Федір Опубликовано 7 февраля, 2013 Share Опубликовано 7 февраля, 2013 Про стабілітрон - ставити паралельно. В паралельному зє`днані неважно де до конденсатора, після чи на ньому бо провідники утворюють одне коло. Для конденсатора має технологічне значення - я вже писав про 7 см від плати. Якщо стабілітрон вибрать на 12 В наприклад то для L78L05 режим роботи легший, але для стабілітрона тяжчий ну і наоборот. Але 12В напевно оптимум, розподілиться падіння напруги рівномірно по ступеням. Для паралельної намотки немає тих проблем що я писав головне щоб провідники рівномірно, по можливості поруч лягали. До тогож в такому варіанті густину струму можна вибрати не 2А/мм квадратний, а більше-вже і 4 буде не так критично. Тому в такому варіанті провід буде мати діаметер не в 2 рази менший, а можна перерахувати то вийде ще тонший. Тому в вікно магнітопроводу влізе. ОО по магнітопотоку і розрахунках такеж як і Ш подібне залізо. Просто рідко на таких потужностях зустрінеш тому і подумав що 2 котушки. Ну раз одна то прийдеться щось перероблювать. Головне АКУРАТНО розібрать осердя щоб не пошкодити залізо! Ну 21В це я поділив бо думав що 2 котушки . Відмотаєте (чи намотаєте) на яку захочете напругу. Я думаю для нагрівачів це не так критично що 21 що 24 різниця невелика ну чуть менша потужність буде... Але тут дивіться самі нехочете небажаних втрат намотайте на 24в тай все! Тут вже озвучували думку про те що можна по окремому мосту на кожен нагрівач. Так дійсно можна зробити, вірна думка, тоді вже і конденсатор на кожен міст можна поставити і це не буде надто дорого. Що до схеми живлення терморегулятора Отей діод це Ви його вірно придумали! Він виконає розділення кіл на живлення терморегулятора і на живлення власне термоелементів. Він обовязковий якщо будете ставити стабілітрони. Бо інакше стабілітрон буде працювати на все коло! Повністю на все !!! І на термоелемент теж, але він в такому включенні здохне через секунду роботи. Отей коефіцієнт 1,44(це корінь квадратний з двух) Він діє на єтапі Напруга на ОБМОТКЦІ з змінним струмом *1,44 = напруга на мості з конденсатором!! Місце виміру не має значення чи до чи після конденсатора - бо це паралельне зеднання. А от стабілітрон цю напругу понизить до величини його паспортної напруги теж в будь якому місці виміру( ну звичайно якщо провідники не 200м бо там вже діють затухання постійного струму ) тобто коефіцієнт 1,44 тут не рахують, а основним буде напруга паспортна стабілітрона. Тому і кажу що отей діод обовязковий для розділення кіл живлення. тобто схема буде виглядіть так роздільний діод впослідовному включенні за ним стабілітрон і два нонденсатори паралельно і паралельно ж живлення самого термореле. Цей момент зрозуміли? Якщ міряли амперметром то це не зовсім такий показовий спосіб і однозначно зробити висновок про імпульсну(чи не імпульсну) роботу ключового транзистора термореле неможна. Хоча напевно воно так, але дідько тих кітайців знає що вони всунули в схему управління. Осцилографом би подивитися незавадило б. Тут одна мисля посетила, а може ну його того транзистора і поставити реле тай хай включає термоелемент , радіатор кріпить не потрібно це раз, а якщо щось станеться з транзистором то термоелемент розкочегарить на повну, що і віск попливе, а реле всеж розділене на вузли. Я б поекспериментував... Захисту то від такої можливості нема ж? От по фотографіїї нагрівачів я щось не зовсім зрозумів всю конструкцію як воно зроблене. Опішить Цікаве рішення! Я так зрозумів що спіралькі натягнуті? А як частини між собой з`єднані? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
