Tantal Posted December 14, 2010 Share Posted December 14, 2010 Доброго вечора!!! питання не по темі - до весни планую виготовити 10 ловушок. Хтось підскаже вірну конструкцію? чи хоча б ссилку де її можна знайти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бортник Posted December 14, 2010 Share Posted December 14, 2010 Доброго вечора!!! питання не по темі - до весни планую виготовити 10 ловушок. Хтось підскаже вірну конструкцію? чи хоча б ссилку де її можна знайти. Ловушки для чего? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tantal Posted December 14, 2010 Author Share Posted December 14, 2010 Доброго вечора!!! питання не по темі - до весни планую виготовити 10 ловушок. Хтось підскаже вірну конструкцію? чи хоча б ссилку де її можна знайти. Ловушки для чего? ловушки для ловли роев. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 У нас в темі про інші сайти є посилання на сайт Прозаика "Ловля бродячих роёв" Більш детальної інформації Ви ніде не знайдете. Хіба якщо хтось цим сам займався, то поділиться власним досвідом... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Артем Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 Доброго вечора!!! питання не по темі - до весни планую виготовити 10 ловушок. Хтось підскаже вірну конструкцію? чи хоча б ссилку де її можна знайти. Я в этом году прочитав книгу А.С. Панасенко "Пчелиный Рой" сделал три ловушки и поймал на них 5роев. Прочтите книгу очень детально и легко все описано PANASENKO.djvu 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фомич Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 Вот здесь, очень активно обсуждалась эта тема http://www.pchelovod.info/index.php?showtopic=14122 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolyan Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 Подскажите пожалуйста,может кто-то пользовался приманкой роя АПІМАМ,производство EVROTOM Ruma.С уважением Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tantal Posted December 15, 2010 Author Share Posted December 15, 2010 Вот здесь, очень активно обсуждалась эта тема http://www.pchelovod.info/index.php?showtopic=14122 неплохо!!!!!!!!!!!спасибо. я не думаю что так просто рои ловить. Вывесил и получай. надо с умом ставить и недалеко от пасек, а то откуда возьмутса рои в лесу за 5 км. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Владимир Николаевич Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 Подскажите пожалуйста,может кто-то пользовался приманкой роя АПІМАМ,производство EVROTOM Ruma.С уважением До речі, це актуальне питання. Особливо для пасічників вихіднього дня. Не дуже гарно коли свої рої тікають. Яка ціна ? Де купити ? Як використовувати ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сява Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 Вот здесь, очень активно обсуждалась эта тема http://www.pchelovod.info/index.php?showtopic=14122 неплохо!!!!!!!!!!!спасибо. я не думаю что так просто рои ловить. Вывесил и получай. надо с умом ставить и недалеко от пасек, а то откуда возьмутса рои в лесу за 5 км. Основна складність полягає у тому,що це досить небезпечне заняття,один неправильний рух і ти вже на низу із сумними наслідками.Одним словом якщо в дитинстві не натренірувалися лазити по деревам,то в зрілому віці краще туди не пхатись Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yurij_s Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 http://kopeelka.narod.ru/ Тут есть фильм называется "Ловля вольных роёв" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolyan Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 [ Основна складність полягає у тому,що це досить небезпечне заняття,один неправильний рух і ти вже на низу із сумними наслідками.Одним словом якщо в дитинстві не натренірувалися лазити по деревам,то в зрілому віці краще туди не пхатись Сява,окрім дерев,є і наземний варіант .Я,наприклад,хочу поставити парочку вуликів в другому кутку свого саду(82дерева),натерти в середини приманкою і хай летять .Чужий рій-добре,а свій-ще краще Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сява Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 [ Основна складність полягає у тому,що це досить небезпечне заняття,один неправильний рух і ти вже на низу із сумними наслідками.Одним словом якщо в дитинстві не натренірувалися лазити по деревам,то в зрілому віці краще туди не пхатись Сява,окрім дерев,є і наземний варіант .Я,наприклад,хочу поставити парочку вуликів в другому кутку свого саду(82дерева),натерти в середини приманкою і хай летять .Чужий рій-добре,а свій-ще краще Те,що залетить свій рій це майже нереально-не відповідає законам природи.Щоб на землі залітали рої потрібо попасти на так звані активні зони,а це не так той і легко.