Перейти к содержанию

ВЕСНА\ЛІТО 2026 МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

Рекомендуемые сообщения

5 минут назад, gardener сказал:

Так то ж основне восени, як то не тягнутит

То не гарно відкривати нову тему і зразу срач , :dntknw: 

ну хотяби поступово ,

по трішки . :umora:

Ну і бджоли мають бути капітально оброблені від кліща до кінця літа:hi:

Моїм вже треба другу частину полосок Слонобойних ставити , :hi:. Під льоток поставив ящичок із змазаним дном ,  ні один кліщ не втіче:hi:

10 хвилин тому, Bee.P сказав:

Під льоток поставив ящичок із змазаним дном ,  ні один кліщ не втіче:hi:

А хто їх через льоток виводить?

2 минуты назад, gardener сказал:

А хто їх через льоток виводить?

Бджоли їх виносять у перед ногами:hi:. Мої такі :hi:

33 хвилини тому, Пахомич сказав:

Ви щотак близько берете до серця? Подякуте осам за нову спеціальність.

В мене з осами особливих проблем ніколи не було. Не пам'ятаю щоб колись вони когось розбили.

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

В мене з осами особливих проблем ніколи не було. Не пам'ятаю щоб колись вони когось розбили.

Відкриваєте всі льотки в доходяги і вуаля:hi:

17 хвилин тому, Bee.P сказав:

Відкриваєте всі льотки в доходяги і вуаля:hi:

В жовтні як збираю в зиму, буває попадаються що жменя бджіл і повно меду, чомусь оси їх не розбивають.:dntknw: Льотки я сильно не пильную у всіх відкриті +- однаково до 10см.

21 хвилину тому, yu1986ra сказав:

В мене теж немає з ними проблем, хоча буває їх дуже багато, цього року шастають одна за другою.

1 минуту назад, Конструктор сказал:

В жовтні як збираю в зиму, буває попадаються що жменя бджіл і повно меду, чомусь оси їх не розбивають.:dntknw: Льотки я сильно не пильную у всіх відкриті +- однаково до 10см.

Пасіка велика то зразу не видно , вони обирають одну жертву і виносять в нуль ,  люблять старі діряві лежаки, з тилу люблять

3 хвилини тому, Конструктор сказав:

В мене теж немає з ними проблем, хоча буває їх дуже багато, цього року шастають одна за другою.

В мене поки нема. Лиш кілька штук бачив. 

Вчора на лежаковому спалив вже друге гніздо шершенів. Під дахом старого вулика завелись.

4 хвилини тому, Bee.P сказав:

Пасіка велика то зразу не видно , вони обирають одну жертву і виносять в нуль ,  люблять старі діряві лежаки, з тилу люблять

Та нічого вони не люблять. Як схолодніє, то через льоток заходять в будь який вулик.

5 хвилин тому, Bee.P сказав:

Не було в мене обнесених осами, та й взагалі що винесли в нуль давно такого не пам'ятаю :dntknw:.

Я Вам ще скажу бакфаст і сам злодій ще той, а злодій себе обікрасти не дуже і дасть:umora:

1 минуту назад, yu1986ra сказал:

Під дахом старого вулика завелись

Це їхнє улюблене місце, ну ще роєловки люблять обживать , відкриваєш і сюрпрайз:umora:

3 хвилини тому, yu1986ra сказав:

В мене поки нема. Лиш кілька штук бачив. 

Вчора на лежаковому спалив вже друге гніздо шершенів. Під дахом старого вулика завелись.

Кілька днів під ряд перевозив пасіку по ранках, трохи вже прохолодно 10-12° то оси і шершні шастають по льотках як в себе в дома.

1 минуту назад, Конструктор сказал:

Не було в мене обнесених осами, та й взагалі що винесли в нуль давно такого не пам'ятаю :dntknw:

В сусіда таке , помагав перенести пару лежаків то пальці пробили трухляве дно. І криша полу гнииляк , але каже то добре то вентиляція , потім стоїмо говоримо і він дивиться на того вулика а в нього зі всіх сторін оси лізуть , аж тіко побачив , а так би і не знав , починає йопкатись , каже я їм(бджолам) задовбався сіроп носити , не можу зрозуміти куди вони його дівають , а це оси помагають виносити ,  далі оси вже тупо в наглу лізли у льоток, і винесли всьо

1 час назад, yu1986ra сказал:

Може, то бджоли в гніздо перенесли з крайніх?

Може якісь і перенесли але основну масу винесли оси рано в ранці,з клубів тягали бджолу з днища,розбирали і черевце відносили в гніздо.Нормально тоді вибили бджоли,з медом оса взагалі як барабан в двічі більша

12 минут назад, Конструктор сказал:

Не було в мене обнесених осами, та й взагалі що винесли в нуль давно такого не пам'ятаю :dntknw:.

Я Вам ще скажу бакфаст і сам злодій ще той, а злодій себе обікрасти не дуже і дасть:umora:

Не те що злодій , просто швидко находить рамки які осьо на секунду біля вулика поклав 

10 хвилин тому, Bee.P сказав:

В сусіда таке , помагав перенести пару лежаків то пальці пробили трухляве дно. І криша полу гнииляк , але каже то добре то вентиляція , потім стоїмо говоримо і він дивиться на того вулика а в нього зі всіх сторін оси лізуть , аж тіко побачив , а так би і не знав , починає йопкатись , каже я їм(бджолам) задовбався сіроп носити , не можу зрозуміти куди вони його дівають , а це оси помагають виносити ,  далі оси вже тупо в наглу лізли у льоток, і винесли всьо

Ну думаю що годування, одна з причин що оси виносять.:IMHO:

Якщо розлити сиропу, чи розсипати цукру, то злітається купа ос бджіл майже немає.

А, і після тих сучих! дятлів, бджоли піну повигризали, то в деяких маю по 2-3 Льотки на кожну сторону :rofl:

Только что, Конструктор сказал:

Якщо розлити сиропу, чи розсипати цукру, то злітається купа ос бджіл майже немає.

Ага , він любітель банок з сіропом. Поки донесе поки переверне то пів банки немає:umora:

1 хвилину тому, Bee.P сказав:

Ага , він любітель банок з сіропом. Поки донесе поки переверне то пів банки немає:umora:

Той не дивно.

Только что, Конструктор сказал:

Той не дивно.

Та він ше не тямить як треба відкривати закривати льотки , вони у нього всі відкриті бо переживає що бджолам жарко . 

9 годин тому, Rty сказав:

Може якісь і перенесли але основну масу винесли оси рано в ранці,з клубів тягали бджолу з днища,розбирали і черевце відносили в гніздо.Нормально тоді вибили бджоли,з медом оса взагалі як барабан в двічі більша

В мене було кілька разів бджоли переносили з крайніх рамок в гніздо. Ос тоді було багато, але це точно не вони, бо як брати на всю пасіку, то таку масу меду оси всього району не поздужають:rofl:

9 годин тому, Конструктор сказав:

А як же ж люди загодовують на зиму?:rofl: до мого сиропу поки лиш бджоли злітаються. Вчора на лежаковому забрав в останніх мед і налив два чани по 70 л сиропу. Через пару годин там були жива черга і ажіотаж від бджіл.

9 годин тому, Bee.P сказав:

Не те що злодій , просто швидко находить рамки які осьо на секунду біля вулика поклав 

Та всі вони злодії, не залежно від породи:IMHO:

Вчора сушив  рамки з пергою. Бачив кілька шершнів. Ос не видно було.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...