yu1986ra Опубликовано 25 июня Share Опубликовано 25 июня Задумуюсь я над створенням воскотопки Хвилинка, як на відео: Хтось бачив їх в роботі чи користувався сам? Які нюанси? На що треба звернути увагу при виготовленні? Поки для виготовлення планую купити два листа нержавійки 2 мм 1*2 м. Вибираю між 304 (харчова, не магнітиться, ціна з доставкою 6200), або 430 (технічна, магнітиться, ціна біля 4000). Які думки про нержавійку? Технічна впливатиме на якість воску? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 25 июня Share Опубликовано 25 июня 1 година тому, yu1986ra сказав: Задумуюсь я над створенням воскотопки Хвилинка, як на відео: Хтось бачив їх в роботі чи користувався сам? Які нюанси? На що треба звернути увагу при виготовленні? Поки для виготовлення планую купити два листа нержавійки 2 мм 1*2 м. Вибираю між 304 (харчова, не магнітиться, ціна з доставкою 6200), або 430 (технічна, магнітиться, ціна біля 4000). Які думки про нержавійку? Технічна впливатиме на якість воску? Я не маю такої, в кого є то ними досить таки задоволені, велика продуктивність. Харчова точно не впливатиме, а от за магнітну не впевнений. Це питання і самому цікаве, треба стерелізатор робити. Якщо пам'ять не підводить, то здається її можна зробити з одного листа. Це треба уточнювати в тих хто робив, є ту колеги що і не одну зробили. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 июня Автор Share Опубликовано 25 июня 18 хвилин тому, Конструктор сказав: Я не маю такої, в кого є то ними досить таки задоволені, велика продуктивність. Харчова точно не впливатиме, а от за магнітну не впевнений. Це питання і самому цікаве, треба стерелізатор робити. З 430 роблять димоходи, там максимально агресивне середовище (температура, конденсат, сажа), але іржі не видно. Видно не окислюється, з воском також не повинно було б вступати в реакцію (мабудь). Цікаво який метал в сонячних воскотопках продають. Треба Гарденера напрягти хай йде магнітом перевіряє Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 25 июня Share Опубликовано 25 июня 7 хвилин тому, yu1986ra сказав: 430 роблять димоходи, там максимально агресивне середовище (температура, конденсат, сажа), але іржі не видно. Видно не окислюється, В мене є коптильня з нерж., марки сталі не знаю, магнітиться, то в ній дірка проржавіла. 9 хвилин тому, yu1986ra сказав: з воском також не повинно було б вступати в реакцію (мабудь Ото ж, що мабуть!? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 25 июня Автор Share Опубликовано 25 июня 2 години тому, Конструктор сказав: В мене є коптильня з нерж., марки сталі не знаю, магнітиться, то в ній дірка проржавіла. Ото ж, що мабуть!? Може прогоріла? Зазвичай як димоходи складають, то нижні елементи беруть з грубшого металу, бо там прогорає. Дріт з 321 нержавійки якщо перекалити, то ніби ржавіє. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 25 июня Share Опубликовано 25 июня Десь так 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 25 июня Share Опубликовано 25 июня 21 хвилину тому, yu1986ra сказав: Може прогоріла? Та ні, перше прогоріло б дно, а це вище, там немає високих температур. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 29 июня Автор Share Опубликовано 29 июня 25.06.2026 в 13:43, gardener сказав: Десь так То є якась різниця в кольорі воску з нержавіючої і оцинкованої воскотопки? Та ваша нержавійка магнітиться? 25.06.2026 в 13:51, Конструктор сказав: Та ні, перше прогоріло б дно, а це вище, там немає високих температур. Подивився я кілька відосів про 430-у. З неї краще нічого не робити. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 29 июня Share Опубликовано 29 июня 1 година тому, yu1986ra сказав: То є якась різниця в кольорі воску з нержавіючої і оцинкованої воскотопки? Та ваша нержавійка магнітиться? Подивився я кілька відосів про 430-у. З неї краще нічого не робити. Різниці в кольорі не бачив. Висить на магніті, то як Ви думаєте. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 29 июня Автор Share Опубликовано 29 июня 4 години тому, gardener сказав: Різниці в кольорі не бачив. Висить на магніті, то як Ви думаєте. Я не вкурив, що то магніт. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 29 июня Share Опубликовано 29 июня 7 годин тому, yu1986ra сказав: Подивився я кілька відосів про 430-у. З неї краще нічого не робити. Так і не така велика різниця в ціні, особливо якщо вкластись в один лист. Раз зробите і на завжди. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.