А.Е. Опубликовано 30 июля, 2025 Share Опубликовано 30 июля, 2025 В 28.07.2025 в 08:05, Электрон сказал: Тепер я точно знаю, що плідні матки, на яких створюються відводки, можуть повернутися в свою сім'ю. При заміні матки, виламуючи велике відділення в кліточці, переглядаю рамки і бачу відкладені яйця. Шукаю матку і знаходжу її. Перелетіли з відводку... Таким чином стару матку краще давити... Не гуманно, але нова матка коштує дорого... Вона у вас під номером була?Не може бути помилки?Щоб казати точно треба дуже ретельно перевірити чи немає помилки.Є інши причини по яких могли бути там яйця.Та навіть та матка яку підсаджували в відводи якщо був зліт з бджолою може злетіти та опинитися де завгодно 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 30 июля, 2025 Share Опубликовано 30 июля, 2025 4 години тому, А.Е. сказав: Вона у вас під номером була?Не може бути помилки?Щоб казати точно треба дуже ретельно перевірити чи немає помилки.Є інши причини по яких могли бути там яйця.Та навіть та матка яку підсаджували в відводи якщо був зліт з бджолою може злетіти та опинитися де завгодно Я колись робив наліт на маточник і одна матка повернулась в свій вулик з відводка за 10-15 м. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
А.Е. Опубликовано 31 июля, 2025 Share Опубликовано 31 июля, 2025 В 30.07.2025 в 22:41, yu1986ra сказал: Я колись робив наліт на маточник і одна матка повернулась в свій вулик з відводка за 10-15 м. Юрій,чому ви пишете"одна матка".З цього я можу зробити висновок що їх було декілька.Тобто вони були відсаджені не плідні.Таким чином ви могли пропустити і окрім маточників залишили у вулики ще й матку.Якщо все було інакше то відверто скажу що я з таким не зустрічався.В літературі таких прикладів не описано,тобто не бачив і не читав,тут на форумі таке не описували наскільки пам'ятаю.,окрім двох випадків в останній час.То як цю інформацію можна сприймати?Так і є-тільки з сумнівом. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 31 июля, 2025 Share Опубликовано 31 июля, 2025 28 хвилин тому, А.Е. сказав: Юрій,чому ви пишете"одна матка".З цього я можу зробити висновок що їх було декілька.Тобто вони були відсаджені не плідні.Таким чином ви могли пропустити і окрім маточників залишили у вулики ще й матку.Якщо все було інакше то відверто скажу що я з таким не зустрічався.В літературі таких прикладів не описано,тобто не бачив і не читав,тут на форумі таке не описували наскільки пам'ятаю.,окрім двох випадків в останній час.То як цю інформацію можна сприймати?Так і є-тільки з сумнівом. Наліт на маточник: сім'ю переносим в сторону на її місце ставим рамку з відкритим маточником (я її струшував у вулик на новому місці). Так робив масово в десятку сімей. Одна матка повернулась. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 4 години тому, yu1986ra сказав: Наліт на маточник: сім'ю переносим в сторону на її місце ставим рамку з відкритим маточником (я її струшував у вулик на новому місці). Так робив масово в десятку сімей. Одна матка повернулась. А вона не могла залишитись на рамці? Я так колись мед качав. Струшував рамки і носив до хати. Коли почав обрізати, а по рамці матка лазить. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 33 минуты назад, gardener сказал: А вона не могла залишитись на рамці? Я так колись мед качав. Струшував рамки і носив до хати. Коли почав обрізати, а по рамці матка лазить. Також пару раз з лежаків ще приносив 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 10 годин тому, gardener сказав: А вона не могла залишитись на рамці? Я так колись мед качав. Струшував рамки і носив до хати. Коли почав обрізати, а по рамці матка лазить. Все можливо, але навряд. Коли струсив (я ще медові трусив і ставив у вулик на старе місце)у новий вулик піднялось в повітря багато бджоли. Сім'я була вже перед пологами, матка худа. Думаю вона пішла до бджіл як до рою, а ті вернулись у свій вулик. Через 10-12 днів коли перевіряв вихід маточника, то на старому місці була стара матка і печатний розплід. 9 годин тому, AVA сказав: Також пару раз з лежаків ще приносив В мене такого не було. На відборі меду змітаю майже всіх щіткою. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 1 час назад, yu1986ra сказал: В мене такого не було. На відборі меду змітаю майже всіх щіткою. Та всі змітають , от тільки майже все , а не все 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 20 минут назад, AVA сказал: Та всі змітають , от тільки майже все , а не все Я зараз , по мірі викачки давлю маток , міняю на молодих разом з відводками Так от старих я уже 5 штук знайшов у магазині , просто лазила розплоду не має Однієї і не шукав , маточники почали закладати , напевно пішла з магазином на викачку Решітки на сонях убираю, матки несіть у магах уже в липні , в от з решітками гніздо заливається 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 38 минут назад, AVA сказал: Решітки на сонях убираю, матки несіть у магах уже в липні Тож так , Але матки губляться без решітки , потім приходять , дивляться , матки немає , поки туди, сюди , там маточніки вже полупилися , і матку з нука не даш , бо неплодка бігає , а вже під осінь ,поганий обліт , і сильний провал по розплоду , гіморой короче . . 