petrycho Опубликовано 7 февраля, 2013 Share Опубликовано 7 февраля, 2013 номінал резистора? ? По закону Ома, при токе 5ма - резистор 2к = падение напряжения 10В. Стабилитрон без резистора нельзя, будет КЗ. який краще підібрати номінал конденсатора (по рисунку) ? На плате должен быть конденсатор, но если поставите дополнительно 100мкФ*25В вреда не будет. + нужен точный рисунок (нет правильного) и добавьте диод в силовую часть тогда не страшна переполюсовка. + нужно знать что является выходом платы - последовательно должен быть резистор. + желательно знать мощность (ток) нагревателя. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Федір Опубликовано 7 февраля, 2013 Share Опубликовано 7 февраля, 2013 Стабилитрон без резистора нельзя, будет КЗ. ? Зараз є такі що можна. На платі після стабілізатора в нього є цього достатньо. добавьте диод в силовую часть тогда не страшна переполюсовка. ? переполюсовка для нагрівача нестрашна а транзистор то вже підєднаний. А от всієї схеми на конкретний вулик тут я з Вами згоден щось треба придумать. Думаю фігурного розема було б достатнь щоб не городить діодів кучу. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Івженко Опубликовано 7 февраля, 2013 Share Опубликовано 7 февраля, 2013 рамка елекропідігріву Цікавий варiант виконання... Якщо я вiрно зрозумів,то нагрівальний провід натягнутий безпосередньо під вуличками? Але,чи не буде відкритий нагрiвач спалювати кисень? І як бути зі міллю, смiттям яке заведеться в обмеженному вiд бджіл обьемі рамки?. Дякую Вересу, Федiру та Петру за те, що перевели спілкування в площину практичної реалізації "правильного" підігріву! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олексій Івженко Опубликовано 7 февраля, 2013 Share Опубликовано 7 февраля, 2013 Терморегулято я ставил в пустой улей, где также стоял нагревательный элемент. ? Как вариант использования обогрева, заслуживает внимания Я такой способ встречаю впервые. Перечитав багато інтернет-ресурсів, такого варіанту не зустрічав... Є варіант, коли береться "типовий" для даної пасіки вулик - І УКОМПЛЕКТОВУЕТЬСЯ ПОВНИМ КОМПЛЕКТОМ РАМОК! Тобто, медові, суш. Льотки закривають сіткою від розкрадання... Тоді цей варіант має право на життя... Так як рамки з медом,суш мають теж свою теплоємність і при охолодженні віддають тепло, то в варіанті з ПУСТИМ вуликом нагрітим до 25 градусів в інших "заселених" вуликах буде перегрів із-за різниці тепловіддачі "повного" та пустого вулика. Можливо, це лише роздуми теоретика, прошу вибачити практиків. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВЕРЕС Опубликовано 7 февраля, 2013 Share Опубликовано 7 февраля, 2013 Тут одна мисля посетила, а може ну його того транзистора і поставити реле тай хай включає термоелемент , радіатор кріпить не потрібно це раз, а якщо щось станеться з транзистором то термоелемент розкочегарить на повну, що і віск попливе, а реле всеж розділене на вузли. Я б поекспериментував... Захисту то від такої можливості нема ж? ? Дякую за допомогу! Я теж думав над питанням надійності, але нічого незустрічав в літературі, сам я в електроніці слабак. Якщо ставити реле, то ним теж буде керувати транзистор, результат буде схожим на той що описали Ви. тобто схема буде виглядіть так роздільний діод впослідовному включенні за ним стабілітрон і два нонденсатори паралельно і паралельно ж живлення самого термореле. ? намалював схемку підключення (цього капризного терморегулятора). враховуючи всі ваші рекомендації, проаналізуйте, мабуть ще щось не так. Думаю фігурного розема було б достатнь ? Я вже купив штирькові роз'єми, переполюсовки не буде, про це я знав. схема підключення Хочу подякувати "Федіру" "petrychio" за активну допомого в вивчені основ електроніки, за конструктивні поради. в вирішені непосильного для мене завдання. Щиро дякую!!!! