Jump to content

Ловушки для ловли роёв

Tantal
 Share

Recommended Posts

Доброго вечора!!! питання не по темі - до весни планую виготовити 10 ловушок. Хтось підскаже вірну конструкцію? чи хоча б ссилку де її можна знайти.

Доброго вечора!!! питання не по темі - до весни планую виготовити 10 ловушок. Хтось підскаже вірну конструкцію? чи хоча б ссилку де її можна знайти.
Ловушки для чего?

Ловушки для чего?
ловушки для ловли роев.

У нас в темі про інші сайти є посилання на сайт Прозаика "Ловля бродячих роёв" Більш детальної інформації Ви ніде не знайдете. :IMHO: Хіба якщо хтось цим сам займався, то поділиться власним досвідом... :hi:

Я в этом году прочитав книгу А.С. Панасенко "Пчелиный Рой" сделал три ловушки и поймал на них 5роев. Прочтите книгу очень детально и легко все описано :wave:PANASENKO.djvu
  • Like 2
  • Thanks 1

Вот здесь, очень активно обсуждалась эта тема http://www.pchelovod.info/index.php?showtopic=14122

Подскажите пожалуйста,может кто-то пользовался приманкой роя АПІМАМ,производство EVROTOM Ruma.С уважением :hi:

Вот здесь, очень активно обсуждалась эта тема http://www.pchelovod.info/index.php?showtopic=14122
неплохо!!!!!!!!!!!спасибо. я не думаю что так просто рои ловить. Вывесил и получай. надо с умом ставить и недалеко от пасек, а то откуда возьмутса рои в лесу за 5 км.

Guest Владимир Николаевич
Подскажите пожалуйста,может кто-то пользовался приманкой роя АПІМАМ,производство EVROTOM Ruma.С уважением :hi:
До речі, це актуальне питання. Особливо для пасічників вихіднього дня. Не дуже гарно коли свої рої тікають. Яка ціна ? Де купити ? Як використовувати ? :hi:

неплохо!!!!!!!!!!!спасибо. я не думаю что так просто рои ловить. Вывесил и получай. надо с умом ставить и недалеко от пасек, а то откуда возьмутса рои в лесу за 5 км.
Основна складність полягає у тому,що це досить небезпечне заняття,один неправильний рух і ти вже на низу із сумними наслідками.Одним словом якщо в дитинстві не натренірувалися лазити по деревам,то в зрілому віці краще туди не пхатись :)

http://kopeelka.narod.ru/ Тут есть фильм называется "Ловля вольных роёв"

[ Основна складність полягає у тому,що це досить небезпечне заняття,один неправильний рух і ти вже на низу із сумними наслідками.Одним словом якщо в дитинстві не натренірувалися лазити по деревам,то в зрілому віці краще туди не пхатись :)
Сява,окрім дерев,є і наземний варіант ;) .Я,наприклад,хочу поставити парочку вуликів в другому кутку свого саду(82дерева),натерти в середини приманкою :) і хай летять :ay: .Чужий рій-добре,а свій-ще краще :ole_ole:

[ Основна складність полягає у тому,що це досить небезпечне заняття,один неправильний рух і ти вже на низу із сумними наслідками.Одним словом якщо в дитинстві не натренірувалися лазити по деревам,то в зрілому віці краще туди не пхатись :)
Сява,окрім дерев,є і наземний варіант ;) .Я,наприклад,хочу поставити парочку вуликів в другому кутку свого саду(82дерева),натерти в середини приманкою :) і хай летять :ay: .Чужий рій-добре,а свій-ще краще :ole_ole:
Те,що залетить свій рій це майже нереально-не відповідає законам природи.Щоб на землі залітали рої потрібо попасти на так звані активні зони,а це не так той і легко.В одному місці може залітати по декілька за рік,а в іншому за декілька років-жодного... У лісі піймавши роя можете сміло вішати ловушку на наступний рік на теж саме місце.Успіх вже буде гарантований відсотків так на 90 :hi:

в мени в цому році результати такі в два вулика які пригутував на пасіці залитіли рої, і на дві ловушки 4 рої на наступну весну думаю зробити ще хочаб 6 ловушок і виставити 3-4 вулика а все це завдяки темам які розглядаються на форумах

Я в этом году прочитав книгу А.С. Панасенко "Пчелиный Рой" сделал три ловушки и поймал на них 5роев. Прочтите книгу очень детально и легко все описано opr06K91.gif

Книжка надзвичайно цікава із практичного і з художнього боку! :az:
в мени в цому році результати такі в два вулика які пригутував на пасіці залитіли рої, і на дві ловушки 4 рої на наступну весну думаю зробити ще хочаб 6 ловушок і виставити 3-4 вулика а все це завдяки темам які розглядаються на форумах

Значить по теорії на місце тих вуликів знов ставте порожні... :ole_ole:

Вэтом году сделал 3 ловушки по всем рекомендациям а один ящик,не крашеный валялся,думаю повешу его пусть повесит.Поставил 3 рам ки и вперед.Так вот два хороших роя зашло в него а в новые ноль.

Так вот два хороших роя зашло в него а в новые ноль.

Той же Панасенко радить нові під дощем потримати... :hi:

А приманками користувались?

Читав на іншому форумі, що для будівлі ловушок виористовують навіть пресовану бумагу, не думаю, що це практично. льотки обмазують свіжим прополісом, використовують приманки, м"яту та мелісу кладуть до ловушки. На скільки це ефективно?

Да користувався з Москви втому році превезли, на наступний рік буду випробувати Априрой також превезли з Москви

Да користувався з Москви втому році превезли, на наступний рік буду випробувати Априрой також превезли з Москви
А де на Україні можна купити такі приманки?

А де на Україні можна купити такі приманки?

Да есть они в пчеломагазинах обычных. Видел лично но не пользовался.

• 3 weeks later...
Читав на іншому форумі, що для будівлі ловушок виористовують навіть пресовану бумагу, не думаю, що це практично. льотки обмазують свіжим прополісом, використовують приманки, м"яту та мелісу кладуть до ловушки. На скільки це ефективно?
Да не надо обмазывать прополисом - под крышку ловушки только кусок положка запрополисованного положить, и мелиссу не ложат в ловушку, а просто берут и растирают по стенкам снаружи и внутри. А если в ловушке уже селился рой и провел там достаточно времени то и этого не надо. Важнее найти правильное место где ее повесить!

Да не надо обмазывать прополисом - под крышку ловушки только кусок положка запрополисованного положить, и мелиссу не ложат в ловушку, а просто берут и растирают по стенкам снаружи и внутри. А если в ловушке уже селился рой и провел там достаточно времени то и этого не надо. Важнее найти правильное место где ее повесить!
А как правильно выбрать ето место? есть люди которые ето испытали на практике, а не втеории?

А как правильно выбрать ето место? есть люди которые ето испытали на практике, а не втеории?
ТУТСайт

• Алёнка changed the title to Ловушки для ловли роёв