Jump to content

Захист від вітру

Recommended Posts

Бачив роблять з листового шиферу, але його з собою не перевезеш. А клейонка поліетиленова не довговічна, порветься... Хто що думає з цього приводу.

Бачив роблять з листового шиферу, але його з собою не перевезеш. А клейонка поліетиленова не довговічна, порветься... Хто що думає з цього приводу.

Буковий живопліт - оптимальний варіант

Не знаю чи в тій гілці написав... :huh: Роздумую з якого матеріалу зробити вітрозахист для пасіки. Щоб дешево і сердито. Хто які матеріали використовує? Є такий матеріал - поліпропіленова тканина (мішки для цукру), думав може натягнути його, кілька арматурин в землю забити і буде як паркан. Як не треба буде, то зняв, скрутив в рулон і все... Але щось не можу знайти де цю тканину в роздріб купити... :dntknw: Бачив роблять з листового шиферу, але його з собою не перевезеш. А клейонка поліетиленова не довговічна, порветься... Хто що думає з цього приводу.
У Львові така тканина є на базарі "Торпедо". Але на мою думку такий варіант поганенький, буде додатковий шум зимою, при сильних вітрах буде як парус, може зірвати. Краще шифер, але для вас найоптимальнішим буде загорожа з горбилів(верхній обріз дерева, при порізці на дошку) у вас з цим матеріалом має бути все гаразд.

Можна поєднати шифер з горбилями.Я роблю подвійний захистpost-1609-1342100995_thumb.jpg

• Like 1

post-329-1342104616_thumb.jpg
Це з чого зроблено?
Але на мою думку такий варіант поганенький, буде додатковий шум зимою, при сильних вітрах буде як парус, може зірвати.
Про шум я не подумав :rolleyes:
Краще шифер, але для вас найоптимальнішим буде загорожа з горбилів(верхній обріз дерева, при порізці на дошку) у вас з цим матеріалом має бути все гаразд.
Справа в тому, що я хотів тимчасову легку огорожу, яку швидко поставити, а потім зняти. Бо можливо в майбутньому доведеться перевезти на інше місце (так складаються обставини). А горбатитись, робити з дошок, щоб потім їхати на нове місце не хочеться... :dntknw:

У меня тоже стоит вопрос огорожи на зимний точок... думаю сеткой рабицей.....

У меня тоже стоит вопрос огорожи на зимний точок... думаю сеткой рабицей.....
Сітка явно від вітру не врятує :)

Це з чого зроблено?

Очерет :ah: День потрачено на заговівлю очерету, день- на заготівлю стовпчиків, 2- на саму огорожу. Затрати- тільки на бензин. можна робити розбірну огорожу з окремих щитів, на літо розбирати. Точок розрахований на 40 вуликів, якщо робити вуликів на 10- все можна зробити за пару днів :IMHO: Замість очерету можна використати б/у шифер по 25- 30 грн.

Мій паркан ції весни ледве не згоів.Вогонь прийшов по висохшій траві,але горбилі тільки трохи подиміли.У вашому випадку огорожа щезла б за лічені хвилини-це напевно її єдиний мінус.Як казав Леопольд-треба з усіма жити дружно :)

Справа в тому, що я хотів тимчасову легку огорожу, яку швидко поставити, а потім зняти. Бо можливо в майбутньому доведеться перевезти на інше місце (так складаються обставини). А горбатитись, робити з дошок, щоб потім їхати на нове місце не хочеться... :dntknw:
Робіть щитами, стовпчики - деревяні всаджені в землю за допомогою бура. При любій потребі щити відкрутили, стовпчики повитягали і в інше місце.