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВЕРЕС Опубликовано 7 февраля, 2013 Share Опубликовано 7 февраля, 2013 Перечитав багато інтернет-ресурсів, такого варіанту не зустрічав... ? я теж ще не великий прктик, всього два роки, правда читати почав давно, років з десять тому, виписував журнали,купував літеретуру, а бджіл незаводив. мав страх,що будуть кусати, так я тоді говорив. тепер вже кажу жалити. за два роки використання ел/підігріву, можу тільки підтвердити те, що теорія таких авторів як Єськов, Рибочкін, Захаров, Комісар, підтаерджується практикою, є ще одна людина, яка опрацювала всі доступні матеріали по цій темі. це Валерій Корж, його книга №3, "Зимовка пчел" з серії "Рациональное практическое пчеловодство" доступно висвітлює тему підігріву, радив би почитати зацікавленим. Про свою конструкцію, і організацію розповім, звичайно якщо це комусь цікаво, але спочатку треба зробити фото.виставити їх, тоді і спробую разповісти, так буде мені простіше Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВЕРЕС Опубликовано 7 февраля, 2013 Share Опубликовано 7 февраля, 2013 Є варіант, коли береться "типовий" для даної пасіки вулик - І УКОМПЛЕКТОВУЕТЬСЯ ПОВНИМ КОМПЛЕКТОМ РАМОК! Тобто, медові, суш. Льотки закривають сіткою від розкрадання... Тоді цей варіант має право на життя... Так як рамки з медом,суш мають теж свою теплоємність і при охолодженні віддають тепло, то в варіанті з ПУСТИМ вуликом нагрітим до 25 градусів в інших "заселених" вуликах буде перегрів із-за різниці тепловіддачі "повного" та пустого вулика. ? Я вже мав нагоду,тут на форумі, ознайомитися з такою схемою організації підігріву, точніш сказати контролю за підтриманням стабільної температури в вулику при розміщенні датчиків теиператури: - поза вуликом; -в вулику без бджіл; - тепер чую, що є ще третя теорія, без бджіл, але з рамками. Але як же можна підтримувати стабільну температуру в вулику коли контролюючий прилад, в нашому випадку, це датчик який реагує на зміну температури, встановлений поза межами цього вулика, хто може це пояснити. як це відбувається, як він, датчик, буде враховувати температуру яку виділяють самі бджоли, а вона на протязі доби змінюється, я особисто я цього несприймаю, всі ці варіанти не гарантують жорсткого контролю за температурою в вулику з бджолами, адже бджолина сім'я бореться за стабільність температури в своєму житлі, витрачаючи на це як пише Комісар найдорожче пальна в світі, це МЕД! І якщо ми втручаємся в цей процес, то повинні забезпечувати необхідну теипературу з високою точністю, чого не можна добитися розміщуючи датчики поза гніздом бджіл. в такому випадку гарантоване значне коливання температури. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Федір Опубликовано 7 февраля, 2013 Share Опубликовано 7 февраля, 2013 то ним теж буде керувати транзистор ? В транзистора стоїть кристал всередині і іноді від пошкожжень в комутуємих колах пошкоджуються і кола що керують бокристал стає провідником в усіх напрямках. А реле фізично розділене на обмотку керування і контакти які звязані коромислом. тому не зовсім теж саме. По схемі! Діод навпаки і приєднати до плюса! А то Вас тількі мінус входить. ТОБТО резистор і послідовно за ним діод від мінуса по схемі віднімаємо і до плюса ставимо. Інакше в Вас живлення не буде через діод ток не потече ніде йому взятись. Подивіться на полярність діода в першому малюнку і в вірне місце підеднаний і в вірній полярності. На другому я звернув Вашу увагу на нього що невірна полярність, але помилка перекочувала, тому перевіртеся. Вирішили резистор ставити. Ну хай буде. Тількі 2 ком може бути забагато схема як Ви писали споживає 5ма. По правді думав що малувато там одна індикація бере більше, а ще керувати силовим