Перейти к содержанию

Подогрев в ульях

sij

Рекомендуемые сообщения

Попробую ответить. Диод D2 не нужен, так как внутри транзистора TIP122 есть диод, если другой транзистор, то лучше поставить для защиты от переполюсовки. Конденсатор С2 в данном случае просто будет чуть фильтровать сеть, он большой не нужен (лишние расходы). Лучше поставить один возле трансформатора, а другой в конце линии, лучший вариант поставить по 100мкФ*50В в каждом улье (конденсатор от переполюсовки не защищён, но если его поставить за D2 то будет защита). Предохранитель не нужен – резистор R1 ограничивает ток и трансил не коротит (R1 на 0,5Вт). Продумайте сделать один контрольный прибор на батарейках с выносным датчиком, для контроля через леток. А вообще соберите одну плату (модуль) и погоняйте её при разных питаниях электросети - напряжение на входе платы должно быть 8-15В (+ тяжёлый режим когда С2 нет). Получается на каждый улей затраты около 100гр.

Получается на каждый улей затраты около 100гр

можливо буде більше, якщо приплюсувати ще дроти, а якщо, ще резервне живлення, (генератор+акумулятор) то вийде мабуть в два рази більше, про вигоду - будем бачити з практики, теорія говорить що затрати будуть окупленні. але то теорія, скажуть скептики, поживем- побачим, скажу я, чи як там в Вас в Одесі, в таких випадках кажуть :az:

Продумайте сделать один контрольный прибор на батарейках с выносным датчиком, для контроля через леток

для контроля чого? температури, Є на форумі в розділі "Інструменти" тема "Електронний термометер" , в якій розповідється про дистанційний контроль температури в вуликах з виведенням інформації на КОМП, Ви мабуть знаєте про це, там теж використовується мікросхема ds18b20, можливо застосую,цей спосіб, щоб знати про температуру в вулику, це я до того коли вилетить трнзистор ТІР122, чи може є варіант замінити його на більш надійний.

для контроля чого? температури,

Да контроль температуры один из вариантов, чтоб не тянуть провода. Транзистор ТІР122 в вашем режиме вообще не должен вылетать, главное чтоб хорошо открывался и закрывался. Рассеивать он будет при нагреве около 2 ватт (2,5*ток).

Транзистор ТІР122 в вашем режиме вообще не должен вылетать, главное чтоб хорошо открывался и закрывался.

Дякуюза відповідь, Ви мене заспокоїли, підтвердивши надійність ТІР122

Рассеивать он будет при нагреве около 2 ватт (2,5*ток).

Навіть не 2 вати а менше. Але це в режимі ключа. а в якому він режимі справді працює покищо не відомо до кінця. ВЕРЕС ви по почті замовляли чи з Вінниці хтось привіз? Я б купив теж такий терморегулятор для експирементів.

по почті

координати скинув в приват
...Теморегулятор де брали?

кординати скинув в приват, отримали?

по почті

координати скинув в приват
...Теморегулятор де брали?

Можнa й мeні координати? Хто допоможе? Шукаю в цифровому варіанті Рыбочкин, А.Ф. Регулирование микроклимата в улье монография / А.Ф. Рыбочкин, И.С. Захаров

Можнa й мeні координати?

так, дам в приват
Шукаю в цифровому варіанті Рыбочкин, А.Ф. Регулирование микроклимата в улье монография / А.Ф. Рыбочкин, И.С. Захаров

писав раніше, правда там тільки частинка від всього, але я думаю достатньо для орієнтації в самих вимогах і організації підігріву. Є також і Єськов але ссилки не зберіг, роздрукував, маю як книгу.

Велике дякую, пробачте, запарився трохи.

Можнa й мeні координати?

так, дам в приват
Шукаю в цифровому варіанті Рыбочкин, А.Ф. Регулирование микроклимата в улье монография / А.Ф. Рыбочкин, И.С. Захаров

писав раніше, правда там тільки частинка від всього, але я думаю достатньо для орієнтації в самих вимогах і організації підігріву. Є також і Єськов але ссилки не зберіг, роздрукував, маю як книгу.
Дякую, посилання Ваше читав, але хочу в повному варіанті... На форумі з телефону, тому багато не зкачаєш. Якщо хто може прошу поділитись на почту [email protected]

Велике дякую, пробачте, запарився трохи.

ні я не за те, просто в мене щось невиходить фіксувати відправлені в приват, тому й невпенений чи воно доходить за призначенням. а . отримані є всі
хочу в повному варіанті...

читав, але хочу в повному варіанті...

є такий варіант, треба знайти сайт універа, чи авторів, точно не пам'ятаю, вони можуть вислати поштою, з Росії

в мене щось невиходить фіксувати відправлені в приват, тому й невпенений чи воно доходить за призначенням. а . отримані є всі

там при відповіді галку потрібно ставити зберігти в відповідях тоді буде і те і те

там при відповіді галку потрібно ставити зберігти в відповідях тоді буде і те і те

Ще раз дякую! вийшло, насправді все просто,

• 2 weeks later...

І все-таки вона працює. Схема найпростішого термореле. post-2730-1361728632_thumb.jpg зробив зa годину, зaрaз тeстую. Більш детально - тут (electrik.info/main/praktika/216-prostoj-termoregulyator-svoimi-rukami.)

І все-таки вона працює. Схема найпростішого термореле.

Вітаю! Всетаки тяга до творчості взяла верх! Про результати тестування надіюсь повідомите.

Вітаю! Всетаки тяга до творчості взяла верх! Про результати тестування надіюсь повідомите.
Обов'язково! :hi::az:

С простыми схемами лучше дела не иметь, плачевные последствия могут быть. :IMHO1:

С простыми схемами лучше дела не иметь, плачевные последствия могут быть.

по запропонованій схемі що може спрацювати на плачевний результат?

по запропонованій схемі що може спрацювати на плачевний результат?

Силовой узел не надежный, нет контроля перегрева. Чем будет управлять симистор?

нет контроля перегрева.

Ваш варіант, як це зробити

Использовать нормальные терморегуляторы.

такий наприклад http://www.ukrrele.com/devices-protection.htm

можна приклад нормального терморегулятора Борода-1, переглянув, там про реле напруги, як прилаштувати до термо...

ВЕРЕС, там есть раздел протерморегуляторы http://www.ukrrele.com/thermo-regulator.htm :hi:

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...