Jump to content

Садові екзоти

kochut
 Share

Recommended Posts

А я розвожу у саду інжир - вона же фіга, вона же смоковниця. Зараз достигає перша хвиля урожаю, десь в жовтні другий урожай :ay: На зиму треба прикривати листям, щоб не змерзла. Маю саженці. :ax:

А я розвожу у саду інжир - вона же фіга, вона же смоковниця.

Це круто. А у нас і абрикоси не родять,що там вже про інжир казати. Я голубику канадську посадив - таке для нас. :umora:

А у нас і абрикоси не родять,що там вже про інжир казати.

не зрозумів що означає не родять,Mapet, ви де живете пізні сорти пробували садити

А я розвожу у саду інжир - вона же фіга, вона же смоковниця.

Це круто. А у нас і абрикоси не родять,що там вже про інжир казати. Я голубику канадську посадив - таке для нас. :umora:
Абрикоси і в нас поблематичні - постійно хворіють і сохнуть... А ось Фіга аж буяє! Я думаю, що ця фіга буде добре себе чути і у львівській обл. - при нагоді завезу у Жовкву для експеременту.

при нагоді завезу у Жовкву для експеременту.

По дорозі залиште трішки в Сколе, також поексперементую :)

• 1 year later...
По дорозі залиште трішки в Сколе, також поексперементую smile.gif

А у Львові теж є тернопільські експерементатори :ole_ole::umora:

Ех, місця вже немає на такі диковинки... А недавно бачив в магазині саджанець інжиру... Хоча якщо хтось поділиться саджанцем чи хоч насінням хурми віргінської - буду дуже вдячний.

правда обильный урожай раз 4-5 лет.

А чому так? Через хвороби? Ви ж на самому півдні - тепла вистачає і зима не така сувора. У нас в Кременчуці тих абрикос - по кожній лісосмузі як ... Школярі по 10 грн відро здають проїзжим, а крупний сортовий абрикос в бананки пакують на московію та Білорусь - сам не раз здавав зі свого саду. Роки без урожаю бувають тільки після дуже сильних морозів, особливо в лютому-березні. А цього року їздив ті старі дерева випилювати - всі вже на землі лежать розчахнуті урожаєм за останні роки - немає догляду.

правда обильный урожай раз 4-5 лет.

А чому так? Через хвороби? Ви ж на самому півдні - тепла вистачає і зима не така сувора...
Сколько себя помню у нас всегда была цикличность по урожаю на абрикосе, даже как-то не приходило в голову задуматься почему.. Может от возвратных заморозков, когда он цветет практически каждый год возвратные холода(ночи холодные) :hi:

Для того щоб уникнути циклічності треба проривати завязь,тобто регуліровать,кількість плодів.А також робити правильну обрізку дерев.

А я розвожу у саду інжир - вона же фіга, вона же смоковниця. Зараз достигає перша хвиля урожаю, десь в жовтні другий урожай :ay: На зиму треба прикривати листям, щоб не змерзла. Маю саженці. :ax:
Кочут, скажите, а какой у Вас сорт?
Абрыкос весной обрабатываю медным купоросом(300гр на 10 литров) по фазе розового лепеска (когда роскроются только первые несколько цветков)против монилиоза,правда обильный урожай раз 4-5 лет.
Обработайте Хорусом.

• 3 months later...
Кочут, скажите, а какой у Вас сорт?

Сорт не знаю. Виглядає такий. injir.jpg

• 9 months later...
Шукаю саджанці цитрусових. Можливо відвідувачі сайту вирощують їх. Цікаво, які сорти.
Из цитрусовых лимоны: Мейера, Павловский, Пандероза, Киевский. Цитрон. Мандарин Миагава-Васе.

На зиму треба прикривати листям, щоб не змерзла. Маю саженці. :ax:
На скільки я бачив цю рослину,то це дерево.Як його можна вкривати листям???Як Ви вважаете,чи буде рости інжир на Чернігівщині (північ Ураїни).Якщо так ,то ,чи не можна мені вислати декілька саджанців...звісно що не задаром.

• 3 weeks later...

Куплю насіння або цибулини морської цибулі ( urginea maritima ) - тільки червона форма. Використовується як екологічний метод боротьби з мишовидними. В дикому стані росте в Іспанії, Португалії, Ізраїлі. В Європі заборонена для вільного продажу, поскільки з 2004 року входить в ідіотський список отруйних рослин

• 2 months later...

Посадив цього року хурму.Росіянка нікітінська бордова і віргінська всього три сорти.Саджанці з нікітінського бот сада.На зиму буду укривати соломяними матами.В дерева буду формувати низьку крону.

Для того щоб уникнути циклічності треба

августовские поливы...

• 1 year later...

ось лимон Пандероза вирощений від gardener та хурма вирощена цієї весни з кісточки. post-792-1430165806_thumb.jpg post-792-1430165779_thumb.jpg

• Like 1

• 9 months later...

Маю лимон Пандероза, мандарин Уншиу та мікроцитрус Фаустримедин. А на днях буду багато чого щепити.

• Like 2

Народ, а у кого-нибудь  хурма растет? Виргинка.

• Like 1

• 2 weeks later...

У каждого свои  экзоты, у меня тоже имеются  пару соток  http://kartofan.pp.ua/

В 15.02.2016в17:30, gardener сказал:

А на днях буду багато чого щепити.

Какие сеянцы вы используете в качестве подвоя. На других форумах читал что лучше Помелла но тут какието мелкие семечки.

Для підщепи використовую сіянці лимонів (пандерози. в основному) Крім того, коли щеплю. то верхівки дичок пускаю на вкорінення і потім  на них теж прищеплюю.

Спасибо. Понял.