ключом чимось необхідно тай процик теж щось споживає... І ось на новій схемі бачимо дійсно Ви пишете що 25Міліампер. Думаю це не остаточний струм. Реальний десь 100-150 буде. Ну да біг з ним це не суттево. Але якщо будете ставити резистор то тут вже треба все вірно розрахувати. Думаю що і 1 ком буде забагато. Стабілітрони беріть в будь якому разі ОДНОВАТНІ скляні так надійніше. Вони рідко обриваються тому схему спасуть в будь якому разі. Діод теж по струму хай краще на 1ампер будуть різниця в ціні копійкі, а може і не бути різниці. В Вас же розміри конструкціїї не обмежують. Тай габарити що тих що тих ну майже однакові. А да, резистори пошукайте обривні на 1ват. Якщо в Вінниці будете брати то у Жанни на радіобазарі повинні бути. Да доречі по безпеці! Я б подумав про запобіжники на кожен ввод в вулик! Це більш до термоелемента стосується все що хоч може бути з ним... Я пару років назад здається в цій вітці вже описував термоелементи пошукайте(якщо коротко то закрита без вільного доступу повітря) бо мені теж не зовсім подобається відкрита спіраль. ось і Ивженко Алексей про теж говорить. По термоелементу мідь погано контактує з ніхромом(підгарає з часом) тому через болтове з`єднання робіть. Чи Ви якось по іншому це зробили? Тут покищо не освтлювали. За подяку і Вам спасибі. P.S. О знову поки писав добавили комент. Цікаво було б знати як і куди Ви поставите датчик температури. Те що він необхідний в кожному вулику свій то да. Бо так усредніловка до добра не доведе. От яке місце вибрать для мене покищо туман. Ви куди його поставите? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Федір Опубликовано 7 февраля, 2013 Share Опубликовано 7 февраля, 2013 по схемы ще один момент - резистор підписаний як 2ком, а в описі зліва 1-1,5 ком щось теж пропустили? І оте ds18620 це на чому написано в неті не найшов покищо нічого з такою назвою? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
petrycho Опубликовано 8 февраля, 2013 Share Опубликовано 8 февраля, 2013 DS18B20 - датчик температуры, должен быть на плате. Под ваши описания даю схему. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
petrycho Опубликовано 8 февраля, 2013 Share Опубликовано 8 февраля, 2013 Транзистор - TIP122, стабилитрон на 15В, можно поставить трансил... Диод в силовой части лишний, схема не боится переполюсовки. Интересно какую сумму вы затратили на каждый модуль терморегулятора, может лучше сделать без цифровой индикации но дешевле? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВЕРЕС Опубликовано 8 февраля, 2013 Share Опубликовано 8 февраля, 2013 Интересно какую сумму вы затратили на каждый модуль терморегулятора, может лучше сделать без цифровой индикации но дешевле? ? petrychio! я Ваш боржник, дуже вдячний за готову схему . Я в вчорашній своїй схемі трохи нагородив дурниць, роздивився сьогодні, яб за таке вже нагородивби "2", так що несудіть мене строго, важкий вчора був день для мене, пізно добрався до компа, спішив, а вже сьогодні рано прочитав коментарі, той сам здивувався Тепер, завдяки Вам всі питання знімаються, Але все таки ще раз перепитаю, за R2, він мабуть є в схемі, тому що плату я отримав з припаяним транзистором, підключений він дротом, той я малював його окремо від плати. дротом для того щоб можна було би поставити його на радіатор. По D2, якщо виикористаю штирьковий рз'єм, всерівно ставити? І по С2 яке його завдання, ємність, виходячи з того що Ви рекомендували 1000 на 1 А, а в мене їх ~ буде під 20. Ще раз дуже дякую!!! Хай щастить ВАМ!!! P.S. терморегулятор з пересилкою 75 грн Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 8 февраля, 2013 Share Опубликовано 8 февраля, 2013 P.S. терморегулятор з пересилкою 75 грн Може я шось пропустив...Теморегулятор де брали? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВЕРЕС Опубликовано 8 февраля, 2013 Share Опубликовано 8 февраля, 2013 Може я шось пропустив...Теморегулятор де брали? ? замовляв, якщо цікавить можу дати координати, але, незнаю, це ж можуть розцінити як рекламу. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Федір Опубликовано 8 февраля, 2013 Share Опубликовано 8 февраля, 2013 можно поставить трансил... ? Якщо ставить то необхідно використовувати і запобіжник бо в тех схемах де він(трансил) працює при виконнанні своєї захисної функції він вводить блок живлення в захист, а тут напівсварочний трансформатор якому до...тей трансил . Тому з таким живленням запобіжчик потрібен. Я вже про це писав. Про розривний резистор в ланцюгу діод конденсатори! Від блокировочного( кераміка 0,33мкф) не відмовляйтеся- цифрова схема однако- може і збойнуть від перешкоди. petrycho от Ви вірно звернули увагу на провідність транзистора. Я пропустив. виходячи з того що Ви рекомендували 1000 на 1 А, а в мене їх ~ буде під 20. ? Да таки да! Як варіант можна поставити в кожному вулику по конденсатору ну наприклад 4700*35. Тай все. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВЕРЕС Опубликовано 8 февраля, 2013 Share Опубликовано 8 февраля, 2013 Цікаво було б знати як і куди Ви поставите датчик температури. Те що він необхідний в кожному вулику свій то да. Бо так усредніловка до добра не доведе. От яке місце вибрать для мене покищо туман. Ви куди його поставите? ? попробую розповісти. зверніть увагу на фото, це вигляд з низу, моєї рамки ел/підігріву, там середня частина, незнаю як її назвати, ще непридумав, скажу умовно, тунелька, просвічується , вона незайнята нічим, ось в ній, з пртилежної сторони. тобто зверху, за задумом мала би монтуватися плата самопального аналового терморегулятора, там же радіатор силового транзистора, і там же термоопір, майже під рамками, (низче на 3,5 см), зверху все це закривається кожухом з сітки, такої ж як і з низу, на лицьовій панелі, я називаю її шухлядкою, розміщувались би стрілочний покажчик температури в вулику регулювальний резистор і роз'єм Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВЕРЕС Опубликовано 8 февраля, 2013 Share Опубликовано 8 февраля, 2013 рамка елекропідігріву тут видно те місце, воно ще нічим не закрите, призначене під встановлення плати Т/Р, але тепер туда буде вмонтовано лише радіатор з транзистором і цифровий термодатчик. Плата регулятора перекочує на панель. рамка елекропідігріву тут видно те місце, воно ще нічим не закрите, призначене під встановлення плати Т/Р, але тепер туда буде вмонтовано лише радіатор з транзистором і цифровий термодатчик. Плата регулятора перекочує на панель. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 8 февраля, 2013 Share Опубликовано 8 февраля, 2013 замовляв, якщо цікавить можу дати координати, але, незнаю, це ж можуть розцінити як рекламу. написав в "Приват". Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВЕРЕС Опубликовано 8 февраля, 2013 Share Опубликовано 8 февраля, 2013 розривний резистор ? що таке розривний резистор? в кожному вулику по конденсатору ну наприклад 4700*35. Тай все. ? а якщо їх не ставити, живлення КОЖНОЇ плати має ж персональні фільтри? Від блокировочного( кераміка 0,33мкф) не відмовляйтеся- цифрова схема однако- може і збойнуть від перешкоди ? невідмовляюся, використовувати і запобіжник ? для чого запобіжник? