Перейти к содержанию

Подогрев в ульях

sij

Рекомендуемые сообщения

Jivec, дякую за допомогу :ay:
Помощь не лично Вам, а в сути вопроса, мне тоже хочется докопаться до истины. Надеюсь, что Мико по этому поводу тоже мнение выскажет - это очень интересно.

Вы используете датчик температуры DS18b20?так

ВЕРЕС, А датчик с каким терморегулятором работает?

датчик с каким терморегулятором работает?

ATDINY2313A-PU

post-6108-1363022284_thumb.jpg такий вигляд має мій вулик з вмонтованим електропідігрівом. На фото - панель підключення напруги та керування терморегулятором, це мій перший варіант, який буде змінено, а саме, в замін стрілочного покажчика температури буде використано цифровий дисплей, тако ж цифровим буде терморегулятор з цифровою настройкою температури. Підключення буде виконано одно штирьковим роз'ємом. Над панеллю є отвір, це гніздо для капілярного термометра, яким буде проводитися контрольне промірювання витримування температурного режиму (в період налаштування).

такий вигляд має мій вулик з вмонтованим електропідігрівом

Класс! Мне понравилось.

Цікаво, а з вулиці вночі сусіди не будуть бачити що кожен вулик циферками світиться, можна буде розповідати що то сигналізація :umora: Мої б точно підзорну трубу купили б щоб розглядувать циферки... Якось нового холодильника привозили то вони аж на дорогу повибігали. А як з клунками приїзжаю то рахують(вони глухі оба то чутно як говорять) Нічогенько так повинно вийти. Роз`ем розрахуйте по струму. щоб контакти не підгоряли! І надійне з`єднання було.

буде використано цифровий дисплей, тако ж цифровим буде терморегулятор з цифровою настройкою температури

ВЕРЕС, а проверялись эти приборы на предмет ЭМИ?

проверялись эти приборы на предмет ЭМИ?

Ви маєте на увазі ел/магнітні випромінювання? за це незнаю.

Ви маєте на увазі ел/магнітні випромінювання? за це незнаю.

Вообще желательно этот вопрос изучить, может быть нельзя ставить цифровые приборы в улей.

желательно этот вопрос изучить,

бажанно, але немає приладів для цього, джерелом таких кливань може виступати сам нагрівач, якщо його живити відповідним струмом (певної частоти), треба осцилограф та спеца, бо я в цьому недуже ..., або найпростіше зателефоную і запитаю виробника,він має знати.

post-6108-1363070753_thumb.jpg схема робоча перевіряв, PS. але чому не цифрова?

post-6108-1363072337_thumb.jpg це рамка ел/підігріву (нагрівач) post-6108-1363072611_thumb.jpg її вмонтування в "шухлядку", на фото - світліша рейка, (в поперек), над нею (рамкою ел/підігріву) годівниці (це вигляд від льотка), по середині між годівницями - місце для елекроніки, тобто плати терморегулятора, (воно закрите сіткою) post-6108-1363072958_thumb.jpg вигляд шухлядки (напів витягнутої з техн./корпуса) з боку. post-6108-1363073202_thumb.jpg тут можна побачити це з низу в ТК. Ліворуч на тех/корп. помітно (сірим) виступ, це круглий льоток, він при низу ТК, над сіткою дна, тому в вулику присутня холодна зона, (це для періоду зимівлі, та в ранньовесняний розвиток з підгодівлею), вище,якраз навпроти годівниць - щільовий льоток 250*25, для періоду ГВ, тому тут годівниці слугують трапиками для зручного переходу бджіл з льотка на рамки (з власних спостережень, без них трапиків - бджоли стараються війти в вулик при якомусь краю льотка цетр невикористовується, і далі по стінці вверх, а з трапіками йдуть по всій ширині льотка без метушні)

джерелом таких кливань може виступати сам нагрівач

Если, я не ошибаюсь, то собирались питать нагреватели постоянным током?

питать нагреватели постоянным током?

да, але якщо терморегулятор виявиться імпульсним?

да, але якщо терморегулятор виявиться імпульсним?

Насколько я понял, то регулятор цифровой, а регулирование позиционное.

позиционное.

це як. вкл. викл., я теж так думаю, але хтось тут писав що може бути імпульсне керування транзистором.

але хтось тут писав що може бути імпульсне керування транзистором.

все зависит от схемы управления. ВЕРЕС, а на каком ключевом элементе Вы сделали свой выбор: транзистор или реле?

на каком ключевом элементе

транзистор

транзистор

Полевик?

Полевик?

назва здається, ТИП122

Я тут почитал и пришол к выводу, всеже лучше пчол держать в павильоне , что до Вашего терморегулятора то схемка не надежная :IMHO1: Возмите посмотрите помоему Бирюков москва 2000г . Там представлены схемы повышеной надежности (именно терморегуляторы) Я их делал для инкубатора.

Там можна ставити, не бачу я якихось проблем чому не можна, вологість там не зависока. Перешкоди звичайно мужуть вплинути на стабільність роботи схеми. Але вони можуть вплинути на будь який пристрий. Тут живлення, власне терморегулятора, відділене від живлення термоелемента декількома деталями і якщо примінити блокіровочний конденсатор(говорилося раніше) то перешкоди по живленню не проникнуть. Живлення те про яке йшла мова для роботи плати врешті решт постійний струм, а керування нагрівачем імпульсне- не путати зі змінним струмом! Імпульсне це значить що живлення на нагрівач подається імпульсами- тобто включається виключається нагрівач з якоюсь певною послідовністю. І в принципі неважливо яку напругу тими імпульсами подавати-знімати чи це постійний струм чи це змінний. ВЕРЕС в 361 пості що то за схема? наскількі я розумію просто привели для приміру?

в 361 пості що то за схема? наскількі я розумію просто привели для приміру?

Федір, , згадану схемку розмістив на запит Івженка Сергія, це був мій перший варіант. а Сергій ще в пошуку! А от за роз'яснення про імпульсну роботу нагрівача дякую, Фоміч задав мені таке питання чи розглядався варіант присутності ЕМИ в цифровому терморегуляторові, я й засумнівався а чи не буде цих ЕМИ випромінювати нагрівач при імпульсному керувані ним. Якщо я вірно зрозумів Вас, така проблема знімається? :hi::az:

Якщо в живленні терморегулятора буде керамічний конденсатор -він же блокировочний(тому така назва) як оговорювалось раніше, високочастотна завада не пролізе. Найліпший конденсатор км-5б(їх на драгметали дергають всі, але для схеми це супер свою роботу вони добре знають))).) А низькочастотну відфільтрує електроліт. А от наводку електромагнітну екранування повинно зняти, але не думаю що там воно буде аж так потрібне. Хоча хтозна. Провід датчика температури напевно варто було б в екранований провід вдіти. :hi:

Якщо в живленні терморегулятора буде керамічний конденсатор -він же блокировочний(тому така назва) як оговорювалось раніше, високочастотна завада не пролізе. Найліпший конденсатор км-5б(їх на драгметали дергають всі, але для схеми це супер свою роботу вони добре знають))).) А низькочастотну відфільтрує електроліт. А от наводку електромагнітну екранування повинно зняти, але не думаю що там воно буде аж так потрібне. Хоча хтозна. Провід датчика температури напевно варто було б в екранований провід вдіти. :hi:
Федір! Ви знову "непрягаєте" мене, тільки вирішили одну поблему, а за нею ще, і ще, я вже незнаю....

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...