В одному місці може залітати по декілька за рік,а в іншому за декілька років-жодного... У лісі піймавши роя можете сміло вішати ловушку на наступний рік на теж саме місце.Успіх вже буде гарантований відсотків так на 90 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Андрей В. Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 в мени в цому році результати такі в два вулика які пригутував на пасіці залитіли рої, і на дві ловушки 4 рої на наступну весну думаю зробити ще хочаб 6 ловушок і виставити 3-4 вулика а все це завдяки темам які розглядаються на форумах Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Я в этом году прочитав книгу А.С. Панасенко "Пчелиный Рой" сделал три ловушки и поймал на них 5роев. Прочтите книгу очень детально и легко все описано opr06K91.gif ← Книжка надзвичайно цікава із практичного і з художнього боку! в мени в цому році результати такі в два вулика які пригутував на пасіці залитіли рої, і на дві ловушки 4 рої на наступну весну думаю зробити ще хочаб 6 ловушок і виставити 3-4 вулика а все це завдяки темам які розглядаються на форумах ← Значить по теорії на місце тих вуликів знов ставте порожні... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sm12081962 Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Вэтом году сделал 3 ловушки по всем рекомендациям а один ящик,не крашеный валялся,думаю повешу его пусть повесит.Поставил 3 рам ки и вперед.Так вот два хороших роя зашло в него а в новые ноль. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Так вот два хороших роя зашло в него а в новые ноль. ← Той же Панасенко радить нові під дощем потримати... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tantal Posted December 16, 2010 Author Share Posted December 16, 2010 в мени в цому році результати такі в два вулика які пригутував на пасіці залитіли рої, і на дві ловушки 4 рої на наступну весну думаю зробити ще хочаб 6 ловушок і виставити 3-4 вулика а все це завдяки темам які розглядаються на форумах А приманками користувались? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tantal Posted December 16, 2010 Author Share Posted December 16, 2010 Читав на іншому форумі, що для будівлі ловушок виористовують навіть пресовану бумагу, не думаю, що це практично. льотки обмазують свіжим прополісом, використовують приманки, м"яту та мелісу кладуть до ловушки. На скільки це ефективно? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Андрей В. Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Да користувався з Москви втому році превезли, на наступний рік буду випробувати Априрой також превезли з Москви Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tantal Posted December 18, 2010 Author Share Posted December 18, 2010 Да користувався з Москви втому році превезли, на наступний рік буду випробувати Априрой також превезли з Москви А де на Україні можна купити такі приманки? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Панас Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 А де на Україні можна купити такі приманки? ? Да есть они в пчеломагазинах обычных. Видел лично но не пользовался. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
valmir Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Читав на іншому форумі, що для будівлі ловушок виористовують навіть пресовану бумагу, не думаю, що це практично. льотки обмазують свіжим прополісом, використовують приманки, м"яту та мелісу кладуть до ловушки. На скільки це ефективно? Да не надо обмазывать прополисом - под крышку ловушки только кусок положка запрополисованного положить, и мелиссу не ложат в ловушку, а просто берут и растирают по стенкам снаружи и внутри. А если в ловушке уже селился рой и провел там достаточно времени то и этого не надо. Важнее найти правильное место где ее повесить! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tantal Posted January 6, 2011 Author Share Posted January 6, 2011 Да не надо обмазывать прополисом - под крышку ловушки только кусок положка запрополисованного положить, и мелиссу не ложат в ловушку, а просто берут и растирают по стенкам снаружи и внутри. А если в ловушке уже селился рой и провел там достаточно времени то и этого не надо. Важнее найти правильное место где ее повесить! А как правильно выбрать ето место? есть люди которые ето испытали на практике, а не втеории? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochut Posted January 6, 2011 Share Posted January 6, 2011 Да не надо обмазывать прополисом - под крышку ловушки только кусок положка запрополисованного положить, и мелиссу не ложат в ловушку, а просто берут и растирают по стенкам снаружи и внутри. А если в ловушке уже селился рой и провел там достаточно времени то и этого не надо. Важнее найти правильное место где ее повесить! А как правильно выбрать ето место? есть люди которые ето испытали на практике, а не втеории? ТУТСайт Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts