Сирота Микола Опубликовано 24 апреля, 2011 Share Опубликовано 24 апреля, 2011 Трохи поясню, що маю на увазі. Онлайн-журнал - особиста тема користувача (лише одна), де він може викладати свої робочі записи, радитись стосовно операцій на своїй пасіці, викладати свій календар робіт, графік цвітіння медоносів та будь-яку іншу інформацію стосовно своєї пасіки. Від звичайної теми на мою думку має відрізнятись можливістю для автора вносити коррективи в свої повідомлення (наприклад одне перше повідомлення, де коротко одним рядком викладається поступово послідовність і сроки робіт), тобто автор отримує право часткової модерації свого журналу. Це щось на зразок теми, відкритої мною ("Міська пасіка онлайн"), але з описаною вище можливістю. Плюс такого журналу для мене особисто - не треба при кожному питанні в різних темах викладати заново всю ситуацію, можна побачити попередні виконані роботи на пасіці і відповідно радити власнику журнала що зробив так чи не так... Цікаво дізнатись вашу думку Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Drovoseka Опубликовано 25 апреля, 2011 Share Опубликовано 25 апреля, 2011 Дуже підтримую!!! Мені самому дуже хочеться знати оцінку спеців мого пасічникування. Одна справа з кимось одним професіоналом консультуватись, інша чути думку багатьох досвідчених. "При множестве советников дела решаются". І заодно поспостерігав би як інші працюють. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
hena Опубликовано 25 апреля, 2011 Share Опубликовано 25 апреля, 2011 Поясню,чому голосував за другий рядочок.Кожна пасіка має свої особливості.Тут і клімат,і тип вуликів,і кваліфікація господаря,і медоносні угіддя та ще багато інших "і".Отож бачиш тільки те,що показує блогер.Але ж і це цікаво!Особливо якщо розмова відверта та без кпинів і образ. Миколо Івановичу,Вам карти...тьху ти--щоденник чи точніше журнал до рук.А ми,лінивці-ледацюги ,підтягнемося,приєднаємось Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сирота Микола Опубликовано 25 апреля, 2011 Автор Share Опубликовано 25 апреля, 2011 Кожна пасіка має свої особливості.Тут і клімат,і тип вуликів,і кваліфікація господаря,і медоносні угіддя та ще багато інших "і" От і я про що! Всі можуть прочитати в книжках, журналах, інтернеті про суть того чи іншого методу пасічникування, але коли саме починати якусь операцію в умовах Криму, Чернігова, Львова, Кіровограда? Один і той же метод може мати видозміни при підготовці, наприклад, до взятку з ріпака і до взятку з соняшника. Тому й цікаво було би почитати чийсь щоденник, щоб орієнтуватись в плані робіт, якщо наприклад я цього року вперше вирішив кочувати на ріпак, або соняшник. Але перечитувати для цього всі сторінки теми не зовсім зручно, тому можна в першому повідомленні створити список чи табличку, де ми наприклад будем писати: "17.05 - перестановка корпусів - пост № 73 24.05 - відбір верхнього корпуса з запечатаним медом - пост № 94" Я бачу загальний план і в той же час можу перейти й прочитати конкретно по кожній операції обговорення з такого то по таке то повідомлення. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
RichDad Опубликовано 5 мая, 2011 Share Опубликовано 5 мая, 2011 як починаючий бджоляр, для душі, так би мовити, хотів би вести свій журнальчик. Думаю, що мені б помогли порадою чи консультацією більш досвідчені бджолярі. Потім, читаючи мій журнал, інший потенційний новий бджоляр приміряв би на себе мою ситуацію і не допускав би моїх помилок. Але водночас, в своєму журналі я хотів би сам бути модератором (слідкувати за порядком), або, як варіант, просити модератора розділу де будуть жеунали видаляти деякі коментарі і флуд. Можна в розділі журналів прописати в правилах, що інші користувачі форума мають право писати коментарі або відповіді тільки якщо автор журналу сам це просить. п.с. такі журнали будуть сприяти більшому відвідуванню форуму, що буде сприяти розвитку цього сайту... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