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВЕРЕС Опубликовано 8 февраля, 2013 Share Опубликовано 8 февраля, 2013 может лучше сделать без цифровой индикации но дешевле? ? як для мене то це те, про що я і немріяв, думав самостійно паяти аналоговий Т/Р з стрілочним індикатором, індикатор це міліамперметр, тільки з власноруч проградуйованою шкалою на *С, і добре що я нерозпочав творити цей задум. незнаю що би з цього вийшло, мабуть добрий гемарой, да і при купівлі радіо деталей на ринку це тягнуло майже на 45 грн, плюс не один день роботи і без гарантії позитивного результату, Випадково в НЕТІ знайшов -цифрові Т/Р, я чув про них але непопадалися, для реалізації моєї задумки це ідеальний варіан, на табло показується фактична температура в зоні вимірювання, прстим натиском на кнопку дисплей переходить в режим індикації налаштування температури, і тією ж кнопкою її можна змінювати, кнопка "+" збільшує, "-" зменшує, для мене це супер!. От тільки з підключенням вони мені сказали що все просто, але для надійності зроблю за Вашими рекомендаціями, одне тільки недає спокою, якщо проб'є силовий транзистор то нагрівач буде гріти без керування, але і реле теж буде керуватися тим же транзистором, і в разі його пробою результат тойже. Є в мене одна ідея добавити в ланцюг живлення нагрівача самопальний термо запобіжник, два контакти які в нормальному стані розімкнуті, для фіксації їх в замкнутому положені застосувати легкоплавний матеріал, наприклад, гульку парафіну, при розмягчені кантакти роз'єднають схему, звичайно краще було би біметалевий розмикач, але чи є такі на температуру під градусів 40, а може є щось подібне і з електроніки? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Федір Опубликовано 8 февраля, 2013 Share Опубликовано 8 февраля, 2013 Як я вже писав транзистор штука така напівнадійна вроді робить може десятиріччями а може і "згоріти" Так от оте згорання може носити різний характер може оборватися а може і закоротити всі 3 ноги . От тоді вже терморегулятор може піти в "рознос" разом з термоелементом. І безконтрольно... От чому я і пропонував реле поставити замість транзистора. По правді запобіжчик це так скоріш для власного заспокоення. Але я б поставив. А от що стосується обривного резистора то він по функіям такийже як і запобіжник, перегорає і обривається внутрішній опір. Але якщо через нього тече струм відповідний паспорту то він працює як резистор. Для убезпечення термореле від несподіванок буде в самий раз. petrycho розрахував резистор до півкілоома ,я раніше говорив про кілоом або менше але ми струм точно не знаємо тому так якби вгадуємо вдвох з petrycho . Але якщо не кілоом 1 ват то тоді по схемі petrycho півватний розривний на тей опір ставте що на схемі. Поміряти б робочий струм тоді було б точніше... Ще раз скажу що діод через який на плату подається живлення розділяє кола на два якщо небулоб його то всі оті стабілітрони- конденсатори працювали б в загальному колі в тяжкому режимі. Про конденсатор 4700мкф- можна, впринципі, обійтись. Їх функція яка, згладити "синусоїду" після діодного моста. Але для нагрівача то не обов`язково. Він(конденсатор) може трохи збільшити ефективність нагрівача. Але на яку це буде величину - думаю що незначно. Якщо приміняти ті конденсатори то в загальному колі набереться паралельно підключених стількіж скількі буде термоелементів і це якби замінить, по емності, один, але великий. Плата регулятора перекочує на панель. ? тобто винесеться з вулика чи де? Радіатор транзистора подалі від датчика температури ставте, інакше похибка в температурі буде. Чи це в Вас продумано? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВЕРЕС Опубликовано 8 февраля, 2013 Share Опубликовано 8 февраля, 2013 Я так зрозумів що спіралькі натягнуті? А як частини між собой з`єднані? ? розповім про конструкію своєго нагрівача. розміщуються нагрівальні елементи з ніхромового дроту 0,33 мм в тунельках, під кожною рамкою, крім центральної, там монтється плата Т/Р, рамок в моїх корпусах 9 шт. таких дротиків 8 шт., між собою з'єднуються луженим мідним дротом, без пайки, але з'єднання надйне, ніхромовий дротик в кінцях перегинається і складається в двоє, поміж них мідний дріт,затискається все це плоскогубцями, а в місці перегину ніхрому вставляється гапличок затиснутий в патрон шурупокрута,легким натиском на кнопку дротики скручуються, лише треба приловчитися що б мідний проходив в скрутці поміж ніхромовими дротиками, це все приходить з практикою, потім довший ніхромовий дротик (той що перегнули ~ 3 см, скрутка має бути біля 1 см) завертається на скрутку і старанно спіралькою тісненько намотується повер неї, а утворена петельочка служить для закріплення дротика на підпружинених кручечках, підпружинені для компенсації провисання дротика при нагріванні. про надійність такого способу з'єднання можу сказати,що за два роки пока добре, скажете затратно по часу, так, але коли призвичаїтись виходить непогано, думав паяти ,теж не менш затратно, зпаяти ніхром з мідю не так легко, і залишки флюсу зроблять з'єднання недовговічнішим, тунельки закриті сіткою і знизу, і з верху, випробовував при 24 в то дротики прогріваються до такого стану коли їхній початковий колір незмінюється,і лише при 36-40в починають з'являтися кольори радуги, спостерігав в темряві, розжарювання небуло, тому вважаю зпалювання кисню небуде. І як бути зі міллю, смiттям яке заведеться в обмеженному вiд бджіл обьемі рамки?. ? нагрівач розмішений під рамками, бджоли мають до нього доступ, від контакту з ніхромом,бджіл убезпечує сітка про яку я вже писав, нижче нагрівача підрамковий простір, висотою 155см, і лиш потім протикліщева сітка, я б назвав її інакше, вона забезпечує хороші умови життя в вулику, як в зимку, так і в літку. читав про це, тай бачу на прктиці, ще небачив борід на своїх вуликах, після перевезення по відкриттю льотків вилазять поволі, перший раз навіть налякався, думав шо щось сталося, постукав , а з льотка зразу варта,- хто там! названі мною тунельки мають ширину 20мм зверху неа ними годівнички, а ще вище трапіки їхня ширина 25мм тому сміття на нагрівачі непопадає, зупиняється на протикліщевій сітці. ось така в мене конструкція, трхи за складна, але робиться раз, а потім просто і зручно. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Федір Опубликовано 8 февраля, 2013 Share Опубликовано 8 февраля, 2013 легким натиском на кнопку дротики скручуються, лише треба приловчитися ? Шаман але коли призвичаїтись виходить непогано, думав паяти ,теж не менш затратно, зпаяти ніхром з мідю не так легко, ? Да уж. Тому і говорив про болтове зеднання... Але у Вас тут все продумано. Ні взять ні добавить трхи за складна, але робиться раз, а потім просто і зручно. ? Да цікаво придумали! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ВЕРЕС Опубликовано 8 февраля, 2013 Share Опубликовано 8 февраля, 2013 Радіатор транзистора подалі від датчика температури ставте, інакше похибка в температурі буде. Чи це в Вас продумано? ? радіатор буде частково компенсувати відсутній в тунельці ніхром, тобто підігрівати, датчик буду монтувати так щоб вплив радіатора був мінімальним. тобто винесеться з вулика чи де? ? так, буде вмонтована в панель шухлядки, в вифрезерованому гнізді і закрита оргсклом, доступ буде тільки до кнопок через отвори, які заклею скотчем, це на перший раз кращого пока незнайшов,на оргсклі буде закріплений роз'єм, Так от оте згорання може носити різний характер може оборватися а може і закоротити всі 3 ноги ? то,що виходить,транзистор ненадійна штука? а може пронесе, він же в мене буде працювати лиш на 20% від своїх параметрів по струму, а по напрузі то взагалі 24в для нього дрібниця Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.