Перейти к содержанию

Улей для "чайника"

vikad

Рекомендуемые сообщения

... И правильно говорится, что "начинающим" пчеловод в наших реалиях чувствует себя не менее 10 лет! То пчёл нет, то ульев, то денег...
От ця фраза свідчить про досвід пасічникування який приходить не менш як за років 6-7, Ракетін :hi: знімаю шляпу :az:

И что с опытом?

.....имея годичный многокорпусный опыт за плечами......если б начинал снова -начал бы с пары лежачков и не вкладывался бы финансово так как я в прошлом сезоне тысяч 12-15 гривнев вгатил и не пойму где эти деньги (причем тысяч 5 истратил чисто впустую из-за отсутствия опыта).....отдача то пока только моральная))).........А мог бы за прошлый сезон истратить пару-тройку тысяч гривен.....ну правда опыта бы получил в половину меньше.....Ну и конечно тут имеют место мои недостатки человеческие - нетерпеливость, желание всего и сразу, неоправданный риск.....Но всё это ерунда -главное пчелы)))

• 3 years later...
....имея годичный многокорпусный опыт за плечами......если б начинал снова -начал бы с пары лежачков и не вкладывался бы финансово так как я в прошлом сезоне тысяч 12-15 гривнев вгатил и не пойму где эти деньги

Робин-Гут, Згоден з Вами в одному,- для розуміння бджіл, ближчого ознайомлення з ними, початківцю все ж підходить більше горизонтальний вулик, тобто лежак. Де дах на завісах, а у вулику через перегородку - дві сім'ї. :IMHO:

цілком згодна, що для розуміння бджіл, ближчого ознайомлення з ними, початківцю все ж підходить більше горизонтальний вулик, тобто лежак. .Але, як казав мій вчитель:"Спробуєш багатокорпусний - з лежаком більше працювати не захочеться". В цьому році спробувала. Та ще й восьмирамковий на рамку 145. Казка! З лежаком,дійсно, тепер не дуже хочеться працювати.

А я три останні роки використовую виключно рути.Але іноді все ж сумую за даданами,з яких починав...

Казка! З лежаком,дійсно, тепер не дуже хочеться працювати.

Ksenya, А я цього року, маючи в основному рутівські, запустив у експлуатацію і вулик Ващенка, який використовував ще мій покійний дід Антон, і якому пішла уже друга сотня років. От саме для початківця це знахідка. :IMHO: Весь мед над розплодом, а стільники внизу освоєні теж на відміну від багатьох українських, котрі є нижчі і вужчі від Ващенкових.

Казка! З лежаком,дійсно, тепер не дуже хочеться працювати.

Ksenya, А я цього року, маючи в основному рутівські, запустив у експлуатацію і вулик Ващенка, який використовував ще мій покійний дід Антон, і якому пішла уже друга сотня років. От саме для початківця це знахідка. :IMHO: Весь мед над розплодом, а стільники внизу освоєні теж на відміну від багатьох українських, котрі є нижчі і вужчі від Ващенкових.
Шкода, але мені з вуликом Ващенка попрацювати не довелося, та для мене й лежаки були за щастя. А взагалі, по-доброму заздрю тим, у кого діди, батьки були пасічниками. Це ж така можливість навчитися всьому "з перших вуст". А у мене книжки, журнали, інтернет... :dntknw:

Це ж така можливість навчитися всьому "з перших вуст".

Ksenya, Що правда, то правда. Це неоціниме. :ay: Але я мав колись можливість роз'їзджати по всій Україні і контактувати і з пасічниками теж, що принагідно й не пропускав .

Заархивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.

• Создать...