metrolog Опубликовано 6 мая, 2011 Share Опубликовано 6 мая, 2011 ь. п.с. такі журнали будуть сприяти більшому відвідуванню форуму, що буде сприяти розвитку цього сайту... Журнал ведите обязательно. Во первых он дисциплинирует ваши действия. Во вторых, Вы можете проанализировать свои работы и составить план на дальнейшую работу. Можно вести на конкретный улей ли на всю пасеку. И там , и там есть преимущества и недостатки. Это надо решить для себя. Журнал занимает очень много времени и вызывает неудобства, но он просто необходим. Веду журнал на прицеп.( группу пчел.) Пробовал на диктофон, работать быстрее но потом морока. Записи веду примерно так. Журнал на прицеп 1 Стр. номер улья. от 1-38 5.05 к.о. на +.0 1-Ст 2 1.2.-.10р Су 3-8 Р 4р+ 2Ро Кр Н Т- Яз + 1Рв 10.05 +2Р+ Отмечаю в разделе.о-откр.расплод, + крытый. Р - рамка Кр - корм и т.д. ( в графе - добавил убавил ) 1 - 2 - 3 1 - 2 - 3 1РКр 1РПр Не получается перенести информацию с черновика на Форум. Ну думаю смысл понятен. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Drovoseka Опубликовано 6 мая, 2011 Share Опубликовано 6 мая, 2011 ь. п.с. такі журнали будуть сприяти більшому відвідуванню форуму, що буде сприяти розвитку цього сайту... Журнал ведите обязательно. Во первых он дисциплинирует ваши действия. Во вторых, Вы можете проанализировать свои работы и составить план на дальнейшую работу. Можно вести на конкретный улей ли на всю пасеку. И там , и там есть преимущества и недостатки. Это надо решить для себя. Журнал занимает очень много времени и вызывает неудобства, но он просто необходим. Веду журнал на прицеп.( группу пчел.) Пробовал на диктофон, работать быстрее но потом морока. Записи веду примерно так. Журнал на прицеп 1 Стр. номер улья. от 1-38 5.05 к.о. на +.0 1-Ст 2 1.2.-.10р Су 3-8 Р 4р+ 2Ро Кр Н Т- Яз + 1Рв 10.05 +2Р+ Отмечаю в разделе.о-откр.расплод, + крытый. Р - рамка Кр - корм и т.д. ( в графе - добавил убавил ) 1 - 2 - 3 1 - 2 - 3 1РКр 1РПр Не получается перенести информацию с черновика на Форум. Ну думаю смысл понятен. Ничего не понятно... Расшифруйте ка написанную строку. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
metrolog Опубликовано 7 мая, 2011 Share Опубликовано 7 мая, 2011 5.05 к.о. на +.0 1-Ст 2 1.2.-.10Р Су 3-8 Р 4Р+ 2Ро Кр Н Т- Яз + 1Рв 10.05 +2Р+ Отмечаю в разделе.о-откр.расплод, + крытый. Р - рамка Кр - корм и т.д. ( в графе - добавил убавил ) 1 - 2 - 3 1 - 2 - 3 1РКр 1РПр Не получается перенести информацию с черновика на Форум. Ну думаю смысл понятен. Ничего не понятно... Расшифруйте ка написанную строку. 5.05(к.о.+0) Контрольный осмотр качество засева матки на закрытый и открытый расплод в семье.- (1 корпус) -Ст , 1 корпус заполнен стандартно,стандарт на этот год в связи с погодными условиями 1.2 - 9.10. рамки суш (цвет-3-5 выхода расплода) 3.4-7.8 рамки мало медные. 5.6. мед -( 2 корпус)Су 1.2.-10Р рамки суши. 3-8 рамки с расплодом 4 рамки с печатным и 2 с открытым расплодом. (Кр-Н) кормов норма.(Т-Яз) Тянут языки.( во 2 корпусе Вы видите, что не было 9 рамки, там был просвет) язык, сигнал ,дать вощину. добавил 1 рамку вощины. В журнале разделы. Число. причина осмотра. Результат осмотра. Надо сделать. Примечание. Раздел.Результаты осмотра. Содержит под разделы.Добавил в корпус 1-2-3 Забрал из корпуса 1-2-3. Выглядит примерно так. В графе добавить 1-2-3 в столбце 2 ставлю 1РКр.(добавил 1 рамку кормов.) а в графе убавил 1-2-3 в столбце 2 ставлю. 1РПр ( забрал 1 рамку перги.) Ну получается что объяснить сложнее чем записать. В общем сами в удобной Вам форме закодируйте ваши действия в символах, которые Вам более понятны и все. А журнал в графах, метода Вашей работы с пчелами. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.