antonovich Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 хлопцi що це???? сёгоднi зняв, первий раз з таким зтикаюся. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blek-269 Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 хлопцi що це???? сёгоднi зняв, первий раз з таким зтикаюся. , просто пчеле жарко вот и выкучилась , когда сжимаешь гнездо Link to comment Share on other sites More sharing options...
homemacs Posted June 5, 2012 Share Posted June 5, 2012 Всім вітання. У мене, як у новачка питання. Позавчора дід дав відводок, 5 рамок, 3 з розплодом і двома маточниками, 2 рамки з медом. Я пересадив це все у вулик. На слідуючий день відліт , приліт бджіл був досить активний, а сьогодні вони сидят по декілька штук на прилітній дошці і нікуди майже не літають. Що це може бути? Link to comment Share on other sites More sharing options...
др.айболит Posted June 5, 2012 Share Posted June 5, 2012 А дід далеко від Вас живе?Якщо ні,то льотна злетіла.Або просто нельотна погода,нема взятку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted June 5, 2012 Share Posted June 5, 2012 На слідуючий день відліт , приліт бджіл був досить активний, а сьогодні вони сидят по декілька штук на прилітній дошці і нікуди майже не літають. ? А дід далеко від Вас живе?Якщо ні,то льотна злетіла ? якщо льтна відлетіла то бджіл у вулику не густо, ви бджоли купували?? якщо просто дід дав то , дарованому коню як кажуть ... а якщо купували то претензіїї якби і предявляти нема кому Link to comment Share on other sites More sharing options...
homemacs Posted June 5, 2012 Share Posted June 5, 2012 Дід отводок мені подарував, живе десь за 2.5 км. У вулику, я трохи відкривав їх багато, крайня рамка, яку я бачив була ними заліплена, а погода така , наче буде дощ з грозою( дуже парить). Link to comment Share on other sites More sharing options...
др.айболит Posted June 5, 2012 Share Posted June 5, 2012 Льотна вернулась до діда У Вас лишилась молода бджола,так що дня три літати не будуть.Круглий льоток можна закрити. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Etamin Posted June 5, 2012 Share Posted June 5, 2012 Доброго дня, поможіть, будь ласка, визначити чому бджоли сидять над льотком (фото). На дворі +14, хмарно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted June 5, 2012 Share Posted June 5, 2012 Льотна вернулась до діда У Вас лишилась молода бджола,так що дня три літати не будуть.Круглий льоток можна закрити. Круглий нехай буде відкритим, а нижній прикрийте для проходу однієї - двох бджіл. Не літають тому що поки нема кого годувати. З'явиться розплод - полетять. Link to comment Share on other sites More sharing options...
homemacs Posted June 5, 2012 Share Posted June 5, 2012 Спасибі. Трохи заспокоїли. Дуже добре, що існує цей форум. Через кілька днів зроблю огляд, і попробою сфоткати, те що там побачу. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poltavsky Posted June 5, 2012 Share Posted June 5, 2012 Я б налив в рамку з стільниками води і постав би зкраю гнізда. Так як льотної бджоли немає, то по воду ніхто 3 дні не полетить. Просто візьміть рамку з сушшю і налийте в пусті ячейки звичайної води, яку сами п"єте. Я так роблю завжди при формуванні відводків. Link to comment Share on other sites More sharing options...
homemacs Posted June 5, 2012 Share Posted June 5, 2012 Дякую за пораду. Завтра обовязково це зроблю. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted June 6, 2012 Share Posted June 6, 2012 Доброго дня, поможіть, будь ласка, визначити чому бджоли сидять над льотком (фото). На дворі +14, хмарно. А не тіснувато їм у вулику? В прохолодну погоду буває що так закривають собою льоток... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Робин-Гут Posted June 6, 2012 Share Posted June 6, 2012 Может из-за холода. Как я понял - у вас там пчелы 10 рам на 300 внизу и сверху магазин на 145. Возможно пчелы мало. Попробуйте верхний леток открыть не более, чем на 1см. Кажется, пчелы вам рекомендуют закрыть верхний леток. А в магазине много пчелы? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Etamin Posted June 6, 2012 Share Posted June 6, 2012 Верхіній і нижній на 300. В нижньому 12 рамок, в верхньому 6. Бджіл багато, матка засіває всю рамку (весь нижній корпус - розплід). Погода не сприятлива, не знаю чи варто дивитися. Може рамок в верхній доставити і прикрити подушкою, бо зараз лише холстиком рамки накриті? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bdjol Posted June 6, 2012 Share Posted June 6, 2012 Верхіній і нижній на 300. В нижньому 12 рамок, в верхньому 6. Бджіл багато, матка засіває всю рамку (весь нижній корпус - розплід). Погода не сприятлива, не знаю чи варто дивитися. Може рамок в верхній доставити і прикрити подушкою, бо зараз лише холстиком рамки накриті? Обычно так рамки не расставляют. У вас всго 18 рам: тогда по 9 в каждом корпусе и расплод в середине. Так пчелам проще регулировать температуру в гнезде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yura Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Сьогодні побачив ось таке на своєму вулику Що це може означати. Погода стоїть жарка, душно. Може жарко бджілкам? Вчора розширив дав дві вощини і порожнью рамку, вроді тіснувато їм було вже. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buben Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Жарко Link to comment Share on other sites More sharing options...
yura Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Жарко Вибачаюсь, перший рік бджіл завів. Бджолам жарко? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Вибачаюсь, перший рік бджіл завів. Бджолам жарко? ? Люба істота потерпає від температури чи то високої чи низької , бджола не виключення Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavik Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Вибачаюсь, перший рік бджіл завів. Бджолам жарко? ? Жарко им, но мне кажется у Вас нижний леток не на самом дну вырезан??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дима Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 вроді тіснувато їм було вже. ? yuraok, Вы хоть летки им откройте Link to comment Share on other sites More sharing options...
buben Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Летки откройте полностью. Лишнее они запрополисусуют. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yura Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Жарко им, но мне кажется у Вас нижний леток не на самом дну вырезан??? Та ні, на дні. Просто вулик з товстими стінками(утеплений), може так здається.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavik Posted June 10, 2012 Share Posted June 10, 2012 Та ні, на дні. Просто вулик з товстими стінками(утеплений), може так здається.. ? Тогда верхний леток надо было выше, чето мне кажется маловатое растояние у Вас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.