Bee.P Опубликовано 11 часов назад Share Опубликовано 11 часов назад 5 минут назад, gardener сказал: Так то ж основне восени, як то не тягнутит То не гарно відкривати нову тему і зразу срач , ну хотяби поступово , по трішки . Ну і бджоли мають бути капітально оброблені від кліща до кінця літа 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 часов назад Share Опубликовано 11 часов назад Моїм вже треба другу частину полосок Слонобойних ставити , . Під льоток поставив ящичок із змазаним дном , ні один кліщ не втіче Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 11 часов назад Share Опубликовано 11 часов назад 10 хвилин тому, Bee.P сказав: Під льоток поставив ящичок із змазаним дном , ні один кліщ не втіче А хто їх через льоток виводить? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 часов назад Share Опубликовано 11 часов назад 2 минуты назад, gardener сказал: А хто їх через льоток виводить? Бджоли їх виносять у перед ногами. Мої такі 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 часов назад Share Опубликовано 11 часов назад 33 хвилини тому, Пахомич сказав: Ви щотак близько берете до серця? Подякуте осам за нову спеціальність. В мене з осами особливих проблем ніколи не було. Не пам'ятаю щоб колись вони когось розбили. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 часов назад Share Опубликовано 11 часов назад 1 минуту назад, yu1986ra сказал: В мене з осами особливих проблем ніколи не було. Не пам'ятаю щоб колись вони когось розбили. Відкриваєте всі льотки в доходяги і вуаля. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 11 часов назад Share Опубликовано 11 часов назад 17 хвилин тому, Bee.P сказав: Відкриваєте всі льотки в доходяги і вуаля. В жовтні як збираю в зиму, буває попадаються що жменя бджіл і повно меду, чомусь оси їх не розбивають. Льотки я сильно не пильную у всіх відкриті +- однаково до 10см. 21 хвилину тому, yu1986ra сказав: В мене з осами особливих проблем ніколи не було. Не пам'ятаю щоб колись вони когось розбили. В мене теж немає з ними проблем, хоча буває їх дуже багато, цього року шастають одна за другою. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 11 часов назад Share Опубликовано 11 часов назад 1 минуту назад, Конструктор сказал: В жовтні як збираю в зиму, буває попадаються що жменя бджіл і повно меду, чомусь оси їх не розбивають. Льотки я сильно не пильную у всіх відкриті +- однаково до 10см. Пасіка велика то зразу не видно , вони обирають одну жертву і виносять в нуль , люблять старі діряві лежаки, з тилу люблять Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 11 часов назад Share Опубликовано 11 часов назад 3 хвилини тому, Конструктор сказав: В жовтні як збираю в зиму, буває попадаються що жменя бджіл і повно меду, чомусь оси їх не розбивають. Льотки я сильно не пильную у всіх відкриті +- однаково до 10см. В мене теж немає з ними проблем, хоча буває їх дуже багато, цього року шастають одна за другою. В мене поки нема. Лиш кілька штук бачив. Вчора на лежаковому спалив вже друге гніздо шершенів. Під дахом старого вулика завелись. 4 хвилини тому, Bee.P сказав: Пасіка велика то зразу не видно , вони обирають одну жертву і виносять в нуль , люблять старі діряві лежаки, з тилу люблять Та нічого вони не люблять. Як схолодніє, то через льоток заходять в будь який вулик. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 11 часов назад Share Опубликовано 11 часов назад 5 хвилин тому, Bee.P сказав: Пасіка велика то зразу не видно , вони обирають одну жертву і виносять в нуль , люблять старі діряві лежаки, з тилу люблять Не було в мене обнесених осами, та й взагалі що винесли в нуль давно такого не пам'ятаю . Я Вам ще скажу бакфаст і сам злодій ще той, а злодій себе обікрасти не дуже і дасть 2 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 10 часов назад Share Опубликовано 10 часов назад 1 минуту назад, yu1986ra сказал: Під дахом старого вулика завелись Це їхнє улюблене місце, ну ще роєловки люблять обживать , відкриваєш і сюрпрайз Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 10 часов назад Share Опубликовано 10 часов назад 3 хвилини тому, yu1986ra сказав: В мене поки нема. Лиш кілька штук бачив. Вчора на лежаковому спалив вже друге гніздо шершенів. Під дахом старого вулика завелись. Кілька днів під ряд перевозив пасіку по ранках, трохи вже прохолодно 10-12° то оси і шершні шастають по льотках як в себе в дома. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 10 часов назад Share Опубликовано 10 часов назад 1 минуту назад, Конструктор сказал: Не було в мене обнесених осами, та й взагалі що винесли в нуль давно такого не пам'ятаю В сусіда таке , помагав перенести пару лежаків то пальці пробили трухляве дно. І криша полу гнииляк , але каже то добре то вентиляція , потім стоїмо говоримо і він дивиться на того вулика а в нього зі всіх сторін оси лізуть , аж тіко побачив , а так би і не знав , починає йопкатись , каже я їм(бджолам) задовбався сіроп носити , не можу зрозуміти куди вони його дівають , а це оси помагають виносити , далі оси вже тупо в наглу лізли у льоток, і винесли всьо Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rty Опубликовано 10 часов назад Share Опубликовано 10 часов назад 1 час назад, yu1986ra сказал: Може, то бджоли в гніздо перенесли з крайніх? Може якісь і перенесли але основну масу винесли оси рано в ранці,з клубів тягали бджолу з днища,розбирали і черевце відносили в гніздо.Нормально тоді вибили бджоли,з медом оса взагалі як барабан в двічі більша Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 10 часов назад Share Опубликовано 10 часов назад 12 минут назад, Конструктор сказал: Не було в мене обнесених осами, та й взагалі що винесли в нуль давно такого не пам'ятаю . Я Вам ще скажу бакфаст і сам злодій ще той, а злодій себе обікрасти не дуже і дасть Не те що злодій , просто швидко находить рамки які осьо на секунду біля вулика поклав 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 10 часов назад Share Опубликовано 10 часов назад 10 хвилин тому, Bee.P сказав: В сусіда таке , помагав перенести пару лежаків то пальці пробили трухляве дно. І криша полу гнииляк , але каже то добре то вентиляція , потім стоїмо говоримо і він дивиться на того вулика а в нього зі всіх сторін оси лізуть , аж тіко побачив , а так би і не знав , починає йопкатись , каже я їм(бджолам) задовбався сіроп носити , не можу зрозуміти куди вони його дівають , а це оси помагають виносити , далі оси вже тупо в наглу лізли у льоток, і винесли всьо Ну думаю що годування, одна з причин що оси виносять. Якщо розлити сиропу, чи розсипати цукру, то злітається купа ос бджіл майже немає. А, і після тих сучих! дятлів, бджоли піну повигризали, то в деяких маю по 2-3 Льотки на кожну сторону 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 10 часов назад Share Опубликовано 10 часов назад Только что, Конструктор сказал: Ну думаю що годування, одна з причин що оси виносять. Якщо розлити сиропу, чи розсипати цукру, то злітається купа ос бджіл майже немає. Ага , він любітель банок з сіропом. Поки донесе поки переверне то пів банки немає 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Конструктор Опубликовано 10 часов назад Share Опубликовано 10 часов назад 1 хвилину тому, Bee.P сказав: Ага , він любітель банок з сіропом. Поки донесе поки переверне то пів банки немає Той не дивно. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bee.P Опубликовано 10 часов назад Share Опубликовано 10 часов назад Только что, Конструктор сказал: Той не дивно. Та він ше не тямить як треба відкривати закривати льотки , вони у нього всі відкриті бо переживає що бджолам жарко . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 9 годин тому, Rty сказав: Може якісь і перенесли але основну масу винесли оси рано в ранці,з клубів тягали бджолу з днища,розбирали і черевце відносили в гніздо.Нормально тоді вибили бджоли,з медом оса взагалі як барабан в двічі більша В мене було кілька разів бджоли переносили з крайніх рамок в гніздо. Ос тоді було багато, але це точно не вони, бо як брати на всю пасіку, то таку масу меду оси всього району не поздужають 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад 9 годин тому, Конструктор сказав: Ну думаю що годування, одна з причин що оси виносять. Якщо розлити сиропу, чи розсипати цукру, то злітається купа ос бджіл майже немає. А як же ж люди загодовують на зиму? до мого сиропу поки лиш бджоли злітаються. Вчора на лежаковому забрав в останніх мед і налив два чани по 70 л сиропу. Через пару годин там були жива черга і ажіотаж від бджіл. 9 годин тому, Bee.P сказав: Не те що злодій , просто швидко находить рамки які осьо на секунду біля вулика поклав Та всі вони злодії, не залежно від породи 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yu1986ra Опубликовано 1 час назад Share Опубликовано 1 час назад Вчора сушив рамки з пергою. Бачив кілька шершнів. Ос не видно було. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.