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 4 минуты назад, В 361 сказал: Тож так , Але матки губляться без решітки , потім приходять , дивляться , матки немає , поки туди, сюди , там маточніки вже полупилися , і матку з нука не даш , бо неплодка бігає , а вже під осінь ,поганий обліт , і сильний провал по розплоду , гіморой короче . . Це з одної сторони одна дві сісьї без матки , а з другої всі сім'ї недосіють по пару рамок розплоду із за решітки 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 6 минут назад, AVA сказал: а з другої всі сім'ї недосіють по пару рамок розплоду із за решітки Це точно??? , чи так ... На прикладі одна , дві сімї . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 13 годин тому, gardener сказав: А вона не могла залишитись на рамці? Я так колись мед качав. Струшував рамки і носив до хати. Коли почав обрізати, а по рамці матка лазить. 2 години тому, AVA сказав: Та всі змітають , от тільки майже все , а не все Якщо ви ще й змітаєте медові рамки де матка не часто й з'являється, то принести матку до медогонки, це вже форс мажор форс мажорний. Ви часом не родичі? 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 1 час назад, В 361 сказал: Це точно??? , чи так ... На прикладі одна , дві сімї . Точно бо решітки не нікот і ще малі взятки дуже впливають Якщо у гнізді нектар превративсч у мед , то через решітку туго іде , можна сказати печать уже невскривають Коли немає решітки вони перший маг рахують як гніздо , потім тільки в розріз і погнав підставляти 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 8 минут назад, AVA сказал: Точно бо решітки не нікот і ще малі взятки дуже впливають Якщо у гнізді нектар превративсч у мед , то через решітку туго іде , можна сказати печать уже невскривають Коли немає решітки вони перший маг рахують як гніздо , потім тільки в розріз і погнав підставляти Ви реально ото бігаєте і всім в розріз магазини пхаєте ??????? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 10 минут назад, В 361 сказал: Ви реально ото бігаєте і всім в розріз магазини пхаєте ??????? Да, 8 рамочники , 7 рамок поки залиті 50-60 % , можна сразу два У мене немає медозборіів по 6кг , щоб пробили на верх декілька магазинів нектаром Якщо запечатають то все зупиняються При постановці в розріз магазинів потрібно на треть менше , тільки постійно качати приходилось коли реальні були медозбори 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 7 минут назад, AVA сказал: Якщо запечатають то все зупиняються Це у баків і у карніки ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 5 минут назад, В 361 сказал: Це у баків і у карніки ? У карніки зовсім буде ж..а , гніздо зальють У баків по різному ну , все рівно видно різницю Кордован ті тащуть на верх і розмахують по всіх магазинах, тоді мед кругом , а печаті немає 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 16 минут назад, AVA сказал: У мене немає медозборіів по 6кг , щоб пробили на верх декілька магазинів нектаром Але пхаєте зразу два , 16 минут назад, AVA сказал: можна сразу два Може бджолИ стільки не має щоб несли через залляті магазини ? 1 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 37 хвилин тому, AVA сказав: Точно бо решітки не нікот і ще малі взятки дуже впливають Якщо у гнізді нектар превративсч у мед , то через решітку туго іде , можна сказати печать уже невскривають Коли немає решітки вони перший маг рахують як гніздо , потім тільки в розріз і погнав підставляти Так вони ж той другий магаз також будуть як гніздо сприймати. Особливо коли малі взятки. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 23 хвилини тому, AVA сказав: Да, 8 рамочники , 7 рамок поки залиті 50-60 % , можна сразу два У мене немає медозборіів по 6кг , щоб пробили на верх декілька магазинів нектаром Якщо запечатають то все зупиняються При постановці в розріз магазинів потрібно на треть менше , тільки постійно качати приходилось коли реальні були медозбори Якщо є бджоли, то при медозборі 1-3 кг нормально несуть і в 5, і в 7 магазин. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 2 минуты назад, В 361 сказал: Але пхаєте зразу два , Може бджолИ стільки не має щоб несли через залляті магазини ? Та несуть вони , ну скорості трохи не та, вони поки кажу дирку незальють на верх не підуть , в так 60% залили і маг в розріз Все діло у медоносах , у мене в зоні льоту поля більше 100га немає , точніше одне , зато малих два десятки і взяток іде ривками ну довго Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Якщо є бджоли, то при медозборі 1-3 кг нормально несуть і в 5, і в 7 магазин. Та де їх узяти 5 ,7 і навіщо ,щоб потім , я ліг на викачкі у серпні В так в розріз і постійно неспіша на півбочечки в день у мене завжди є печатні рамки 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
AVA Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 8 минут назад, yu1986ra сказал: Так вони ж той другий магаз також будуть як гніздо сприймати. Особливо коли малі взятки. Два маги це майже 300 рамка,якось багато для медового пояска Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 1 августа, 2025 Share Опубликовано 1 августа, 2025 5 минут назад, AVA сказал: зато малих два десятки і взяток іде ривками ну довго Це і є головна причина заливання гнізда , А Ви мені , ганеманка , ганеманка..... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.