червні раптом все листя на одній з ранеті пожовкло і в липні майже осипалось (друга ранета мала такі ознаки частково, а третя була в нормі, хоча урожай був незначний). На 5-й рік уже всі ранети в липні стояли без листя. Стало зрозуміло, що їм прийшов кінець. На наступний рік я поспилював дерева та почав викорчовувати пеньки (десь 30-и сантиметрові, точно вже не пам"ятаю). На глибині 50-и см від поверхні землі відкрився суцільний шар цегли а деяких місцях і камінь фундаменту. Коріння проникло між камінням, а поживи не мало. От і вся загадка. Причиною пізнього плодоношення в першу чергу є недостатнє живлення корисними речовинами.

• 4 weeks later...

великих садках США та Європи де використовують по повній найновіші технології та хімічні препарати ,зайву завязь якщо її завязалось багато обривають вручну дерева карликові та папівкарликові, потім через певний період часу дивляться і якщо потрібно то знову (сам рвав скукотіща, радувала тільки зарплата :) ), продукція вся йшла з поля в супермаркети всі яблучка одне в одне, вних щей фішка така все що в супермаркеті в палетках (пласмасових коробочках) їдять не миючи дорослі і діти, обробляють 10-15 оприскувань до збору урожаю і так всю с\г продукцію

• 2 weeks later...

Виникло питання купівлі бензопили для побутових потреб, зокрема і в саду. Зупинився на двох моделях stihl 180 і Байкал 45 . Конкуренцію Штілю важко знайти, проте все ж хтось експлуатував Байкали? Наскільки вони надійні. Розрекламовані нехило, проте хто ж правду скаже, крім споживача...

• 2 weeks later...
Виникло питання купівлі бензопили для побутових потреб, зокрема і в саду. Зупинився на двох моделях stihl 180 і Байкал 45 . Конкуренцію Штілю важко знайти, проте все ж хтось експлуатував Байкали? Наскільки вони надійні. Розрекламовані нехило, проте хто ж правду скаже, крім споживача...
Байкал чистый Китай http://top-instrument.com.ua/?p=99 Знаком со Штилем 180. Работал им с 2004 до весны прошлого года каждый сезон. Давал и куму и племяннику, пока не позаимствовал "кривым рукам" - запороли поршневую. Ремонт - замена оригинальной "штилевской" поршневой стоил-бы почти полцены. Взял новую Штиль, часть оплатил "криворукий". Mapet, кстати, в Тернополе, есть фирма в которой можно и консультацию по этому вопросу получить и приобрести - они официальные представители Штиля. Если интересно найду координаты и сброшу - я у них когда-то брал Штиль 230.

• Алёнка changed the title to Сад и пчелы