Сирота Микола Posted September 20, 2011 Share Posted September 20, 2011 З чого виникло питання: зараз в холодильнику на поличці маю баночку спиртового розчину трутневого молочка, баночку медового розчину його ж, баночку меду з пергою, прополісну мазь, настойку прополісу... А в найближчих планах ще виготовлення екстракту підмору, воскової молі. Більшість з цього вживається в профілактичних цілях проти широкого спектру хвороб. І як уявиш, що то треба взяти 30 крапель цього і 10 крапель того і ложу іншого, а потім... Ну зрозуміла думка, гадаю... А може все це, чи ільшість можна консервувати в спирті чи меді разом? Як поєднуються між собою різні продукти бджільництва і чи займається хтось виготовленням точно дозованих сумішей? (не просто - "я всього потроху на літру меду накидав і добре помішав..."). Або, наприклад, суміш для хворих на АГТ, суміш для лікування ГРВІ, суміш для зовнішнього застосування при хворобах шкіри... Якщо маєте приклади поєднання кількох препаратів - напишіть і тоді може разом порахуємо рецепт фірмової "амброзії" 1000в1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sewerby Posted September 21, 2011 Share Posted September 21, 2011 В Кривому Розі цього року була Медова ярмарка. Запамятався місцевий лікар апітерапевт. Серед іншого в нього були таблетки прополісу. В таку жару прополіс "поплив" би, а його таблетки торохкотіли в баночці і були чималі за розміром. Зрозуміло, що там був у великій кількості наповнювач. Правда не знаю складу... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samitnyj Posted November 29, 2011 Share Posted November 29, 2011 Не знаю в якій темі й запитати- може хто поділиться рецептами приготування лікувальної мазі на основі прополісу для лікування чи профілактики гайморитів та запаленння носової порожнини. Колись у дитинстві лікар з Оперного театру мене лікував цим (тампони з маззю на основі прополісу , якогось масла та можливо ще чогось) і було досить ефективне. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochut Posted November 29, 2011 Share Posted November 29, 2011 Не знаю в якій темі й запитати- може хто поділиться рецептами приготування лікувальної мазі на основі прополісу для лікування чи профілактики гайморитів та запаленння носової порожнини. Колись у дитинстві лікар з Оперного театру мене лікував цим (тампони з маззю на основі прополісу , якогось масла та можливо ще чогось) і було досить ефективне. Робиться мазь-основа : у 100г олії розплавити 10г воску, коли загусне додаю чайну ложку меду і і до 10 г 20% настійки прополісу на 70-градусному спирті. + пару капель ефірної олії мяти і евкаліпту. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samitnyj Posted November 30, 2011 Share Posted November 30, 2011 Не знаю в якій темі й запитати- може хто поділиться рецептами приготування лікувальної мазі на основі прополісу для лікування чи профілактики гайморитів та запаленння носової порожнини. Колись у дитинстві лікар з Оперного театру мене лікував цим (тампони з маззю на основі прополісу , якогось масла та можливо ще чогось) і було досить ефективне. Робиться мазь-основа : у 100г олії розплавити 10г воску, коли загусне додаю чайну ложку меду і і до 10 г 20% настійки прополісу на 70-градусному спирті. + пару капель ефірної олії мяти і евкаліпту. Дякую. А олія соняшникова? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochut Posted November 30, 2011 Share Posted November 30, 2011 А олія соняшникова? ? Cоняшникова рафінована. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts